28.09.14. Jeg liker høsten, også været – ut å fotografere !

Det er ikke slik at en solrik dag med skyfri himmel er så spennende å fotografere. I Trøndelag er det “mye vær” for tiden. Det blir såååå spennende å fotografere, når det er grått og været er skiftene med vekselvis; regn, solglimt og stormer, ikke minst alle farger som åpenbarer seg på høsten. Ei herlig tid vi har framover. Jeg tror jeg er et “høstmenneske”, liker høsten. 

Nedenfor noen ulike fotografier jeg har tatt i går og i dag. Høsten er virkelig varierende og flott med sine farger og værutfordringer.

 

Flotte farger:

 

Utsikt fra heimen i dag:

 

Gråvær:

 

For et skydekke, Sætersmyra:


 

#foto  #photo  #fotografi  #photography  #vær  #høst  #storm  #uvær  #skyer  #regnbue  #gråvær  #regn  #skyer  #solglimt  #dramatisk  #vakkert

28.09.14. Trivsel med tente lys i høstmørket

Her i heimen tennes mye levende lys for tiden. Det blir så lunt og trivelig i høstmørket. Jeg er storforbruker av telys / stearinlys i alle farger og størrelser, spesielt i denne tida 🙂 Levende lys skaper stemning. Her i Trøndelag er det “mye vær” for tiden. Høststormer, regnvær og mørke skyer avløses med noen solglimt innimellom. Det synes jeg er spennende, jeg som liker å dra ut med fotoapparatet. på kjøkkenet i kveld ble det stemning med tente lys, noe bildene nedenfor viser.

Så litt om “sjøla” og litt om hva som skjer. Undertegnede er ikke mye i ro. Etter å ha hatt fri på fredagskvelden (den 26.09.) som eneste frikveld siden torsdag 19.09. ble det en tur til Sverige på lørdag. Jeg og min mann var på såkalt “Harrytur”. Ikke så ofte vi gjør det. Men vi tok det som en trivselstur med et besøk på Åre bakeri før vi dro hjem. Det var utrolig flott over fjellet med fine høstfarger, og selvsagt var fotoapparatet med. Til tross for utrivelig vær med regn og gråværsskyer, ble det da noen “photoshoots”.

På lørdagskvelden var jeg invitert hjem til ei i teaterkoret, hvor korkollegaer, medregnet meg, fikk servert nydelig chili con carne. Praten satt løst over litt vin, og det ble ei hyggelig stund. Nå i dag har jeg vært ute å spist middag med min mann på “Bryggestua” – Gastro pub, boknafisk ble det på meg, en av signaturrettene der. Nydelig ! Kaffen tok vi på Skogn til svigers. 

 

Kjøkkentrivsel med tente lys i høstmørket

 

 

 

#lys  #stearin  #trivelig  #høst  #kjøkken  #stemning  #roser  #mørketid

22.09.14. Denne “skuespillerdama” har tatt i alle fall to års permisjon, he-he !

Ja, så var gruveteaterstykket “Eplene i messehagen” i Malm over for denne gang. En fantastisk eventyrlig opplevelse jeg har fått deltatt på. Takk for samholdet og teamarbeidet mot et mirakel, for å bruke journalisten i Adresseavisa`s ord om forestillingen. To år til neste gang. Må selvsagt vurdere om lyst og vilje er tilstede da. Utrolig lei av veistrekning innover etterhvert da, men det er vel overkommelig igjen om to år.

Jeg konstaterer at det er bare noen dager igjen til neste sangtekst skal være pugget inn til neste prosjekt som Verdal Teaterlag øver inn fram mot premiere 4. juledag. Så bør jeg prøve å få opp kondisjonen med Anett Hjelkem på torsdag. Det er såååååå artig å få være med i teaterforestillinger !!!

 

 

Nedenfor har fruen funnet “looken” til juletilstelningen på 60-tallet som foregår i teaterstykket

 

#amatørskuespiller  #teater  #musikal  #kor  #gruvespill  #Epleneimessehagen  #glimtiøyet

22.09.14. Aktuelt: Møte på grendehuset for “kampen” mot sikkerhet på den trafikkfarlige E6-veistrekningen Mulelia – MÅ NOEN DØ?

I kveld tenner jeg lys for alle som er blitt skadd, fått ødelagt sine biler og for de som daglig må stå med hjertet i halsen for å være trafikkant på E6`s veistrekning Mulelia. Dette etter å ha vært på møte på Nordtun Grendehus angående saken nå i kveld. Må noen bli drept ? Samtidig vil jeg takke hjerteligst “primus motor” Rigmor Asperheim og leder for Roaldmarka Velforening; Lise Beate Larsen for å igjen sette fokus på den trafikkfarlige veistrekningen i Mulelia, og for å ordnet med dette møtet. Jeg skriver igjen da det er en sak med flere tiårs fokus fra folk som bor i området. Et fullsatt Nordtun Grendehus vitnet om at det er en sak som opptar folk. både Rigmor og Lise er hjemmehørende i Roaldmarka byggefelt, som jeg. Vi er alle nødt til å utøve “extremsport” hver dag, der vi står med hjertet i halsen og skal svinge av til venstre i Mulelia, mens store trailere suser forbi på begge sider av bilen, med 1 – 2 meters klaring, hvis ikke mindre. På veistrekningen har det skjedd mange ulykker bare dette året.. Jeg gjentar må noen bli drept før noe gjøres?

På grendehuset i kveld var mange viktige brikker i anledning saken representert med Helgar Sætermo fra Statens Vegvesen, Fylkesråd for Samferdsel og miljø – Tor Erik Jensen, ordfører i kommunen – Robert Svarva, direktør for Innherred renovasjon – Retura – Geir Tore Leira, lensmann – Anne Ulvin, pressen og en rekke politikere ellers. Saken ble satt fokus på først med en film og fakta om strekningen trafikkmessig  En stor takk til alle som har fotografert farlige situasjoner i det siste og de to ungdommene Vilde og Brage Børstad for en meget talende film fra veistrekningen og trafikkbildet. Toppers framlagt sak, før alle de nevnte fra innledningsvis i avsnittet fikk holde innlegg. Til slutt satt noen av disse i panel og så var ordet fritt til å stille spørsmål til paneldeltakerne. Mange fornuftige spørsmål ble framlagt. Alt foregikk i en gemyttlig tone, uten aggresiv kritikk av noe slag.

Så gjenstår det å se om det kommer noe ut av det den her gangen. Jeg har håp, men synes prosessene for å gjennomføre løsninger er noe tafatte i fra Statens veivesen side. Det handler om penger, opp mot verdien av liv, for å “kalle en spade en spade. Men det ser ut til at møtet får etterspill som samarbeidsmøter / politisk press. Men la oss tro at noe kan skje fort for en gangs skyld. Annet har vi ikke råd til !!!

 

 

#lys  #trafikk  #trafikkulykker  #trafikkskadd  #Mulelia  #bil  #trafikkregler  #møte  #påvirke  #politikk  #ressurser