19.10.14. Fotoshoots fra i går, tur ut i skog og mark

I går dro jeg og min mann ut med kaffekanne i ryggsekken og jeg naturligvis med fotoapparat rundt halsen. Turen gikk om Torsbustaden ovenfor Skogn i Levanger og innover. Da vi passerte Torsbustaden ble det et annet klima. Trærne og marken var dekket med rim, skogen og myrene så trolsk ut. Vi parkerte bilen og gikk innover mot Tvårråsjøen. Etterhvert ble det til slutt noen bilder fra Levangersundet også, kveldssolaJeg var heldig med turen og fikk mange fine fotografier av Norges natur, vakkert, det er sikkert ! 

På lørdagskvelden satt jeg å redigerte en del bilder fra turen tidligere på dagen. Det er slik med blogg at en er nødt til å få bildene ned i en størrelse som passer formatet i bloggen. Da må en gjerne ned til 600 pixel, fra da rundt 3800 pixel i utgangspunktet. Det er ikke bare bare å ha blogg og å legge ut bilder. En må gjøre en del forarbeid også. Så jeg forstår at de som er toppbloggere helst ikke kan ha et arbeidsliv i tillegg, en må holde på med blogg og blogginnlegg.

Skal en bake å legge ut en oppskrift f.eks og framgangsmåte bør en gjøre dette slik at lesere forstår det, og vil lese bloggen. Da bør det bli så perfekt som mulig, og det krever god planlegging. Så skal det jo se så lekkert ut at folk får lyst på bakverket. Alt bør se ut slik at folk vil gå inn å se på og lese bloggen. En bør i tillegg være en habil fotograf (om du ikke har en fotograf som samarbeider med en), slik at bilder framstår lekre, med god fargemetning. Det krever fotoinnsikt å drive med blogging. En blogg gjør seg ikke selv.

Ellers litt om dagen i dag. Jo, jeg har vært på dans – og sangtrening i 3 timer. Jeg kom hjem, rød i kinnene, svett og glad her for litt siden. Dansetrening / koreografi gjennom Verdal Teaterlags oppsetning nå med premiere 4. juledag. Gå gjerne inn og les om teaterstykket; “Vinsjan på kaia”. Med kjent og kjær musikk av DDE + noen mindre kjente. Historien rundt sangene er nyskrevet og har ingen ting med DDE å gjøre. Det blir tøft, fatsfylt med stort trykk, og flotte sangprestasjoner. Kjøp gjerne billetter, for billettsalget har startet.

Så bilder fra gårsdagens tur ut i naturen:


Her fra Tvårråsjøen : 

 

Elv i høstdrakt:

 

Liten furubusk med rim på seg:

 

 

Stråformasjoner med rim, små kunstverk:

 

 

Et lite blad henger igjen i treet. Sjekk is på vannet litt innover:

 

 

Med issetting dannes mange rare og fine formasjoner. Dette bildet synes jeg var lekkert:

 

En brukken trestamme i rimdrakt, vakkert:


 

Furustjerne:

 

 

Noe skjeggete og krøllete:


 

 

Flotte ismønstre og speilende tre:

 

Sølvfuru:


 

 

Fra Levangersundet, ensom måke i motlys:


 

 

Vakkert i vannkanten, lav ettermiddagssol satte stemningen:


 

#foto  #photo  #fotografi  #photography  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #Levanger  #landskap  #stemning  #is  #rim  #vann #tre  #furu  #mark  #myr  #Tvårråsjøen  #Levangersundet  #vakkert  #beautyful


 


  

 

15.10.14. Noen duse landskapsbilder

I kveld vil jeg vise noen duse landskapsfotoer tatt en ettermiddagsstund her i Trøndelag, nærmere bestemt i Levanger. Bildene har sarte pastellfarger i seg og er minimalistiske når det gjelder motiv. Jeg liker det slik. 

For 1 1/2 uke siden gikk mitt kjære speilreflekskamera, Nikon D 60 fotoapparat, i stykker. Det fotopapparatet har jeg tross alt levd med i 6 – 7 år, så jeg fikk nesten “abstinens” uten fotoapparat på den tredje dagen. Jeg så jo motiv over alt som burde ha vært i linsa. Det var “knipseren” / utløseren som låste seg totalt, og samme hva jeg gjorde av råd / veiledning jeg fikk, lot det seg ikke reparere. Jeg var innom en fotobutikk og spurte meg til råds også, men der fikk jeg høre at det kostet like mye å sende det inn for reparasjon, som å kjøpe nytt (i hvert fall lik prisen for dette fotoapparatet som nykjøpt). Forsikringer var jo for lengst utgått. Ja, ja, tenkte jeg. da vet jeg i alle fall hva bursdagsgavepenger skal gå til, tenkte jeg.

Jeg hadde ikke før tenkt den tanken, så kom min mann med forslag om å være med ut for å kjøpe nytt fotoapparat. Han ville gi meg et nytt i bursdagsgave, sa han. Gjett om jeg ble glad for den 50-årsgaven. Kunne ikke blitt mer midt i blinken. Så nå er jeg lykkelig eier av Nikon DX 5300, sååååååå GLAD !

PS! Tips for hvordan det “gamle fotoapparat” kan bli “friskt”, mottas med stor takk !

Her kommer bilder fra fotoutflukt (ikke tatt med det nye kameraet, men med det gamle før det gikk i stykker):

 


 

 


 

 


 

#foto  #photo  #fotografi  #photography #bilde  #landskap  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #duse  #farger  #stemning

15.10.14. Glimt fra og tips for “stor” bursdagsfeiring (bakverk / blomsterdekorasjoner / mat)

Forrige helg, på lørdag ble en “stordag” feiret her hos oss. Undertegnede ble “hele” 50 år. Ikke den lørdagen, men var blitt det to dager før. 50 år er jaggu ingen høy alder når jubilanten holder seg ung og frisk, he-he ! Egentlig har jeg vært mye opptatt med fritidssyssler i det siste og hadde ikke tid til å sette meg ned å planlegge hva jeg ville gjøre ut av den “store dagen”. Skal jeg reise bort med mannen / familien? Nei, jeg hadde jo brukt så mange feriedager hittil i år, at jeg hadde for få feriedager for en skikkelig tur. Skulle jeg ha hatt bursdagsfeiring på et samfunnshus og invitert masse gjester, sikkert også gjester en ikke har mye å gjøre med til daglig. Nei, det toget hadde nok gått da jeg ikke hadde gjort den minste anstrengelse som å bestille lokale eller lage invitasjoner mindre enn 1 mnd. før dagen. Dessuten hvorfor lage til selskap for også perifere gjester, neeeeeiiiii ! Skulle jeg bare ha den nærmeste familie på besøk, eller la dagen forbigås i stillhet? Men så kjedelig da, litt ulikt jubilanten som liker fart og spenning. Så bestemte jeg meg for å ha “åpent hus”. Litt av en risk å ta, da en aldri vet hvor mange som dukker opp, men også spennende å se hvem som føler de kjenner meg nok til å møte opp. Det var jo høstferie også, så mange var borte den helga, så sjansen for at det kom “for mange” var mindre. “For mange”, mener jeg  baseres ut fra mengde mat / kaker / kaffe som var ordnet til bursdagen. Så var det andre arrangementer også den lørdagen som noen var med på av evt. gjester, så slik ble det heller ikke “for mange”. Praktisk det, he-he 🙂

Likevel ble den “åpne feiringa” meget trivelig. Valgte å informere den nærmeste familien ca. 3 uker før. Noen arbeidskolleger / korkollegaer + fotovenner fikk beskjed ca. 1 – 2 uker før, men ellers la jeg ut på facebook i forhold til å takke for FB – hilsninger å varsle om “åpent hus” fra klokken 14.00 og utover den aktuelle lørdagen. Dette ble to dager før. Den “åpne feiringa” begynte fra kl. 14.00 og den siste gjesten gikk herfra kl. 04.30. Det ble tid til mat; rømmegrøt med spekemat, kaker / kaffe og godt drikke utover kvelden / natten. Tusen takk til alle som var med å gjorde dagen supertrivelig, dere er de kjæreste for meg, det er sikkert !

Her kommer noen glimt fra 50-årsdagen (jeg har unnlatt å vise bilder av gjester av hensyn til at de ikke er forespurt):

 

Her er jubilanten / sjøla ved kakebordet, ung ja, he-he ! :

 

Denne kaken sier vel alt, forøvrig bestilt ved Innherredsbakeriet ved Verdal, sannelig er de ikke dyktige i sitt fag, med lebestift og høyhælte sko, selvsagt. Med tekst som beskriver jubilanten, he-he ! :

 

Først til forberedelser, blomsterdekorasjoner. Kunne jo ha gjort det enkelt med høstfarger / rognebær, men ville heller ha litt feministisk stil med rosainnslag. Da falt valget på calluna (høstlyng). Jeg dekket noen brødformer med aluminiumsfolie og satte to planter i hver. Så pyntet jeg lyngen med hvite / champagnefargede roser :


 

Nærbilde, dekorativt :


 

Forberedelser, “bætta” som vi sier om spekemat / flatbrød som gjerne følger med grøtmåltider. Jo, på dagen valgte jeg å ha rømmegrøt og spekemat. Det synes jeg er så godt, og gjestene så ut til å bli positivt overrasket. Karbonade, erterstuing og brød til de som av ulike grunner ikke ville ha rømmegrøt. Her er det “bætta” utover hele benken. Jeg brukte papptallerkener / kopper /  glass på dagen, meget praktisk og arbeidsbesparende. Passer meg utmerket !


 

Meget god “bætta” med westfalerskinke, morr, honningmelon og to typer flatbrød :


 

Litt av kakebordet :


 

Sjølbakte / pyntede. Her sjokoladekake med baileys inni :

Jeg liker å bake og å pynte :


 

Flere hjemmebakte. Jeg bakte også Kvæfjordkake + ostekake. Moren min står for rullekaklen:


 

Denne romkaken er bestilt fra Innherredsbakeriet. Synes sitatet som står på kaken er meget talende for hva alder dreier seg om.

“Alder er som å bestige ett fjell. Man blir andpusten, men får en mye bedre utsikt.”


 

Jeg fikk mange gaver / blomster / penger, men her er de små morsomme kort og gaver. På bjella står det: “Ring for sex”, he-he ! Den blir flittig benyttet :)))  :

Sjøla / jubilanten var meget fornøyd med feiringa. Var det noen som absolutt ikke fikk med seg denne trivelige dagen / kvelden / natten, kan de bare angre seg, he-he !  :

 #tips  #bursdag  #mat  #rømmegrøt  #spekemat  #flatbrød  #bakverk  #kake  #blomsterdekorasjon  #jubileum  #trivelig

 

    

05.10.14. Fototur ut i dag, øvelse på bekk – / elv – bilder med “sløring”

Mens fårikålkjøttet boblet på ovnsplaten tok jeg en kjapp runde ut på fototur. Ferden gikk ned til en bit av Levangerelva. I dag ville jeg øve på å ta “slørete” elv- / bekk – bilder. Jeg tok med meg stativet, som er et “must” for å få stødighet under fotografering med lang lukkertid. Lang lukkertid på fotoapparatet gir dette “slørete” preget på en elv eller bekk. Noe gjerne fotografer bruker. Jeg har enda ikke gjort meg opp en endelig mening i mitt hode, om dette gir det peneste uttrykket eller ikke. Er det normalt at elv skal se slik ut da, med “slørete” skvulp nedover? Eller blir bildet best om en prøver å få naturen til å se mest mulig normal ut, vise den slik den faktisk er. Dette hadde jeg gjerne kunne ha tenkt meg å høre meninger om? Hva synes du?

Jeg synes personlig at naturen er best slik den er og best er den om en som fotograf  “fanger” lyset i den. Når en fotograferer er det om å holde apparatet eller innstille fotoapparatet på stativ slik at  det gir best lys inn i bildet. Det kan stå om å bevege fotoapparatet bare litt, noen centimeter, for ikke å si millimeter. Marginene er små for å få et enda bedre bilde. 

Men i og med at dette “sløreuttrykket” på elv / bekk er det fotografer bruker, så måtte jeg også øve meg i dag, og slik ble resultatet:

 

Levangerelva:

 

Mens fårikålen kokte ble det flere fotoer:

 

“Sløret”:

 

Sol – og skyggepartier i elva:

 

#foto  #photo  #fotografering  #photography  #bilde  #natur  #nature  #Norway  #elv  #river  #landskap  #landshape  #lys  #lukkertid  #slør  #vann