31.03.14. Jeg er et B-menneske, sukk !

Jeg sitter her enda i sofakroken, og alarmen kommer til å dure kl. 07.00. i dag tidlig. For det blir i dag, klokken er bikket over 24.00 og vi skriver mandag 31.03.14.  Klokken 07.00 er det på tide og stå opp for å dra på jobb. Men jeg er alt for våken enda til å legge meg, sukk. Hva med skjønnhetssøvn? Nei, hvordan kan jeg bli så trett at jeg ønsker å legge meg? Jeg skulle ønske at den tiden vi er våken skulle ha blitt utvidet med 5 timer minst. Det vil si at døgnet hadde enda 5 timer med våken tid for alle mennesker. Jeg har alltid sagt at 24 timer er alt for lite. Kanskje det har å gjøre med at jeg er en dame med mange tusen gjøremål jeg skulle ønsket å gjøre i løpet av døgnet. Kanskje litt nattmat vil hjelpe, bare bitte litt 🙂

Det ble yoghurt + kornblanding, og så sier jeg GOD NATT ! ……..håper det hjelper  på søvnen 🙂

30.03.14. Interiør: Oppussing, bad fra gammelt til nytt

For omtrent 2 1/2 år siden pusset vi opp badet i heimen. Kunne ha dratt og kjøpt ny innredning m.m., men valgte å renovere det gamle vi hadde. Det ble da ikke så verst i litt gammel shabby chic stil

Her begynner vi oppussing, gammel innredning i furu + vegger i furu på halve badet:

Etterpå:

Baderomsinnredning fik to strøk med hvit malin og to strøk med klar lakk:

Detaljer etter liten runde pussing med sandpapir, for å få frem shabby chic stilen:Flere små detaljer fra badet:

Smykker / bilder / oppbevaring:

En gammel trehvit krakk fra IKEA, kan skifte utseende med noen strøk maling + Decoupage (eller découpage) er en dekorasjonsteknikk der motiver rives eller klippes ut, spesielt fra servietter. Teknikken kan brukes til å dekorere alle malbare flater, som lerret, tre- og pappesker ol. Den er i slekt med kunstarten collage, og kan fungere som det, ved at samme lakk kan brukes til å lime verket sammen. Det er vanlig å kjøpe og bruke en spesiell lakk, men dette er ikke helt nødvendig, siden enhver litt tykk klarlakk kan brukes.

Ble da ny krakken da og ingen har en slik, bare vi, så kjekt. Jeg synes oppussing er kreativt og morsomt:

En liten hylle over toalettetet. Her har jeg samlet flere flakonger med parfyme, spesielt mange fra Egypt, hvor vi ferierte i 2010. Her er også en egyptisk farao + noen stener fra Egypt + et bilde:

  

30.03.14. Fotografi “- LEIRKAILL -” Hurra det våres !

I dag har denne damen vært ute og luftet sitt fotoapparatet i naturen. Jeg liker disse turene, hvor jeg kjører litt og går litt. Området jeg har vært i på denne dagen  ligger i Levanger.  Jeg har ruslet innover en skogssti ved siden av Levangerelva. Nydelige omgivelser, men jeg hadde ikke det beste været. Litt grått i dag med noe regn i lufta. En dag av hvert altså, når en tenker på gårdagen, med sol fra skyfri himmel. Jeg har tatt bilder av litt av hvert i dag, men etter som jeg stadig ser tegn på at det våres, og det at undertegnede er meget glad for det, gjorde at ble det ble et foto av en “leirkaill”.bl. a.  Det er det vi kaller hestehov / leirfivel /  tussilago farfara, her i Trøndelag.

Her kommer et eksemplar av arten:

 

29.03.14.Interiør, en liten krok i stua + litt meg og mitt

Nå har jeg ei god stund sittet i sofakroken og slappet av, glad og sliten etter ei toppers helg, så langt med venninner i Trondheim. Vi har shoppet, spist god mat, hatt mye godt drikke, så har vi vært ute og tatt pulsen på utelivet. Så ikke minst har vi småprata og råflira mye. Da jeg ikke hadde tatt vannfast mascara på meg, måtte jeg sminke meg på nytt hele tre ganger, da lattertårer gjorde kål på nylagt sminke, he-he!  Vi har det sååååå artig sammen 🙂

Jeg tenkte litt på hvilket bilde jeg skulle hente fram i dag, og kom til et stemningsbilde i en stuekrok i mitt hjem.  Her har jeg satt en nydelig lykt som jeg fikk i julegave av mine foreldre for noen få år siden. Så har jeg en kurv jeg kjøpte på en interiørbutikk for 1 – 2 år siden. I kurven har jeg lat noen gamle blader,(ukeblad + allers fra 50-tallet), gamle noter (på en marsj jeg selv har spilt  trompet på i musikkorpset, marsjen heter den “Den norske løve”og var fast med på 17-mai-reportuaret), så har jeg en gammel husmorskolebok i søm / design – sying av klær, og alt kjøpt i bruktbutikker eller på loppemarked. I tillegg har jeg et grovt nøste der med store trestrikkepinner i. 

Artig å sette sammen gammelt og nytt, så få en dekotrativ stemningskrok. Her er kroken dokumentert:

27.03.14. Fotografi – ROSA DRØM – / Hvordan var dagen ?

Meget travel denne uka jeg, nesten ikke tid til å følge opp denne bloggen som jeg startet opp for 1 uke siden. Jeg har ikke vært hjemme en hel kveld etter jobb siden mandagen nå. Det blir heller ikke rolig i morgen ettermiddag / kveld etter jobb, for da blir det tur til Trondheim. I morgen drar jeg på “jentetur” med venninner til Trondheim. Tar toget og skal kose oss med shopping, uteliv og fliring. Bor på hotell til lørdagen. Det vil si at i morgen blir nok bloggen forsømt i alle fall. Blir vel ikke jeg logger meg inn igjen før lørdag kveld antageligvis. Ja, ja, slik er det noen ganger, særlig når en har mange interesser og har lett for å si ja, om en blir spurt om å stille opp. Men bedre og være et “ja-menneske” enn det moptsatte. 

I anledning “jentetur” blir det et foto i dag, som igjen er rosa. Dette bildet ble tatt for ca. 3 år siden. Jeg har et slikt blomsterkrukke-oppheng hengende under kjøkkenvinduet ut mot terassen på den ene siden av huset. Jeg fylller den gjerne med tre likedanne blomster, og dette året ble det rosa margeritter. Faktisk så er denne typen kalt; “Daisy Crazy”, en norskprodusert, rasktvoksende margeritt i mange farger. Blomstrer hele sommeren, helt til frosten kommer. Det er en ideell plante til urner / krukker på terassen. Krever god jord, jevn fuktighet og regelmessig med næring. Dette står det å lese i en blogg en gartner har startet, som jeg fant via google. Det blir mange crazy Daisier på tur i helga tror jeg, juuuuhuuuu !

 

26.03.14. Interiør: I vinduet, min nyinnkjøpte ugle passer sammen med lyslykt kjøpt for lenge siden

For noen dager siden kjøpte jeg en ugle til oppheng. Jeg så med det samme at den ville passe sammen med den lyslykta jeg hadde fra  før.  Begge er jo kjøpt i samme butikk. Men tror lykta ble kjøpt i fjor, tidlig høst. Det er Black Design ved Magneten kjøpesenter. De har mye fint for tiden, skiftet stil og farger i butikken. Den fremstår som ny. Så nå blir det sikkert flere runder dit 🙂

Her dokumentert ved bilde, selvsagt:

26.03.14. Kor / sang: Yeeeehhh! Så energigivende å synge i mitt herlige kor med supre korkollegaer :)

Yeeeeehhhhh! Super kveld med en kul gjeng. Vært på ukentlig sang med Verdal Teaterkor, Prima Vare. Her får en jaggu energi, det er sikkert ! Det som er så kjekt er at her er sangerne så dyktige at en også åpner opp for improvisasjon, det betyr:

Improvisasjon (fra italiensk improvviso, uventet) er å gjøre noe «på stående fot» uten å ha forberedt det eller å ha tenkt det ut på forhånd.

Improvisasjon betyr at man ikke har alt forberedt, men improvisasjon krever forberedelse. For en musiker kjennskap til skalaer, akkorder, forskjellige genre, riff, rytmiske mønstre, melodier eller harmonier. En som improviserer i en genre (f.eks blues) behøver ikke å kunne improvisere i en annen tradisjon (f.eks. flamenco). Også fri improvisasjon krever sin forberedelse, nettopp det å være fri fra alle vanlige klisjeer i andre musikkformer, som til gjengjeld skaper klisjeer innenfor “fri improvisasjon”. Kunstnerisk frihet og utfoldelse blir mer verdsatt, og dette har gitt en god grobunn for improvisasjon som kunstart i seg selv, eller som et element og en påvirkningskraft i kunstproduksjon. Fra Wikipedia. Eller som jeg villa ha sagt det, kort sagt; at at en har gehør til å legge stemmer som klinger godt sammen, uten at de er skrevet ned med noter. Det var kveldens lærdom, om det skulle være til bruk for noen 🙂

 

Men godt å komme litt nedpå igjen her i “sofahjørnet-med-blogg-skriving”. I kveld synes jeg det passer med et musikalsk bilde, som jeg selv har fotografert og photoshoppet litt. Men i utgangspunktet la jeg orkidèen på et noteark, så fotograferte. Ikke satt noen tittel på fotoet, men hva tror dere lesere ?

 

 

 

25.03.14. Interiør: Vinduspost med stemningslys

Ja, så er seinkvelden kommet og jeg er igjen hjemme fra konstituering, av styret i Innherred fotoklubb.  På meg ble det lederjobben i nok 1 år, så fikk en besatt ellers de verv som trengs. Så ble veien videre lagt, med noen aktiviteter vi skal ha framover. ……….men godt å komme hjem til en stue med stemning i hver krok, noe levende lys er med og bidrar til, synes jeg. Så som i vindusposten her, med tre norgesglass som jeg har dekorert med metallhjerter i hamptråd + satt hvite stearinlys i tilpasset høyden og en stilig lampe det lyser av. Kjenner på meg at jeg minst må ha 1 time opp enda, før jeg legger meg. Riktig kose meg i sofahjørnet, og drive med alt og ingenting. Egentlig er jeg totalt B-menneske og synes kroppen våkner til etter kl. 21.00 om kvelden. Det hender klokken bikker over 01.00 på natta mange ganger, også på hverdager, til tross for at jeg hver ukedag vekkes i 07-tida. Ja, ja……så var det skjønnhetssøvn da, det blir det lite av. Jeg hviler aldri middagsdupp, men lørdag morgen om det ikke er lagt planer, da sover jeg noen timer ekstra, nice !

Her er stemningen satt i vindusposten:

25.03.14. Fotografi: Orkidè + litt info. om ting og tang

En skriver tirsdag den 25.03.14. i dag. Etter en fin dag på jobb, har undertegnede tid for et kjapt bloggtreff her på min egen side. Jeg skriver kjapt, for snart går turen til Backlund hvor vi fire som er med i styret for Innherred fotoklubb skal konstituere oss. Det vil si:

Konstituere seg, organisere seg, tre sammen, holde grunnleggende møte og velge styre. 

Konstituere, har to noe ulike betydninger i forhold til organiseringen av offentlig politikk. For det første innebærer konstituering av en politisk forsamling – det være seg Storting eller kommunestyre/formannskap – at roller og ansvar for organisasjonens virksomhet fordeles mellom og blant medlemmene av forsamlingen. I Stortinget og Sametinget gjelder dette valg av presidenter og sekretærer, mens i kommunestyrene gjelder dette valg av ordfører/varaordfører.Tilsvarende beslutninger om fordeling av funksjoner og ansvar blant medlemmer av styrende organer finner også sted innenfor frivillige organisasjoner.

For det andre innebærer konstituering at en person ansettes midlertidig i et embete eller i en ledig stilling inntil fast ansettelse kan skje. Normalt vil dette gjelde ledende stillinger der arbeidsoppgavene er av en slik karakter at de ikke kan skyves frem i tid i påvente av at en fast ansettelse har funnet sted.

Etter som det er fotoklubben som skal konstituere seg så passer det med et nytt fotografi her. Jeg har et rikt fotoarkiv å ta av og det bildet jeg har hentet fram i dag, er hentet fra min egen vinduskarmen. Jeg har alltid rundt 6 orkidèer i kjøkkenvinduene, og det er alltid en eller flere som blomstrer der samtidig, før neste eller en ny plante overtar med blomster. Det eneste jeg trenger å gjøre er å sette de sammen i vann. Jeg bruker å tappe i lunka vann i oppvaskkummen, og så står plantene der i de plastikkrukkene som de kjøpes i med hull i bunnen, kan stå 1 -3 timer, uten problem. Dette legger jeg til helgen, bare for å huske det. På sommers tid med mye sol i vindusposten, hender det at de får en omgang til med vann. Jeg liker best de helt hvite, men har nok fått noen i gave en gang, så som den jeg viser i dag (ikke helt hvit). Nøysomme og vakre planter, synes jeg. Her kommer altså bildet av orkidèen, sett på mitt vis :