23.01.15. Tove`s fredag, juuuhuuuu !

Så hadde “sjøla” tid til et aldri så lite blogginnlegg igjen. Jo, jeg er en travel dame, men trives kjempegodt med det 🙂 På jobb i dag har jeg snakket  med en familie fra Syria, med tolk selvsagt. Jeg synes jeg har en passe utfordrende og super jobb som sykepleier på dette området. Hensikten med samtalene er å finne ut om de nyankomne asylsøkerne, direkte bosatte flyktninger via FN og familiegjenforente, har noen sykdommer, og så samarbeide med tilsynslegen om å få dem videre undersøkt, om så er. En blir ydmyk når en føler presset, fluktsituasjoner og de tap som mange der ute i verden opplever. Tenk deg, noen går gladelig ombord i en liten overfylt båt, med de farer som er  forbundet med overfarten mellom Afrika og Europa, for å komme til noe bedre for seg og sine. Hvis de overlever ferden (som nesten er det samme som å vinne i lotto) burde de mottatt en stor belønning. Som det å få opphold i et europeisk land, etter hvert jobb etter skole / skolegang for sine barn, nok mat og et tak over hodet. Men i stedet blir de fleste returnert tilbake til det livet de hadde før, enten det var på gata som prostituert, som slavearbeider på en plantasje, som ufrivillig militær, til fattigdom, nød og sykdommer, samt rett i ynkelige fengsel. Nei, vi nordmenn vet ikke å verdsette det livet vi er født inn i. Vi har det alt for godt. Mye vil ha mer. De største truslene mot fred og en levelig verden er ulik fordeling av goder + at vi ikke tar nok vare på klimaet / miljøet vårt. Vi vil ikke gi slipp på vår høye levestandard her i den vestlige verden, før vi ligger og snapper etter luft. Eller til freden blir brutt av en krig hvor alle våpen som finnes kan bli brukt. Det kan skje !

Nei, på en fredagskveld var planen å snakke om noe hyggelig, men så smalt det bare i tastene på PC`n og dette kom ut, he-he ! Men jeg har det best når jeg får holde på med det jeg liker. I kveld har jeg spilt teater, det er en drøm, for nå har vi passert 11 000 billetter og snart er det ikke ledige billetter igjen til “Vinsjan på kaia” med Verdal Teaterlag. Lederen for laget sa at de siste billetter vil være blåst bort etter denne helga. Så løp og kjøp, for deg i området !  Vær ikke for sikker på at ikke teaterstykket kommer til et sted i nærheten av hvor du enn bor i landet. Mange planer diskuteres med folk som ønsker å sette opp stykket andre steder. Så kanskje…….I alle fall er vi en sammenspleiset og herlig gjeng som holder på med teater, og vi elsker det vi gjør, det er nok derfor suksessen kommer. For det som speiles fra oss, smitter over på publikum, så er jo historien, sangene og trykket noe som gjør helheten. Er også ydmyk over å få være i lag med masse dyktige folk.

Etter at jeg kom hjem i kveld har jeg rukket å innta et lite ferdigkjøpt sushifat og vin. Hva skal egentlig drikkes til sushi, er det noe som vet? Jeg synes rødvin passer godt. Sitter nå og nyter roen og freden, med å få ut noen tanker via tastene her. Jeg liker å skrive og kunne ha holdt på i evigheter. Har alltids noe som faller ned i hodet, som kan festes til PC`n.

I morgen, altså lørdag etter at jeg har vært på “Vinsjanshow”, blir det Hollywood og glam, med rød løper. Jo, innvandrertjenesten og kollegaer av meg skal ha det årlige Nyttårsballet. Årets tema er Hollywood. Det gleder jeg meg mye til, og kostymet er klart. Kanskje kommer det noen bilder etter hvert. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt ut noe annet antrekk, men da jeg vil komme noe senere enn alle de andre på nyttårsballet, som følge av forestilling på Verdal, kjøpte jeg noen få effekter, så var kostymet en realitet. Jeg røper det ikke, men noen får se. Dette blir en super helg, det er jeg overbevist om.

 

God helg ! 

 

Fredagstacoen er skiftet ut, he-he !

 

#innvandrer  #fred  #krig  #miljøtrussel  #rik  #fattig  #teater  #skuespiller  #sang  #scene  #trivsel  #ydmykhet

15.01.15. Tove i farta

HURRA FOR MEG ! Jeg har sagt nei til mitt første forespurte verv for dette året. Dette bør jeg gratuleres for å greie og si nei til, he-he 🙂 I kveld ble jeg forespurt pr. telefon om å bli med i aktivitetsutvalget for Nordtun Grendehus igjen. I det laget har jeg før sittet som styresmedlem i ett år og vært leder i ett år før. Men nå altså så vil jeg ha noen vervfrie år. Jeg har da så mange interesser og så mye annet å bruke tiden min på. Synes da jeg har da gjort min plikt opp gjennom åra nå. 

Jeg bare ramser opp interesser som kor / teater / fotografering / akvarellmaling / gå på tur / skrive i blogg / familie / venner + mye mer. En vet da hva en skal gjøre framover på ettermiddag / kveld i alle fall. Er på scena i aulaen i Verdal fire kvelder i uka. Det er så digg med storsuksess for teateroppsetningen “Vinsjan på kaia”. Jeg har blitt utrolig glad i folkene jeg har møtt gjennom stykket og i tillegg liker jeg å ikle meg en annen rolle. Min rolle er som singel 40-årig dame ut på pub, ikke så mye nærmere definert rolle. Så regissør har gitt frie tøyler på hva en legger i det. Men en er vel på “jakt” etter mannfolk da, he-he. Ellers synger vi og danser. ARTIG !

Det er travle tider på jobb også, nye asylsøkere kommer, mens andre drar. Slik er det. Men jeg trives, bevares! Denne uka har jeg vært å fått Hepatitt – B – vaksine ved bedriftshelsetjenesten. En bør være vaksinert når en møter mennesker fra hele kloden, med helt andre helseutfordringer enn oss. “Just in case”. Men det er en myte at flyktninger drar med seg masse sykdommer hit. F. eks. fra jeg startet å jobbe i 2007 med flyktninger / asylsøkere, har i underkant av 10 tilfeller av HIV-infeksjon vist seg, altså på 7 – 8 år. Alle tar rutine blodprøver her i Levanger, så smittsomme sykdommer er lite utbredt. En trenger ikke å frykte noe i så måte, og burde i alle fall ikke være tema, ved evt. frykt for det som annerledes eller ved rasistiske holdninger. Mennesker er mennesker, som deg og meg. med de samme ønsker for seg og sine. Noen få ekstremister kan ikke snu min holdning til det. Jeg behandler alle likt uansett rase / tro / legning / evt. kriminell bakgrunn m.m. Mennesker formes i den sosiale kontekst, noen får mindre og noen får mer. Med sosial kontekst mener jeg ved den familie en blir født inn i, de kulturelle verdier en oppdras til å ha, det miljø og samfunn en lever i og venner en skaffer seg, har påvirkning. Dette former en som menneske på godt og vondt.

Det står på nettsider for tiden fra nyhetsbildet, at folk svarer på spørreundersøkelser at de sjelden orker å lese blogger. Jeg kan ikke se hvem som leser bloggen min, men vet via statistikker jeg har oversikt over at jeg har fra 30 lesere til over 100 lesere i gjennomsnitt, alt etter hva jeg presenterer.  Ligger ellers representert blant de 10 på topp beste bloggere mht. lesere for Levanger kommune, i gjennomsnitt. 

Ellers så kan jeg aldri legge ut et blogginnlegg om hva som opptar meg, uten å samtidig ha noen fotoer her på bloggen. Det første bildet jeg legger ut under her er ei skål med tomater som bestandig står fremme på benken på kjøkkenet. Tomater oppbevares best utenom kjøleskap, det er sikkert. De blir mye bedre, saftigere og beholder smaken god. Så får dere se hva vi hadde til middag på tirsdag, spekesild eller “spitjisild”, som vi sier her i Trøndelag. vi har det ikke ofte, men fikk så lyst på det.

 

Friske tomater

 

Spekesild med tilbehør

#detgodeliv  #jobb #trivsel  #fritidsaktiviteter  #flyktninger  #livet   #livsnyter  #mat  #spekesild 

 

15.01.15. Innherred Fotoklubb ut i mørkret på Verdal sentrum

På tirsdag kveld denne uken hadde Innherred Fotoklubb fotoutflukt i mørkret i gatene på Verdal. Første del av det månedlige klubbmøtet (hver andre tirsdag i måneden) hadde vi utendørs fotografering i mørkret. Det krever litt andre innstillinger på kameraet enn ved fotografering i dagslys. Andre del av møtet ble viet innendørs aktiviteter, bl.a. kåring av månedens bilde, som er fast innslag. Før klubbmøtet hadde vi i “styre og stell” styresmøtet hvor vi forbereder årsmøtet i februar. Gleder meg til da, for da går jeg av som leder etter 2 år, og det skal bli godt å ikke inneha noe verv.

Fotoklubben bruker å treffes på Herredshuset på Verdal, så fotograferingen foregikk i nærmeste omkrets til stedet. Verdal er en sjarmerede liten by. Nå på tirsdag hang enda julebelysning i trær og i vinduer i Verdal. Men snø er det ikke mye av. Jeg vil nok si at jeg er “skapverdaling”. Ikke helt turt å komme ut av skapet enda, men det kan sies at jeg tilbringer for tiden fire kvelder i uken fra 16 – 17 og til 21 – 22 på Verdal Dette gjennom Verdal teaterlag og oppsetningen av “Vinsjan på kaia” med musikken til DDE. Dette er en suksess og hittil har godt over 9000 publikummere kjøpt billetter til forestilling. Artig å være en del av dette !

Ellers går dagene som før med jobb og fritidsaktiviteter, litt familie og venner. Men jeg stortrives !

 

Her kommer bilder fra “Verdal by night”som undertegnede fant det for godt å sette i fotolinsa : 

 

En koselig gate som leder bortover til Herredshuset i Verdal. Vikinghjelm som innslag i gatebilde, skal vel representere “Spelet” eller hendelsene ved Slaget på Stiklestad


 

Nærbilde av hjelm


 

Det nye parkanlegget og det store kjøpesenteret Amfi Verdal i bakgrunnen


 

Verdal skysstasjon


 

Tog i fart. Synes det ble stilig 🙂


 

Taxien venter ved skysstasjonen


 

Amfi Verdal med belysning


 

Sentrumsgården


 

En bensinstasjon kan også være interessant for en hobbyfotograf


 

Koselig


 

Statue, opp mot Herredshuset (skjev lysstolpe)


 

Litt av Verdal by night


 

#foto  #photo  #fotografi  #photography  #Verdal  #by  #city  #koselig  #arkitektur  #gate  #street  #mørkefotografering

 

verdal-historielag.no