17.06.17. I dag drar vi til Makarska i Kroatia igjen, reisebrev i bilder fra 2011 da vi var der

Gjett hva? Jo, vi, min mann, jeg og et vennepar drar til Kroatia i dag. Flyet går i ettermiddag. Drar hjemmefra nå klokka 12. Det skal bli deilig med 1 ukes ferie. Det er det jeg har nå i denne omgang. Men fra fredag den 21.07. har jeg ny sommerferie i tre uker. Det er min ordinære ferie. Vår sønn blir hjemme og passer huset. Han bor jo her. 

Jeg skal ikke si så mye mer enn at bildene jeg tok fra vårt korte besøk i Makarska i 2011 får tale for seg selv. Når jeg sier korte besøk, så er det fordi jeg aldri har overnattet i Makarska. Men jeg har syklet fra Podgora 11,5 km. unna, vel og merke 11,5 km. tilbake igjen, he-he. Grunnen til det var at jeg ville se kystlinjen fra sykkel og at jeg hadde et ærend. Nemlig kjøpe ny minnebrikke til fotoapparatet. Litt langt for en utrent kropp, men hva gjør en ikke for å få tatt vakre bilder. Det fantes ikke minnebrikker å oppdrive på det vesle stedet Podgora hvor vi bodde da, i 2011. Men vi oppdaget Makarska by, og dit drar vi i år. Det er så vakkert der. Det skal bli herlig!

Selvtatte bilder fra 2011. Flere bilder vil vel komme etter at vi kommer hjem om 1 uke.

En smakebit:

 


Makarska havn i gamlebyen

 


For en åpenbaring fra sykkelstien

 


Vi ankommer pr. sykkel. Min mann og vår sønn den gang i 2011

 


Flere bader i fra kaien

 


Yrende folkeliv. Håper på en tur opp i fjellet. Lang oppe på toppen ligger en restaurant som heter Panorama. Har som mål å komme dit en kveld. Det har en arbeidskollega som er lokalkjent fortalt meg. Arbeidskollegaen kommer fra Mostar i Bosnia, men har ferieleilighet her i Makarska

 


Båter på havna

 


Temmelig varm i kinnene etter sykkelturen

 


Fint i gamlebyen. Vi skal bo i den nye delen av byen Makarska, helt nede ved sjøen

 

#ferie #holiday #reise #travel #reisebrev #Makarska #Kroatia #sykkeltur #varme #nyte

 

 

 

17.06.17. Frodige Trøndelag

Nå har virkelig blomstringa tatt seg opp her i hagen. Rhododendron er meget vakkert. Det samme er syrintreet. Skal vedde på at alt har blomstret i fra seg sørpå i landet vårt. Det er jo store forskjeller. Vi har hatt noen varme dager i det siste, med solglimt her i Trøndelag. Innimellom litt regn. Liker ikke regnet så godt da, men jeg ser det har sin misjon. Aldri vært frodigere her, det jeg kan minnes.

 

Vakkert!

 


Her fra inngangspartiet oppe

 


Syrinblomstring. Min er helt spesiell

 


Et stort tre har det blitt

 


Liker så godt det rustikke slitte preget på denne ampelen og krukka inni

 


Syrinen er et vakkert tre, kan en slå fast

 


Rhododendron i blomstring

 


En retro blomsterpotte som ble med meg hjem fra Innherred Renovasjons Bruktbobutikk. Gjenbruk. Måtte sette ny opphengstråd i den, ellers fin uten skår av noe slag. En liten skatt dette. Jeg liker denne meget godt!!!

#hjem #home #hage #garden #blomstring #flowering #blomster #flower #rhododendron #syrin #frodig #vakkert #beautyful #gjenbruk #reuse

 

16.06.17. I høst er det valg, har du bestemt deg?

Det har jeg. På tide å tenke på det. Jeg har tatt et valg over hvem jeg ønsker å se gå seirende ut av høstens valgtriller. Helt klart burde det bli et skifte igjen. Fire år er da mer enn nok med et meget blått styre for dette landet. De burde ikke ha fått kommet til makten noen gang, etter min mening. De raserer velferdsgoder, spesielt for de aller svakeste her i landet. Barnefattigdommen øker. Pensjonistene har fått følt det på kroppen, ved reduksjon av økonomi mot før. Den blåe koalisjonen sørger for høy arbeidsledighet og de fratar de som jobber gode rettigheter via arbeidsmiljøloven. Gir mer makt til eiere / sjefene, slik at de kan ansette folk i stadig mindre stillinger og bare i midlertidige stillinger, samt ellers gjøre som de vil, flagge ut og ansette rimeligere og underbetalte utenlandske arbeidere. I tillegg øses våre skattepenger ut til private barnevernsinstitusjoner, private asylmottak og annet lignende, slik at eierne kan ta ut de penger som kommer inn (profitten, altså velferdsprofittørene som SV snakker om), slik at de blir stadig rikere med prangende luksusliv.

De blå har innført skattelette til de som har de høyeste inntektene, som gjør at de blir enda rikere. Det er en omvendt strategi fra Robin Hoods metoder, om å ta fra de rike og gi til de fattige. Under dagens regjering har forskjellene økt. Det handler ikke om at vi ikke unner noen å ha litt mer penger enn andre, for slik må det være. Men det får da være grenser. Hvorfor ta fra de fattige og gi til de rike?

Det partiet jeg kommer til å stemme på, er SV, sosialistisk venstreparti. Det er to hovedårsaker til dette. 1). Det er det partiet som gir de beste betingelser for å fordele den kaka som er oss gitt, på en rettferdig måte. Slik at alle får litt. Altså ønsker de å ta fra de rike og gi til de fattige. Utjevne forskjeller. Den grunntanken gir oss mer trygghet, rettferdighet, fred i verden og større tilfredshet. 2). Videre så er det dette med klimaet. En må sikre at generasjoner etter oss har frisk luft å puste i, at de kan dyrke mat på vår klode, at det er fisk i havet og at dyrebestanden består slik at vi har mat på bordet. Videre sikres dette ved at vi ruster ned atomvåpenkappløpet, sørger for gjenvinning og tar vare på søppel på en bedre måte. Er det så vanskelig å forstå at fred i verden gjennom fordeling av ressurser / goder er å foretrekke, eller at sunn frisk  luft er å foretrekke, slik at en ikke ender opp med å ligge å snappe etter luft som en fisk på land? Nei, stem SV!

De andre grunnene til at jeg stemmer SV er heldagsskolen, flere lærere i skolen pr. elev, reformasjoner angående arbeidstid, mer penger inn i kommunene, mer øremerking av hva penger skal gå til (sikrer rettferdig fordeling), ta tilbake kontroll over arbeidsmarkedet, ny politikk mot fattigdom, aktivitetsstøtte til trengende, øking av barnetrygden, nasjonal kontroll over ressurser og infrastruktur, ny handelspolitikk, ny likestillingspolitikk (sikre kvinner like rettigheter), sørge for at ungdom og andre har råd til å komme ut på boligmarkedet, styrke husbanken, prioritere forebygging i helsearbeid, innføre en tillitsreform for mer kvalitet i sykehus og mindre byråkrati, en økonomistyring som fremmer helse, god fødselsomsorg og nærhet til tilbud, styrking av lokalsykehus, i det hele tatt jobbe for et mer helhetlig helsetilbud, gå i mot at kommuner sammenslås med tvang, sørge for at det ikke blir oljeboring i Lofoten (oljeboring ødelegger grunnlaget for leveforhold for torsken), jobbing mot diskriminisering og en rekke andre ting. Gå inn og les selv, du får også svar på hvor penger skal hentes i fra: https://www.sv.no/arbeidsprogram/  

Noen vil kanskje si; nei, SV har ikke sagt hvilke penger de har tenkt å bruke for å få gjennomført sin politikk. De kommer bare til å bruke av oljefondet. Men hva er det dagens regjering gjør? Ingen snakker om det. Det er aldri blitt tatt så masse ut av oljefondet som under den blå regjeringen. Det må ta slutt, da de pengene er ment til å sikre pensjoner for kommende slekter. Det viser den kortsiktige tenkningen til sittende regjering.

 

Nei! Valget er enkelt. Stem SV!!!

 


En meget dyktig mann. Det beviste han på møtet på Steinkjer på mandag den 12.06. En flott appell og gode svar på spørsmål som ble stilt av de i salen underveis. Her er godkaren sammen med undertegnede

 


Møtet startet med konsert. En av Nord-Trøndelags kandidater spiller her i gruppen, Siv Furunes


Audun Lysbakken gestikulerer og taler
 

 Innledningsvis spilles det opp ved folke- og rockegruppa “Klabblaget” 

 


To kandidater på SV`s liste i Nord-Trøndelag, Torgeir Strøm og Siv Furunes
 

 
Flott kar!
       

                      Benytter du stemmeretten?

#valg #politikk #politic #SV #sosialistiskvenstreparti #arbeidsprogram #møte #meeting #NordTrøndelag #stemmerett #SV

14.06.17. Interiør; retro er på innmarsj i heimen

Ja, overskriften for dagens innlegg er klar. Jeg har snikinnført noe nytt på en vegg i gangen / entrèen oppe. I og med at jeg elsker å mikse og matche ulike stilarter, så måtte jeg jo ha noe 70-talls eller retro også. Vi fikk en eldre teakkommode for et par år tilbake, fra min manns familie. Den har stått så alene ute i entrèen. Den måtte jo få følge av noe annet 70-talls. Jo, idèen kom etter å ha sett TV og fått innsyn i hjemmet til en kjendis under Firestjerners middag på TVNorge. Et av mine favorittprogrammer, da jeg liker å lage mat. Der på veggen til kjendisen hang det slike broderte bilder som var vanlig før.

Etter en runde på Innherred Renovasjons Bruktbo i nabolaget, kom jeg hjem med tre ulike slike bilder. Jeg synes de er fine. I det rette miljøet virker de ikke malplasserte. De ble gull på min vegg i entrèen. Ellers oppe i den entrèen er det nok litt hummer og kanari, men jeg liker det slik. En eldre vekt, litt shabby chic, også fra bruktboen. Der kommer også den gamle telefonen i fra, som er pryd på kommoden, sammen med en modere lyslenke i en nyere “glass-lampe” fra KIDS interiør. Så en gammel gyngestol. I den sitter en dukke kjøpt for lenge siden gjennom homepartyet “Perfect home”. Til slutt en brun kamferkiste som er av nyere årgang, den har fått et skinn på. Her kan en sitte å få på seg skoene, om en trenger det. Over kista henger et gullforgyldt gammelt speil. I gangen finnes det et selvtatt foto, som har hengt på utstilling. Så har jeg en moderne hylle der også. På langveggen en ikke ser, er det skyvedører, med garderobe og hyllesystem + en romslig vask (skjult innenfor). Snedig for rengjøring.  

Retro ruler m.m., synes du ikke?

 


Tror det er litt spennende å komme inn i en slik entrè, he-he 🙂 A4-person har jeg aldri vært, heldigvis!

 


Flotte hjemmebroderte bilder. Noe tradisjonelle disse, mener jeg å huske

 


Her sett fra andre siden

 


Det ble fint. Jeg nekter å male kommoden. Slitasjen er vakker i seg selv

 

#interiør #interior #hjem #home #bolig #boligpluss #bonytt #miks #mixed #møbler #furniture #gjenbruk #reuse #bruktbo #innherredrenovasjon #personlig #gammelt #old #70tallet #koselig
 

13.06.17. Kremkakepynting uten fasit

På bursdager her i huset har jeg alltid ført tradisjonen fra når jeg vokste opp om å ha en bløtkake med krem på kakebordet. Min favorittkake det. Heller med krem enn med marsipan. Det er jo tusen måter å pynte en kake på. Ingen fasit, he-he! Jeg bruker mye jordbær når jeg pynter. Tar gjerne tre bananer i biter sammen med vaniljekrem eller noen ganger romkrem, blandet med litt krem i lagene inne i kaka. På den nederste bunnen har jeg alltid et et tynt lag med jordbær, gjerne med store biter. Jordbær er jo bare sååååå godt!

Pynter alltid bløtkaken inni kvelden før den store dagen, da blir den saftig og nydelig. Krem og pynt oppe på kaken venter jeg med til samme dag bursdagen er. Bruker en “plastsak” med forskjellige munnstykker for å sette på, slik at kremen ser proff ut. Det tar lang tid med den “krempyntemaskina” jeg har, men det blir fint og den er lett å rengjøre med alle deler inn i oppvaskmaskina. Det går ikke mye krem inni den av gangen, og du må bruke en liten teskje for å få kremen ned i den. Det er det som tar tid. For å få en god bløtkake, så er mye fløte et stikkord, altså mye krem. Jeg elsker å være kreativ med pynting, og ingen kaker blir likedanne. 

 

Her skal du få se noen bløtkakeutgaver opp igjennom åra her i huset

 


Denne ble servert på søndag på bursdagen til min eldste sønn
   

 


Jordbær så klart

 


16 årsdag til yngste sønnen

 


Bær / frukt på kaken

 


Her hadde jeg dårlig tid eller så var det da “kremutsprøytingsmaskina” var i stykker, he-he 🙂

 


Tradisjonell

 


Mye krem

 


Bær, bringebær og physalis / ananaskirsebær

 


18 årsdag med bil selvsagt

 


Fra tidligere år med barnebursdager, gelèmenn

 


Jordbær og blåbær

 


Jordbær er godt

 


Kaka fra feiring av bursdag på søndag
 

 


Pikekyss går også

 


Jordbær og kiwi

 


Kastet på; nektariner, kiwi og blåbær

 


Bær igjen

 


Ikke 50 årsdag uten kremkake. Det ble også innkjøpt to store kaker med marsipanlokk med motiv på i tillegg

 


NAM!

 


Koster på meg et bilde til av søndagens kake  🙂
 

 

                        Liker du kremkake?

 

#bløtkake #gateau #kake #cake #krem #cream #jordbær #strawberry #bær #berry #pynte #decorate #bake #fløte #smak #taste #bursdag #birthday

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.06.17. Interiør, i innerste hjørnet av stuen

Her i februar / mars i år skiftet vi ut sofaene i innerste hjørnet i stua vår og møblerte om ting og tang. Jeg ble meget fornøyd med resultatet. Normalt så bytter ikke jeg ut til nye møbler konstant nei. Den sofagruppa som stod her, endte opp på loftsstua. Den passet faktsk mye bedre inn der. Jeg hadde lenge fundert over hvordan jeg skulle innrede slik at stua virker større enn den egentlig er. Du skjønner jeg har en stue som er i en vinkel med vinduer på hele langveggen. En stor utfordring er det å plassere TV for eksempel. Til nå hadde vi hatt en lang TV-benk med TV`n oppe på den. TV-benken har liksom delt stua i to, slik at vi bare har hatt ca. 1 1/2 meters klarering, inn til den innerste stua. Når vi har sittet på den innerste stua så har vi sett baksiden på den 46 tommers TV`n som en delingsvegg. Det synes jeg ikke noe om. Har tenkt om vi kanskje kunne ha en skjermvegg eller noe.

Men så kom jeg på i et lyst øyeblikk at det måtte da gå an å ha TV på veggfeste mellom noen av vinduene. På et veggfeste som også kunne regulere hvordan TV`n henger. Om en vil ha TV`n av og bruke hele stua så går det å la den være helt inntil den veggen som har vinduer, selv om den da dekker noe av vinduet så er det liksom greit. Det ble så supert. Jeg er meget fornøyd over den “nye” stuen min, skriver nye da jeg synes den ble akkurat det. Fikk noe penger i julegave og kjøpte like gjerne en lampe til i litt retro-stil. Jeg vet faktisk ikke hvilken stil jeg har. Det er en salig mix mellom vintage, shabby chic, klassisk moderne, landlig- / bonderomantisk, industriell og retro. Altså, i det hele tatt; min egen personlige stil. Jeg liker det slik. Men min mann synes jeg av og til er for kreativ og liker ikke alle de eldre tingene jeg kommer drassende med, he-he. Men det er jo jeg som bestemmer hvor skapet skal stå, så klart, he-he. 

Slik var det og slik ble det. Happy!

 

Koselig i innerste stua


Slik var det før (et dårlig bilde, da jeg ikke husket å ta bilder av hvordan det så ut før ommøbleringa)

 


Slik ble det. Stua ser dobbelt så stor ut

 


Forandring fryder

 

#interiør #hjem #home #interior #stue #livingroom #stil #homestyle #bolig #house

 

 

 

 

    

05.06.17. Langhelger er til for å nytes, helt konge

Nå går vi mot slutten av en langhelg, nemlig pinsehelga. Jo, anledningen til slike fridager har med religion å gjøre, og det er det eneste jeg priser den for, he-he, uten at jeg ønsker å si mer. Det første bildet her viser hvordan jeg følte meg ved inngangen til en laaaaang helg. Helt konge! Jeg er så glad for at snap er oppfunnet med ulike valg av filtre. Det er så morsomt å legge ansiktet sitt inn, slik som i denne kronen (første bildet). Så er det også lagt til slike filtre som glatter ut rynker og viser en fra sin flotteste side, he-he!

Langhelg er til for og nytes i fulle drag. Det har jeg gjort. Jeg la faktisk ingen planer på forhånd. Helga bare ble slik den ble. Det eneste planlagte var å sove skikkelig utpå den første dagen fri, på lørdagen. Jeg hadde tenkt å ligge å dra meg lenge i senga. Men nei, det startet med at min mann som er A-menneske og allerede oppe kommer inn døra på soverommet og sier at moren hans har ringt om at hun stikker innom en tur. Da var det bare å hoppe ut av senga og i klærne, mens det surret rundt i hodet om hva jeg skulle servere. Klokken var så langt på dag at det sikkert hadde smakt med lunsj for henne, mens jeg kunne ta det som en frokost. Så da rasket jeg sammen en god salat med kokte egg og grove rundstykker, som jeg tok opp fra fryseren. Det ble ei trivelig stund på altanen. Eneste at det var litt kaldt på lørdag, så vi endte opp inn etter hvert. 

Så dukker plutselig eldstemann opp, altså Steffen min eldste sønn. Han kom opp fra kjelleren, og hadde sovet over i huset her etter å ha vært sjåfør for en festgjeng fredagsnatta. Enn det, hverken jeg eller min mann hadde fått med oss at han hadde kommet inn i løpet av natta. Slik er det her i gården, vi er meget gjestfrie, så mine to sønner + noen venner av de vet hvor nøkkelen ligger, og det er fritt frem å ligge over når som helst. Utover lørdagen gikk tiden med til skyssing til og fra. Min eldste sønn måtte kjøres til Verdal for å bringe en bil som var lånt av andre. I det vi skulle returnere ringte min yngste sønn, Bendik om henting på campingen på Stiklestad, hvor han og en kamerat hadde havnet den natten de var ute. Det er Vømmøl må vite i nabobygda (kommunen) Verdal. Gå gjerne inn å les om hva det er: https://vommol.org/hva-er-vommol/. Det er en stor happening må dere tro. Da er det fest for både unge og gamle. Jeg har deltatt i mange år her, men valgte å stå over i år. Greit var nok det, når det var så mange som trengte sjåfør.

Senere på lørdagen dro min yngste sønn på fest igjen, fordi det er da det liksom er Vømmølfest med musikk fra flere scener. Det går i Vømmølmusikk laget av Hans Rotmo. Han kommer fra Verdal og har laget utrolig mange fine viser opp igjennom åra. Synd han i de seneste år har kommet med ulike uheldige uttalelser i politisk retning i media. Jeg støtter ikke hans syn for å si det slik. Vil ikke gå mer inn på det. Men at han er unik som kunstner er det ingen tvil om. 

Etter at yngste sønn var dratt på vorspiel til en gjeng med kamerater, spiste vi et godt måltid med min eldste sønn. Så ble det til at vi kjørte han hjem til Malm, og på samme tur ble det en tur innom mine foreldre i Follafoss. På veien dit kjører vi forbi Steinkjer, og her var det igjen duket for tulipantid. Vakkert å se, som alltid. Hadde en fin kveldsstund der med mammas nydelige osterundstykker og med daim iskake. Altså hele lørdagen var det tilfeldigheter som førte til at dagen ble som den ble.

Planla og ligge litt utpå også på søndagen jeg, men da jeg skjønte at sola stekte utenfor vinduene, så hivde jeg meg ut av senga. For en fin søndag vi i Trøndelag fikk, i alle fall helt til sein ettermiddag / kvelding. Dette måtte bli en dag viet til uteliv på verandaen var agendaen. Bikini, solkrem og solstol ble det i flere timer, og jeg fikk faktisk en gyllen fin farge på kroppen. Dette lover godt, da vi drar til Kroatia snart. Slipper unna med noen få timer i solarium før vi reiser, da jeg la et godt grunnlag under søndagens sol. 

Min søster Marthe ringte meg lørdag, og hun spurte om jeg ikke ble med og så teater på søndagen. Jo, selvfølgelig sa jeg ja med en gang. Jeg hadde jo også ønsket å se det stykket som avgangselevene ved Nord Universitetets skuespillerutdanning satte opp i år. Det er et historisk tilbakeblikk til krigens dager da Henry Oliver Rinnan og hans bande regjerte her på Innherred. De herjet og arresterte og torturerte mange motstandsmenn under andre verdenskrig. Men før dette inviterte jeg min søster Marthe og min yngste sønn på grilling. En herlig dag å nyte sommerkoteletter, maiskolber og sommerlig salat på. Så ble det teater som dessert. Jeg likte teaterstykket skikkelig godt. Avgangsstudentene fortalte historien på en spennende og kreativ måte. Utrolig flinke skuespillere!

På langhelgas siste dag, mandagen, bestemte vi oss plutselig da været ikke var det beste, med regnbyger innimellom, for å handle noen sommerplanter. Noe skulle vi ha til et gravsted og noen skulle i jord eller krukker her hjemme. Et stort epletre ble med oss hjem. Det var i slik fin blomstring. Gartneren bedyret at det ikke ville bli så stort. Det var laget slik at en kunne stå på egne bein å høste røde fine epler fra det. Altså uten gardintrapp / stige. Nå blir det lagt vekt på at det skal være enkelt. Så får de klonet og behandlet trær slik at de får rette “looken”. Fantastisk!

Alt i alt har vi hatt ei skikkelig kjekk langhelg, hvor ingen ting var “spikret” på forhånd. Helgen ble toppers! I morgen er det jobbdag igjen. Eller, jeg skal faktisk på en veilednings – workshop i Trondheim ved RVTS, som står for: Ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging. Se her: http://rvtsmidt.no . Det dreier seg om samtaler med familier i eksil – familiegjenforening i eksil. Blir nok spennende og lærerikt. 

 

Langhelger skal nytes og tas på sparket, helt ålreit det  🙂 

         

  

Helt konge med langfri, yeeeeehhhhhhh!

 


Jeg er heldig jeg, staute karer

 

Tulipanbed på Steinkjer. Disse må passeres på tur til Malm og Follafoss

 


Vakre farger

 


Dette så jeg i lag med min søster Marthe på søndagen. Her noe hentet fra avisa. Glad jeg så det!

 


Et epletre ble med oss hjem

 


Enda flere sommerplanter ble med

 


Alstadhaug kirke, med den gamle ammestua. Dagens agenda “plantebesøk” på kirkegården

 


Akkurat så glad som dette er jeg etter langhelga, he-he  🙂

 

 

#langhelg #helg #weekend #pinse #juni #Vømmøl #snap #filter