30.11.17. I dag har maleklubben Tuben POP-UP-utstilling

For de av dere som ikke vet det så meldte jeg meg inn i en maleklubb i fjor. Den kalles Tuben. Jeg har aldri malt så mye som etter at jeg gjorde det. Før malte jeg bare av og til. Jeg hadde et oljemalingskurs i 1997, og malte noe. Men så ble det sjeldnere og sjeldnere. En blir mer inspirert når en er med i en gruppe. Dessuten har jeg vært på to kurs etter at jeg begynte der. Med kurs utvikler en seg, lærer nye teknikker og har det sosialt, samt lærer av likesinnede.

I dag mellom klokka 12.00 og klokka 18.00 har vi en POP-UP-UTSTILLING. Vi har valgt å gjøre det i et Helsesenter (hud-, øye- og fastleger / fysioterapeuter) med ledige tilleggslokaler. Det skjer på Moan Helsesenter. Det er ei salgsutstilling. Så befinner du deg i Levanger, så stikk innom og se hva som forgår i klubben vår. Det er også muligheter for å gjøre en handel. Jule-, bryllups- og bursdagsgaver? I alle fall står utstillinga bare i dag mellom klokken 12 – 18. Merk, bare i dag! Det er muligheter for kaffe og noe å bite i. Velkommen! 

For dere som kommer fra andre steder i landet får dere nyte synet av utstillinga, som vi i går kveld har holdt på å sette opp. Jeg stiller faktisk opp med seks bilder. De bildene jeg har med på utstillinga har jeg vist nederst her. 

 

Masse fine bilder

 

Det henges opp. Her brukes stoler og ulike staffelierer

 

Bildene er plassert rundt om i rommet

 

Her kan en shoppe

 

Mange fine uttrykk

 

Farger i alle kulører

 

Abstrakt kunst og annet 

 

Hektisk aktivitet for å få utstillingen opp

 

Maleriene skal merkes med tittel, navn på kunstner og prislapp

 

Det blir masse forskjellig når mange kunstnere går sammen

 

Noe for veggen din?

 

En kan etter hvert kjenne igjen hver enkelt kunstner

 

Her står de på rekke og rad

 

Et av mine bilder, landskap 

 

Mitt bilde nr. 2. Litt samme stil som det første, landskap

 

Så dette fargesterke bilde. Fargene er forsøkt mikset samen etter fargetrender for i år i malebutikker. Med f.eks. en malt kontrastvegg i stua, kan det bli fint med en slik fargeklatt hvor veggen er mer nøytral, som plukker opp fargespekteret for

 

Et til i samme stil

 

Litt mindre bilde, men samme stil

 

Siste bildet mitt som er med. Her holder jeg meg i samme gata når det gjelder stil

 

#kunst #maleri #akvarell #acryl #watercolor #utstilling #exhibition #kunstutstilling #POPUP #gave #gift #Tuben #art

 

 

 

 

 

 

   

24.11.17. Hun her altså ;)

Ja, denne dama gitt, har blitt noe eldre. Dette bildet er tatt for over 30 år siden. Det bildet fant jeg fram da det skulle bli med i programbladet til den teaterproduksjonen jeg holder på med. Festen, Klassefesten er jo en reunion etter over 30 år, vel og merke på liksom.

Ellers lenge siden jeg tok en selfie nå. Så nå var det på tide å vise fram sjøla her, og si at hun ikke har forandret seg så mye siden sist. Et skikkelig nærbilde som sikkert gjør at bloggere der ute rykker ett skritt tilbake, he-he! Med det samme jeg har mikrofon på meg ønsker jeg dere alle som en ei riktig god helg! Det ble denne gang et ego-foto i sminket versjon, før jeg gå på scena og spiller Dordi fra Jentemafiaen. Det skjer i Lydhagen Studio i Verdal i kveld og lørdagskvelden denne helga, samt fredags- og lørdagskvelden neste helg. Det er i konseptet Festen, i år Klassefesten med Verdal Teaterkor Prima Vare. Det blir full energi og super forestilling, det kjenner jeg på meg. Billetter: http://www.kultar.no

Et hjertesukk til blogg.no / bloggmag.no / blogglisten.no : Når kommer kategorien teater (scene / skuespill) og kunst (maleri) eller kultur for den del? La denne under musikk, da det også er det. Eneste som forteller litt om hva det er jeg holder på med.

Men nå må jeg stikke for å rekke stemmeoppvarminga.

 

Et bilde tatt på tidlig 80-tall

 

Dagens utgave, klar for å gå på scena

 

 

#selfie #foto #photo #iphone #image #nærbilde #teater #sang #scene #Festen2017 #acting #music #singing #artig #amusing #entertainment #musikk 

23.11.17. Her går livet sin vante gang i sort / hvitt

Virkelig ei fin tid denne mørkeste tiden av året. Jeg er så glad for at jeg ble utfordret på facebook om å legge ut sju sort- / hvitt – bilder over sju dager. Så var det opp til meg å utfordre noen andre. Slik lød utfordringen:

Dag 1 av 7
Sju dager, sju bilder i svart – hvitt om livet mitt. 
Ingen mennesker, ingen forklaringer.
Utfordre noen hver dag. 
…………tar du utfordringen?

Da ble det jaggu et blogginnlegg ut av det, jippi! Dere skjønner nå i den mørkeste tiden blir det mindre utendørsliv med fotografering på timeplanen, så da blir det også mindre innslag i en blogg. Men dette “reddet” meg, he-he. Her får en da vist fram litt av dagliglivet. Det må sies at jeg ikke greide å fullføre et foto pr. dag, men at det gikk noen dager i mellom.

Jeg ser at noen av de andre som ble utfordret fant fram flotte fotomotiv. Gjerne helst fra sitt fotoarkiv. Men om en leser teksten her, skal det vise ditt liv, og da er det hverdagen den aktuelle dagen som skal foreviges. Slik løste i alle fall jeg denne utfordringa.

Her kommer bildene, men nå kommer i motsetning til før, forklaring på hva som skjer:

 

 

Bilde nr. 1. Her øves det til konseptet Festen. I år ble det Klassefesten. I fjor hadde vi bryllupet. Kan sammenlignes med en revy / teater / musical med stilige sanger flettet inn i skuespill. Et underholdningskonsept for julebordsgjester og andre vennelag som ønsker å spise god mat på denne tiden av året. Med tapasbufèet fra Smak Catering ved Line Hofstad. I tillegg får de underholdningsbit som vi står for + dansemusikk til levende band ut over kvelden / natta. Mitt kor, teaterkoret Prima Vare på Verdal, samarbeider med Tony Waade som eier et Lydstudio og festlokale i en eldre låve på Verdal. Her er det pusset opp og modernisert. I lokalet er det bar. På bildet ser vi mitt mikrofonsett, kornoten Walking in Sunshine + min trompet som jeg og noen andre spiller i et av innslagene. Alle skoler for lenge siden hadde jo et skolekorps. Så det måtte jo inn i Klassefesten. 

 

 

Bilde nr. 2. Svigermor feiret sin 8+0-årsdag. Ja, hun sa 8+0, hun nektet å ta tallet 80 i sin munn, he-he. Hun feiret dagen med de nærmeste rundt seg på Stene Gård, som driver spa- og selskapskonsept. Her fra en del av kakebordet. 

 

Bilde nr. 3. Miksebordet i Lydhagen Studio. Etter som vi øvde jevnt, ble det masse bilder fra tiden her. Det ble laget soundtrack på noen av solistene, slik at sanger fikk litt 1980-tall over seg. Klassefesten er jo en reunion etter over 30 år

 

Bilde nr. 4. Parykk til en av rollefigurene.

 

 

Bilde nr. 5. Jeg la ut et sjeldent blogginnlegg og havnet på bloggtoppen i kommunen min. Egentlig var det lave lesertall, så jeg ble overrasket. Spesielt når det går mye tid i mellom hvert blogginnlegg. Så da valgte jeg et bilde av dette den dagen.

 

Bilde nr. 8. Denne uka har jeg malt mye. Her er derfor mitt akvarellfargeskrin med pensler m.m. 

 

Bildet nr. 7. Fra i går kveld og klubbmøte i Innherred Fotoklubb

 

Hva gjør du på ettermiddag / kveld?

 

#foto #fotografere #image #photo #sorthvitt #livet #life #november #2017 #teater #sang #maling #theatre #singing #acting #Festen #Klassefesten

 

 

 

 

13.11.17. Interiør og farger i hjemmet, kontrastvegg

Valgets kvaler når en skal bestemme seg for å male en kontrastvegg til den ellers lyse stua vår. Noen uker med tankevirksomhet. Egentlig ville jeg gå for en terrakottafarge, eller noe i brunlige rosatoner, men endte opp med noe helt annet. Bestemte meg plutselig for en mørk blåtone. En kan jo alltids male over igjen til våren, he-he. Den ble i alle fall mørk nok. Ikke helt blitt fortrolig med fargen enda, men blir nok bedre med tiden. Nå er hele stua nymalt og vi slipper å vaske den til jul i alle fall. Vi malte også over de hvite veggene på stua. Det var kaffe-latte-farge på disse fra før, nå er den lysere hvit. Tenkte i utgangspunktet å legge plater på veggene i tillegg, men min mann “hater” listverk, så vi roet det ned til å male over tapet, he-he! Stua består jo av vinduer på en hel langvegg, da blir det nokså mange meter lister å legge + hjørner og krinkler og kroker. Forandring fryder uansett. Ingen tvil om at det ble sprekt i stua til jul. Min mann malte den blå veggen 26. oktober, først nå ble det til et blogginnlegg.  

 

Blue it is

 

Førbilder

 

Valgets kval. Jotun 5455, Industrial blue ble valgt. Ny trendfarge for 2018

 

Underveis

 

Før

 

 

Etter 

 

 

Detaljer gjør seg mot den blå veggen

 

I sofakroken

 

Overgang i hjørnet på den andre siden. Den hvitfargen som best matcher den blå fargen jeg har valgt er Jotun 9918, klassisk hvit. Men vi valgte å følge hvitfarge på dører og trappegelender

 

Ja, ja, slik blir det ei stund. 

Har du pusset opp i høst?

 

#interiør #interior #inspirasjon #inspiration #hjem #home #male #paint #jotun #lady #industrialblue #stue #livingroom #mørketid 

 

12.11.17. Trivsel og avslapning på søndag

Etter lang tids “bloggtørke” er jeg på igjen. Du skjønner at når en jobber hver ukedag og øver på kveldstid fra klokken 18.00 + skal rekke å ordne / spise middag og dusje før en raser ut gjennom døra, da blir det slik. Noe annet er utenkelig. En er nødt til å prioritere noen ganger. I går på lørdag sov jeg litt utpå for første gang siden søndag 22. oktober. Den helga hadde vi fri, altså helga 21. og 22. oktober. Siden har helger gått med i øving + så og si alle kvelder i ukedagene, helga før frihelga var vi også på øving. Men det er selvvalgt og såååå moro. Så har jeg hatt mye fri denne helga. Det er fordi vi hadde premiere på musikkteaterstykket Festen, klassefesten nå på fredag med mitt kor; Prima Vare, teaterkoret på Verdal. Det gikk over all forventning. Så nå er vi i gang. Vi får gode kritikker, herlig. Det er bare rundt 300 billetter igjen og de går fort etter. 

Det gode med å komme i gang er at det blir frigjort mer fritid. Selvsagt bør en se / lese igjennom og øve litt på egen hånd, slik at når neste fredag kommer og ny forestilling kommer, så er en klar. Det vi holder på med er et julebordskonsept her på Innherred. I konseptet kan firmaer, vennegjenger, symøtegrupper etc. få en fengende underholdningsbit med teater og sang av ypperste klasse + nyte en god tapas mellom første og andre akt, så kan en etterpå danse til live musikk ut i de små timer. Oppe i Lydhagen Studio som opprinnelig er en låve på en gård. Den er ombygd til et nydelig festlokale. Dessuten drives det lydstudio derfra. Det er pyntet til fest og baren blir flittig brukt. Altså, det er høy partyfaktor. Vi aktører hadde premierefest natt til i dag, ei trivelig stund. Konseptet går enda fredager og lørdager t.o.m. helga 2. og 3. desember. Billetter: http://www.kultar.no  

Så er det farsdag i dag, gratulerer med dagen til pappa Gunnar og min mann Kent! Dere er noen godkarer, ingen tvil om det. Jeg har ringt og gratulert min pappa med dagen, det ble litt for langt å dra på besøk i dag. Han har bursdag om ikke alt for lenge, da blir det et besøk i stedet. Ellers så har vår hjemmeboende sønn vært borte hele dagen, men innimellom fikk han gitt far sin gave, men ikke rukket og spist kake med oss enda. Det er satt av et stort kakestykke til han, om han i det hele tatt får tid, he-he. Det bildet jeg presenterer her i dag er vilkårlig valgt og tatt i dag, da farsdagskaka delvis er i magene våre uten å ha blitt foreviget. Gjorde det enkelt kjøpte en avlang romkake i år med pyntet påskrift “Til far” med hjerter og det hele. Min mann er ikke spesielt begeistret over avfotografering heller, så det ble ikke. Måtte jo ha et bilde til bloggingen. Jeg har til nå enda ikke valgt å kopiere et gammelt blogginnlegg, som jeg ser noen bloggere gjør når de ikke greier å finne på noe fornuftig å blogge om. Da lar jeg heller være, men andre må selvsagt bestemme dette selv.

Egentlig er jeg innom mest for å si hei i dag, og ønske alle en fin søndagskveld videre utover og en ny god uke til i morgen! Selvsagt også for å si at jeg fortsatt lever, he-he 🙂   

 

 

 

 

Mitt nye blomsterstativ med en bregne i. I dag har mine planter endelig fått vann. Det er blitt forsømt. Men utrolig hvor lite vann som trengs i mørketiden, heldigvis 

 

#søndag #Sunday #farsdag #trivsel #avslapning #relaxing #Festen2017