Valg på mandag 11.09./ Godt å vite for de som enda ikke har bestemt seg

Nei, jeg har egentlig troa på at den norske mannen og dama i gata vet bedre, eller gutten og jenta for den sagts skyld. Men jeg må spørre, fordi jeg jaggu ikke er helt sikker? Det står så mye rart i media, og i kommentarfelt for tiden. Det er neimen ikke enkelt å være hverken ung eller gammel og skulle gå og avgi stemme i årets valg. Politikk kan oppleves kjedelig og en gidder liksom ikke å engasjere seg, fordi det liksom ikke angår meg. Men det gjør det i aller høyeste grad. Det er meget viktig å være med å forme landet vårt i den retningen en vil ha. At det bare er de som tar en grundig undersøkelse av fakta og forstår sammenhenger, som greier å ta fornuftige og “sunne” valg er blitt en realitet.

En skal ikke la seg forme av det media skriver. Aviser og journalister skal være nøytrale, men det er de ikke. Jeg fikk tidlig høre hjemmefra at den avisen ligger til høyresiden, og den avisen igjen er mer sosialistisk orientert. Det finnes aviser her i Norge som er på enten den ene eller andre siden partipolitisk, og det preger også overskriftene. Det bør en være klar over, og ikke ta til seg alt som den eneste sannhet. Noen aviser er nettbaserte eller mer som en blogg og må pirre lesere med overskrifter, som ikke alltid er sanne. Men de må fenge interesse, fordi det gir penger inn i kassa om folk går inn i innlegget og leser.

Ellers så stemmer heller ikke de valgomatene som ligger ute. De dukker opp i forskjellige aviser / nettet og vil få deg til å stemme på det partiet de legger opp til at du skal velge. Jeg prøvde den flere ganger, men fikk ikke det partiet jeg trodde jeg ville ha. Det gikk ikke på at jeg svarte utenom deres politikk, men heller at et annet parti dukket opp i stedet. Om jeg hadde brukt enda flere timer på å ta testen, så hadde jeg aldri fått opp det partiet jeg ville. Synes dette er en ugrei utvikling. Så det er du som må undersøke fakta. Gå inn på hvert parti sitt politiske program, for å se hva de står for. Før du går og stemmer. For det er så viktig at du stemmer rett, og ikke lar deg lede av andre. En trenger ikke være enig i alt det et parti står for. Men velg det partiet som har flest saker du bryr deg om på agendaen, og som sier det du ønsker skal bli framtida.

Så bør en til slutt sette seg inn i hvilke partier som sier at de vil danne regjering sammen. Altså de som sammen får flertallet av stemmene. Hvis du vil at den regjeringa som sitter i dag skal fortsette i fire nye år, bør du stemme Høyre (H), Fremskrittspartiet (Frp), Venstre (V). Ja, det er rart at Høyre og Venstre går sammen. Egentlig skulle en tro at de lå langt fra hverandre. Slik tenkte jeg også da jeg var yngre. Nei, politikk er ikke enkelt. De nevnte tre er i alle fall nokså sikre samarbeidspartnere. Kristelig folkeparti er også en del av denne koalisjonen, men vi vet ikke helt hva de vil gjøre. Det er slike ting som er så skummelt, og da er det kanskje bedre å velge de bort enn å gå for de, om en ønsker annet utfall enn dagens realiteter. Disse partier danner blå regjering. På den andre siden danner Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk venstreparti (Sv) og Senterpartiet (Sp) det andre laget. Det er de på rød side, eller rødgrønn side. Sistnevnte, Sp har en gang før dannet regjering med den blå fløya også. Det er litt skummelt å tenke på om du vil ha forandring fra dagens regjering. Men de har vært i regjering sammen med de to førstnevnte i den forrige regjeringa. De har sagt at de denne gangen samarbeider på den rødgrønne siden. Så er det småpartiene Miljøpartiet de grønne (MDG) og Rødt (R). MDG er jeg sannelig ikke sikker på hvilken side de tar, derfor er dette et skummelt parti. Etter som de ligger til venstre kan de gjerne tenkes de går mot blå fløy. Mens Rødt mest sannsynlig er på rødgrønn side.

Se også på spørsmålene under og se hva du tror på eller ikke. Det kan kanskje hjelpe deg til å bestemme deg også:        

 

Tror virkelig folk at skatteinnbetaling er en pålagt straff uten å få noe igjen?

Tror virkelig folk som får sin trygd via NAV at det er innvandrerne som kommer til å ta i fra dem pengene?

Tror virkelig folk at de får NAV-trygden sin hvis vi som jobber betaler inn mindre skatt?

Tror virkelig folk at bedriftseiere- / ledere vil ansette flere folk og med mer kompetanse om de får mer skattelette?

Tror virkelig folk det blir mindre stressende å være arbeidstaker om all makt går til eierne / lederne og at arbeidsmiljølover blir avskaffet?

Tror virkelig folk at etterkommerne sine ikke trenger ren luft å puste i?

Tror virkelig folk at å være egoistisk og grafse til seg mest mulig selv, uten å dele med de som har lite her i landet og ellers i verden skaper fred?

Tror virkelig folk at innvandrere som gruppe, at de alle voldtar, er terrorister og kriminelle?

Tror virkelig folk at overfylte klasserom med mange elever og bare en lærer gjør at akkurat ditt barn blir sett og hørt?

Tror virkelig folk at opprustning og mer atomvåpen skaper fred?

Tror virkelig folk at Norge blir et bedre land om de aller rikeste blir enda rikere?

Tror virkelig folk at å slå sammen kommuner vil føre til bedre tjenester og at avstander til det vi trenger vil forbli den samme?

Tror virkelig folk at å plassere politimenn flere mil unna i nabokommunen deres vil føre til raskere utrykning til sitt hjemsted?

Tror virkelig folk at å legge ned fødeavdelinger i sin kommune og bruke bare det i nabobygda, gjør at en får fortere hjelp når en trenger det?

Tror virkelig folk at en privat bedriftseier vil bruke penger på flere hender og på folk med høyere utdanning, da det koster mer penger?

Tror virkelig folk at grunnskole, skolebøker, helsestasjon, barnevaksiner, sykehusinnleggelser og operasjoner blir gratis, om vi ikke betaler inn skatt?

Tror virkelig folk at innvandrere krysser hav i dårlige båter med livet som innsats, om de hadde hatt sjansen til et godt liv der de kom fra? 

Tror virkelig folk at det er innvandrere som mener vi må fjerne tradisjonelle ting; som julenisse, årlige julekonserten i kirka, brunosten…..?

Tror virkelig folk at Erna Solberg tar avstand fra ytterliggående høyreekstreme uttalelser fra regjeringspartner Sylvia Listhaug?

Tror virkelig folk at Erna ikke er sjefen til Sylvia Listhaug og kan styre hva hun sier eller ikke?

Tror virkelig folk det blir fred i verden ved å blande seg inn med våpen i konflikter i fjerne land?

Tror virkelig folk at valgkampen bare handler om hvem en vil se som statsminister?

Tror virkelig folk at vi får det bedre om vi svarer ja på alle spørsmål ovenfor?

 

Jeg har stilt noen spørsmål ovenfor her som er viktig å tenke gjennom, og prøve å svare på om du går til valgurnene. Det er helt opp til deg hva du stemmer. I Norge er det frie valg, heldigvis. Håper at du på valgdagen går inn i stemmelokalet og legger din stemme i valgurna. Hvis du lurer på hvordan du gjør det er det bare å spørre de som sitter der og holder oppsyn med hele prosessen.

Godt valg!

 

   

 (Bildet er hentet fra internett)

 

#valg #stemme #politikk #politics #election #partier #storting #regjering 

 

 

 

  

 

20.08.17. Solnedganger får vi aldri nok av

Jeg liker solnedganger bedre enn soloppganger. Jeg tror det ganske enkelt er fordi jeg er B-menneske. Hva er en soloppgang liksom? Jeg får da ikke sett de, he-he 🙂 Men til gjengjeld er solnedganger noe nydelig. Som fotoentusiast burde jeg ha hatt meg tidligere opp om morgenen for å rekke soloppgangene. Jeg vil skjerpe meg og jobbe for det framover……….tror jeg. I morgen tidlig er det jobb som teller. Velkommen ny uke!

 

Her i alle fall fotosmakebiter fra nabobygda Verdal en augustkveld i år

 

 

 

 

 

 

 

 

Liker du solnedganger eller soloppganger best?

 

#foto #photo #bilde #picture #image #solnedgang #sunset #Nikon #sol #sun #vakkert #beautyful

20.08.17. Sommer og en tur “hjem”

Ingen ting er som å reise “hjem”. “Hjem” for meg er Follafoss i Verran kommune (snart Steinkjer kommune etter sammenslåing, det skjer 01.01.18.). Egentlig da så er hjem der hvor jeg bor nå; Levanger og Mulelia. Jeg kaller det å komme “hjem” også når jeg drar dit jeg har tråkket mine barnesko. Der hvor jeg er oppvokst kjenner jeg best til hvor de fineste markjordbæra er å finne, hvor i det hele tatt molta og blåbæra vokser, og de beste tyttebærområdene er. Det har jeg fått inn med morsmelka.

Nå derimot vet jeg ingenting. Her hvor jeg bor nå, kjenner jeg nesten ikke til noen steder å plukke bær og sopp. Tror du de som bor her i Levanger røper hvor de plukker og høster sin syltetøyproduksjon, og hvor de sanker inn til soppsuppa? Neida! Det er hemmelig må vite. Derfor er det så godt å komme “hjem”. Ingen steder er en så kjent som hvor en har fått et “lavt” perspektiv på ting og tang. Jeg skriver “lavt”, da jeg antageligvis opplevde ting da jeg var både 52 cm og opp til de centimeter jeg er i dag, 170. Det er da en får med seg detaljene, he-he 🙂

Siste uka i ferien reiste jeg “hjem” for noen dager. Det var før forrige helg. Trivelig det, å se om mamma og pappa. Jeg kjørte da på en liten rundtur med de. Var innom der hvor pappa har vokst opp. Det stedet er litt lengre ut i Beitstadfjorden mot Verrabotn, og heter Trongsundet. Kjørte forbi flere hus hvor tidligere klassekamerater har bodd eller bor i dag. Kjente kjære steder der jeg har tråkket barns- og ungdomsbein. Videre så var vi på moltetur sammen, min mamma, pappa og jeg. Jeg traff også to gutter tilfeldig som jeg slo av en prat med. Trivelig. Den ene gutten gikk i klassen over meg og den andre gikk i min klasse da vi ble konfirmert. Han som gikk i klassen over meg kjente jeg godt, da vi var sammen helt fra bleiealder. Hans mor og min mor var venninner, og er det fortsatt i dag. Gutter og gutter, kan vel mer si mannfolk med gråspreng ved øret da, he-he. Tiden går, men like godt å komme “hjem”….alltid.

I dag ble det endelig tid til blogging. Det regner i ett her, nesten ikke stans. Slik har det vært siden midt på dagen i går. Heldigvis startet det ikke før. I går var vi, min mann og jeg, og så Veresspelet, musikkteater i friluft. Klokken 13.00 startet det, og på slutten av stykket startet regnskurene. I går var det en forestilling som gikk etter den vi så også og da regnet det konstant. I dag ble siste og eneste forestilling avlyst grunnet regnet. Tragisk. Det kommer om dette på bloggen også, når jeg får redigert bilder derfra. Det var rørende, komisk og interessant på samme tid. Er så glad jeg fikk det med meg.

Akkurat i skrivende stund sitter min mann ovenpå i loftstua og titter på fotball, Rosenborgkamp. Får rapporter derfra om at Rosenborg ligger under pga. selvmål. Jeg later som om jeg bryr meg, he-he 🙂 Min hjemmeboende sønn har akkurat slukt trøndersoddet (en suppe vi spiser her i innlandet Trøndelag, Innherred) med påfølgende rips / vaniljesaus. Dette etter å ha kjørt kjæresten sin til Meråker hvor hun går på idrettslinje ved skole. Vi har plukket rips fra egen busk i dag. Det er sein modningstid her i Mulelia bak huset. Kommer jo nesten aldri sol til der, både på grunn av naboens hekk + huset vårt som stenger for, og også generelt pga. dårlig vær, he-he.  

 

Nam! Markjordær

 

Finn et strå og tre de på

 

Her sitter mamma og pappa ved det gamle “skolehuset”. Her gikk pappa på skole i sine første grunnskoleår. I dag fungerer det som samfunnshus for den vesle bygda Trongsundet. Pappa blir 82 år i slutten av november og mamma er blitt 72 år i slutten av april

 

Pappa kommer fra den andre siden av Trongsundet. Han måtte ros med båt i all slags bølgehøyde og vær, fra hjemmet sitt på Trongsundet Samvirkelag (farfar var bestyrer der) og til skolen på andre siden. Han skulket aldri en dag unna skolen, og slik var det også senere da han begynte å jobbe, aldri borte en eneste dag. Det ble jeg og mine søsken opplært til også. Jeg var nesten ikke hjem fra skolen en dag, de ni åra jeg gikk i grunnskole. Det er en annen tid nå

 

Skolehuset i Trongsundet

 

 

Synes blåklokka til og med blir vakrere i hjembygda

 

Ja, “ka gjær æ no”? Hva gjør jeg nå. Det spørsmålet måtte jeg stille meg da vi møtte denne flokken av både kuer og okser. Vi møtte disse da vi skulle ta siste biten ned til Trongsundet og skolestua på vår lille biltur. Kyrne sperret hele veibanen og syntes ikke å ville gå av veien. De stod bare der og stirret dumt på oss. Om jeg tuter, vil de evt. sparke til bilen? Eller også om vi kjører kloss forbi bakpartiet på kua? Vet hvem som måtte ta evt kostnader. Pappa ville ut å jage de. Jeg holdt han fast da. Så for meg at han med krykker og litt dårlig til beins kunne bli dengt ned av kyrne. Synes at alle dyr som er i menneskets varetekt burde enten være inngjerdet eller i bånd. Vi kjørte litt om litt forbi de, men det var en tålmodighetsprøve, da de bare flyttet seg litt om gange. Fikk nesten et angstanfall innimellom også, da vi ble omringet på alle kanter. Jeg blir redd, det burde bonden tenkt på

 

 

Her et minnesbauta over ungdommer som druknet i sundet en dag i oktober 1922, seks døde 

 

 

Her er navnene på de som omkom

 

Jeg måtte foreta et fotodykk i noe ugress ved sjøen i Trongsundet. Vakkert!

 

På tur hjem ble det en uplanlagt lengre omvei. Selv om det var langt på kvelden. Hva tror du det skyldtes? Jo, det skal jeg si deg; okser og kuer. Ikke for alt i verden om vi skulle bli en del av en kvegflokk igjen. Det er Vestvik kirke vi ser på bildet. Den befinner seg i Mosvik kommune ved Venneshamn i Framverran, her ble pappa konfirmert

 

Den siste dagen jeg var i Follafoss dro vi på moltetur. Her mamma og pappa i fint driv innover moltefjellet. Men som datter må jeg si at jeg ble noe betenkt over mamma og pappa. De tror de er 25 år i hodet sitt, men i kroppen er de faktisk den alderen som står på fødselsattesten. Jeg ble skremt når pappa som beveger seg med to krykker + ei plukkebøtte knytt fast til beltereimen på magen, boltrer seg nedover skrenter, berg og stup for å finne hver eneste gule molte. Ingen molte kan bli etterlatt i fjellet, alle må med, he-he 🙂 Det gikk heldigvis bra denne gang, ingen beinbrudd osv….Det er liksom livet, som mamma og pappa sier…..det er det som er hverdagsgleder. Å komme seg ut og trekke inn lufta av myr, skog, fjell og det som vokser i der

 

Mamma med moltebøtta

 

Her sitter pappa og peker med krykka. Han forteller om de ulike fjell, åser og gårder vi skimter i det fjerne. Husken er det ingen ting i veien med

 

Mamma og pappa. Et par som har vokst sammen til ett og stadig vokser sammen. Så gode der de sitter at jeg nesten blir rørt

 

Molter ble det, selvsagt

 

Kaffen tok vi ved Ormseten. Så fint med benker og ildsted ved vannet Ormseten. Denne gang var det mye vann der. De bruker å tappe ned vannet pga. Ormseten kraftverk

 

Mens det var solskinn under molteturen, så blåste det sur vind. Vakkert sted, hvor mange folk i Verran ar sine hytter rundt omkring

 

Her ved Beitstadfjorden. Oppsummert så er det alltid trivelig og berikende å ta en tur “hjem”

 

 Har du vært “hjem” i sommer?

 

#hjemsted #minner #memories #Verran #Beitstadfjorden #Follafoss #Trongsundet #moltetur #markjordbær #fjell #fjord #sjø #innsjø #trivsel

 

 

08.08.17. Ikke farlig med oppoverbakker når turen ender ved et vakkert tjern

Full uttelling på oppoverbakketur på søndagen. Burtjønna som det heter her i Levanger er et meget vakkert sted. Navnet Burtjønna kan oversettes med Burtjernet, så alle som ikke kjenner til trøndersk innherredsdialekt, også kan forstå at det dreier seg om et vann eller tjern. Dette var den andre 10 på topp-turen vi la ut på siste søndagen. Før dette hadde vi kost oss ei lang stund på Reinsjøen med kaffe og kjeks + fotoaktivitet. Se forøvrig forrige innlegg i kategorien friluftsliv. Ikke farlig at turen gikk rett opp, når det er så mye vakkert å se på toppen. Turen er på bare 4 km. tur retur til sammen. Så fullt overkommelig. Det kan være vanskelig å finne den skogsveien en kjører siste stykket med bil til. Da det står i forklaringen på nettet at det er ca. 1 km. fra avkjørselen til Vulusjøen om en kommer om Okkenhaug, men i realiteten er det nærmere 2,4 km. Siste veien til høyre på bakketoppen før du kjører veien ned til og over elva. Det kan synes som om veien går inn til noen bolighus i området, men den fortsetter et stykke til. Kunne gjerne vært avmerket ved skilting. Fint terreng. Du kan gå dit i joggesko, da det normalt er tørt og fint etter skogsveien.     

 

Yeeeesssss! Vannliljer for fotograføyet. Falt nesten ut i vannet for å komme nært nok på. Da hadde fotoutstyr for nærmere 10 000kr. vært en saga blott

 

Kveldssola skinner i tjernet

På tur oppover bakkene på skogsveien blir gårder stadig mindre der nede i bygda Buran

 

På tur opp bakkene. Unnskyld frisyren, men blid! Hadde hette på da den regnskura kom på forrige tur samme dag til Reisjøen

 

Våre følgesvenner

 

Det første synet som møter oss ved ankomst

 

En må på andre siden av tjernet for å finne 10 på topp-kassen og benker for å sitte på

 

Nydelige motiver dukker opp rundt vannet

 

Helt på motsatt side av der vi ankommer er det sitteplasser i form av benker av fjøl. Vi spiste her kjøpte pizzarester fra Siciliana i Verdal (som vi hadde lørdagskvelden. Første gang vi har bestilt pizza fra nabobygda, men med martna og fest med CC Cowboys i Levanger er det ikke så framkommelig som ellers for biltrafikk, så vi gjorde ett unntak) og så drakk vi selvsagt kaffe 

 

Her henger 10 på topp-kassen

 

Min mann liker å se igjennom boka for å se hvem som nylig har vært hit til Burtjønna

 

Supre fotomotiver finner jeg, mens min mann leser i 10 på topp-boka

 

Ord blir fattige. Synes det er så vakkert. Men det er da grenser for hvor mange ganger jeg kan gjenta dette i teksten her, he-he 🙂

 

Fikk fanget lyset fra solen i vannet

 

To turgåere 

 

Til og med bladene er spennende, da de har så mange fargenyanser

 

Burtjønna innfridde

 

Vi hørte torden i det fjerne da vi drakk kaffen, og fikk en åpenbaring på nedovertur

 

Koster på meg et svarthvittbilde av samme sak

 

En sauemor med to tenåringsbarn fulgte oss både på oppovertur og nedovertur. De syntes sikkert at det var trygt med selskap. Det er jo blitt observert bjørn innerst i Buran og opp mot Tromsdalen, så en kan aldri være sikker

 

Det begynner å bli kveld før vi rusler inn i bilen

 

Som om vi ikke hadde fått nok natur servert i løpet av dagens to turer. En til Reinsjøen og en til Burjønna. Så hoppet det jaggu et rådyr over veien og forsvant ned grøftekanten, da vi kom ned til mer sentrale strøk i Levanger igjen, Mule (til høyre i grøfta ved bakketoppen ser du det).

 

#tur #friluftsliv #friluft #outdoor #natur #nature #Levanger #Burtjønna #Norge #Norway #vakkert #beautyful

08.08.17. Fiskesuppe kan være nydelig

Fredag i forrige uke lagde jeg fiskesuppe. Den ble meget god, synes jeg. Når en har fiskekraft etter et bedre kveitemåltid, er det helt uhørt å kaste kraften ned i sluken på vasken. Så den tok jeg vare på i kjøleskapet til dagen etter. Etter kveitemiddagen hadde jeg også noen få nypoteter, gulrøtter og nykål igjen, som også havnet i kjøleskapet. Fint å bruke i suppen det også. Først laget jeg jevning av en smørklatt og mel, før jeg tilsatte fiskekraften + fløte. Jo, du rynker sikkert allerede på nesen; smørklatt og fløte. Nei, dette er ikke en slankeoppskrift. De finnes ikke i mine arkiver. Bare ektelagd mat er god mat. Ja, jeg mener det. Alle de slankeoppskrifter som finnes til sammen, greier ikke å gjøre maten til noe vidunderlig for en gane. Det må være reelle ingredienser. Jo mer godt du putter i, dess bedre smaker maten. Slik er det bare. Så kan hver og en velge det de synes er best for dem selv. 

Mens disse ingredienser kokte, stekte jeg litt sei av en seifiletpakke i stekepannen. Noen store reker gikk samme vei, med krydder som salt og pepper. Nei, det hadde ikke blitt like godt og bare puttet alt i gryta. Å gi dem en kort stek i pannen med litt fett, setter smakene bedre når de has i suppa. Jeg “kokte” også ut stekepannen med litt vann. Å “koke ut” betyr å tilsette litt vann i pannen, mens den er varm, da får du bedre ut smakene og de rester som sitter fast i pannen. Bare så mye vann at det nesten dekker stekepannen. Da freser det liksom til og boblekoker. Dette has så i suppegryta. Videre tilsatte jeg nypotetbiter, gulrøtter og litt strimlet nykål + purreløk til slutt. En trenger egentlig ingen oppskrift, blir suppen for tynn bør du lage en sausejevning av mel og vann (jeg bruker alltid et glass med vrikork, som jeg rister til alt er oppløst. For å være sikker bruker jeg en sil når jeg har det ned i gryta, vil jo ikke ha klumper i suppa). Blir suppa for tykk er det bare å kjøre på med mer fløte eller vann.  Ved siden av hadde vi rundstykker og smør. Meget smakfullt og godt!   

 

Nydelig!

 

Ser det ikke godt ut?

 

Fra kveitemiddagen dagen før. Det blir god kraft av kokevannet fra fisken

 

Fiskebitene + rekene får stekt seg litt

 

Her har jeg spedd i fiskekraft og fløte med jevningen av hvetemel og smør

 

Purreløk må i gryta til slutt

 

Spiste også suppe til lunsj på formiddagen på lørdag, da med disse ferdige hvitløksbrød ved siden av

 

#mat #food #suppe #soup #oppskrift #recipe #kveite #halibut #reker #shrimps #grønnsaker #vegetables #gulrøtter #carrots #kål #cabbage #purreløk #leek #fløte #cream #smakfull #tasty

07.08.17. Oppussing av ytterdører med ny farge

Våre ytterdører her i huset har i lengre tid framstått som falmende med flere merker på seg. En har også manøvrert rullestol inn og ut herfra. Det setter sine spor opp gjennom årene. Så nå var tiden kommet for oppussing. Å kjøpe nye dører er å kaste penger ut av vinduet, synes jeg. Så er jeg for idèer om gjenbruk, og liker ikke å kaste fullt brukbare ting. Så har jeg en handyman her i huset som føler at han må ha noe å gjøre i ferien. Det kan utnyttes. Jeg tenkte nøye igjennom hvilken farge jeg ønsket og var på butikken å så på prøver av ulike. Med en gang falt jeg for en varm grønnfarge. Jeg er mer en pastelldame enn klar for grelle sterke farger. Så det ble en dempet, lys grønnfarge. Jeg er meget fornøyd med fargen og synes sluttresultatet ble meget bra.

 

Her er det grønne vidunderet

 

 

Koster på meg enda er “resultatbildet” fra øvre side av huset 

 

En del pussearbeid først

 

 

Blått støv overalt. Her skal skrues det ned, for å komme til

 

 

Blått støv så langt du ser……tra-la-la! Jeg spylte huset etterpå med vannslangen

 

Bare et lett drag med pussing, så malingen sitter bedre. Så en salmiakkvask, tørking og så er en klar for maling

 

Slik ser det ut mens de tørker. Kunne ikke blogge om dette før, da det er først nå i dag vi har hatt igjen ytterdører og låst dørene. Det kunne jo ha kommet tyver, he-he 🙂 Dørene måtte jo tørke først før vi hadde de igjen. Men vi har låst døren innenfor da, mens ytterdørene tørket, selv om noe ting og tang i gangene stod der ute ulåst. Vi har hatt ytterdørene oppe og nede på huset stående åpne siden 1. august. I dag er de låste

 

Slik har det sett ut over flere dager nå

 

Vindusspeil kunne skrus av og det letter arbeidet

 

Dørklinker og lås måtte av

 

Grønt er skjønt

 

Velkommen! 

 

#interiør #interior #oppussing #dør #door #ytterdør #gjenbruk #reuse #hjem #home #hus #house #male #paint #farge #colour #grønn #green

 

 

07.08.17. Turlivets gleder

I går på søndagen fikk vi lyst til å bevege på oss. Skal vi ta turen til en av de toppene som er annonsert via Levanger idrettsråd, kanskje? Henvendte jeg meg til min mann. Hensikten med disse kartlagte og arrangerte toppturene er å få folk opp av “godstolen” og ut i Guds frie natur, står det å lese. Det med at naturen er Gudsskapt, det har jeg ingen beviser på, men at folks frie natur er et gode, det er jeg sikker på. I alle fall hadde min mann og jeg godt av en tur ut nå, etter å ha vært alt for rolig i ferien. Vi har fortsatt denne uken igjen av ferien.

Vi kjørte så opp i Vulusjøområdet og innerst inne i Heståsdalen, ved parkeringa til Roknesvollen. Der startet turen vår innover til Reinsjøen. Den hører inn under “10 på topp – turene”. Men den kan ikke karakteriseres som en topp da. Ferden går i nærmest flatt terreng innover myrene, 5 km. tur / retur til sammen. Jeg er virkelig glad for at noen “ildsjeler” har lagt to store fjøler med innpregnert materiale tett i tett bortover myrene, slik at vi lett kan forsere myra og ikke bli våt på føttene. Alle vet vel hvor tungt det er å vandre i våt myr. Nå slipper en det. Herlig! Likevel kan det være lurt med støvler står det å lese, da en må krysse en elv, Heståa. Men jeg så ingen grunn til dette i går, da det var bygd en plankebro, og det var lite vann i elva.

Det var vakkert rundt Reinsjøen. På hjemtur fikk vi en skikkelig regnbyge, eller det var noe hagl i den også. Men pytt, vi er vanntette og det er varmt i været. Her kommer bilder fra turen. Men først må jeg si at det jaggu ble enda en topptur på oss i går. Etter som turen ikke gikk oppover, og vi ikke ble svette en gang på tur til Reinsjøen. Fikk vi på impuls der og da lyst til å ta enda en av disse toppturene, og da ble det Burtjønna. Bilder fra den turen kommer senere. Ja, turlivets gleder vises i bilder; det er roen, naturen, kaffen i friluft og å få rørt seg.

 

Reinsjøen

 

Her starter turen

 

Virkelig flott med noe å gå på, etter myrene. Disse plankene dekket nesten hele turen bortover

 

 

Sjøla ved ei gammel furu

 

10 på topp – kassen. Der i kassen ligger en bok hvor en registrerer navnet sitt

 

En romslig gapahuk er bygd på stedet

 

Slik ser det ut innenfra gapahuken

 

Vi valgte å sitte ute ved vannet, selvsagt

 

Kaffen var med 

 

Det gir ro i sjelen å se solen leke i vannet

 

På andre siden

 

Massevis med flotte steder å sitte

 

Båter for fritt bruk, ligger der også

 

Et tre som holder på å drukne

 

Vakre og spesielle trær

 

Molten er nærmest moden

 

Vi gikk litt rundt vannet og det var flere sitteplasser og tidligere brukte ildsteder

 

 

 

#tur #friluftsliv #friluft #outdoor #natur #nature # Levanger #Norge #Norway #Reinsjøen #vakkert #beautyful #Levanger  

05.08.17. Det var en gang…..

På en ferietur over Tydalsfjellene for litt over en uke siden, stoppet vi for å drikke medbragt kaffe + rundstykker med tubeost. Det er viktig å kose seg på tur. “Her skal vi drikke kaffe!” ropte jeg plutselig ut, og sjåføren, min mann, stoppet umiddelbart. Han er godt oppdratt. Det fantes jo ingen benker og bord på utkjørsler i fjellet innover. Ingen steder. Det var egentlig det vi var på utkikk etter, men vi fant altså ingen. Så når disse gråslitte restene av en løe / hytte dukket opp, var det et fantastisk fint sted å sitte + også et brukbart fotomotiv, for hobbyfotografen. 

Vi gikk ut av bilen, spiste og drakk kaffe. Før hobbyfotografen måtte forevige den herlige bygningen. Eller aller helst restene av den, kan det nok sies. Jeg elsker slike gamle gråslitte laftede kunstverk. For det er det det er, byggekunst. Det har sikkert vært en fin hytte / løe en gang i tiden. Alltid får en spørsmål i hodet, som; hvordan har det sett ut før? Hva er den blitt brukt til? Hvordan så området ut før? Det hadde vært artig og fått vite. Men det får en nok ikke. 

Jeg skrev innledningsvis at vi var på ferietur, og jeg er litt usikker på om det kan beskrives som det. Vårt mål var å se Elden. Et musikkteater som settes opp hvert år på Røros. Vi kunne ha valgt å kjøre en helt annen vei, men vi ville gjerne se flott natur, og valgte derfor å kjøre over fjellet. Det er en fin tur som tar noen timer, før vi er framme i Røros. På Røros lå vi to netter på hotell, før vi valgte en tredje vei hjem, nemlig innom Sverige. Så det ble ei natt på hotell i Østersund også. Før vi fikk “Harryhandlet” og kommet oss hjem til Norge og Levanger igjen. Mange opplevelser og en hyggelig liten tur. 

 

Valgte å gå helt ned på kne i blomsterenga foran for å ta bildet

 

 

Byggekunst

 

Hvordan så den ut da den var ny, mon tro?

 

Hva har vært inne i hytta?

 

Rester av hytte / løe på fjellet

 

Tømmerstokk på tømmerstokk

 

Vi satt i denne åpningen med kaffen vår. Helt til at det ble så masse insekter rundt oss, at vi foretrakk å stå ved siden av bilen vår istedet

 

Vakkert!

 

#foto #photo #bilde #picture #image #Nikon #hytte #løe #cabin #Norway #laftet #Norge #Tydalsfjellene #fjell #mountain #blomstereng #flowery #slitt #worn #sjarm #nostalgi