30.04.16 Ja, slik ser de altså ut; billetter til konsert

Ja, slik ser de altså ut, billetter til konsert. Ikke hvilken som helst konsert nei, men til selveste The boss; Bruce Springsteen. Litt utpå sommeren drar min mann og jeg + noen andre fra jobben min på skikkelig rockekosert med en legende. Jeg er ikke “blodfan”, men denne rockestjerna er absolutt smakelig i musikkstil. Så har jeg jo vokst opp med Bruce Springsteen`s hitlåter. Det blir stort! Kjekt er det at vi bare skal forflytte oss rundt 10 mil for å høre han. Vi har bestillt bussbilletter fra Levanger tur / retur. Da jeg tror det kan bli litt kaos når 35 000 publikummere skal dra opp til konsertarenaen, Granåsen i Trondheim.

Jeg hadde så lyst på både Adele`s konsert som er denne helga og også den konserten Elton John skal ha snart, her i Norge. Egentlig holder jeg de to artister høyere enn denne “bossen” som vi skal oppleve senere i sommer. Men slik ble det med billetter. Får sikkert en super opplevelse med Bruce også. 

I kveld vil jeg få med meg live – konserten med Adele fra New York med Radio City Music kl. 22.15 på TV2. Den anbefales til flere. Adele har en mektig stemme og låtene hennes er meget fengende for mitt øre. Jeg gleder meg! Elton John er en artist som jeg synes lager supre ballader / popmusikk, og har en flott myk stemme. Av mannlige artister så liker jeg å lytte til han. Når han stemmer i med min favoritt “Your song” blir det høytidsstund i huset.

Ellers i dag har jeg bakt sjokoladekake i langpanneformen, ostekake, hatt fyll i bløtekaka og stullet på kjøkkenet med noen desserter. Det er jo bursdag her i huset i morgen. Men nå er jeg ferdig for i kveld, så nå skal jeg bare kose meg utover kvelden i mitt lille sofahjørne. Blir vel vi skal prøve ut en pepperoni pizza vi kjøpte med oss fra IKEA i går kveld. Kommende bursdagsbarn har allerede spist pizza, så skal han dra ut på byen med kompiser. Det er jo 1. mai. Får håpe formen er grei til ungdommen når slekt / familie kommer klokka 14.00 i morgen da.   

 

Billetter til Bruce Springsteen i Granåsen, Trondheim (min mann og min sin)

 

 

Hvilke / Hvilken artist / artister i musikkbransjen liker du ? 

 

#musikk #music #billetter #tickets #rock #theboss #BruceSpringsteen #Granåsen #Trondheim  

27.04.16 Jeg sier: Ha en trivelig kveld ! Med vakre blomster:)

Hei alle bloggere! Jeg er bare innom midt i uka for å ønske dere en trivelig kveld! Det vil jeg gjøre med en utrolig vakker plante med blomster jeg kjøpte forleden. Det er visstnok Calla liljer. Håper dere har hatt en givende dag, enten på jobb eller hjemme 🙂 Har den ikke vært så givende håper jeg du har fått hvilt deg skikkelig og ladet batterier. 

Her går det mot nok en helg, Ja, ja, vi er vel midt i uka, men tipper straks over nå, så da er det snart helg for meg. Bursdag på søndag er i sentrum denne helga. Da fyller nemlig min sjarmerende sønn Bendik 20 år. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg fjorten dager over terminen, ble lagt inn dagen før 1. mai. Men tror du han ville ut? Sta / viljesterk har han alltid vært, he-he 🙂 Nei da. det endte med keisersnitt, etter timer med både kurer og epidural. Så ble det fødsel omsider dagen etter innleggelsen, femten dager over tiden. Det var en glad mamma som etterhvert fikk sin lille gutt i armene.

Nå i dag har jeg allerede begynt å notere ned på ei innkjøpsliste til bursdag, for hjemmebakte kaker blir det, tradisjonen tro. Jeg elsker å bake. bare dumt at de fleste kaker ikke står seg så godt, så alle må bakes på omtrent samme tid. Selvsagt blir det bløtkake, så en sjokoladekake + noe nytt, ny kake jeg alltid prøver meg på. I tillegg blir det noen desserter. Så må jeg huske å kjøpe gave. Så må jeg vel snakke med pappa`n når han kommer hjem senere i kveld. Så bør vi bli enige om hva det blir i pakken 🙂 Nei, nå skal jeg henge opp rene nystrøkne kjøkkengardiner. Det er på tide med “sommerlooken” her i huset 🙂 

 


Vakker !

 


Fint på stuebordet 

 

HA EN TRIVELIG KVELD!

 

#interiør #interior #hjem #home #plante #blomster #stue #livingroom
   

26.04.16 Gammeldags middag i dag, kålrulletter – tips / oppskrift

En blir litt matlei i hverdagen, og det er ikke så lett bestandig å finne på hva en skal ha til middag. I dag hadde jeg strengt tatt ikke trengt middag selv da, for jeg har vært på en “Fagdag i migrasjon og helse” på Stiklestad Nasjonale kultursenter på Verdal. Ved lunsjtider i 12 – tida fikk vi gå til overdådig buffe med varme og kalde retter, samt dessertbord, så ikke synd på meg, Men så er vi jo flere i familien da, og jeg kan ikke “skippe” middag.

Så er det slik at min mann er på ettermiddagsskift tre dager denne uken også, så da bør jeg enten finne på noe enkelt som han greier å lage eller ordne på vei noe, som er enkelt å varme opp. Min mann har overhodet ikke noen interesse for å lage mat, og han ser nærmest på det som tvang å måtte gjøre det enkelte ganger, he-he 🙂 Mens jeg synes det er superdigg å lage mat, og kunne ikke ha tenkt meg å sitte å vente på at min mann hadde laget noe til meg, nei aldri. Det eneste er at jeg synes det er litt vanskelig å komme på hva en skal ha til enhver tid. Det er en jobb i seg selv. 

Her i huset holder vi fast på å ha middag hver dag, som gjernes, et varmtmåltid. Er vi alle hjemme så spiser vi i lag. Det er hyggelig. Så får en pratet sammen også. Et godt måltid er samlende og skaper gode relasjoner. I går kveld etter korøvelsa laget jeg kålrulletter, som det bare var for mannen min å varme opp til seg selv før han dro på jobb. Han renset og kokte poteter til alle også da, og det var bra å finne for meg og min sønn som kom hjem senere. Det kan han faktisk, he-he 😉 Kålrulletter er tradisjonskost som en hadde mye før, så det kan nok karakteriseres som gammeldags mat.

Ikke vanskelig å lage kålrulletter. Her er min oppskrift tatt ferskt ut av hodet mitt, her og nå. Oppskriften jeg her presenterer er til ca. 6 personer. Vi er bare tre her i huset for tiden, men greit å lage så mye at mannen min har før han går på jobb i morgen også:

Kålrulletter  (6 personer)

2 pk. kjøttdeig

1 stk. stor hodekål

1 stk. løk

1/2 dl. fløte

1/2 dl. melk

2 egg

krydder: salt / pepper 

Først; kok opp vann i en stor kasserolle og legg kålen i, hel. Kålen må forvelles for å bli myk nok til å kunne brettes. 10 min. koketid

Legg begge kjøttdeigpakkene i en kjøkkenmaskin, tilsett småkuttet rå løk, fløten, melken, eggene og krydder. Elt i kjøkkenmaskinen til alt er blandet. Så løsner en kålblader og legger litt av den bearbeidede kjøttdeigen i et kålblad, som brettes og legges i langpanne med bretten ned. brukte bakepapir i formen. Jeg smurte med litt margarin før steking, i stekeovn ved 200 grader i minst 20 minutter. Vips ferdig middag, med kokte poter + gulrøtter og brun saus til. Smaker godt!

 

 

Det ble mange, dette burde holde til seks personer

 


Kålen kokes i 10 minutter

 


Kjøttdeig tilsettes løk / fløte / melk / egg / krydder, og eltes

 


Litt kjøttdeig legges i hvert kålblad og brettes

 


Kunne ha tatt den litt før, litt brun i kantene. Men ingen brentsmak. Det smakte godt

 

#mat #food #meny #middag #dinner #kålrulletter #poteter #gulrøtter #saus #smakfullt
 

 

 

24.04.16 Tur til Follafoss og mormorbesøk

I dag har vi vært i bursdag til mormor som vi kaller henne her i familien. Det er 8 mil å kjøre en vei. I morgen fyller mamma 71 år, og vi tar bursdagen en dag på forskudd. Mine to søstre kom også, så det ble koselig med gjensyn. Den ene søsteren min bor 25 mil unna i Rørvik og hun er 14 mnd. yngre enn meg. Så har vi “attpåklatten” som er 13 år yngre enn meg, og hun bor 4 mil unna meg, så vi kan treffes litt oftere. Det ble ei hyggelig stund. 

Så her kommer noen bilder fra bursdagen og også noen knips fra strekningen vi kjørte på dit. Noen ganger må jeg bare hive opp fotokamera da det plutselig er motiv langs veien med godt lys på seg, eller spesielt lys. Det kan bli gode bilder selv om bilen er i fart. Jeg så også elg på turen dit, men når kameraet ikke er innstilt ble det ingen gode bilder av elgen, bare uskarpe lyse bilder. Så var jo bilen også i fart, så ikke greit. 

På hjemveien passerte vi Beitstad i Steinkjer kommune og du verden hvor mye snø som hadde lavet ned på noen få timer. Jeg har sett i Trønderavisa på nett at flere biler har hatt problemer der med sommerdekk. Det var minst 10 centimeter snø på veien. Flere utenfor veien altså, heldigvis ingen alvorlige ulykker. Med oss gikk det også fint til tross for sommerdekk.

 


Min mamma 71 år

 


Slik blir en elg når jeg ikke har rukket å få stilt kameraet. Dessuten var bilen i fart. Men en ser det er en elg 😉

 


Ikke noe å si på serveringa når en kommer på besøk ut i Follafoss

 


Måtte avbilde denne buketten som mormor hadde plukket inn fra egen hage. Tystbast og påskelilje

 


Så ble det kaker + riskrem

 


Noen bilder fra hjemveien. Gruvetårnet i Malm

 


Virkelig vinter på Beitstad

 


Ved Egge kirke var åkrene helt fri for snø. Så bygene er lokale

 


Synes det var så flott et lys over denne gården på Røra

 


Nesten hjemme, Kværner i Verdal

#bursdag #birthday #mamma #mormor #foto #photo #bilde #picture #Follafoss #NordTrøndelag #Norge #Norway #trivelig

 

   

24.04.16 En herlig tur hadde jeg i går med både sommer – og vintervær

For en flott dag. Meget variabelt værmessig. Fra glitrende solskinn over grønne trær til hvit vinter og snødrev. Men fotografen / undertegnede er meget fornøyd med værskiftene og de ulike årstider. Det er jo det som gir spenning i bildene. I går la jeg og min mann ut på topptur. Jeg hadde jo nylig et innlegg om at jeg hadde betalt medlemskontingent og var blitt med på noe vi kaller “10 på topp”. Jeg fikk da med meg en konvolutt og i den befant det seg kart og veibeskrivelse over ulike turer eller poster jeg kan velge i framover. Videre er det en slipp å fylle ut med navn og levere inn, om en ønsker å motta heder og ære i form av premier. Jeg har gått til flere topper gjennom åra, men aldri meldt meg på dette. Det blir artig å prøve å rekke over alle. Så står jeg i fare for å bli sprekere, men det er ting som følger med, he-he 🙂 

Så i dag var det oppstart for meg og første turen gikk til Migtjønna. Her i Trøndelag skriver vi tjønna om tjernet. Jeg har aldri vært der før. Denne posten er rangert som middels krevende i beskrivelsen. Jeg syntes den var akkurat passe for meg. Så var det så mye kjekt for en “fotograf” å se på turen innover. Lengden på turen er 6,4 km. tur / retur til sammen. Hadde en kjempefin tur uansett vær, fint å komme seg ut 🙂

Nå straks settes kursen mot Verran og Follafoss, det er 8 mil å kjøre en vei. Vi skal dit å feire bursdag. I morgen fyller mamma 71 år, og vi tar bursdagen i dag. Mine to søstre kommer også, så det blir koselig med gjensyn. Den ene søsteren min bor 25 mil unna i Rørvik og hun er 14 mnd. yngre enn meg. Så har vi “attpåklatten”, og hun bor 4 mil unna meg, så vi kan treffes oftere. Det blir ei hyggelig stund.

 

Se de flotte bildene fra turen, sommer / vinter: 

 


Vakkert ved Migtjønna i glitrende sol
 


Skogsvei en del av veien

 


En bekk langs veien

 


Først begynte det å hagle, se så store hagl

 

Etter hagleskura kom snøen og veien ble farget hvit og vinterlig

 


Snødrev over Jonasplassen

 


En seter / Jonasplassen

 


Fin skilting på hushjørnet

 

Det snør det snør, tiddelibom

 


Tømmerhogst

 


Hagl og snø legger seg som en hinne over dammer

 


Hvitt i trær. Jeg synes det er vakkert 🙂

 


Nå nærmer vi oss målet

 


Været bedres

 


Helt stille tjern

 


Knallblå himmel etterhvert

 


Her ble navnet mitt skrevet inn i dag

 


Så ble det kaffe og vaffel i sola, jeg <3 det ! Litt rød i kinnene etter den friske gåturen og her myses det i solskinnet

 


Utsikt fra der jeg satt

 


Virkelig et vakkert sted

 


Så fint å sitte å se utover vannet

 


Himmelen med en stor hvit sky speiler seg

 


Trærne speiler seg grønne og fine i vannet

 


Men se der, der kommer det nok en skur og vannet briser seg til

 


Nydelig uansett vær
 

 


Så blir det snødrev igjen og vi trekker inn med kaffen i gapahuken

 


Når en er glad i å fotografere, så spiller ikke været noen rolle. Det er spennende og nydelig med værskifter, synes jeg 🙂

 


Før vi begynte på å gå hjemover lysnet det opp igjen

 


Nå lå disse stokkene og solet seg i sommerværet

 


Tilbake på Jonasplassen, nå i en helt annen årstid, virker det som. Her nærmest sommerlig

 


En stor seter med beiteland

 


Jeg liker så godt de slitte detaljene, sjarmerende. Her fra inngangspartiet

 


Bekkestryk på hjemveien

 


Det er så utrolig fint at det dras i gang noe slikt som “10 på topp”. Det får jo folk opp av sofaen og ut på tur. Migtjønna som turmål lå på liste med de steder som var middels krevende. Jeg synes det var et passende mål på denne lørdagen. I utseende og som foto-objekt var Migtjønna og turen dit, meget tiltalende

 

#tur #trip #friluftsliv #gå #walk #foto #photo #bilde #picture #picoftheday #Norge #Norway #NordTrøndelag #Levanger #Migtjønna #sol #sun #snø #snow #skog #forrest #vann #tjern #lake #vakkert #lovely 

 

 

 

 

 

 

 

22.04.16 Det er artig å bake og lage mat, og i dag ble det kake på kolleger til fredagskaffen

Hva, fredag allerede? Tiden flyver med “jetmotor”. Det er da ikke lenge siden det var mandag? En ny uke er gått og nå blir det helg og avslapping. Yeeeehh! Det blir jo kjekt da. I dag til fredagskaffen hadde jeg med hjemmebakt kake. Det er ikke så ofte jeg overrasker med det. Men hadde litt god tid, så planla dette. Jeg synes jaggu meg mine kolleger på jobben er skikkelig heldig som har meg som kollega, he-he ;))) For i dag ble det “Budapestkake”, en sort rullekake med marengs pyntet med krem og bær. Jeg bakte den ferdig i går. Oppskrift er lagt til nedenfor, og den er hentet fra googling på nett under kakemonsen.no. Min mamma bruker ofte å bake denne, og nå var første gangen jeg prøvde den. 

Til “middag” har jeg og min mann spist noen vafler etter jobb. Gule vafler ble laget må vite. Måtte jo bruke opp alle de 12 eggeplommene etter de to marengskakene jeg bakte i går, så da laget jeg dette etter jobben i dag. I de skulle jo bare hviten i egget være ingrediens. Det at vi spiste vafler i middagstiden i dag skyldes at min sønn på 19 år kommer hjem fra jobb i 20-tiden i kveld og da har jeg lovt å lage taco.  

I morgen er planen og ut å gå i naturen, om det ikke snør for mye da. Det er faktisk meldt snø her i Trøndelag i helga. Brrrrrr! Det er så kaldt ute nå, at vinterklær må fram og vi fyrer i ovnen i tillegg til varmepumpa. Videre på ettermiddagen i morgen må jeg innom Magneten shoppingsenter og kjøpe bursdagsgave til min mamma. Jeg vet hva hun ønsker seg. Skulle også så gjerne ha hatt med meg et teaterstykke som spilles i disse dager ved Falstadsenteret. Falstad var fangeleir under krigen og er nå et musèum og historisk sted. Teaterstykket heter “En utmerket gærning”. Jeg kjenner to av skuespillerne og har meget lyst til å få sett det. Jeg har  ikke hørt fra noen som ønsker å dit. Så har enda ikke noen å dra sammen med. Får håpe det endrer seg etter dette innlegget.  

På søndag blir det bursdagsfeiring til mamma`n min. Hun fyller år på mandag den 25.04, men feiring blir en dag på forskudd, på søndag. Tar forbehold på vær- og føreforhold. Da det via aviser / nyheter oppfordres til ikke å bytte til sommerdekk enda. Det er ca. 8 mil å kjøre en vei, og normalt er det bestandig mer snø i Verran enn her i Levanger. Så en får se. 

 

Her er fredagskaffekakene i dag 🙂 Måtte jo ha to, så mange som vi er

 


Budapestkake 

 


Nam ! Supergod og enkel kake å lage

 

Gul vaffel 🙂

 

Budapestkake / Rullekake med krem og bær

Ingredienser  
6 eggehviter
3 dl sukker
1 pk vaniljesaus uten koking
1 boks kremfløte
400 g bær
200 g mandler
Slik gjør du
Pisk eggehviter og sukker hvitt
Ha i vaniljepulveret

Legg bakepapir i langpanne og hell røren i
Hakk mandlene og strø dem over

Stek på 180 grader i ca. 20 min

Ta den ut, legg et rent kjøkkenhåndkle over, samt risten fra ovnen over der og vend om. Ta av langpannen og fjern forsiktig bakepapiret før den er avkjølt. Da er det lettere å få av.

Når kakebunnen er avkjølt dekkes den med pisket krem. Strø bær over.

Bruk håndkleet til å rulle kaken sammen og til å stramme rullen med etterhvert som du ruller.
Når du er nesten kommet rundt, løfter du kaken i håndkleet over på et passende fat samtidig som du fjerner håndkleet i det den er på fatet.

 

#mat #food #baking #kake #cake #rullekake #budapestkake #vaffel #marengs #krem #bær #vaniljesaus 

     

20.04.16 Love is in the air – Portrettfotografering med Frida og Jon Arne, del 2.

Innherred fotoklubb tok turen ut i naturen med modeller forrige søndag, den 10.04. I fra denne seansen har jeg lyst til å vise noen fotoer. Innleggene kommer i flere deler, da det er en del bilder. Akkurat klokken 12.00 fikk hvert klubbmedlem utlevert fem oppgaver. Disse var: mennesker, mønster, i fjæra, arkitektur og portrett. Deretter fikk vi omtrent fire timer iberegnet en grillstund / mat- og kaffepause, til fotografering. Tre bilder fra hvert tema skulle vi ta med på minnepenn inn i fotoklubbens vanlige klubbmøter andre tirsdag i måneden, altså den påfølgende tirsdagen. Så fikk vi sett hverandres resultater. Det var kjekt og mange fine bilder ble vist fram.

Her er noen utvalgte bilder jeg tok av et av parene den dagen.

 

Love is in the air, med Frida og Jon Arne

 


God kjemi

 

Romantisk

 

Her er reflektor brukt. unngår skygger i ansikt, og får mer lys inn i ansikt

 

Frida

 

Nusselig 

 

Drømmeblikket

 

Ingen ting å si på kontakten mellom disse to

 

Så fant jeg et rør på området. Bare jeg fra fotoklubben fikk disse bildene, he-he  🙂

 

#foto #photo #fotografi #bilde #picture #portrett #portrettfotografering #Innherredfotoklubb #fotoklubb #kjærlighet #love 

19.04.16 Portrettfotografering med Ane og Bård, del 1.

Forrige søndag, 10. april, hadde Innherred fotoklubb tur ut i naturen med modeller. I fra denne seansen har jeg lyst til å vise noen fotoer. Innleggene kommer i flere deler, da det er en del bilder. Akkurat klokken 12.00 fikk hvert klubbmedlem utlevert fem oppgaver; mennesker, mønster, i fjæra, arkitektur og portrett. Deretter fikk vi omtrent fire timer iberegnet en mat- og kaffepause til fotografering. Tre bilder fra hvert tema skulle vi ta med på minnepenn inn i fotoklubbens vanlige klubbmøter andre tirsdag i måneden, altså den påfølgende tirsdagen. Så fikk vi sett hverandres resultater.

Under fotograferingen holdt til vi nedenfor Røstad ved Nord Universitetet i Levanger, fordi der er det vakkert med skog, turstier og strandområder. Tenk at sola skinte og vi hadde ei koselig stund ute med fotoapparat og pølsegrilling. Det hyggeligste av alt var at vi fikk med oss så vakre, fotogene og trivelige modeller. Vi hadde med oss to kjærestepar i ung alder. Alle har på forhånd skrevet kontrakt på at det er greit at bilder av de kan brukes fritt. Hadde også med oss en familie, to voksne og et barn under 1 år, men der er enda ikke kontrakt undertegnet, så de bilder vil jeg ikke vise enda. Så er det slik at modellene kan plukke fritt i de bilder som blir lagt i en dropbox i klubben. Modellene er familie og venner av klubbmedlemmer som har lyst til å bidra. 

Vi holdt på i flere timer, uten at noen av modellene klaget det minste. Jeg må rette en stor takk for tålmodighet. De lot seg lett kommandere til ulike poseringer, smil og uttrykk. Det at solen skinte trenger ikke å være positivt under fotografering, fordi med sterkt lys, gir dette også flere skygger, og partier kan bli “utbrente” eller overeksponerte: blir det utbrent, så kommer det for mye lys inn. Løsningen: slipp inn mindre lys, enten lavere iso, mindre blender eller raskere lukkertid. En kombinasjon funker også. Jeg fikk da noen få brukbare bilder. 

 

I første del får dere møte Ane og Bård

 

Flott par. Ikke helt skapt bilde, men OK

 


Stemningsbilder fra sjøen

Drømmende uttrykk, litt rotete bakgrunn

 

Paret


Her er det en del skygger, brukte ikke reflektor her. Skygger er noe uheldig, men ellers naturlig jente på bildet

 


Jeg liker så godt stemningen, uttrykket og roen i dette bildet
 

 

#foto #photo #fotografi #bilde #picture #portrett #mennesker #fotoutfordring #fotoklubb #Innherrefotoklubb

 

 

 

 

   

18.08.16 Nå blir jeg sprek framover, 10 på topp :)

Her forleden gikk jeg innom sportsbutikken her i Levanger og kjøpte meg deltakelse i “10 på topp”, eller rettere sagt er det nå blitt “20 på Topp”. I år er det 20 topper som skal bestiges, og det er forskjellig lengder og vanskeIighetsgrader. Beboere i Levanger blir virkelig spreke, da det er stor interesse for disse turer. Slik har det vært over flere år nå. I den konvolutten jeg kjøpte befinner det seg kart og veibeskrivelse, og nærmere beskrivelse for hvor postene på stedet henger. Videre er det en slipp å fylle ut med navn og levere inn, om du ønsker å motta heder og ære i form av premier. Jeg har gått til flere topper gjennom åra, men aldri meldt meg på dette. Det blir artig å prøve å rekke over alle. Så står jeg i fare for å bli sprekere, men det er ting som følger med, he-he 🙂

Men nå må jeg springe for å rekke korøvelsen som starter snart. Snakkes ! 

 


Alt dette lå i konvolutten. Nå er det opp til meg !
 

#tur #friluft #trim #walk #topptur #fjell #mountain #skog #mark #Levanger #tipåtopp #10påtopp #sprek #fotoapparat

 

Her er informasjon om disse turene :

Toppturer 2016

Levanger idrettsråd tilbyr også dette året 10 på topp i Levanger

Dette tibudet er et samarbeid mellom Levanger Idrettsråd og mange av kommunenes idrettslag.

Fra bedriftsidretten deltar bedriftsidrettslaget ved HINT Levanger. Tilbudet gjelder i perioden 1. februar til 31. oktober.
Enkelte av stedene er ikke tilgjengelig på vinteren på ski.
På alle topper/steder er det satt ut kasser med notisbøker og skrivesaker. Alle oppfordres til å skrive navn og sted/klubb/bedrift

Nytt for året er at du registrer selv dine turer med et nyutviklet system for turregistrering

Deltakelsen på 10 på topp er på eget ansvar.

Kart fåes kjøpt i sportsbutikkene i Levanger, Mekonomen Åsen, Bunnpris Skogn, Rampa Ytterøy, Arve Brenne Ekne og hos sevicetorget Levanger kommune.
Bedrifter/skoleklasser etc. får redusert pris ved kjøp av over 10 konvolutter. Disse bestilles hos Arve Brenne. E.mail: [email protected]/tlf. 916 68922.

Idrettsrådet selger også kart. De som besøker en eller flere topper ogsamtidig leverer svarslipp er med i trekking av premier. Alle som besøker 10 av toppene/stedene får premie.

Fortsatt kan «Ti på topp» skilte med verdens største titall, siden det i alt er 20 topper eller steder du kan velge mellom.

Til sammenlikning fra fjoråret, er det gjort noen forandringer, turer som er rullestolvenlige er merket med en rullestol, og her er stedene du kan belage deg på å finne fram til i løpet av 2016:

Lette turer

1. Kattangen Røstad  rullestol-ikon-web
2. Midtveien Utsikten  rullestol-ikon-web
3. Falstadstien  rullestol-ikon-web
4. Utsikten «Far etter folk»
5. Burtjønna

 

Middels

6. Bukkhaugen rullestol-ikon-web
7. Skalltjønna
8. Hestgrøbbtjønna
9. Stokkvola  rullestol-ikon-web
10. Purkvika
11. Hegglia
12. Reinsjøen
13. Migtjønna
14. Skognvullusjøen
15. Litj Grønningen

 

Krevende

16. Fjellhov
17. Våttåberget
18. Revollen
19. Kongshaugen
20. Skurdalsvola

16.04.16 Jeg <3 min unike sykkel

Jeg har vært så “rappkjeftet” at jeg sa ja til å være med på aksjonen; “Sykle til jobben”. Det er en landsomfattende kampanje gjennom bedriftsidretten. Ikke er jeg spesielt glad i å trimme og ikke har jeg en lettsyklet racersykkel heller. Men jeg har min herlige unike sorte damesykkel med gråe store ballongdekk. Utseende er det ingen ting å si på, og det var kjærlighet ved første blikk i butikken. Min mann spurte: “Ønsker du ikke å ha en som er lettere å sykle med enda flere gir?” Han skjønte ingen ting når jeg valgte akkurat den sykkelen. Det er noen år siden vi begge var på sykkelhandel. Min mann gikk ut av butikken med sin 21 – girs Scott sykkel og jeg gikk ut av butikken med min 3 – girs DBS damesykkel, og begge var vi fornøyde over dagens handel. Men i ettertid har jeg skjønt at den er noe tyngre å sykle enn min manns og min sønns sykkel, men så fiiiin. Jeg får alltid høre hvor fin sykkel jeg har, men det får ikke min mann høre altså. Så jeg <3 sykkelen !

Foruten å ha vært på besøk til min svigermor før i dag, har jeg vært i garasjen og funnet fram sykkelen for vårrengjøring. Jeg har vasket den og fylt luft i dekkene. På tirsdag til uken er “Sykle-til-jobben-aksjonen” i gang. Da vil jeg sykle på jobb. Det blir selvsagt ikke hver dag, da jeg har 12 km. tilsammen med returen, dessuten jobber jeg en dag på annet sted og vil trenge bilen for å forflytte meg. I denne aksjonen vil hver enkelt skrive treningsdagbok. Det er greit med gåtur, springing, lagidrett-spill, spinning, treningstudio, yoga, tungt hagearbeid  m.m. også. Alt teller i aksjonen. Er det en dag du ikke sykler til jobb kan du trene på annet vis. Tenk det, jeg har til og med lastet ned appen ENDOMONDO, for å holde styr på kilometra m.m. Vi konkurrerer innad med hverandre på arbeidsplassen. På min arbeidsplass; Leira Asylmottak er vi påmeldt fire lag med fem personer på hvert lag. På fredag hadde vi høytidelig trekking av lag under fredagskaffen. Fire lag var satt opp med ulike navn og lagledere, Leira GPS, Leira`s paragrafryttere, Leira`s koljer og Leira Daukjøtt. Jeg uttalte på forhånd at det var et lag jeg så for meg å passe i, og det var Leira daukjøtt, he-he 😉 Tror dere ikke at når det ble min tur til å trekke en lapp med et navn, hadde vi kommet til trekningen i laget Leira daukjøtt. Hvem trakk jeg, jo meg selv. Mitt navn stod på lappen. Så da er jeg kommet “hjem” :)))

Så vil tiden vise framover, men først, her er mitt vindunder:

 

A beauty  🙂

 

Se støvlaget, før vårrengjøring 🙂

 

DBS City

 

Jeg <3 min magiske sykkel

#sykkel #sykletiljobb #DBS #gir #trim #sykkeltur #jobb #humor #ironi