24.04.18. En helt vanlig dag

En helt vanlig dag, helt uten de store overraskelser. Det regner ute og jeg koser meg inne. I dag på jobben hadde vi fagdag og fikk litt faglig input. Jeg skriver likevel vanlig dag, fordi det er jo noe som skjer av og til, når en er tilknyttet en arbeidsplass. Etter jobb ble det litt matshopping på Rema, og unnet meg også da noen deilige jordbær, som liksom lå der og ropte: “Ta meg med, ta meg med!”. Ja ikke det verste det da.

Stressa meg hjem og laget deilig middag som bestod av poteter, kokt hodekål, stekt- løk og fiskekaker med brun saus til. Forøvrig ingen bilder av det måltidet. Fordi min sønn sa; greier du å la være å fotografere dette måltidet nå da. Det er jo en kjent sak at jeg bruker å ta matbilder og snapper, he-he 😉 Laget som vanlig mat til tre stykker her i huset. Men syntes det drøyde noe før min mann kom hjem, og jeg kunne rope inn til mat. Ringte på han og spurte om det var lenge til han kom. Da sier han: “Fikk du ikke SMS?” Typisk med avslått mobil under fagdagen, at jeg har glemt å sjekke meldinger. Jo, der stod det at han måtte arbeide overtid, og at han hadde kjøpt seg mat på kantina på jobb. Ja, da ble det bare jeg og min sønn til middags da. 

Selv om min voksne sønn Bendik har vært på jobb på Kværner, dro han videre etter middag til en bondegård han har jobbet på siden han var rundt 15 – 16 år. Dette gjorde han også etter jobb i går. Han hjelper til med å rive en stor gårdsbygning / redskapsbod. Så da ble mamma`n i huset hjemme alene da. Jeg vet ikke noen som trives bedre i eget selskap enn meg selv, så det var deilig. Jeg har bladd litt i et interiørblad og spist jordbær. Nå ser jeg TV2`s “Sommerhytta”. Etterpå skal jeg gjøre det jeg liker best, og det er å male med akvarellfarger. En helt vanlig fin dag. Ha en fin kveld!

 

En helt vanlig dag

 

#hjem #home #interiør #interiørmagasin #vakrehjemoginteriør #jordbær #strawberry #loveit

 

22.04.18. Interiør: ny varm farge på en stuevegg

Nei, dette er feil, den fargen vi har nå er nitrist og kald! Det har jeg gått og sagt siden i høst da vi malte en kontrastvegg på stua. Nå i forrige uke malte vi over et halvt års gammel maling på den veggen. Vi bruker altså ikke å pusse opp så ofte, men blir det feil, ja så blir det feil. En må jo kunne trives på egen stue. Og alle hjerter gledet seg, som det heter i eventyrene. Det gjør alle her, både min mann og sønnen som enda bor hjemme har sagt at det ble til det bedre. Her får dere se at det går an å ombestemme seg. Pytt sann, en vegg går jo fort å male opp.

 

Her kommer før og etterbilder:

 

Slik ble det og slik blir det framover

 

Slik framstod veggen etter oppmaling i høst, kald og blå

 

Synes fargen er så fin. Den skifter temperatur alt etter dags- og kveldslys

 

Førbilder

 

Varm og lun farge

 

Før, kaldt og nitrist

 

Ble mye finere her i nipskroken

 

Før, kjedeligere

 

Jeg trives i “nystua”med mer “rødlige” toner

 

Hvilken farge likte du best?

 

#interiør #interior #maling #jotun #stue #livingroom

 

 

22.04.18. Nostalgisk hjemmekoselig, akvarellmaling

Den 18. april startet jeg på et maleri med akvarellfarger, og i går ble det ferdig. Motivet kom bare til meg etterhvert. Det ene tok liksom det andre. Ingen ting planlagt utover at jeg tenkte å male tulipaner i en glassbolle. Så ble det et helt kjøkken fra svunnen tid. Jeg tror dette må være et bestemorkjøkken. Her på bloggen i dag vil jeg vise framgangen i maleriet. Jeg bruker å knipse foto nå og da i maleprosessen. Kanskje kan det være nyttig for noen, ikke vet jeg?

 

Ferdig i ramme

 

Slik startet det: Tulipaner på plass. prøvde å legge på en blondeduk i plast for å få “dukeffekt”når jeg la farge over, men det misslyktes litt. Vanskelig å holde helt i ro og å forhindre at noe renner inn under duken i hullene. Jeg la også inn noen maskeringsstreker på bollen på de partier jeg ønsket helt hvite partier. For den kan fjernes til slutt og under framstår det rent og hvitt. Det skinner alltid i glass. En må planlegge grep underveis

 

Så malte jeg inn det gule gamle bordet. Men det ble helt feil satt opp først, måtte gjøre om, og det gikk fint (lurt å tegne med blyant først for å kunne se det for seg, noe jeg aldri er flink nok til, he-he)

 

Nå ble i alle fall bordet bedre

 

Et bord med tulipaner​ og mye hvitt i rundt. Hva skal jeg fylle det med? Jo, kanskje en hylle med noe på. Klok av skade tegner jeg først opp med blyant denne gang

 

Snart ferdig. Skal jeg dekke hele arket med farger?

 

Et bord uten noen stoler er vel merkelig? Så da ble to stoler tegnet inn

 

Slik ser det ut ferdig innrammet.

I går delte jeg bildet på instagram og facebook, men så i etterkant at det stod “kardmumma” på ene porselensboksen på hylla. Hva? Hadde jeg ikke klart å få det riktig da? Uæhhh, hvordan kunne dette reddes, og var det plass til enda en bokstav. jo, da med litt vann og tørking fikk jeg tatt bort et parti og skrevet det inn på nytt. Som en ser så er dette et spiseri eller kryddersett som er svensk. Jeg fant et bilde på nettet som jeg malte etter. 

 

Har du vært inne på et lignende kjøkken?

 

#maleri #painting #kunst #art #akvarell #watercolor #nostalgi #bestemorkjøkken

19.04.18. Å spise med øynene

Å spise med øynene er et kjent sitat. Med det menes det at maten må se lekker ut. Det bør være farger og harmoni i det som ligger på tallerkenen. Er det noe som er mer delikat for øynene enn det vi har i grønnsaks- og fruktverdenen? Nei, er min påstand. Det ser friskt ut. De må ikke være kokt. Om en danderer maten litt fint på tallerkenen får en mer lyst på den. Det betyr ikke at du spiser mer, fordi det begrenses av det du har lagt på tallerkenen. Legg ikke mer på enn du greier å spise opp. Spinat er noe jeg vil innføre mer i min matverden. Jeg synes de “salatbladene” av spinat smaker fortreffelig. Jeg hadde egg i tillegg, litt italiensk salat fra boks og en brødskive av grovt hjemmebakt brød vi bruker her i hjemmet. Enkelt og raskt, og ikke minst ligger maten lett i magen. 

Det at jeg ordnet denne enkle salaten i dag, er fordi “gutta boys” (min sønn og min mann) her i huset jobber kveldsskift. Det var akkurat så mye rester igjen av kjøttkaker i brun saus fra i går at de to spiste det før de dro på jobb. Da måtte jo jeg finne på noe til meg selv. Da ble det enkelt. Videre utover ettermiddagen og kvelden vil jeg male akvarellbilder. Bare avbrutt av “Sommerhytta” på TV2 i syvtiden og “Kakekrigen på TV FEM kl. 20.30. Digger alt med oppussing, interiør og baking.  

Ser det ikke lekkert ut da?

 

Å spise med øynene

 

Spinatblader, agurk, paprika, purreløk, egg og en liten “dæsj” italiensk salat fra boks. Med grov brødskive til

 

NAM!

 

#mat #food #salat #spinat #egg #agurk #purreløk #paprika #brød #raskt #quick #smalfullt #tasty

 

18.04.18. Noe alle burde unne seg

Her om dagen gjorde jeg noe jeg normalt ikke gjør. Noe som alle burde unne seg innimellom i en hektisk hverdag. Det gjør så godt og gir ro i sjela. Jo, nemlig å ta et varmt boblende bad. Ligg så lenge i vannet at det begynner å bli kaldt. Da er det på tide å gå opp.

Jeg har det med å holde meg inne på baderommet for tiden he-he! Men slik ble det nå. Forrige innslag på bloggen var jo et oppussingsprosjekt på badet. Men her om dagen kom jeg over en lekker flaske med badeskum. Det var nok en av grunnene til at jeg fikk lyst til å prøve et bad også. Måtte jo prøve det ut. Ved første øyekast kan flasken minne om deilig sprudlende drikke, men øyet bedrar. Istedet er det sprudler til badevannet. Badeskum. Jeg tok badet en helg da, så det ble et aldri så lite rødvinsglass på kanten, mens jeg koste meg i vannet. Det bør en også unne seg.

 

Her forberedes badet

 

  

Spennende flaske. Det luktet også herlig friskt

 

Nå skal flasken sprettes…..SKÅL!

 

Det blir altså ingen bilder av hun som badet, om noen trodde det, he-he 😉

 

#bad #bathingfoam #deilig #delicious

 

 

17.04.18. Interiør / Gjenbruk på badet

Forrige uke ble vi endelig ferdig med et lite oppussingsprosjekt her hjemme. Det har gått noe tid, glemte nesten hele prosjektet, he-he. Før nå da. En eldre vaskekommode har stått nymalt her hjemme meget lenge. I utgangspunktet var den malt og lakkert i lysebrunt. Så den ble malt hvit, slik som resten av inventaret på badet vårt i hovedetasjen er. Videre så har jeg pusset med sandpapir ned litt slitte effekter hist og pist. Før blank lakk i to omganger er påført.

Forøvrig har vi også pusset opp den forrige baderomsinnredningen vår, som står på motsatt vegg fra den “nye”. Må jo videreføre stilen. Alternativet hadde vært å kjøpt to nye innredninger til vaskeservantene. Eller hatt en gammel og en ny. Nei, det hadde ikke blitt noe fint. Så da hadde vi ikke fått den personlige stilen som vi ellers har her hjemme heller. Dessuten; hvorfor ikke spare miljøet og igjenbruke eldre ting som er fullt brukbare? Det er en skam hvor mye som kastes nå til dags.

Vi var innom og kjøpte de siste deler til prosjektet. En ny rund liten servant: Jeg ville ha den som ser ut som en skål oppe på skapet. Videre var det viktig å finne armatur som så litt eldre ut av modell. Det speilet jeg har hengt opp, er ett jeg kjøpte for svært lenge siden da det dukket opp i en butikk. Nei, det er ikke antikt, det bare ser slik ut. På nettet her om dagen fant jeg en lekker eldre utseende baderomslampe som jeg vil ha over. Den er ikke kommet enda og er i posten et sted. Men jeg tror det vil bli helt lekkert til slutt. Vel verdt innsatsen med oppussing. Jeg ble meget fornøyd og elsker mitt “nye” bad.

Slik ser det ut foreløpig, før lampen kommer over speilet:

 

 

Ferdig!

 

Slik så den ut da jeg kjøpte den på gjenbruksbutikken

 

Fine detaljer da

 

Først pussing

 

Fint å vaske hender her

 

Detaljer

 

Flere detaljer

 

Armaturet er nogenlunde tidsmessig korrekt

 

Slik ser den andre innredning ut på badet vårt. Fører samme stil på den lille “nye”

 

 

Ble meget fornøyd med resultatet

 

#interiør #interior #baerom #bathroom #gjenbruk #reuse #antikk #antique #baderomsinnredning #loveit

17.04.18. Foto; Siste rest av kong vinters istrone

I påsken tok vi med mine foreldre på “Blåtur”. Det ble en skikkelig trivelig tur. Vi havnet ute på Tautra i Frosta, og drakk kaffe der med ei skeibladkake til. Jeg har alltid med meg mitt Nikon D5300 og det ble det bruk for. På tur utover kjører vi forbi et mektig isskulptur som har bygd seg opp i et tre. Jeg sier umiddelbart til alle i bilen at på tur hjem er jeg nødt til å stoppe opp der å fotografere. Jeg fikk det som jeg ville, og jeg synes det var verdt det. Det så ut som om iskrystallfiguren hadde oppstått som følge av ei lekk rør. Stod og pøset ut vann mot treet. Det var kuldegrader på nettene enda i Trøndelag i påska, og skulpturen oppstod nok slik, vil jeg tro. Rundt omkring var det jo lite snø, nå på våren. Dette var nok den siste rest av kong vinters grep i vårlig landskap.Vakkert var det i alle fall ut i mot fjorden og med knallende sol på seg!

 

 

 

 

Slik så det ut fra veien

 

Siste rest av kong vinters trone, he-he 😉

 

#foto #photo #bilde #image #picture #is #ice #nikon #vakkert #beautyful #icesculpture

16.04.18. Muffins / cupcakes, nam!

Muffins eller cupcakes som vi også kaller det, smaker helt nydelig til kaffen. Her en dag bakte jeg dette. Hva er egentlig forskjellen? Cupcake er den amerikanske variant av muffins, og er en liten kake bakt i porsjonsstørrelse, ofte dekorert med en form for søt topping. Den største forskjellen til den mer tradisjonelle muffinsen, er for mange den økte graden av dekorasjon og topping, som har utviklet seg til å bli en egen kunst. I tillegg er cupcakes utelukkende en kake, i motsetning til muffins, som også kan være en form for rundstykke, som f.eks. matmuffins. De vanligste ingrediensene i cupcakes er egg, mel, smør sukker og hevemiddel (vanligvis bakepulver eller natron). Det er også vanlig med individuelle variasjoner som for eksempel sitronskall, sjokoladebiter og vaniljesukker innenfor de ulike oppskriftene. Navnet «cupcakes» kommer fra USA, og har opprinnelse i koppene de opprinnelig ble bakt i, før de mer praktiske papirformene kom på markedet. Et annet mulig opphav er måleenheten som ble brukt for ingrediensene, «cups», på norsk kopper, der en oppskrift for eksempel kunne inneholde «en kopp sukker» og «en halv kopp smør».

Jeg heller litt mot cupcake heller enn muffins i min baking, da jeg liker å pynte flott på toppen. Det er nesten utenkelig for meg å bare stryke et lag med melis på toppen og si ferdig. Nei, jeg bruker gjerne en sprøyte for å få kremen dekorativ. Så finner jeg også alltids på noe å strø på toppen der igjen. Jeg har tenkt å eksperimentere litt med ulike smaker. Med bær, nøtter og frukt. Videre så ønsker jeg å lage cupcakes som et måltid mat også. Med f.eks. egg, bacon, laks, reker, kjøttdeig, kylling eller annet kjøtt inni. Videre vil jeg ta i bruk grønnsaker og også lage en vegetar variant. Blir spennende til neste helg for da står cupcake på menyen her i huset. Disse jeg bakte nå ble tatt med i kaffebesøk hos bestemor, og så hadde vi noen til kaffen her i huset. Jeg elsker å bake! <3

Oppskrift på cupcake med sjokolade  (ca. 20 stk.)

Ingredienser:

Sjokolademuffins:                   
100 g smør
1 dl kakao
3 egg 
4,5 dl sukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2,5 dl rømme
0,5 dl melk

Sjokoladekrem:
250 g smør
100 g kakao
0,5 dl helmelk + 0,5 dl. sterk kaffe
800 g – 1 kg melis

Fremgangsmåte:

Sjokolademuffins:

Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp. 

Skill eggene og bland eggeplommer med sukker og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.

Sjokoladekrem:

Pisk mykt smør, kakao og det meste av melisen luftig. Tilsett melk, kaffe og resten av melisen. Pisk til alt er godt blandet og pisk så videre i 3-5 min til en meget luftig sjokoladesmørkrem.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på muffinsene i vakre topper. Pynt gjerne med f.eks kakestrøssel, krokan, hakkede mandler. 

Her er resultatet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du bakt i det siste?

 

 

#mat #food #baking #muffins #cupcake #sjokolade #chocolate #dekorering #kunst #art

 

16.04.18. Helgekos med familie

Ja, er det noen som savner meg? Tror ikke det. Ja, kurvene på statistikken her på bloggen som jeg kan se, sier at jeg har rundt 30 – 40 sidevisninger av bloggen hver dag, litt i overkant av 20 lesere generelt har jeg hatt nå og rundt 10 norske lesere, slik det har vært nå med lite eller ingen blogging. Jeg har faktisk ikke vært på bloggen siden den 23.03. og ikke lagt ut noe nytt. Så helt glemt er en vel ikke. Vært litt på instagram da, men det er også sjeldent. Du verden hvor fort tiden går. Grunnen til litt slapphet i forhold til blogging er vel at det er vår og fuglene kvitrer der ute sikkert. Et utrolig fint-, solrikt- og stabilt vær har vi også her i Trøndelag for tiden. Direkte deilig! Her kommer likevel et sjeldent innlegg her på bloggen. Jeg sitter her og tenker igjennom hva jeg har holdt på med og hva jeg har å skrive om. Litt seint med bilder fra påska nå, så det styrer jeg unna. Det er ikke det at jeg ikke tar bilder innimellom, og har masse å velge i. Jeg tror det blir et tilbakeblikk fra denne helga her nå. I helga har begge mine sønner vært hjemme også. Trivelig!

På fredag kom min eldste sønn hjem og ble hjemme til over helga. Etter som min mann jobbet kveldsskift på fredag, tok jeg begge mine sønner med på en tur til svigermor / bestemor på ettermiddagen. Vi hadde med oss ost, kjeks, druer og jordbær. Hun ble veldig glad for at vi kom alle samlet og vi fikk ei fin kaffestund i lag. Det mangler bilder fra det besøket. Vi kjøpte med oss thaimat og spiste dette når min mann kom hjem fra jobb på fredag. På lørdag var vi blant annet ute på et cafèbesøk på et stort shoppingsenter her på hjemstedet. Lørdagskveldens meny bestod av pasta di carbonara, som jeg laget selv. Det smakte nydelig med salat og brød til. Min mann og mine sønner er ikke så keen på å bli tatt bilder av, så det lar vi være. Derfor ble det mye fokus på mat i bildene, he-he. Etter påske må en ha noe annet enn gule blomster på bordet, derfor ble potteplante fornyet på bordet på stua. Jeg laget også eggsalat til helga. Den er god å finne som pålegg på brødskiva.

I dag har vi begynt å male den ene kontrastveggen i stua, den som vi malte opp i høst. Den blåfargen jeg valgte i høst var både mørk, kald og nitrist. Mennene her i huset ønsket ikke rosa som de sa, og da valgte jeg noe jeg egentlig ikke ville ha. Det har jeg merket mer og mer at jeg blir deprimert av den fargen. Så jeg har beordret oppmaling og kjøpt inn ny farge. Mennene var faktisk enige om at forrige farge var trist og upassende i vår stue, så det bød ikke på protester. Nei, interiørarkitekten her i huset er meg, så de som bor her har ikke noe valg enn å høre på meg framover. Slik er det, he-he! Det vil komme før- og etterbilder, så dere får se når det står ferdig. I kveld er det korøvelse på timeplanen. Vi øver til noe som skal skje i juni, og videre ut i september. Så vi har to ulike kategorier musikk på timeplanen. Noe for barn og noe for et mer voksent publikum. Sier ikke mer. Når jeg kikker på hva jeg har skrevet her, så lurer jeg; er dette interessant for noen andre da, he-he 😉 Å skrive blogg blir mer som å skrive ei dagbok, synes jeg. Uten å røpe de største hemmeligheter ut i sosiale medier da, det er ikke sunt. Så er det ett fett for meg om folk leser eller ikke. 

 

 

Det ble pasta di carbonara med bacon, salat, brød og parmasantopping til lørdagsmiddag. Jeg prøver å variere noe når det gjelder varmmat i helgene, og pasta hadde vi ikke hatt på lenge. Det smakte nydelig!

 

Koselig i sofakanten med blomster og det hele. Når det gjelder den mørke trendye blåfargen du skimter rett over sofaen, så er den snart en saga blott her i stua. Jeg makter rett og slett ikke den mørke, nitriste fargen her i stua. Det blir for mørkt. I dag startet oppmaling med ny farge, ett strøk er allerede lagt. (Før og etterbilder vil komme).

 

Jeg laget eggsalat til helga. Kjekt å finne som pålegg

 

Etter påske må det fornyes fra gult til rosa, he-he 🙂 Bruker sjelden duker på bordet, men når denne varianten i plast til en billig penge på Europris åpenbarte seg, får den ligge på. Vaske- og strykefri, bare riste og skylle av, passer meg utmerket

 

En av sønnene og min mann ble med på shoppingsenteret Magneten og cafèbesøk utendørs. Så trivelig utsikt i godværet på Opus cafè. Yrende liv utendørs ved flere benker ned ved sjøen. Vi tok kaffe og eplekake med softis til her i sola. 

 

 

 

 

Ei trivelig helg! Hvordan har du hatt det i helga?

 

#helg #weekend #familie #family #sol #sun #cafè #mat #food #pasta #carbonara #eggsalat #trivsel