28.06.14. Interiør /hjem – Trivelig på kjøkkenbordet i kveldingen :)

Har nå kommet så langt med kjøkkenet at jeg faktisk tente noen lys på det renoverte kjøkkenbordet i kveldingen. Startet dagen i dag med litt vask av tak og litt vegger på “nykjøkkenet”. Etterpå har mannen min og jeg gjort unna noen småærender. Litt ledninger, pærer og kontakt til nylampene på kjøkkenet, samt  noen runde filtstykker for å lime på under stol -, benk – og bordføtter, for å beskytte det nyoppussede golvet. Så hadde jeg på nettet sjekket ut hvilke stolputer jeg ville ha. Fant noen i skinn fra KID – interiør, lekkert ! Så ble det en ny kaffetrakter bl.a. Etter på tok vi turen til Skogn og svigers. Hvor vi utendørs koste oss med kaffe og kake. I kveldingen her har vi hengt opp lamper og gardiner i alle fall på to vinduer. Vasket hele taket på kjøkkenet, men tok bare halve av veggene. Mest for å få på plass bord, benk og stoler. Også hengt opp et veggskap, tallerkenhylle og en annen hylle for å henge et brodert kjøkkenhåndkle på. Så har jeg pyntet litt med ting og tang, noe nytt og noe gammelt. Det ble i alle fall trivsel på bordet. Mer får ingen lesere av bloggen se enda, men det vil komme før – og etterbilder, når alt er ferdig 🙂

Ha en fortsatt fin helg !

 


 

#interiør  #hjem  #kjøkken #trivelig  #lys  

28.06.14. Ramadan startet i dag for mine muslimske venner, ha en fin måned med familie / venner !

ramadan

UTTALE
ramadˈan
ETYMOLOGI
arab.

Ramadan, den islamske fastemåneden, måneårets 9. måned; fasten(sawm) i ramadan er en av islams fem søyler og en religiøs plikt for alle muslimer. Fastepåbudet er gitt i Koranen og utdypet i hadith-litteraturen og i rettslitteraturen. Dato for fastemånedens begynnelse er hvert år avhengig av måneobservasjoner og starter når nymånen viser seg. Ramadan avsluttes når nymånen, som markerer måneden shawwal, blir synlig. Fasten kan imidlertid ikke vare lenger enn 30 dager.

Under ramadan skal man gi avkall på mat og drikke fra daggry til solnedgang (etter maghrib-bønnen); det er heller ikke tillatt å røyke, og det kreves seksuell avholdenhet. Den fysiske faste er et ytre uttrykk for indre renselse. I ramadan understrekes betydningen av fellesskap ogsolidaritet, tålmodighet og selvbeherskelse, og de troende oppfordres til å strebe etter det gode, avstå fra all strid og ufred og konsentrere seg om åndelig fordypelse.

Ramadan markerer profeten Muhammads første åpenbaring: «I måneden ramadan, hvori Koranen ble åpenbart som ledelse for menneskene…» (sure 2.185); dette tidfestes til en av de ti siste dagene av ramadan, som følgelig er en særlig høytidelig del av fastemåneden: «Vi har sendt den ned i Skjebnenatten…Skjebnenatten er mer verd enn tusen måneder. I den stiger englene og Ånden ned, på sin Herres bud, med verv av alle slag. Den er fred til morgenrøden stiger frem» (sure 97). «Skjebnenatten» eller «Maktens natt» (laylat al-qadr) er tradisjonelt knyttet til 27. ramadan.

I moskeene leses hele Koranen i løpet av ramadan, og her samles folk til tarawih-bønnene (salat al-tarawith, «pausebønnene»), frivillige bønner som består av opptil 40 deler. Sjiamuslimene har en sørgehøytid knyttet til minnet om Ali ibn Abu Talibs død den 21. ramadan. Fasten avsluttes med en av de store årlige høytidene, id al-fitr, «festen for fastens avslutning». Før den store id-bønnen, som markerer fasteslutt, skal de troende betalezakat al-fitr, en religiøs avgift for hvert enkelt medlem av en muslimsk husstand; avgiften går i sin helhet til veldedige formål (avgiften må ikke forveksles med zakah/zakat, den rituelle avgiften, en av islams fem søyler).

Ramadan-fasten er ingen plikt for barn (før puberteten); fritatt fra faste er kvinner som har menstruasjon, er gravide, nettopp har født eller som ammer; også syke, gamle eller folk på reise er fritatt.

Citadellet i Kairo med Alabastermoskeen. Ble reist av Muhammed Ali Pasha på 1800-tallet. Han er gravlagt her. Bildet er selvsagt selvtatt og får representere dagens tema

27.06.14. Fotografier fra reise til Egypt i 2010 – Første kveld som ferierende i dag, det nytes !

Jeg har valgt ut noen fotoer fra tur til Egypt, Hurghada med Kairo, Nilen og pyramidene + Rødehavet fra tur dit i 2010. Disse fotoene ble valgt i dag for fra og med i dag har vi ferie her i huset. I kveld slappes det av etter et bedre måltid. I morgen blir det vasking av kjøkken (det trengs etter oppussinga, så mye støv etter pussinga av golv). Så tar vi alt ut av skap og skuffer, bør vaskes rubbel og bit. Vil forsøke å få på plass veggskap og hyller til veggene ellers på kjøkkenet. Det blir vasking av vinduer, gardinopphenging og litt pynting i løpet av helga. På mandag fra klokken 08.00 kommer montører for å sette på plass det som er bestilt av skap- og skuffefronter m.m. Ellers blir det definitivt vasking av skap hvor diverse søppelbøtter står. Tror du ikke han fra firmaet kjøkkenfornyeren måtte inn i skapet for å ta mål. Trodde jeg skulle dø, det så altså ikke ut inni skapet når søppelbeholderne ble tatt ut, uææææhhhh ! Nokså lenge siden det var vasket i bunnen, kan en si. Vil ikke oppleve dette en gang til, med montørene, så nå må det vaskes.

På jobb i dag rakk jeg over det jeg skulle før jeg tok ferie, men det ble en lang dag på jobb. Ingen ventet på meg hjemme heller, da mannen min var på jobb og sønnen hos kamerater. Nesten litt vedmodig å ta ferie fra arbeidskollegaer etter en alle tiders stund utendørs under fredagskaffen i dag. Men kjenner det skal bli godt også 🙂 

I 2010 var familien på tur til Egypt, begge guttene vår var med. En fantastisk tur med masse opplevelser, som kamelridning ned til Pyramidene i Kairo, museumsbesøk i Kairo, levende delfiner på dykketur i Rødehavet, shopping i bugnede markeder, røyking av vannpipe og nydelig “all inclusive – hotell” i strandlinja 🙂 Minner for livet !  (Alle fotoer selvtatt, selvsagt) Kanskje lager jeg et reisebrev herfra med flere bilder om  litt.

 

Kamelen Oskar som vandret langs strandlinja inne i hotellområdet. Mange var det som betalte noen slanter for å ri på den :

 

Pyramider, sjekk hvor små menneskene er

 

Elvepromenade langs Nilen i Kairo :

 

Flott strand vi ankret opp på ved båttur på Rødehavet :

Delfiner i fritt miljø på havet :

 

En innfødt, he-he !

 

Utsikt fra balkongen vår på hotellet :

 

GOD SOMMER !

#reise  #foto #fotografi  #photography  #foto  #photo  #Egypt  #ferie  #pyramide  #delfin  #kamel  #strand  #avslapping  #storby  #behagelig  #sol  #shopping

27.06.14. Mat / oppskrift: Ovnsbakt kyllinggryte à la Tove med søtpotetpurre (flere bilder av fremgangsmåte)

Noe av det beste jeg har smakt, helt sikkert ! I kveld testet “kokken” Tove ut en annen måte å lage kylling på. Jeg kjøpte inn kyllingfileter, en pakke frossen spinat og 1 pakke toro bretagnesaus + søtpoteter. Resten av ingrediensene ble til etter eget innfall og hva som fantes i kjøleskap / skuff. 

 

Maten er på fat med persillekvast fra egen hage, BON APPÈTIT !

 

Her er liste over ingredienser:

1 pose tint frossen spinat        (legges i bunnen av en 3 liters ildfast form)

4 store stykker  kyllingfilet        (deles i 3 – 4 ganske store biter, brunes lett i panne med salt + pepper)

1 paprika                                      (deles i nokså store biter og legges over blandingen)

1 halv mellomstor purreløk       (kuttes og legges over blandingen)

3 spiseskjeer ferdig pestos       (klatter strykes over kyllingfiletene)

1 pk.  Toro pakke med Bretagnesaus lages etter oppskrift på pakken

2 spiseskjeer vaniljekesam    (has i sausblandingen, dette tok jeg mest for at sausen ble en tanke tynn etter tilberedelse)

2 vispede egg                             (blandes lett inn)

Et dekkende lag med ost på toppen

200 *C på midterste rille i ovnen (jeg tror den stod inne i 1 time og vel så det, bør ha 45 min.)

 

Underveis, før sausblandingen

 

Ost has på toppen før steking :

 

Søtpoteter renskes og kokes møre nok for stapping til purre., noe samme koketid som vanlige poteter. Her på bildet vist med en potet urensket, om du ikke vet hvordan de ser ut.

Jeg hadde i 1 ts. salt + 1/2 spiseskje med melange + litt av kokevannet til poteter, ved stappingen til purre  

  

 

Maten er servert !

 

Smakene sammen var himmelsk !

#mat  #måltid  #ovnsrett  #ovnsbakt  #kylling  #søtpotet  #spinat  #pestos  #saus  #paprika  #purreløk  #egg  #ost  #nydelig  #godt

26.06.14. Fotografi – Saga Senter i “godværsvinter”

I dag velger jeg ut et bilde fra i mars i fjor. I den store røde bygningen er det et fotosenter m.m. Det heter Saga Senter for Fotografi. Her har undertegnede enda ikke vært på kurs, men har vært på infomøte og omvisning med fotoklubbkollegaer, samt vært på julebord for fotoklubber i området her. Meget trivelig. Under her vil mer info. om senteret bli lagt ut.

Etter en travel dag på jobb. Har det stått litt opprydding på timeplanen. etter som vi nå kan legge ned malerkoster etc. gjenstår det å få kjøkkenet skinnende rent og ting på plass. Det skal bli godt, for det er ikke lite rot (les, ting og tang fra kjøkken) som har stått langs veggene her på stua. Men nå øyner vi slutten på kjøkken – oppussingsprosjektet som har pågått siden midten av mai. Yeeehhhh !!!

 

 

#fotografi  #photography  #foto  #photo  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #fotosenter  #Sagasenterforfotografi  #Nordphotography  #gård  #brygge  #naust  #sjø  #blå  #speiling  #speilbilde  #vakkert

 

http://nb-no.facebook.com/SAGAsenter

Beskrivelse – turistinfo.

I rolige omgivelser, med strandeiendom, og bare et steinkast fra Straumen sentrum, finner du SAGA, det nye kreative senteret på Inderøy. Her kan du overnatte i en av våre 5 romslige dobbeltrom - hvor et av dem er et familierom. Nyte deilig frokost som husmora på SAGA har stelt i stand, sitte ute og nyte utsikten over Borgenfjorden, mens du gleder deg over ærfuglene og andre fuglearter, som i likhet med våre gjester også trives her ved vannet.
Vi har fotograf på huset som gjerne stiller opp og foreviger minner fra turen.
Booking:
Telf.: 95 47 69 66
E-post: [email protected]

VELKOMMEN TIL NORDPHOTOGRAPHY:

Vi er et norsk firma som har spesialisert oss på å arrangere kvalitetsworkshoper med internasjonalt kjente fotografer. 

Det som s?rpreger vårt l?rer-team er at i tillegg til å v?re kjente fotografer, er samtlige forelesere også kjent for å v?re dyktige mentorer. NORDphotography ble startet i 2010 av Elisabeth Nordeng Aanes. 

De fleste av NORDphotography’s workshoper har engelsktalende forelesere. Det vil dog alltid våre en norsktalende assistent på workshopen.

Våre workshoper passer for alle nivå (med mindre annet fremgår av workshop beskrivelsen). 

Til workshopen medbringes eget kamera, og egen b?rbar datamaskin. Det vil altid stå i workshop beskrivelsen hvis annet utstyr og må medbringes. Våre workshoper baseres på digitalt fotografi, med mindre annet er opplyst. 

Har du spørsmål om våre forelesere, hvilke workshop du bør velge, betalingsplan, eller noe annet er det bare å kontakte oss på [email protected].

HISTORIEN TIL NORDPHOTOGRAPHY og SAGA SENTER FOR FOTOGRAFI:
Det startet i 2008, på en workshop med den kjente amerikanske fotografen, Joyce Tenneson. ?Jeg har hatt en åpenbaring?, sier hun, og med stor overbevisning i stemmen forteller Joyce hvordan hun har sett at min neste oppgave her i livet er å bygge opp et workshop miljø i fotografi i Norge. ?Er du gal?? er min respons.

I 2010 startet jeg firmaet NORDphotography, som pr 2011 har markert seg som en av de ledende arrangører av kvalitetsworkshop?er i Norge. Vi engasjerer internasjonalt kjente forelesere, som i tillegg til å v?re fantastiske fotografer og er velsignet med godt mentor gen. Workshopene foregår som regel på engelsk, men det er altid med Norsk assistent. 

I 2008 ?finner? jeg bygget GAMMEL SAGA, et nedlagt sagbruk som ligger på den vakre kulturruten Den Gyldne Omvei, som går gjennom Inderøy Kommune. Bygget har stått urørt i flere år, men jeg forelsker meg helt og ser uante muligheter her. ?Bare glem det? er beskjeden jeg får da jeg kontakter kommunen for å få mer informasjon, ?du vil aldri kunne gjøre noe her, bygget er ikke til salgs?. I april 2010 er bygget mitt.

SAGA åpnet 7 Juli 2012, og responsen fra lokal samfunnet og fotomiljøet var overveldende. Over 200 gjester hadde tatt veien til Inderøy for å overv?re vår åpningsseremoni. Bygget er totalt renovert og fremstår nå som et moderne senter med klasserom, fotostudio, galleri, kjøkken/oppholdsrom, og 6 dobble hotel rom.

SAGA skal v?re et fristed for kreative sjeler. Det skal v?re et sted man besøker for å bli inspirert, for å finne ro til å fokusere på egne prosjekter, og for å møte likesinnede.

På lang sikt ønsker vi å bli det foretrukne workshopsenteret i Norden, v?re den viktigste arenaen for å introdusere nye nordiske fototalent, samt skilte med flere fotoutstillinger i året.

 

Fra sommerutstilingen på SAGA 2011

SAGA vil ønske deg velkommen også utenom workshop sesongen. Her kan du leie studio, låne utstyr, skrive ut bilder, få råd og veiledning på egne prosjekter, ha møter, overnatte, stikke innom for en prat, en kopp kaffe eller for å slappe av med en god fotobok.

Vi vil krydre stedet med ulike aktiviteter både for barn, ungdommer og voksne, og vi ønske å delta på de ulike lokale arrangementene som allerede eksisterer, samt bidra til å skape nye.

 

 

25.06.14. Fotografi – Høst over Tomtvatnet –

I dag legger jeg ut et bilde fra en del av Tomtvatnet i Levanger, Nord-Trøndelag. Her er det vakkert ! Mange innbyggere fra Levanger og omegn har sine hytter her. Bildet viser en bit av vatnet hvor en naustrekke står på den andre siden. På denne høstdagen i 2012, faktisk, så fort tiden går, husker jeg godt at jeg her skulle hente hjem min da 16-årige sønn som hadde vært på hyttetur med kamerater. For en høstdag , godt og varmt med sol 🙂

Ellers her i huset skjer det ikke stort utover at jeg har malt noen timer etter at jeg kom hjem fra jobb. 

 

 

#fotografi  #photography  #foto  #photo  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #vatn  #høst  #speiling  #vakkert  

24.06.14. Interiør / hjem / hus – oppussing innendørs

Det er ingen stor kunst denne malerinnen utfører, men at det blir flott til slutt, det har jeg stor tro på. Her på disse bloggsidene er det til stadighet noen som unnskylder seg for at de ikke har hatt tid til å blogge. Det kommer ikke jeg til å gjøre, da jeg kun står til ansvar for meg selv, og ingen andre, så det er sagt ! Vi er jo nå inne i første ferieuke for noen. Med skoleslutter, avslutninger både i arbeidsliv og for mange av de fritidsaktiviteter en holder på med, har den forrige uka og helga vært meget travel, men veldig hyggelig da.

På fredags kvelden var jeg på årlig sommeravslutning gjennom jobben ved Leira Mottak, som alltid er trivelig. Jeg har jo så mange gode kollegaer, med en munter og uhøytidelig tone både på jobb og utenfor jobb. Fikk både ledd, spist / drukket og prøvd kunnskapen gjennom kombinert musikk / ordinær quiz, hvor vi var inndelt i grupper. Tenk det, jeg havnet på “mormor-laget”, enda jeg både er ung og ikke er mormor enda. En av de yngre guttene i tidlig trettiår, mente dette var et passende navn på quizgruppa, jo, riktignok var jeg også på gruppe med to andre kvinner litt eldre enn meg som jo var mormødre. Men…..he-he ! Ikke moden for den rollen enda jeg.

På lørdagskveld fikk jeg ikke mindre hyggelig gjensyn med mine sangervenninner i Corevi. Enn det at vi som har vært medlemmer i noen år, og så sluttet, ble invitert med inn igjen. Det var nok en måte å prøve å verve oss utmeldte med igjen. Vi spiste / drakk og sang, både gamle og nye sanger, prøvde i alle fall å henge med på de. Så nydelig det klang, til tross for at ingen “spyttet i koppen”. De lyktes meget godt med sin vervekampanje. Fikk veldig god lyst til å starte opp igjen med Corevi. Jeg vil i alle fall møte opp på første øvelse, så får en se hvor meget en blir borte mht. de to andre hobbyer jeg har. Fotoklubben “kræsjer” med korøvelse en gang i måneden. Så er det jo teaterkoret da, og om det utvikler seg hen i mot større oppsetninger med teater, så vil jeg selvsagt møte på dette. En får se framover. Det var ikke bare jeg som sa ja til koret igjen. En av de andre tidligere sangere, sa ja til oppstart denne kvelden. Så var det en til som skulle tenke på det, litt til.

Siden 15.05.14. har vi holdt på jevnt og trutt med oppussing av kjøkken. Det er ikke lite arbeid som er lagt i det, men så ser vi at det blir bra også da. På bildet maler jeg kjøkkenbenken. Alle stoler på bildet har vært like vinrød som den, her på bildet vises fire av seks stoler. De er pusset, et strøk grunningsmaling og to strøk maling. På setet på stolene har vi pusset og beiset et strøk, på bildet gjenstår enda et strøk beis for å få den rette “looken” som jeg har i mitt hode, som skal stemme med de benkeplater som kommer, golv og vegger. Jeg er stolt over å være interiørarkitekt i vårt lille prosjekt. Det ser ut til å gå etter planen. I dag har jeg kjøpt maling til et veggskap jeg også vil male i annen farge enn vinrød. Det blir kryddergrønt, en meget behagelig, dus og gammeldags grønnfarge. Jeg er glad jeg vet hvordan jeg vil ha det og har medarbeider (les, en mann) som utfører på instrukser. Men, det er viktig å poengtere at han ikke er alene, vi holder på sammen (foruten den uken jeg måtte kapitulere på grunn av at en tidligere håndskade ble belastet litt for mye, som innebærte hevelse og smerter). Når jeg tok det med ro noen dager, så gikk det seg til, noe annet var utenkelig. Så nå maler jeg ved godt mot igjen. Etter dette blogginnlegget vil jeg ta et strøk på benken igjen. Fronter (skuffer / skap, benkeplater, vask og profiler vil bli montert den 30.06. og den 01.07., så nå er det like før kjøkkenet blir ferdig, Yeeeehhhhh  !!!

 

Her er malerinnen i aksjon, ikke med akvareller eller oljemaling med liten pensel denne gang, men jeg tror det blir et bra kunstverk til slutt (ja, jeg har klippet håret kortere) :

 

 #interiør  #hjem  #oppussing  #male  #beise  #stol  #benk  #hvit  #malerull  #fin  #innendørs  #

19.06.14. Fotografier, 2 stk. tatt fra Bukkhaugen i Levanger kommune, Nord-Trøndelag med AF-S nikkor 55-200 mm DX VR / ++

I dag velger jeg meg ut to bilder tatt fra Bukkhaugen en sen kveldstur den 02.08. i fjor. Jeg skal ikke legge ut bildet av meg da jeg drev litt “naking” med min mann som fotograf. Dette var jo svært så populært i fjor. Men derimot vil jeg legge ut to bilder tatt med Nikon DX, AF-S 55-200 mm VR. Fotoene ble tatt i to ulike retninger og fikk to ulike fargestemninger i seg. Jeg håndholdte kameraet da jeg knipset. Det ene ble tatt rett frem fra Bukkhaugen og nedover en tanke, mens det andre ble tatt mot Mosvik med broen i det fjerne. Det var en spesiell stemning og på sjøen helt der nede kunne en skimte morild, se beskrivelse lengre ned på siden.

Jeg hadde nok en sen hjemkomst fra jobb i dag. Er hjemme i huset alene, mann på jobb og sønn hos kamerater. Etter å ha slukt en porsjon sushi , kjøpt med i farten på tur hjem, har jeg nå  ikledd meg malerklær og skal straks gå i gang å male noen kjøkkenstoler. Ha en fin torsdagskveld alle lesere av bloggen, enten du skal rette blikket inn i en TV-skjerm for å se begivenheter fra Brasil eller om du prioriterer å gjøre helt andre ting ! Ære være sistnevnte kategori som jeg selv tilhører, livet er for kort til å bruke så mye tid på en slik intetsigende, kjedelig greie, he-he ! Dette sier jeg selv om jeg nå kommer i konflikt med de fleste, he-he 🙂

i dag møtte jeg en bekjent som sa at hun leste bloggen min hver dag og syntes den var interessant. Da ble jeg glad ! Takk til deg, du vet hvem du er, he-he !

 

Her kommer fotoer fra Bukkhaugen :

 


 

 

#fotografi  #photography  #foto  #photo  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #landskap #stemning  #farge  #vakker  

 

 

 

Nikon AF-S Nikkor 55-200mm G VR DX er et kompakt 3,6x DX-zoomobjektiv med Nikons hypermoderne vibrasjonsreduksjon (VR) og eksklusiv Silent Wave Motor (SWM).
Dette kvalitetsobjektivet har optikk som er spesialutviklet for bruk med Nikons digitale speilreflekskameraer i DX-format, og gir en bildevinkel som tilsvarer et objektiv i 35 mm-format med 82,5-300 mm zoom.

 

Fra norsk leksikon på nett:

 

Morild, betegnelse for det fenomenet at sjøen lyser i mørke når det er bevegelse i vannet. Morild er sterkest fremtredende utover høsten og skriver seg i norske farvann fremfor alt fra dinoflagellater av slekteneNoctilucaGonyaulax og Ceratium. Se også bioluminescens.

18.06.14. Fotografi – PÅ SETERVOLLEN –

Jeg rekker akkurat å legge et foto ut på bloggen i dag. Etter en sen dag på jobb, rakk jeg bare å spise middag og rydde litt i huset før ferden gikk til Verdal og korøvelse med teaterkoret. Får kjempeenergi av å synge, og i kveld var det magisk som vanlig. Nå for tiden øves på Bohemian Rapsody (Queen`s store slager) som koret vil framføre på visekveld på Aboteket restaurant (Verdal) den 16.07. Da bør alle som har anledning komme på en stemningsfull kveld / natt (starter rundt kl. 22 – 23) med mange dyktige sangere. Mange av sangerne som opptrer har tilknytning til skuespillerstaben ved Stiklestadspelet som har premiere under olsok hvert år. 

Fotoet jeg serverer i kveld er tatt på Roknesvollen for noen år tilbake. Etter bilde kommer litt informasjon om hva Roknesvollen er.

 

Her kommer -PÅ SETERVOLLEN –  :

 

 


 

#fotografi  #photography  #foto  #photo  #natur  #nature  #Norway  #Norge  #hytte  #voll  #sol  #skigard  #fjell  #vakker  

 

 

Litt om setra:
Roknesvollen er en tradisjonsrik seter med jernblesting ved år 0, og setring så langt tilbake vi kjenner til. Den leies i dag ut til Roknesvollen 4H-seter i juni – september. Vi driver med 5 dagers seteropphold for barn/ungdom fra 10 år, og er åpen for besøkende hele sesongen.
Når det gjelder dyr har vanligvis noen geiter/kje – kopplam – 1 smågris – kattunger – høns og delvis hest. Setra finner vi i Øvre Forra naturreservat, som ligger i områdene omkring Forra (Storelva), mellom Hårskallen i vest og Feren i øst. Sentralt består området av store, åpne myrlandskap, hvor Forra flyter i store slake svinger. Langs elvebreddene er det flotte kantskoger. Også sideelvene Glunka og Heståa preger landskapet.
I Øvre Forra-området opptrer en rekke ulike verneinteresser sammen. Det er få tekniske inngrep i området. Øvre Forra utgjør som helhet et enestående naturområde og fjell-kulturlandskap. Naturreservatet er ca. 108 km2 stort.

 

 

17.06.14. Fotografier / Norsk natur er vakrest !

Jeg har plukket ut fire bilder til dagens bildevisning og konkluderer med at norsk natur er vakrest !

 

I blomsterenga (vært en liten tur i PS) :

Villjordbær på strå, nam !

Jordbær på strå i barnehen der :

 

Skal ikke mye til for å bli glad i norsk natur :

 

#fotografi  #photography  #foto  #photo  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #markjordbær  #strå  #sandbanke #blomstereng  #vakker