23.04.17. Tilbakeblikk på påskeferie; det ble da tid til mer maling

Jeg synes jeg rakk mye den uka påskeferien var. Fikk gjort så mye som jeg ellers rekker over bare innimellom alt annet. Dessuten uten at det ble stress. Jeg fikk mosjonert. Var ute i friluft og koste meg. Til og med fikk jeg malt noen akvareller. Her var flere ting jeg digger å holde på med. Så påskeferie er ikke oppskrytt. Jeg malte dessuten et nytt landskapsbilde. Det har nok en noe annen stil enn det forrige som jeg la ut her på bloggen. Men som sagt er jeg på prøvestadiet, så jeg forsøker masse teknikker og  måter å gjøre ting på. De strekene eller klattene bortover har jeg nærmest kastet på, men i en slik retning som jeg vil ha det. Muligens kan de virke som skygger over et vinterlandskap. Dere får se og bedømme om det virker, he-he. Artig er det i alle fall med akvarellmaling. Jeg er blitt avhengig, det er sikkert.

 


Slik ble det ferdige resultat denne gang

 


Slik begynte jeg

 


Underveis

 


Nærmest ferdig, men uten passepartout

 

#akvarell #akvareller #maleri #painting #watercolour #landskap #landshape #vinter #winter #fjell #mountains 

  

20.04.17. Tilbakeblikk; akvarellmaling i påska, første del

Jeg er enda på prøvestadiet når det gjelder akvarellmalerier. Det er litt uforutsigbart materialer med disse fargene og blanding med vann. Det rinner nedover, du kan bare kontrollere det med å vri og vende på arket. Det hender jeg bruker sprutflaske med vann også. Det er jo det som gjør det spennende og artig om du oppnår noen gode mikser. Men det kan regelrett ende med at du må hive hele maleriet også.

Jobbuka er i gang og travle tider er det. Ikke mindre travelt på kveldstid.det begynte med korøvelse på denne mandagen (ja, på 2. påskedag), så på tirsdag var det først bursdag til noen i familien med pizza og kaker kl.16.00 og videre den kvelden dro jeg på fotoklubbmøte til klokken 20.30. Da hadde de andre fotoklubbmedlemmene allerede hatt noen timer med macrofotografering i ei blåveisli på Nesset i Levanger. Så i går på onsdag var jeg på datakurs for viderekommende og lærte excel-bruk. Det var lærerikt, aldri brukt det systemet jeg. Men tror jeg kommer til å bruke det mer etterhvert.

Ha ellers en fin kveld!  

Et av påskens “kunstverk”. Ikke rammet inn enda. Bare lagt en passeportouet over

 

Landskap med bygningsmasse

Nærbilde av gård. Muligens vil jeg flikke mer på det etterhvert med penselen

 

20.04.17. Tilbakeblikk; langfredag på påskefjellet

Jeg holder på med oppdateringer etter en påske uten det store nett – og blogglivet. Må jo gjøre andre ting skal en ha noe å skrive om her, he-he. På langfredag dro vi, min mann og jeg til fjells Nærmere bestemt Åbofjellet, kloss inntil svenskegrensa i Verdal kommune. En kjøretur på ca.45 minutter hjemmefra. Vi tar ofte turen opp dit om vi skal kose oss på høyfjellet.

I vår kommune Levanger har vi Vulusjøen. Drar noen ganger dit også. Men der er det så masse med folk. Vi gidder ikke å gå i kø på fjellet. Jeg liker stillheten og roen det gir å sitte å nyte livet med svartkjelskaffe, bållukt og helst varmende stråler med sol. Superherlig! 

Været var av variabel kvalitet. Surt og kaldt innimellom. Varmt og herlig når sola dukket opp. Men vi hadde noen deilige timer ute i friluft. Ingen påske uten en tur på fjellet. Mine ski er av eldre modell, smørefrie. Min mann sier at de snart går for å være veteranski og burde ha havnet på museum, he-he. Jeg ser nok også at skiene ikke er de beste om en skal ha det tempoet som andre har bortover viddene. Men de duger til meg, bruker jeg å si. Får se om det blir nye ski etterhvert.I alle fall gikk vi ikke for den store skituren. Bare noen hundre meter for å komme litt utenfor veien og biltrafikken. Det holder for ei fin dag.

Her glimt fra turen   


Hva er vel påsken uten en grillpølse eller to ute i det fri på påskefjellet?

 


Svenskegrensa, bare hundre meter fra der vi parkerte

 


Mine flotte uslitelige bortoverski, Landsem. Vet jaggu ikke om det finnes Landsemski i dag

 


Herlig!

 


Ung og gammel furu, tett omslynget. Jeg elsker furuer. Dess mer krokete og gammel dess bedre

 


Konglefotografering

 


Virkelig kronglete grener. Her står jeg under og fotograferer rett opp i en furu

 


Et konglebilde til

 


Vi fant oss en fin plass å sitte for å nyte stunden

 


…. og om litt er kaffen klar. Hadde med ved i en sekk hjemmefra, så det gikk fort  å ordne bål. Dessuten slapp vi å knekke grener fra de fine trærne. Satte svartkjelen rett på vedlompene, og løftet den opp med en litt større kjepp

 


Så må den klarne. det ble omsider kaffe og kvikklunsj. Ingen påske uten

 

#friluftsliv #outdoor #natur #nature #ski #skiing #vinter #påske #Eastern #Verdal #Åbofjellet #tur #skitur #furu #foto #photo #bilde #image #picture #fint #nice
 

17.04.17. Tilbakeblikk; skjærtorsdag og biltur

Jeg har faktisk hatt fri fra jobb siden palmehelga og i hele påska dette året. Det har vært helt nydelig. Min mann fikk først ferie fra og med skjærtorsdagen. Vi hadde bestemt oss for en biltur den dagen. Jeg ville gjerne ta med fotoapparatet, kaffen, brødskiver, pølser og kvikklunsjen til Sør-Trøndelag. Ruten gikk nærmere bestemt gjennom Inderøy, Mosvik, Leksvik, Vanvikan, Rissa, Råkvåg, Bjugn, Brekstad, Ørland og Uthaug.

På hjemveien kjørte vi om Åfjord, Roan, Osen, Namdalseid, Steinkjer og så passerte vi omsider Verdal , før vi var hjemme i Levanger igjen. Vi kjørte i overkant av 50 mil faktisk. Tok det som en heldags biltur. Det er masse fine steder langs ruta, og vi gjorde masse stopper. Vi hadde kvikklunsj- og kaffestoppen, pølse- og brusstoppen, banan- og kaffestoppen + brødskive- og vannstoppen, he-he. Så hadde jeg de viktigste stoppene, alle de gangene fotoapparatet, min Nikon D 5300 fikk lufte seg. Det manglet såvisst ikke motiv.

Så har en hele tiden sjøen på den ene siden av veien. Jeg har alltid likt å se sjøen. Kunne så visst ikke ha tenkt meg å flytte inn i en dal, uten å se sjøen. Det måtte i så fall ha vært et stor vann i nærheten om ikke annet. Får assosiasjoner til sangen, “Nära havet vil jag bo……”, som i sangen ” Öppna landskap” med Ulf Lundell. Jeg trives best også i åpne landskap og med sjø eller hav i nærhet. Etterhvert som vi kjører kommer vi ut mot kysten ved storhavet. Jeg bor som kjent i Nord-Trøndelag, men vi tok oss inn over Sør-Trøndelagsgrensa denne gang. Det angret vi ikke på. En fantastisk fin tur, om enn nokså lang.

 

Her nedenfor er reisen i bilder fra undertegnede. En fin tur på alle måter <3


Det første bildet her viser et yndet fotomotiv fra Uthaug på Ørlandet. Dette gule huset er så fint der det står ved havet. Ser litt øde ut. Men det jeg vet er at det er et nabohus rett til venstre og også til høyre. Det er ubebodd, i alle fall tror jeg det. Noen har sikkert hørt om flyplass, militæret og Ørlandet, kanskje?

 

Jeg syntes dette huset var så staselig at jeg beordret sjåføren om en kort stopp for fotografering

 


Første reelle stopp gjorde vi ved dette naustet. Der drakk vi kaffe og spiste litt av kvikklunsjen

 


Reins kloster ved Rissa. Det finnes også en rest av den gamle muren, men vi gjorde bare en kort, kort stopp her

 


En lengre fotoseanse ble unnagjort her ved Austråttborgen


Mektig port. Jeg har vært på omvisning der før ved opptil flere anledninger, men på skjærtorsdag var det stengt. Verdt en tur, om du skulle være på disse trakter

 


Koster på meg et bilde til fra borgen

 


Gjorde en kort stopp opp til Austrått fort også

Ja, her ser en hva det dreier seg om

 


En bunkers

 

Tror det er et våpen, mine kanskje

 

Det er bare å ta turen, om du er i nærheten

 


Kanoner på fortet. Min mann blir liten

 


Store dimensjoner. Huff, jeg liker ikke våpen

 


Flott utsikt fra toppen

 

Sjøla på toppen

 


Kjeungskjær fyr i havet. Her kan en også overnatte

 


Glad jeg hadde med meg en større linse til kameraet, ellers hadde en ikke fått nærbilder. Det gule huset og Kjeungskjær fyr ligger nesten ved siden av hverandre. Du kan altså slå to “fotofluer” i en smekk

 


Vindmøllepark ved Roan / Osen
 

 


Så et siste solnedgangsbilde  i Osen

 

Har du vært på tur i påska?

 

#biltur #Austrått #Reinskloster #Uthaug #Ørlandet #Kjeungskjær #Kjeungskjærfyr #Rissa #Osen #SørTrøndelag #Norge #Norway #påsketur #Easter #natur #nature 
     

17.04.17. Et blått vårmotiv måtte males med akvarellfarger

Hui og hei hvor tiden går. Påsken er straks over og hverdagsliv står for dør. Før påske, faktisk samme kveld som akvarellmalekurset var ferdig (det var den 31. mars – 2. april) malte jeg dette vårmotivet av blåveis. Etter at jeg dro hjem fra kurset og jeg hadde slukt middagen, kriblet det i fingrene etter å holde i en pensel igjen. Så da tok jeg like godt fram malesakene igjen. Blåveisa er blant mine favorittblomster. Jeg digger å sette meg ned med malinga.

Men det må sies at vi har hatt en variert meny for aktiviteter i påska. Det vil det komme mer om etter hvert her på bloggen. Jeg mangler nå papir å male på. Bør vel ta en tur til Stjørdal eller Trondheim å kjøpe dette, eller bestille på nett. Jeg tror ikke Panduro på shoppingsenteret i byen vår greier å bestille det slik at de har det i butikken snarlig. Jeg er avhengig av å ha det tilgjengelig denne uka, da jeg skal ha utstilling med maleklubben min først på mai. Jeg har et maleri bare i min fantasi i hodet enda. Det skal males. Så tar det omtrent en uke å ramme inn bildene. Kanskje ønsker jeg å bestille en ramme de ikke har i butikken også. Håper jeg har noe jeg kan vise av der. Jeg er litt perfeksjonist, så en får se. Men i kveld er det korøvelse. Det blir kjekt som alltid.

Slik ble det ferdige maleriet med penselstrøk og akvarellfarger. Herlig med vår!

 

 


Det ferdige blåveismaleriet

 

Jeg begynte med det hvite først, altså det som vises som grått her. Det gråe er en maling / film som kan skrapes av til slutt. Det forhindrer at det kommer andre farger inn i det som skal være hvitt underveis. Synes det er kjekt å bruke dette. Men hvert steg bør planlegges. 

Snart ferdig

 

Har du kommet over vårmotiver i påska?

 

#akvarell #watercolour #maleri #painting #kunst #art #blomster #flower #blåveis #natur #nature #flora #Norge #Norway #tomeli

 

09.04.17. Gavetips

Tid for å dele noen kreative “verk” med de av dere som finner dette interessant. I går var min mann og jeg bedt i 120-års dag. Det var en 50-åring + en 60-åring og de hadde i tillegg 10-års bryllupsdag. De hadde ønsket seg enten gavekort i et reisebyrå, eller penger til reiser / ferier. Jeg synes det er så kjedelig å gi penger i en vanlig konvolutt. Noe de fleste andre gjør. 

Jeg har jo på nett og i noen andre selskaper sett flere versjoner av pengegavetre / oppsatser. Men jeg tittet bare innom google for å finne ut hvordan en sommerfugl brettes av penger. Ellers står jeg helt bak kreasjonen selv. Slik ble den:

 

Slik ble min kreasjon

 

Jeg fant en glassvase som funka. Videre så kjøpte jeg en oasis (de hadde ikke den gråbeige som er for tørre oppsatser, men den grønne funker også). Deretter kledde jeg den med aluminiumsfolie, unnlot å gjøre det på toppen.

 

Jeg fant noen sommerfugler på Europris

 

Jeg fant noen muntre sugerør og muffinsformer på Europris som jeg limte sammen med limpistol

 

Jeg fant også en silkeplante av hvit hortensia på Europris som jeg klippet av grener, og satte opp i oppsatsen

 

Bretting av penger til sommerfugl. Brett inn kantene slik som på 50-lappen. Så brettes det som et trekkspill som i 100-lappen her

 

Nærbilde. Jeg malte noen bokstaver inn i muffinsformene i rødt

 

Love og hjerte til paret. Brukte en streng til å få pengesommerfuglen sammen og opp i buketten.Jeg knyttet i tillegg et bånd rundt vasen. Ferdig oppsats. Artigere å få dette enn en kjedelig konvolutt

 

Klar til avlevering

 

 

#gave #inspirasjon #inspiration #gift #pengegave #pengegavetre #bukett #oppsats #kreativ 

 

 

 

05.04.17. Jeg digger å male og er åpen for det meste innen kunstens verden

For et par måneder siden gjorde jeg noe meget lurt; jeg meldte meg inn i en maleklubb som heter Tuben i Levanger. Videre så fikk jeg tilbud om å være med på et malekurs med akvarellfarger via de. Det kan jeg underskrive på at jeg ikke angrer på. Så inspirerende, og nå har jeg fått tilbake lysten og energien til å male igjen. Det er så gøy!

I hele oppveksten har jeg likt å tegne og male. På skolen syntes jeg den gang at kristendom, naturfag og samfunnsfag var spennende og artige fag i likhet med formgivingsfag, fordi da fikk vi kreere og tegne mye. Alt fra trær, blomster, steinaldermennesker og Noahs ark med alle dyrene tegnet vi inn i bøkene våre i grunnskolen.

Det ble kunngjort tegnekonkurranse på skolen om å tegne emblem til skolens collage-genser. Alle elever ved skolen skulle stemme på den de likte best. Jeg hivde meg rundt og meldte meg på, og jeg vant. Artig var det den gang og gå med “egen” college – genser, og å se at alle de andre elevene også gikk rundt med min logo på genserne sine. Logoen bestod i enkle streker med en bok som det stod ABC på + en blyant + viskelær som tegnet motiv og med stor skrift jeg satte med Folla skole på, om jeg ikke husker feil da. Ellers ble flere elever på skolen satt i sving for å ordne et kreativt bilde som skulle være en gave, som ledd i at forsvarets musikk- korps skulle gjeste Follafoss. Mitt bilde, som bestod av en musiker med trompet, kreert i skinn og stoffrester + en tubablåser i samme utførelse, endte opp som det valgte bildet og ble høytidelig overrakt sjefen / dirigenten for korpset på stedets samfunnshus. Jeg husker at jeg var stolt. 

Videre så vet jeg ikke hvor mange plakater og russefrakker jeg har tegnet på opp i gjennom tidene, men det ble en god del. Ble som oftest spurt. Så har jeg laget diplomer for ulike foreninger og lag jeg har vært i styrer for. Både til barna i boligfeltet og for velforeningens årlige skirenn + karneval før i tiden, og for speiderne da min ene sønn var med på det. Videre så har jeg tegnet og laget i alle fall to programblad til revyer med forsider gjennom Mule teaterlag som jeg har vært medlem og i styret for. Til opplysning så er jeg nå tilknyttet Verdal teaterlag. 

Da jeg var ferdig med grunnskolen og skulle over i videregående ønsket jeg å gå tegning, form og farge som det kaltes den gangen. Men jeg ble rådet av mine foreldre til å begynne på gymnaset eller ved allmenne fag. De mente jeg ville få en tryggere plattform og mer forutsigbar inntekt med det. Noe jeg var fornuftig nok til å innse den gangen. Men når sant skal sies har jeg alltid savnet å kunne holde på med tegning og maling på heltid. Ikke for det altså, jeg liker jobben min som sykepleier også.

Ofte er en så sliten etter jobb i full stilling at jeg ikke har energi til å ta fram tegne- og malesaker. Men det er liksom noe som mangler og som må ut, og kunst i streker og former med farger hadde passet meg perfekt å drive med mer enn jeg gjør i dag. Jeg forteller meg selv at snart er jeg pensjonist og kan holde på med tegning og maling på heltid. Men tror du ikke nå for litt siden ble pensjonsalderen hevet, slik at en må jobbe lengre, huff og huff. Da må en vente da, he-he! En har da hus og økonomi å betjene. Men vant jeg i lotto neste lørdag, helst noen millioner. Så hadde jeg forsøkt og fått permisjon fra jobb. Videre hadde jeg søkt meg inn på kreativ fagskole. Ville både gått i retning maling / tegning og foto. Det er vel ikke stor sannsynlighet for at det skjer, men, men. Man kan alltids drømme………

I helga nå så deltok jeg altså på et malekurs og tenkte at her på bloggen i dag vil jeg vise noen akvarellmalerier som ble resultat etter helga, samt litt om hva som foregikk. Men først litt historie om min store lidenskap kunst. På videregående, allmenne fag tok jeg første året valgfag i tekstil og søm. Det andre året tok jeg foto og film som valgfag. Måtte jo krydre hverdagene noe da, he-he. Kurset denne helga varte fredagskvelden mellom 17 – 22.00, lørdagen fra 10 – 16 og samme tid på søndag. Jeg har jo tatt noen kurs før også i kunstnerisk retning, om en kan kalle det det. Først på 90 – tallet gikk jeg trolldeigkurs og så gikk jeg et blomsterdekoratørkurs ved den gamle blomsterbutikken på Magneten shoppingsenter. I 1996 / 97 gikk jeg et oljemalingskurs en gang i uka over flere måneder. Greier ikke å huske hva instruktøren heter, men vi holdt til på en skole i Verdal. Så tok jeg et akvarellmalekurs med Kirsten Marschhaüser her på Levanger i 2014. Igjen må jeg få sagt at det var så inspirerende i helga og jeg er glad jeg kostet på meg dette. Tusen takk til vår dyktige instruktør og mentor Kristin Børresen! Så takker jeg også de andre som deltok, for en hyggelig stund og for gode råd / tips, fra mer erfarne kunstnere! 

Jeg beskriver som vanlig under bildene om hva som vises, og jeg gjør oppmerksom på at ikke malerier her har den siste finishen, som den perfeksjonisten jeg er, he-he. Videre så satte jeg på copyright og navn via photoshop. Må nok øve meg på en signatur, om jeg vil ha med noen på den planlagte galleriutstillingen i mai. Men nå må jeg haste videre på datakurs, som jeg meldte meg på. Det var gratis gjennom jobben. Jeg kikker innom seinere i kveld. 

 

Dette bildet malte jeg den andre kursdagen. Vi lærte forskjellige teknikker. Jeg satte dette først pga. at jeg kanskje er mest fornøyd med dette selv

 

Dette har ingen ting med kurset i helga å gjøre, men her er et bilde jeg tegnet med sprit – tusj på en takplate som var til overs, da pappa la nye takplater det året. Det er datert 1982. Da gikk jeg på allmenne fag og leste romantikk. Et “romanblad / bok” lest av unge jenter på den tiden. Sikkert  ble jeg inspirert av det. Dette bildet har jeg tatt vare på. Det er gjemt inne i et skap. Egentlig har jeg vært “skapmaler” lenge, på tide å komme ut av skapet, he-he  🙂

 

Her viser instruktøren på sitt maleri. Alle valgte samme brunfarge som instruktøren på “fjellflekkene” unntatt meg, jeg valgte blå. Jeg så for meg et vinterfjell

 

Undervisning pågår

 

De første fargeklatter er satt

Jeg tenkte jeg ville ha lys i bildet og gjorde himmelen gul her

 

Det er så morsomt å se hvordan det renner og former seg. Jeg bruker sprayflaske med vann og vender arket fram og tilbake, for å få det litt i retning av hva jeg vil. Men overraskelsene er mange over de nyanser og blandinger som plutselig åpenbarer seg i akvarellmalerier

 

Litt mer legges til, nå er jeg godt i gang

 

Underveis ville jeg ha noen trær i forkant, men syntes det så litt kjedelig ut enda

 

Samme teknikk som ble lagt i fjellene øverst, la jeg også i berg nederst. Tenkte egentlig at nå var det ferdig. Men nei……

Gå tilbake til det første bildet her og se. Jo, treet ble gjort større, om det var et lurt trekk eller ikke, jeg vet ikke helt, tror det. I morgen kan jeg se noe annet som kan forbedres, kanskje

 

Her er instruktørs hastige utkast. Jaggu ikke greit å skulle vise oss på kort tid. En ser to forskjellige uttrykk, hennes og mitt. Slik var det i hele malesalen. Vi så faktisk over ti ulike uttrykk. Alle som en har sine særtrekk i penselføringen. Artig og se!

 


Et stort fint lokale på Staup

 

Første dag ble vi vist noen skisser av instruktør. Hun viste maleteknikker, bløtlegging og diverse fine tips

 

Kursets første dag og jeg har rigget meg til og er i gang

 

Ikke ferdig, men slik ble mitt maleri på første dag

 

Nye teknikker læres bort. Litt akrylmaling ble vist også. Det ser også spennende ut. Kanskje blir det det neste jeg prøver

 

Meget dyktig instruktør, Kristin Børresen. Her brukes blekk for å få til krakkeleringseffekter / struktur på papiret bl. a.

 

På kursets siste dag nå på søndag startet jeg slik. Oppgaven var å male valmuer og jeg så for meg ei eng

 

…….og endte opp slik

 

Her er mine resultat den helga. Artig x billioner !!!

 

Har du noen kreative sider?

 

#kurs #courses #male #paint #maleri painting #akvarell #watercolor #akvarellmaling #kunst #art #artig #amusing #fun