22.10.17. Kraftkost på menyen

Her om dagen på “face” rullet det bilder av en kjøttpudding dekket av baconskiver. Den så så god ut. Denne vil jeg lage en dag, tenkte jeg. På fredag serverte jeg derfor denne til mine to mannfolk, mannen min  og min sønn Bendik som enda bor hjemme. Rene kraftkosten viste det seg å være. For senere denne fredagen, hører det med til historien at min mann endte opp på legevakten og ble innlagt på sykehuset for ei natt. Tenk det, jeg ordner mat slik at mine nærmeste havner på sykehus, he-he.

Mannen min fikk fjernet galleblæren for ett års tid siden, og tåler vel ikke fet mat så godt lengre antageligvis. Eller, egentlig vet vi ikke helt hvorfor han fikk akutte magesmerter, da det ikke ble konkludert med noe fra sykehusets hold. Alle blodprøver og røntgenbildet av magen viste normale verdier / utseende. Heldigvis! Etter hvert gikk jo smertene også over av seg selv utpå morgenen. Men jeg har mine teorier; jeg tror det var min kraftkost som førte til det hele. 

Her i “bloggverdenen” er det lettmat og fitness som teller, og som gir høye seertall. Et perfekt ytre bestrebes hele tiden. Folk sminker seg for å gå på topptur eller bestige et fjell. Det hele må jo dokumenteres med en selfie. Lurer på om folk hadde tatt en slik tur, om det ikke skulle legges ut slik at nabokona eller arbeidskollegaen så det. Nok om det. Det jeg skulle fram til var om overskriften jeg har valgt i dag, vil pirre nysgjerrigheten hos mulige lesere. Se det gjenstår å se.

Ellers i de to uker som har gått har jeg selv vært pjusk, og også hatt en kur med antibiotika. Så det har blitt lite energi til både bloggskriving og fritidssysler utover arbeidstid. Til og med måtte avstå fra de tre kvelder med kor / teaterøving i den uken som gikk. Jeg har frosset og svettet om en annen, og for det meste ligget strakt ut på sofaen. Ulikt meg.

Det gikk også mot øvingshelg med kor – og teaterskjerping. På fredagen bedret jeg noe, og da øynet jeg muligheten for å møte opp til øving. Så skulle dette skje med min mann. Etter å ha vært med han til sykehuset og sovet på rommet i en lenestol uten fotskammel natt til lørdag. Bare sporadisk søvn innimellom at nattvaktssykepleier var innom rommet med diverse ting og tang med jevne mellomrom hele natten. Jeg bare måtte stå over lørdagens øvelse og også et party jeg var bedt til på lørdagskvelden. Min mann ble utskrevet på kvelden, frisk som en fisk. Slik er det noen ganger. Men i dag fikk jeg fulgt opp og vært på øving. Det er så kjekt! Nå ser det ut til å bli så bra, gleder meg!

Egentlig har jeg ikke oppskriften på dette, men jeg brukte:

Oppskrift til ca. 6 personer

1 pk. karbonadedeig, 1 pk. kjøttfarse, 1 stk. stor løk (kuttet i små biter), 1 rød paprika (kuttet i små biter), 1 dl. fløte, 2 stk. egg, salt og pepper. Hele massen mikset jeg sammen i eltebollen.  Jeg brukte en ildfastform. Så la jeg baconskiver både under og over kjøttpuddingen. Til slutt stekte jeg den i 45 minutter på 180 *C.

Jeg serverte surkål og poteter til med paprikaringer som pynt. Men det er selvsagt valgfritt.    

 

På fatet. Bon apetite !

 

Ingredieser går ned i eltebollen

 

 

Det ser nå lekkert ut i alle fall

 

….også når en skjærer i den

 

Kraftkost

 

Tørr du prøve?

Greier du å stå over?

 

#mat #food #middag #dinner #kjøttpudding #meatloaf #oppskrift #recipe #tips

12.10.17. Den dagen i dag med stor D

Ja, det er virkelig den dagen i dag. En dag med ingenting på timeplanen foruten å lage og pakke mat inn i kroppen, he-he 🙂 Ett alternativ uten finnes ikke, selv om det sies at noen kan leve på luft og kjærlighet. For det første, jeg har tatt to dager fri på slutten av uka. Det sies å være høstferie i Trøndelag denne uka. Er du ikke lærer eller et barn, så gjelder det ikke altså.

En må ta fri enten ut fra feriedager, gjennom avspasering eller sårt oppsparte minutter på fleks. Et system for kommunalt ansatte med vanlig dagarbeidstid. Da stempler en inn når en kommer og når en går. Du kan komme tidligst kl. 07.00 eller gå seinest kl. 17.00. Når arbeidstiden er fra 08.00 – 15.30, så kan du tjene opp minutter, om du er på jobb utover dette. Her i vår var jeg uten bil over en lengre periode pga. reparasjoner på et verksted. Så da ble jeg med når min mann dro på arbeid. Da møtte jeg opp klokka 06.30 på jobben, men fikk først rullende minutter fra 07.00. Brukte første halvtimen på jobben til tråling av nyheter på PC`n og koke kaffe til mine kollegaer kom etterhvert. I og med samkjøring med min mann over en tid, har jeg masse minutter i fleksbanken, og de tar jeg av nå. Så deilig med to dager fri, og så har en helga i forlengelsen. 

Denne uka har det vært kor- og teaterøvinger til “Festen”(Klassefesten)  x 2, mandag og onsdag. Gå inn på linken å se klassebildet vårt fra 1985 https://kultar.no/. Her kan billetter til årets “julebord” kjøpes. Tidligere i uka har jeg ikke vært helt i slag, så det var godt med fri nå. Jeg er bedre nå. Det hjelper å koble av og lade batterier. 

Jeg fikk faktisk kaffe på senga i dag av min mann, som også har tatt to dager fri nå. Vet virkelig ikke sist det skjedde. Det var kjempestas. Ellers, ingen planer lagt. Men har tenkt på om et kinobesøk i løpet av de nærmeste dagene hadde vært noe, har lyst til å se både “Hva vil folk si” og “Snømannen”. Videre er å spise ute på timeplanen. Også fablet om en tur til Åre i Sverige, rett over grensa fra oss. Eller en Trondheimstur. Et siste alternativ er å ta livet mest mulig med ro. Vi tar ting på sparket i alle fall. Herlig! Så dette er den dagen med stor D  😉   

 

 

Eneste “fototuren” i dag, skjedde i nærområdet, he-he 😉

 

De rosene jeg fikk fra min mann på lørdag, var virkelig vakre. De står seg godt, bildet er tatt akkurat nå før jeg gikk på bloggen

 

Koselig i inneværet som har vært i dag. Grått og kaldt høstvær ute

 

 

Werther`s original en favoritt, påspandert av sønnen i huset

 

Har du tatt høstferie i år? 

 

#høst #autumn #høstferie #holiday #avslapning #relaxation #trivsel #wellbeing #hjem #home #bolig #interiør #interior 

08.10.17. Samling i heimen

Det ble trivelig sammenkomst for feiring av bursdager i går. Min mann og jeg som har bursdager med ca.15 dagers mellomrom, slo sammen dagene og inviterte de nærmeste til sammenkomst i går. Ettersom noen kommer langveisfra, lager jeg som regel noe varm-mat også. I går ble det Chilli con carne på gjestene. Videre så ble kaffen fulgt av kaker og desserter som seg hør og bør. Det er trivelig og samle de nærmeste. Denne gang hadde min søster Anne Grethe med familie tatt turen til Levanger også. De bor i Rørvik ca. 25 mil unna, så det sier seg selv at vi ikke treffes i hver bursdag. Nedenfor noen glimt fra dagen, minus gjestene.  

 

Gjestene har dratt og det er blitt kveld. “Nyvasen” fra Lucie Kaas-serien har fått noen roser i seg. En gave til meg fra min søster

 

Chilli con carne putrer i gryta. Passe sterk og god

 

Ser lekkert ut, fargespill. Serverte rømme og grove rundstykker til

 

Roser fra mannen min

 

 

Sjokoladekake, ostekake og bløtkake

 

Nærbilde av kaken

 

Etter den “hotte” maten smakte det godt med kaker

 

Desserter, riskrem med rød saus og is med peanøtter og nonstop, enkelt og greit

 

Bordet dekket for kaffe

 

Så ble det lørdagskveld med avslapning og TV-titting

 

#bursdag #familie #familily #birthday #kake #cake #dessert #chilliconcarne #trivelig

03.10.17. Kubisme på timeplanen

Etter tegne- og malekurset i helga, har jeg endt opp med farger og kuber. Jeg vet ikke helt hvorfor, men instruktøren vår; den dyktige maleren ved navn Anders Ramberg lærte oss om det gylne snitt, tallet 9, Fibonaccirekka. Det lignet på en matematikktime en periode, hvor vi tegnet kuber og trekanter, og i det hele tatt lærte om hvordan det så ut i fugleperspektiv, normalperspektiv og froskeperspektiv.. I etterkant av kurset, på søndag ettermiddag / kveld har jeg brukt det meste av tiden til maling. Etter jobb i går var jeg på korøvelse, men fikk malt både før og etter. Artig!

Jeg har bare etter vill fantasi streket opp og malt hele byer med bygninger i alle snitt og utgaver. Så har jeg googlet fargekartene som Lady og Jotun maling har i trendene for høsten i år. Videre så har jeg mikset farger og prøvd å tilnærme meg de farger som er gjeldende i dag. I glass og ramme, og med den siste finishen strøk på maleriene for å få lagt skygger riktig, så tror jeg det kan gjøre seg opp på en vegg i et hus. I alle fall kunne jeg ha hatt de der. Her er utkastene nedenfor. Papiret krøller seg gjerne litt når det tørker. Akvarellfargene lever gjerne sitt eget liv fra de blir malt på papiret og til de er ferdig tørket. Gjør oppmerksom på at de ikke er ferdige og at jeg har slurvet i kantene, pga. at de vil bli dekket av ramme uansett.

Ellers: Jeg dro gjennom jobben min med tog til Trondheim i åttetiden i dag og var på veilednings workshop; Samtaler med familier i eksil – familiegjenforening, ved RVTS midt (Ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging, region Midt). Da jeg kom tilbake bar det rett på ettårsdag til verdens søteste og blideste Tuva, som jeg er “uekte tante” til. 

 

Snart ferdige, før finflikking / skyggelegging + rammeverk

 

Underveis

 

Dette var gøy

 

Jeg tror det blir flere slike. Neste prosjekt; flere bygninger, men i tilnærmet samme fargetoner

 

Har du gjort noe kreativt og kunstnerisk i det siste?

 

#kunst #art #maleri #painting #kubisme #farger #colors #bygning #hus #by #akvarell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01.10.17. Fantastisk blomsteroppvisning på høsten

Her i Levanger har vi park- og friområdene på Staup. Her har det før vært drevet gartnerskole. Den ble nedlagt i rundt 2006, men startet så tidlig som i 1917, som hagbruksskole. Enda holder kommunegartneren og de som er med som praktikanter til i området, og hagen på Staup framstår fantastisk vakker. Det er høst og blitt 1. oktober i dag.Tenk det blomstrer som bare det. Georginer i alle valører + andre vakre sorter. Selvsagt måtte jeg ut å fotografere.

Jeg har vært på tegne- og malekurs i helga. Det har foregått i kurs- og konferansesenteret i en ombygd eldre låve på området Staup. Det var etter kursdagen i går at jeg dro ut med fotoapparatet oppe på området. Det angret jeg ikke på. I går hadde vi instruktør, en dyktig maler ved navn Anders Ramberg, som lærte oss om det gylne snitt, tallet 9, Fibonaccirekka. Det lignet på en matematikktime en periode, hvor vi tegnet kuber og trekanter, og i det hele tatt lærte om hvordan det så ut i fugleperspektiv, normalperspektiv og froskeperspektiv.

Egentlig fikk jeg bare med meg lørdagens kurs, fordi i dag våknet jeg og følte meg uvel. Ble blek og svimmel, og frøs så jeg hakket tenner. I stedet for å dra på Staup på tegne- og malehelg, ble det til at jeg tuslet tilbake til senga. Med min og min manns dyne over meg, lå jeg enda og hakket tenner og frøs. Jeg sovnet etter hvert. Våknet svett og jeg tror jeg har feber. Kjennes slik ut. Fant ikke febermålet, så fikk ikke målt. Men godt jeg fikk sett gjennom gårsdagens fotofangst og skrevet litt på bloggen nå da. Er noe bedre i form nå.

Vi har nettopp fortært oppvarmet fårikål, nam. Nå dro akkurat min mann på fotballkamp, mens jeg koser meg hjemme. Ungdommen i huset spiller musikk fra kjellerstuen sin. Jeg tror jeg setter meg ved bordet og maler litt akvarell. Det har jeg lyst til akkurat nå. Livet er deilig på helgedager!

 

En blomsteroppvisning av de sjeldne, georginer 

 

 

En vakker type georginer

 

Staup

 

Denne fargen gjør seg. I bakgrunnen en anlagt dam

 

Hvit type er minst like nydelig

 

Fargespill

 

Velstelt

 

Oransje og fin mot himmelen

 

Denne gjør seg mot blå himmel

 

Flerfarget

 

Levangsbygger og andre går tur i området. Her en benk å hvile på. Tenk å sitte her og filosofere

 

En praktfull gård. Den store hvite trønderlåna brukes til kontorer for lærerne ved voksen- og norskopplæringa. Det hvite huset til høyre er det SMISO som holder til. Det har vært rektorbolig for gartnerskolen før. På SMISO er det et senter mot incest- og seksuelle overgrep. De driver hjelp til selvhjelp, og har sju ansatte. På låven til venstre i bildet er det i toppetasjen et kurs- og konferansesenter. Midt i bygningen er kontorer for vaktmester og kommunegartner. Her har også tilsynslege ved mottaket og jeg kontorer hver onsdag. 

 

Roser er røde fremdeles

 

Et hvitt buskas

 

Fine mønstrede georginer

 

Massevis

 

Et av stabburene på “gården”

 

Vakkert og ferdes

 

En pryd for øyet

 

Sjekk denne da, vakrest?

 

En ser til høyre helt bak i bildet Levanger by

 

Knopper i giv akt og i bakgrunnen fargeprakt

 

Alle farger og former

 

Synes knoppene også er nydelig jeg

 

En bortgjemt vakker georginerblomst

 

#Staup #Levanger #NordTrøndelag #Norge #Norway #blomster #flower #farger #colour #friområdet #park #vakkert #beautyful