31.12.14. Oppsummering av året 2014 / Velkommen 2015 – GODT NYTTÅR ! –

I mars i 2014 startet jeg å blogge. Dette fordi jeg liker å skrive om ting og tang. Jeg synes faktisk jeg er flinkere til å uttale meg skriftlig enn muntlig, fordi ved skriftlig tale, rekker jeg å tenke bedre før jeg uttrykker meg. Mens ved muntlig tale kan det meste komme, he-he, mer eller mindre gjennomtenkt. Jeg er jo horoskopisk født i vekta, og da veier en alltid noe opp i mot noe annet. Slik også i kommunikasjon. Jeg blir som den lille haren i Asbjørnsen og Mo`s / Ivo Caprino`s ” Reveenka”: “Det var vel ikke så ille heller”. Eller jeg kan finne på å legge i mot (eller som jeg ser det, se ting fra to sider), og jeg blir en liten kverulant. Det er jo slik en kan få i gang noe diskusjon. Ellers så er jeg ikke flink til å være den første som tar kontakt, det er jeg for beskjeden til å gjøre, dessuten har jeg skrekk for ikke å finne noe å prate om. Slik er ikke min mann, han går rundt og snakker med alle, om alt og ingenting. Kanskje blir en funnet overlegen eller sky av andre, men det er bare det, at slik er jeg. Så ønsker akkurat du (som muligens leser dette) kontakt med meg, så bør du ta initiativitet, he-he ! Ja, ja, jeg er ingen “rosablogger”, he-he, mer en fargerik blogger, som regnbuen.

Året 2014 har vært et år på det jevne, litt skrantende helse på noen av de eldste familiemedlemmer på tampen av året nå, noe som er trist. Ingen store begivenheter ellers innen familien, utover at undertegnede har hatt runddag, feiret hele 50 år. Min mamma og pappa har feiret gullbryllup, det var trivelig på Jægtvolden fjordhotell. Men jeg blir like forundret hver gang jeg fyller år: “Når skal jeg bli gammel da”? Det nytter ikke, jeg blir nok aldri ordentlig gammel, he-he. Når det gjelder yngste sønnen min, så har han passert en milepæl, gått fra “skoleliv” til “arbeidsliv”. Han fikk jo lærlingekontrakt ved Kværner i Verdal i august. Ellers har vi pusset opp kjøkkenet i huset og jeg er superfornøyd med resultatet (før – og etterbilder fra oppussingen kan sees her på bloggen min fra 03.07.14.). Ellers gikk årets ferieturer til Geiranger og omegn + Tyrkia (Kemer).  

Jeg har i 2014, og som alle årene forut drevet med aktiviteter jeg liker. Sunget i koret Prima Vare, Verdal teaterkor, med høydepunkter da vi sang under tradisjonell Visekveld under olsok, med artister også fra skuespillerstaben til Slaget på Stiklestad. Da sang vi Bohemian Rhapsody som bandet QUEEN utga i 1975. Den er fiiiiiin ! Ellers sang vi med Askil Holm (en av de som er kjent i de unge gitarkameratene for litt siden, med slageren Halleluja) på julekonsert i Stiklestad kirke. Der framførte vi Nordnorsk julesalme, Det hev ei rose sprunge og Long and winding road + fellesnummer med Askil Holm. Det ble en riktig så julefin konsert for masse publikummere.

På teaterfronten har jeg vært med på “Eplene i Messehagen” på Malm, Verran kommune og holder nå på med “Vinsjan på kaia” i Verdal teaterlags oppsetning, som hadde premiere nå 4. juledag. Med gjennomkjøring 3. juledag, premiere 4. juledag og forestilling 6. juledag, har jeg ikke bare hvilt meg i sofahjørnet i julehøytiden. Dessuten har jeg vært på jobb både i går og i dag, riktignok bare fra 09.00 – 13.00 i går og 09.00 – 12.00 i dag. Er kommunalt ansatt med vanlig kontortid, fleksitid, så er heldig stilt slik. 

I 2014 har jeg vært leder i Innherred fotoklubb på andre året. Et av mine framtidige mål for kommende år, er å si nei til ulike verv. Jeg har varslet at jeg går av som leder i fotoklubben i februar. Det er ikke snaut hva jeg har sagt ja til før. Du verden ! På midten av 90-tallet var jeg tillitsvalgt for sykepleierne ved stedet hvor jeg jobbet, Skogn Helsetun, så ble jeg hovedtillitsvalgt for sykepleierne i hele kommunen, og det orket jeg i 3 år. Så har jeg vært leder i Corevi, leder i Mule Gammeldansforening, leder i Speidergruppe 1 i Levanger, nestleder i Mule Amatørteaterlag, leder i aktivitetsutvalget for Nordtun Grendehus og nå altså leder i Innherred fotoklubb. Så nå synes jeg min dugnadsinnsats er gjort, he-he. Noen må jo stille, og ære være de, for ellers er det jo nedenom og hjem for lag- og foreningsliv. Jeg har ofte lurt på hvorfor jeg sier ja, men det har alltid vært innbygd i meg at en må dra lass sammen, så om jeg tar det nå, er det andres tur i morgen. Det er nok tankegangen. Men nå blir det nei, om noen spør. Herved opplest og vedtatt !

I mai i år fikk jeg endelig tid til å være med på et akvarellmalerkurs. Det var meget lærerikt og interessant, så det håper jeg å få bedre tid i 2015 å drive med. Jeg liker jo også fotografering godt, og håper å få utvikle meg enda mer her. Om en har det kunstneriske øyet for ting i noe grad, så henger jeg tilbake noe på teknikk. Så det håper jeg å lære mer av i kommende år. Ellers håper jeg at familien min får bevare god helse i året og årene som kommer, og at ikke noe tilstøter de, annet enn naturens gang.

Videre så vil jeg “Gi faen” ! Være meg selv på godt og vondt.  Ikke nekte meg selv noe som er godt. Bare fortsette som meg, det er nok………egentlig !

 

GODT NYTTÅR TIL ALLE !

 


Det sier jeg med dette abstrakte fotoet jeg har tatt, som ble kåret til andreplass for desember måneds fotokonkurranse i Innherred fotoklubb: 

 

 

 

 

#år  #year  #nyttår  #newyear  #foto  #photo  #fotografi  #photography  #ord  #words  #thoughts  #tanker  #vakkert  #beautyful  #sang  #song  #teater  #theater 

26.12.14. Nærområdet og vær

I går og i natt har det snødd mye, tror det er bortimot 40 cm. “topping” med snø oppe på altanrekkverket her, som har falt siden i går. Endelig ble det litt julestemning i Trøndelag. Alt blir jo så mye lysere og triveligere med snø. Det er noe hersk med snømåking, men alt det andre snøen gir av trivsel, er supert !

Jeg bor i et byggefelt med rundt 15 hus, og det ligger vakkert til i naturen mellom Levanger og Verdal. Det heter Mulelia her. Fra hjemmet mitt er det et kvarter med bil i begge retninger, så kommer jeg enten  til Levanger eller til Verdal. Det snakkes om sammenslåing av de to kommuner. Blir det noe av dette, bor jeg jo mitt i sentrum. Skal se julegrana blir tent på “torget i Mulelia”, he-he !

 

Vakkert vinterlandskap utenfor døren her, vi har flott utsikt

 

Nabo til høyre

 

Kværner rett fram, snø i lufta

 

Snøkav i Trøndelag


 

#foto  #photo  #fotografi  #photography  #vinter  #winter  #jul  #christmas  #natur  #nature  #Norge  #Norway   #vinterland #winterland  #vær  #weather #himmel  #sky  #vakkert  #beautyful  #nabolag  #neightborhoods 

 

26.12.14. Romjulsdrøm = total avslapning i hjemmet

I dag lå jeg superlenge, var våken i 08.30-tiden, men tenkte at det er da for tidlig å stå opp, så sovnet jeg igjen inntil klokka var 10.30. Etter dette spilte jeg wordfeud på iphone og så over nyheter der, så først kl. 11.15 rotet jeg meg opp. Det er jo kjempegodt å ha tid til å “surre” litt om morgenen. Første morgenen på lenge at jeg ikke har noe program.

Jo, jeg hadde lovet en venninne og stikke innom på en kaffesup, så det gjorde jeg etter frokost / lunsj. Det var trivelig. På seinettermiddagen laget jeg tradisjonell taco, og det er jo fredag i dag, så da passet det jo fint. Blir litt lei tradisjonell julemat, så må “bryte” med noe mer normalt innimellom. I morgen blir det trolig kveite med selvlaget fiskesuppe til. Det gleder jeg meg på, fordi jeg er superglad i fisk. Synes det er litt lettere mat, sitter ikke så “tungt” i magen, he-he !

Ellers er svigerfar syk for tiden, blir jo 90 år neste år han. Svigermor brakk jo ankelen på glattisen før jul, så det ble ikke så enkelt hos dem, når ikke hun kan tråkke på foten enda, med gips opp til kneet. Min mann blir springende i mellom for å avlaste sin søster, måke snø to steder og ordne opp. Ikke greit !

I dag har jeg tatt noen bilder fra hjemmet også. Fotoapparatet en Nikon 5300 følger meg igjennom dagen, og jeg finner en grunn til å ta bilder hele tiden. Fortsatt GOD JUL folkens !

 

Stua, satte fram det tradisjonelle fruktfatet 

Godt med frukt

Tacofredag

#romjul  #avslapning  #taco  #lys  #stemning  #trivsel  #familie  #julehus

25.12.14. Juleting + tang jeg er glad i, alt har nokså fast plass i heimen :)

En liten spade laget av Bendik i 2002, fiiiin ! Så er det den fjøla jeg malte i 1992 og som mange i familien fikk til julegave samme år. Den har et morsomt motiv av julenissens tradisjonelle julebad 🙂

 

Engler daler ned i skjul, mange ordnet av barnehender

 

Dette nisseparet er det en god arbeidskollega som har laget på 90-tallet, med strikketøy til kona og pipe på nissefar

 

En av mange kroker i stua

 

TIPS fra søster Marthe: Rudolf er rød på nesen. Du kan tegne på to prikker til øyne og en stor rund flekk nederst på en delt peanøttkapsel, lime det fast til merkelappen på gaver, og så tegne på reinsdyrhorn. Vips, så har du selveste Rudolf, enkelt 😉

 

Pynt på julebordet

 

Nisse som søster Anne Grethe har malt og laget med en trestokk. Den har så artig utseende

 

Små nissekongler som alltid har vært på vårt juletre. Det prikkete hjerte med hull i kjøpte jeg på Levanger for meget lenge siden, midten av 90-tallet

 

Sjekk Pippi på TV`n med trompet, GOD JUL !

#tips  #julepynt  #hjemmelaget  #håndarbeid  #godjul

25.12.14. Julemat

Jo, en skal så absolutt kose seg i jula med god mat. Jeg handler inn som om butikker skulle være stengt i 3 uker, nærmest, he-he ! Er det noe jeg liker, så er det å lage god mat. Prøver å holde på tradisjoner.

 

Ribbemiddag med tilbehør

 


 

Julemattallerken, foruten ribbe; sossisser, hvit julepølse og vanlig kjøttpølse, medisterkaker, poteter, rosenkål, surkål, blandingsgrønnsaker som gulrøtter, brokkoli og blomkålbuketter, rørt tyttebær, syltet agurk (da Rema var utsolgt for pickles da jeg var der), brun saus (den er supergod med fløteskvett, brunostskiver og en syrlig liten skvett / ingrediens (bruker kraft fra de rørte tyttebærene). Noen bruker kanskje bare fettkraft til, men vi har alltid hatt saus til. barna pleide å si, “Det blir ikke jul uten at mamma har kokt over brunsausen (utover ovn, det gjorde jeg mye, når jeg hadde masse å gjøre samtidig, som det ofte blir når en lager mat på julaften, he-he!).

 

 

Dessert, julaften

 

Julefrokost / lunsj

 


 

Lutefisktallerken, foruten lutefisk; erterstuing, kålstappe, poteter, sprøstekt bacon, gulrøtter, sirup

 


 

#julemat  #tradisjon  #ribbe  #lutefisk  #julelunsj  #dessert  #riskrem  #godt

25.12.14. “Vårres jul”, tradisjoner og kos

Hui og hei, allerede 1. juledag og på tide med litt avslapning etter å ha inntatt et nydelig lutefiskmåltid i dag. Foruten vår 18-årige sønn Bendik som bor hjemme, har vi denne jula hatt besøk av mine foreldre, og selvfølgelig var også eldstemann Steffen hjemme som vanlig. Det går bra så lenge han er singel enda, at han tar turen til oss fra Trondheim. mine foreldre dro fra oss i 13.00-tiden i dag, pappa ville kjøre hjem, mens det var noenlunde lyst ute. De kom i går. Her i huset har vi spist + spist, kosa oss og hatt familiehygge, uten TV på, pratet, + spist og drukket enda mer.

Jo jeg så litt TV, selvsagt så jeg “Tre nøtter til Askepott”på NRK, en tradisjon på formiddagen på juleaften. Jeg gråt tårer allerede etter 5 minutter, skal ikke mer til enn kokka i filmen som sier: “En stemor er og blir en stemor “, så svarer Askepott: “: Ja, men faren min var da like glad i Dora (som er stesøstra) som i meg”. Mer skal altså ikke til, på tross av at jeg har sett denne filmen helt siden jeg var ung blir jeg rørt, ørt og ørti ganger omtrent har jeg sett filmen, he-he.

Etter denne filmen tar vi alltid turen til Alstadhaug kirke med blomster og lys til gravsted vi besøker. Noen ganger er gutta med, andre ganger ikke, de får bestemme selv.

Det er viktig å holde på tradisjoner. Noen ganger får jeg inntrykk at det er om å være først ute med alt. Spesielt på sosiale medier. Folk pynter rundt 1. desember, med lys ute og inne, og med julepynt, nisser ting og tang, så tas det bilder som deles med alle. Julebakst er unnagjort før desember hos mange. Så pyntes juletreet hos mange 1 uke før juleaften, det er tidlig. Litt tidlig etter min smak, men folk får selvsagt feire jul slik de vil, det blander ikke jeg meg inn i. Så er det slik at jula som tradisjonen tro har vært rød, blir hvit, lyseblå og rosa hos mange, noe jeg ikke innfører. Jula er rød, slik har den alltid vært, og jeg pynter aldri før lille julaften, hverken med juletre eller annen julepynt, og jula forblir rød her i huset. Jeg har jo så mye hvitt, rosa, duse pasteller ellers i året, at forandringen med røde innslag i 1 – 11/2 uke i året tåles mer enn  godt nok. Jeg bruker å tenne lys ute på et tre / busk først når andre søndag i advent har blitt passert. Da jeg spilte i skolekorpset var vi ved kirka i Follafoss og spilte julesanger rundt den 12. des, utenfor kirka, og da ble julegrana i Follafoss tent. Slik har jeg tatt med meg den tradisjonen med tenning av juletre ute rundt samme tid. 

Ellers så er det “same procedure as last year”: Å ha risengrynsgrøt på lille juleaften, med mandel. Den som får mandelen får en liten gave. I år var det jeg som fikk mandelen for første gang siden vi innførte dette vår første jul hjemme hos oss, da ungene var små og jeg ble ikke overrasket da jeg fikk en gave med to snapsglass med nissemor – + far (hadde nok ordnet den gaven selv jeg, he-he!). Koker da så mye risengrynsgrøt at det også blir nok til riskrem, som er tradisjonell juleaftens dessert og kaffekos hos oss.

Begge guttene bruker å få en “strømpe” før var det en strømpe, men etter som de har blitt større og en legger i større ting (som en “sixpack med øl bl. a), tar jeg like gjerne en vanlig plastpose som jeg skriver god jul på. Alltid har de fått julegodter, potetgull og julehefter bl.a. om morgenen julaften. Nå da de er voksne blir det øl, Pondus julenummer, knask, peanøtter potetgull, sjokolade m.m. Så har vi lang julelunsj med sirupskake / hjemmebaka brødskive + masse godt pålegg; tradisjonelle juleskinke, sylte, ulike typer sild, leverpostei, ulike oster m.m. rundt klokken 12.00. På julaften blir det tradisjonell ribbemiddag rundt kl. 17 – 18, med medisterkaker, sossisser og andre pølser, surkål m.m. Da drikker jeg helst rødvin, mens mannfolka heller vil ha juleøl til. Så blir det God Gammel Oppland aquavitt ved siden av, så klart. NAM !

Etter en lang god middag ved juledekket bord, blir det gaveåpning, der yngstemann i huset alltid gir ut gaver, sier hvem det er til og fra. Mor i huset, altså jeg, skriver alltid opp hva hver enkelt fikk. Det er jo alltid greit å vite, spesielt når en senere på kvelden har kontakt med familiemedlemmer ellers på telefonen for å gjensidig takke for det en fikk av gaver. Etter gaveåpning blir det kaffe, riskrem og små julekaker til. 

1. juldag er det god lang frokost, brødskiver og tradisjonell julepålegg. Så har vi lutefisk. Vi lider da ingen nød her i Norge, etergilder etter etergilder. Men trivelig at familier kommer sammen i høytida. Må nok innrømme at en ikke tenker så nøye i gjennom hvorfor vi egentlig feirer jul. Jula er trivelig da !!!

 

Julaften med familie, mine flotte foreldre

 

Et bilde der jeg er med

 


 

Tre nøtter til Askepott


 

Besøk ved gravsted på Alstadhaug kirke julaften, etter “Tre nøtter til askepott”


 

Dessert, riskrem og julekaker med en liten konjakk


 

Gutta boys


 

Juletre anno 2014, med gavehaug til seks personer


 

#julaften  #trivsel  #tradisjon #familie  #julemat  #julegaver  #juletre  

19.12.14. Jul, kaker og sånt

Ja, så skriver en 19.12.14. Hu og hei som tida går. Forrige helg, på søndagen var det min mann som tente adventslys, og da han tente det tredje lyset, protesterte jeg. Det er nå bare det andre lyset da, hevdet jeg. Men nei, jeg måtte gi meg etter å ha sjekket nærmere. Som tiden går, “som julkvelden på kjerringa” kommer jula, he-he !

Ja, i dag gjorde jeg unna julbaksten på et kvarter, det er rekord, he-he ! Jo, så tok jeg turen innom butikken da, og ut kom jeg med sju sorter julekaker. Så enkelt kan det gjøres i en travel hverdag. Det beste er at jeg ikke en gang har dårlig samvittighet. Første gangen jeg gjør det på denne måten, men så er det også den første gangen en har vært så travelt opptatt før jul, med teater og øvelser, både på sang / dans og skuespill. Men så artig. Tidligere i kveld var jeg i vei på øvelse fra 18.00 – 19.30. Jaggu ble jeg ikke våt av svette, så god trim, og en merker heller ikke at det er et slit, når en synes det er artig. Har noe å gå på enda med å få på seg den riktige attituden inntil premieren 4. juledag.

Synes jeg er dyktig og aktiv jeg, som var til fastlegen i dag og fikk konstatert at jeg har noe skjev ryggsøyle. Dette forklarer hvorfor at  jeg er blitt holdt våken på natt i en lang periode nå. Må opp og hive innpå en Paracet på natt. Dessuten har jeg akutte smerter i høyre lyske, mer som om foten gir etter, når det setter igang. Skal videre for oppfølging ved manuellterapeut / ortoped / fysioterapeut m.m. Men lar ikke det hemme meg ved aktivitet. da er det verre å ikke få sovet godt nok når en skal på jobb i en lang arbeidsdag. Det blir nok bedre etter hvert når en får hjelp. Egentlig liker jeg ikke å snakke om sykdom, det er jo meget personlig, mener jeg. Trenger vel ikke å bry andre med det. Men i kveld ble det nå bare slik. Det er jo lenge siden jeg har “luftet” noe på bloggen nå, så da skriver jeg “som en foss”.

Ellers er det meste i rute til jul, uten de helt store rengjørings – / pynte – og bakeinnsatser. Etter teaterøvinger  i hele helga og t.o.m. mandag kveld til uken, er det juleferie f.o.m. julaften til 3. juledag. De tre dagene skal nytes med familie. Så har en jo noen dager fri neste helg og ved nyttår. Nydelig !

 

Her er årets “julebakst”, he-he !

 


 

Julegleder likevel 

 


 

#bake  #kjøpe   #julekaker  #juleglede  ##kos  #julestemning

 


 

07.12.14. Fotografi / natur – På tur til Rørvik, fotografering fra bil, he-he !

På lørdag kjørte vi tur retur Rørvik for å besøke min søster Anne Grethe med familie, for “julegavebytting”. Det ble ei trivelig stund med selvfisket – og hjemmelutet lutefisk, med godt tilbehør. Vi rakk også kaffe og nydelige kaker før vi dro hjem. 

På veien dit hadde jeg selvsagt med meg fotoapparatet. Drar jo aldri noe sted uten det. Ja, det går virkelig an å ta bilder ut av / gjennom vinduet av en bil i fart, he-he ! Det er min mann som kjører, nesten bestandig, og det er svært vanskelig å få han til å stoppe umiddelbart, om jeg ser et fint fotomotiv. Derfor er jeg noen gang tvunget til å ta i fart, og dette begynner jeg å mestre, da jeg er kjapp og stødig på avtrekkeren, he-he  🙂

 

Her er et utvalg bilder fra turen

 

 

Her stoppet vi faktisk bilen ei stund, på stikkveien mellom Gartland og Høylandet. Nydelig motiv da

Her fra fotografering via vinduet. Campingplassen innerst ved Snåsavatnet. Jaggu ser en ikke fotografen også, he-he !


 

 

Fotografering gjennom bilvindu, ikke så verst, he-he !


 

Foto av vinterlandet

Vinterlandskap fra Gartland

Foto fra Revyriket i Høylandet, sjekk solstreifet oppe til venstre


 

Det er i området her Norsk Revyfestival arrangeres hvert andre år


 

Gårdsbruk i Høylandet i flott vinterlandskap


 

Ved et vann i øvre Høylandet


 

Bro over til Foldereid, rett inn i tunnelen. Her snør det lett


 

Her fra broen over til Vikna og Rørvik  (Nord- Trøndelag)


 

Enda et bilde herfra


 

Ankomst Rørvik


 

Havnen i Rørvik  (Nord-Trøndelag)


 

#fotografi  #photography  #foto  #photo  #E-6  #Norge  #Norway  #natur  #nature #vinter #winter #Rørvik  #revy  #Høylandet  #bro  #Foldereid  #vakkert  #beautyful

07.12.14. Tips ! Vil du ikke være med på “kjøpehysteriet” har du fantastisk fin adventskalender til barna her

Jeg deler her et tips og viser dere julekalenderen min søster Marthe har laget til sine to små gutter (Peder 6 år og August 9 år nå først på januar) til jul. Fantastisk fin er denne, og aktiviserer både barn og voksne i felles koselig adventssyssler.

Jeg var på besøk til min søster som nå bor ved Egge i Steinkjer kommune, og smakte på de julenøtter de hadde bakt sammen. Faktisk en av lukene de har åpnet, fortalte at det skulle skje på dag to i desember. Pga. teaterøvinger var jeg forhindret fra å møte i bursdagen til tanteungen Peder, men nå i kveld ble det. Trivelig ja ! 

 

Her er litt av kalenderen, 1. des. = pynte appelsiner, 2. des.= lage peppernøtter, 3. des. = skrive julebrev til elever ved Mælen skole  (de har jo flyttet fra Sørfjorden og Mælen skole i Rissa kommune – Sør-Trøndelag i juli / august, så julebrev til tidligere klassevenner er jo et fint tiltak), 4. des. = lage bokser i decoupage, 5. des. ser ikke hva som står og så har dem 6. des. = lage juletre for å ha på veggen

Her er det opp til hver enkelt hva en skriver av aktiviter, kreativt og adventskoselig !

 

 


 

En av adventslukene, juletre for å ha på veggen. Her ses resultat. Mange hender små  🙂


 

Her er da de laget bokser med decoupage, fin ja 

 

#adventskalender  #adventsaktivitet  #gjøremål  #aktiviteter  #familie  #tavarepåhverandre  #mørketid

07.12.14. Interiør / hjem, nye gardiner til jul og litt utover vinteren

I dag har jeg faktisk fått tid til å henge opp de gardinene jeg kjøpte for over 3 uker siden. Jeg har i en lengre periode i høst sjekket noen nettsider som selger gardiner og delvis tenkt på noen gardiner som kunne passe på vårt kjøkken. Det burde bli noen jeg ser, som umiddelbart i mitt hode, passer inn og matcher annet interiør på kjøkkenet. De gardinene jeg har oppe i vår- / sommersesongen og har hatt inntil nå, er helt hvite og sommerlige. På tide da med et bytte, slik på mørkeste vinteren. Denne gang ville jeg ha noe litt “julete”, kanskje med innslag av rødt. Jeg var innom en butikk i Trondheim, Sparkjøp faktisk og tilfeldigvis hang det der noen gardiner som jeg umiddelbart falt for. Egentlig var det ikke i mine tanker å kjøpe gardiner der, da jeg gikk inn. Finner jeg noe jeg liker, spiller det ingen rolle hverken merket eller stedet det er kjøpt. Slik er det med alt. Jeg trenger liksom ikke ha det, fordi noen arbeidskollegaer eller naboer har det. Jeg er uavhengig og har det jeg liker i hjemmet , og ellers. Ikke opptatt av merker. Slik er det når jeg handler klær også. Jeg bør rett og slett like det inderlig, slik er det. Fargene og de rutene på de gardinene jeg fant var helt perfekte for mitt kjøkken. Den grønnfargen som ligger i bunnen er akkurat slik som lampene jeg har over kjøkkenbordet + andre ting og tang her. Eller kunne de gjerne ha vært helt rette i bunnen, men nå ble de litt romantiske med mer “kappestil”. Noe jeg egentlig ikke liker, men jaggu ble de ikke fine på vårt kjøkken likevel. Hva synes du?

Ellers tente jeg masse lys på kjøkkenet da begge de voksne sønnene mine var hjemme på “Trøndersodd” i dag, trivsel  🙂

 

 

Kjøkkenet med nye gardiner 

 

Mye lys er koselig, nå fikk jeg tent det “vennelyset” jeg fikk på min bursdag også

#interiør  #hjem  #home  #gardiner  #curtain  #lys  #farger  #trivelig  #kjøkken  #kitchen  #advent