24.07.18. Ferie, ferie, ferie, ferie, ferie, ferie, ferie, ferie, ferie………………….

Ferie, det ordet klinger så godt i mine ører. Det er sommer, sol, utendørsliv, blomster som dufter, bier som jobber, barn som plasker i sjø, barføtter på gress og i sand, i seng til kl.10 på morgenen, grilling, vin på terrassen, gå- og sykkelturer, familie- og vennebesøk, tegning- og maling, bøker, musikk, ferske bær-, frukt- og grønnsaker, sol-oppganger og nedganger, isbiter i glass, softis, avslapning og kos til sent på kveldene. Kunne ha holdt på mye lengre her med den sommerlige lista. Når jeg hører ordet ferie kommer ordet deilig opp i mitt hode med en gang. Det er det det er; DEILIG med store bokstaver 🙂 Jeg begynte ferie fra i går og skal nyte hvert sekund av de tre ukene jeg har i denne omgang. Det blir nok en tur på øyhopping på Helgelandskysten, ellers blir vi nok hjemme og tar dagene som de kommer. Nedenfor her i dag, noen bilder fra hjem og hage her i sommer.

 

Junidager

 

En av våre første grillmåltider, lakse- og grønnsakspakke til meg

 

Syrinen blomstrer og hvilken herlig duft

 

Rabarbrakake med vaniljeis, nam!

 

Sykkeltur

 

Solnedgang sett fra terrassen i sommer

 

Forfriskning

 

  

Enda en sommerlig forfriskning, denne er god <3

 

Det blomstrer. Stemorsblomsten er vakker og kommer i alle farger og størrelser, her med insekt på som kamuflerer seg

 

Det blomstrer i staudebeddet

 

Det er morsomt å se at det blomstrer

 

Denne ampelen er så fin nå

 

Jordbæra er moden

 

Grilling, her med salat og potetgrateng som tilbehør

 

Bryllupsdag har jeg hatt med roser fra mannen, same procedure as…………..

 

Jeg har vært i ett bryllup og skal i et bryllup senere i sommer, eller i høst kan en si

 

Hjemmet, klatrehortensia og villvin i hjørnet

 

Sommermat

 

Sommerveggen er oppe på terrassen

 

På kino har jeg vært, “Mamma Mia”

 

Reker er også sommermat

 

Om en sammenligner første bildet her på bloggen, ser en at det jaggu meg skjer mye fra juni til i midten av juli med en plante

 

Herlige sene kvelder på terrassen med ild i peisen og vin på bordet

 

Mer grillmat

 

Utsikt fra hjemmet en sommernatt i juli

 

FORTSATT GOD SOMMER ENTEN DU ER PÅ JOBB, HJEMME ELLER BORTE!

 

 

 

#sommer #summer #ferie #holiday #vacation #blomster #flower #grill #sol #sun #sunset #loveit

 

 

24.07.18. Jeg digger å male blomster

Dette er et innlegg som jeg skulle sende avgårde i mai (20.05.18) og jeg skrev da:

I det siste har det blitt masse blomster når jeg maler med akvarellfarger. I går ferdigstilte jeg det siste i en serie på to akvareller med stemorsblomster som motiv. De ble så koselig sammen. På det ene bildet ble stemorsblomstene puttet ned i en gammel leirkrukke. På det andre bildet ble et lite melkespann brukt som vase. To slike små bilder som hører sammen kan gjerne brukes som gaver til bursdager og bryllup f.eks…….

Men ble det delt? Nei, ikke før nå. Slik er det mange ganger, en ordner nesten ferdig et innlegg, så blir det ikke delt. Jeg vet egentlig ikke grunnen, latskap kanskje. Jo, jeg er litt lat. Spesielt på sommeren, og også om våren når maidagene ble så fine som i år. Da må en nyte livet ute. Men her er de i alle fall, disse to malerier med akvarellfarger som ble ferdige i mai. 

 

Her står de foreløpig til utstilling på en hylle. Mest til ære for fotografen, men synes disse to hører sammen

 

Det første jeg malte. Stemorsblomster er vakre, og kommer i alle størrelser og farger

 

Med ramme på. Noe ble skjult av ramma, en bør vel ta mål

 

Så begynte jeg på et nytt et, her bare blyantstreker enda. Det er slik jeg begynner enkelte ganger 

 

Før det plasseres i ramme

 

Med ramme på

 

Sommeren er ekstra fin fordi da blomstrer det ute, synes ikke du?

 

 

#kunst #art #arte #maleri #painting #akvarell #watercolor #stemor #pansy #blomst #flower #loveit

 

 

 

 

 

 

 

 

13.07.18. Det ble et akrylmaleri

Endelig har jeg fått ånden over meg og fullført mitt akrylmaleri som jeg startet på i mars. I mars var jeg på et malekurs i regi av Tuben, Levanger maleklubb, hvor vi hadde akrylmaling på agendaen. Jeg synes det er artig å lære forskjellige teknikker. Vår læremester på kurset var dyktige Greta Tvete Vollan. Vi lærte masse. Vi brukte også pasta i akrylmalingen. Det blir litt stilig når lerretet blir mer skulpturert og ikke bare får den slette overflaten. Jeg hadde aldri malt med akrylmaling før. Bare malt noen akvarell- og oljemalerier fra før. Heller hadde jeg ikke brukt pasta i maleteknikken. På det kurset satte jeg i gang med flere malerier. Nå kan jeg si meg nokså ferdig med dette maleriet, og slik ble det:

Ha ei god helg!

 

Ferdig, tror jeg

 

Slik begynte jeg

 

I gang

 

Effekten som ble i sjøen med pastaen var fin synes jeg

 

Detaljer (det berget ligner da en hval, he-he 😉

 

Flere detaljer

 

Se sjøen, stilig synes jeg det ble

 

Ferdig, nei mer justering av naust, slik at det ikke ser ut som om de tipper mot venstre + at det må mørk skarphet på himmelen til. Himmelen speiles i sjøen. Når sjøen er så dramatisk mørk, må himmelen også være tilnærmet, ellers ser det rart ut. Flere detaljer flikkes. 

 

Fant ikke bedre tittel enn; “Maritimt miljø”

 

                                                Noen som har bedre forslag til tittel?

 

#kunst #art #arte #maleri #painting #akryl #acrylic #bilde #picture #maritime #naust #boathouse #sjø #sea #seilbåt #sailboat #loveit

07.07.18. Mitt tredje akrylmaleri………ever

I mars var jeg på et malekurs i regi av Tuben, Levanger maleklubb, hvor vi hadde akrylmaling på agendaen. Jeg synes det er artig å lære forskjellige teknikker. På det kurset satte jeg i gang med flere malerier. Jeg hadde aldri malt med akrylmaling før. Bare malt noen akvarell- og oljemalerier fra før. Heller hadde jeg ikke brukt pasta i maleteknikken. Vi ble vist forskjellige teknikker av vår dyktige kurslærer Greta Tvete Vollan. Hun oppfordret oss til kreativ lek, og bare sette streker på lerretet, deretter finne motiver ut av det som bare kommer. Mange flotte resultater ble det ut av det. Jeg syntes dette med pasta var lurt og tenkte at det måtte jo gå an å få dybde og streker i bildet med dette. Å sette streker og deretter finne motiv, lå litt unna det jeg fikk opp i mitt hodet. Så jeg startet med å legge pasta slik jeg ville ha motivet i stedet. Det er jo aldri noe som er riktig og noe som er galt i maleverdenen. En må lytte til indre stemme.

Etter kurset har det blitt flere akvareller, men ikke så mye akrylmaling. Men for noen kvelder siden tenkte jeg; nå må du fullføre dine malerier som bare står der. Dessuten må en jo bruke innkjøpt maling. Jeg har alltid likt å male kropper. Men synes egentlig akrylmaling tørker for fort. Ville gjerne heller “smidd sømmene sammen” bedre med oljemaling, som trenger lengre tørketid. Så synes jeg akrylmaling gjør fargene for skarpe i forhold til virkeligheten, kanskje. Men morsomt å ha vært innom teknikken. Det maleriet jeg viser her i dag, har jeg kalt: “Mitt eget hemmelige badested”. Altså mitt tredje maleri jeg har fullført med akrylmaling noen sinne. Det kan saktens enda flikkes på, og finjusteres. Men foreløpig ser det slik ut. Videre vises prosessen fram mot “sluttresultat”. Glad jeg nå fikk ånden over meg og “fullført”.

 

“Mitt eget hemmelige badested” 

 

Jeg la pasta på lerretet først

 

I gang

 

Litt senere

 

De grantrærne ser da litt barnslig ut, gjør de ikke?

 

Flere detaljer trer fram og jeg sier, foreløpig ferdig <3

 

Ha en flott lørdag!

 

#kunst #art #arte #maleri #painting #akrylmaling #acrylic #natur #nature #landskap #landscape #kvinne #foss #skog #woman #waterfall #forest #loveit   

02.07.18. Jeg liker å klasse og male

De siste 14 dager har jeg malt nokså mye. Noen ganger kan det gå meget lenge mellom at jeg tar i penselen. Det er liksom noe som bare må komme til en, altså lysten og gleden over å skape noe med farger på et papir. Slik er det med bloggingen også, det går litt i rykk og napp. Men det er utrolig artig å male, så bloggingen går nok noen ganger på bekostning av å male. Etter som jeg nylig la ut et bilde på instagram i kveld, en akvarell som jeg malte i går, så tenkte jeg her å vise prossessen fram mot ferdig maleri. Dessuten så må en bestandig kutte maleriet litt for å få det tilpasset instagram. Jeg hater det! Tenkte derfor her å vise hele maleriet. Dette innlegget ble litt sent i kveld. Vi har hatt besøk i ettermiddag, så da er det nok meget uhøflig om jeg skulle ha satt meg ned for å blogge. 

Det maleriet jeg viser her i dag, er fri fantasi. Jeg har altså ikke sett etter noe, bare malt. Lot akvarellfargene renne litt hit og dit, litt under kontroll i måten jeg holdt arket. Noe jeg bestandig har hatt i meg er å vite litt om hvor skyggesider er, og hvor det er naturlig å legge de ulike farger og hvite områder. Det kan sikkert læres også. Men jeg bare legger det. Mer forklaring har jeg ikke på det. Med den blåfargen i fjeset kan nok noen undre på om hun er syk også, he-he 😉 Jeg synes det er morsomt å eksperimentere med farger. Men jeg holder meg til noen få her, fire farger i tillegg til svart. Ellers så synes jeg alltid det er vanskelig å tegne hender og fingre, så der har jeg justert noen ganger. er nesten ikke fornøyd nå heller. Men det får være inntil videre. 

 

Her ser du prossessen fram mot ferdig maleri:

 

“Ferdig” maleri

 

Slik begynte jeg med pensel og svart farge (her ser du skyggen fra mobilen til og med, he-he!)

 

Så legger jeg på en film eller et gummibelegg for å beskytte strekene, og for å legge inn skygger / lyse områder

 

   

Så la jeg inn noen flekker med rødt hår over områder jeg på forhånd hadde vætet med vann. Videre brukte jeg en spruteflaske for å spre fargen ytterligere

 

Det blir litt klass, men det er det som er så herlig med akvarellfarger, at det lever sitt eget liv

 

Kliner jo på mye blått, men sprayer fargen lett utover hist og pist

 

Mer blått. Her har jeg fremdeles den filmen eller gummibelegget på, men se hvordan det blir i neste bildet. Da har jeg skrapet den bort med neglene. 

 

Ferdig? Nei, det er noe feil med hånden, for lange fingre, justering trengs 😉

 

“Ferdig”, bob-bob 🙂 “I egne tanker”, er tittelen

 

 

Ha ei fin uke!

 

#kunst #art #arte #akvarell #watercolor #maleri #painting #halvabstrakt #kvinne #woman #ansikt #face #loveit