31.07.15. Blogging fra friluftstur, kom deg ut i skog, ved strand eller på fjell, det er balsam for sjelen :)

På juli måneds siste dag kommer et blogginnlegg med masse bilder fra en tur vi hadde tidligere i uka som gikk. Turen gikk til Malså gruver i Verdal, Nord – Trøndelag. Min mann som har familie på morsiden fra Verdal, hadde vært til Malså gruver da han var liten gutt og foreslo at vi skulle ta turen dit. Egentlig hadde vi ikke forberedt oss på en gåtur ut i naturen, fordi min mann trodde det skulle være bilvei helt fram. Men det viste seg at det ikke var tilfelle, det er nok lenge siden han var liten, og ikke så lett å huske alle detaljer. Men det var da bare trivelig med en tur ut i friluft med mye fantastisk natur å se. Som selvsagt ble avbildet. Det eneste negative jeg vil si er at veien dit er dårlig merket med skilt. Når vi kom til et sted hvor veien delte seg, tok vi en sjanse, og jaggu hadde vi flaks hele veien og vi fant derfor fort fram. Men det var litt dumt å kjøre så langt i uvisse pga. dårlig skilting.

Den eneste vi traff på tur innover var en terrengsyklist som vi møtte nesten på parkeringsplassen før vi begynte på gåturen. Det er rundt 2 km. gange innover fra der vi var nødt til å parkere, inn til Malså gruve. En fin liten tur.

 

 

Malså gruver

 

 

På turen kjørte vi forbi denne gamle hytta

 

Kjørte forbi denne fossen. Da fikk fotografen eller undertegnede øvd seg på å stille inn lukkertid m.m. for å få fin “slørete” effekt på fossen

 

 

Ganske grå himmel med et og annet blått hull. Vakkert !

 

 

Jo, da det blir molte i år også

 

 

Ikke mange meterne igjen nå

 

 

Fremme ved den lille hytta eller gapahuken som er bygd i tilknytning til dette historiske stedet Malså, her fra info. – tavlen

 

 

Her har det da vært en kobbergruve

 

 

Byggekunst

 

 

Ruiner i dag

 

Steiner fra bruddet med kobber i seg

 

 

Slagghauger

Gammelt utstyr

 

 

Et tannhjul som drev drifta for lenge siden

 

 

Men så kom det ei skikkelig regnskur, da var det godt vi hadde denne hytta / gapahuken og krype inn i. Min mann sitter allerede her 🙂

 

 

Greit å være inne når det regner ute

Flott utsikt når regnet stagnerer

 

 

Slagghauger

 

 

Flekkmarihand, fredet blomst som vokser i skog / myr / fjell. Det er egentlig en vakker orkidè

 

 

Flere mindre elver / bekker

 

 

Åhhhh ja, ikke langt til “mister Brum, brum” heller nei. Må innrømme at det var litt skummelt å være i nærheten av et bjørnehi. Det kan vel anvendes flere år på rad vil jeg tro

 

 

Vakkert med storkenebb blant bregner 🙂

 

 

Tyttebær i anmarsj

#foto #photo #fotografi #photography #bilde #picture #friluftsliv #outdoors #skog #forest #fjell #mountain #Norge #Norway #Verdal #Malså #kobber #copper #gruve #mining #historie #history #natur #nature #vakkert #beautyful

 

Her litt info fra Verdal historielag om Malsåfeltet, Malså kobberverk:

 

Feltet ligger i Malsådalen ca 10 km fra gården Sæter, her ble det forsøkt drift i 1870 årene.

Gruvene ligger meget vanskelig til, vegen dit var ikke kjørbar med vogn slik at transporten  til uskiping ved Trones som ligger ca 4 mil unna måtte foregå om vinteren. Det var mulig å  kjøre med hest og et såkalt drag på sommerføre.

I ruinene etter drifta finnes rester av alt som måtte til for å drive, fra selve gruva til smelteovnen. I et fossestryk er det rester etter et stort vasshjul. Det er grunnmurrester etter hus, det var både bolighus, laboratorium og verksted, det meste av disse restene stammer fra siste periode 1915-17. Men det var også en god del bebyggelse i første periode det kunne bo opptil 100 personer rundt gruvene det inkluderte flere familier med barn.

Et av husene fra den første perioden ble revet og flyttet til Vuku og oppsett ved kirka og brukes den dag i dag. Det er den såkalte ?Kjerkstugu? brukes til møter, begravelser og lignende. Flyttingen skjedde kring 1900.

Eller var det stor aktivitet fra 1915 og utover det ble bygget mange nye hus, verket kjøpte tømmer på rot både hos Verdalsgodset og fra statsallmenningen.

Det var ført frem elektrisitet til gruven i løpet av 1916 slik at en kunne elektrisk drift av både sag og maskiner til gruva.

Det første bygget som ble reist var sjefsboligen, den gikk under navnet ?Villaen? videre ble det reist et verkstedbygg og arbeidsbrake hvor arbeiderne skulle bo og spise.

Det var i alt 60-70 personer, her medregnet snekkere og andre hjalp til med å få alt  ferdig.

En sprengingsulykke skjedde i februar 1917 hvor en svenske omkom (Karl Magni Petterson).

Men det ble bare med prøvedrift selv om den gikk over flere år kom en aldri så langt at ordinær drift ble startet. Det ble for dyrt, gruva låg langt til fjells og transport av varer til gruva og ferdigvare tilbake kunne ikke lønne seg.

Etter at det var slutt ble også noen bygninger tatt vare på. Villaen ble kjøpt og flyttet til Østerdalen, Et laboratorium ble flyttet til en gård i Ulvilla, også verkstedet ble flyttet til en gård i Ulvilla. Arbeidsbraka ble flyttet til Inndalen og brukt som forsamlingshus der

27.07.15. Fra sofakroken blogges det noen tanker :)

Jeg har inntatt sofakroken for kvelden. Hører med et halvt øre på nyhetene. Huff, det er så mye tragisk som skjer der ute i verden. Så sitter liksom vi her i Norge og blogger om hvilke stiler, moter og interiør som er det hotteste. Personlige historier blottlegges og små konkurranser / utfordringer hiver vi oss på, altså alle blogger om alt og ingen ting. Det er jaggu meg kontraster. Jeg tror liksom ikke vi greier å ta alt innover oss av alt det tragiske som skjer rundt om kring. Men forsøker heller å fortrenge det som er vondt der ute.

Er selv så barnslig at jeg lurer på om vi ikke alle kan være venner i verden. Vi er av samme rase, menneske eller om en vil homo sapiens. Jo, da bør en fordele goder / rikdom jevnere i verden og begynne å kommunisere med naboen, selv om han er fra Afrika, og snakker minimalt norsk. Det er mye som kan sies med kroppsspråk. Det handler om å være nysgjerrig og å lære å forstå andres kulturer, kontekster og måter å tenke på. En bør være åpen og “lydhør”. Så kan en lytte å vise interesse, heller enn å prøve å få fram egen fortreffelighet. Skulle naboen din være homofil er det ingen grunn til ikke å ville bli kjent med han, på lik linje med den andre naboen som er heterofil. 

Så bør en lære å tenke selv, ikke blindt følge en leder, vennene eller en gruppe, som sier hva vi skal gjøre eller ikke gjøre. Du bør kjenne på din egen indre stemme heller enn å gå for det som “gjengen” sier er bra / ikke bra 🙂 Så trenger ikke alle å være A4 – mennesker. Med det mener jeg at noen framtrer som mer fargerike enn andre, de går med klær i egen stil og skiller seg ut med måter de er på. Kanskje har en andre normer, standarder og etiketter for hvordan oppføre seg. Lær å like de som er annerledes, de kan være vel så artig å kjenne. En kan bli beriket av slike vennskap, på tvers av raser, religioner, kulturer, sosiale kontekster, legning, handicap, stiler, noen er fattige og noen er rike, og ellers gruppetilhørighet. Du må tørre og nærme deg dine medmennesker, uansett.

 

Åpenhet og nysgjerrighet, inkludering kommer en langt med for en bedre verden, samt å tørre å bli fattigere på materielle ting, så start i dag !   🙂

(sikkert ingen som tar dette innlegget høytidelig fra en som er glad i å omgi seg med vakre ting, men jeg er “ÅPEN” …………)

 

Legger ved et bilde jeg tok i dag 🙂

#personlig  #politikk #politics #tanker #thoughs #fred #peace #inkludering #incuding #holdninger attitudes #verden #world  #mennesker #håp #hope  #framtid  #future #levesammen

 

 

  

26.07.15 Sandaler bør en ha, et “summermust” :)

Ja, her et nesten et utgått par, så et nesten nytt par. Det er deilig å gå i sandaler. Men da bør været være deretter. I år har jeg ikke brukt sandaler noe særlig. Det har vært litt for kaldt. Så de står nå her på utstilling da, he-he !

 

 

#sko  #shoes #mote  #fashion  #sandaler #sandals #sommer  #summer 

26.07.15. Med fat som sier sommer og trivsel med venner:)

I går inviterte vi noen gode venner hjem til en sommertrivselskveld. Det ble det til gangs. Vi satt oppe til ungdommen i huset kom hjem med noen venner etter stengetid for utelivet i Levanger (kl. 02.00). Vi spiste og drakk godt. På fatene denne kvelden ble det et oste- og et spekematfat. Disse kan godt kombineres, ingen fare. Dette er jo mat som tåler å stå litt også, så kan en kose seg lenge.

Etter som det hadde vært noen solglimt utover dagen gikk vi for å sitte ute i den trønderske kvelden / natten. Med to terrassevarmere i sving trodde vi det skulle gå bra. Men en kald vindtrekk gjorde til at vi måtte ta med maten å trekke inn i varmen. Men oppdaget senere på kvelden at vinden hadde avtatt, og temperaturen ikke var så verst. Så da inntok vi terrassen igjen. Det er godt å sitte ute da. Når det er sommer, brrrr en trøndersk en 😉 Nei, kan vel ikke si det bestandig er dårlige somre i Trøndelag for forrige sommer var enestående værmessig. Så det kan variere mye her.

Ellers skal jeg i vei å se Spelet i kveld:  

?Spelet om Heilag Olav? er kjernen i festivalen ?Olsokdagene på Stiklestad? som arrangeres hvert år i slutten av juli. I 2015 går selve festivalen av stabelen i tidsrommet 22.-29.juli, mens det spilles fire forestillinger av ?Spelet om Heilag Olav?.
24. juli kl. 23.00
25. juli kl. 23.00
26. juli kl. 23.00
29. juli kl. 23.00
Velkommen om du har tid et år !

 

I alle fall ble kvelden toppers !

 

 

Fat med smak av sommer, og ja det ble mat igjen. Jeg tror jo aldri det blir nok mat, slik er jeg  🙂

 

Litt utpå kvelden

 

#mat  #food  #sommer  #summer  #trivsel  #venner #terrasse #detgodeliv  

24.07.15. Her lakkeres det bil i dag

Bilen som min sønn eier ble brukt som rekvisitt i filmen “Børning” ,og noen opptak ble gjort i Levanger, her vi bor i Trøndelag. Flere kjente skuespillere spilte i filmen, Sven Nordin, Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Otto Jespersen, Steinar Sagen og Henrik Smestad bl. fl. Bilen, en volkswagen 1,9 TDK er nå under oppussing. Den lakkeres gul ute i garasjen her, for ikke å si gulere. Gul har den alltid vært, men nå blir den kraftigere gul. Min 19 – årige sønn Bendik er spesielt bilinteressert og kan vel kalles “råner”, da han liker å kjøre bil med kompiser. Han liker å mekke bil med kamerater. Da han nå er sveiselærling, hjelper det også på om noe skal fikses. Han er ofte i vei og hjelper kamerater også med bilmekking, så får han også tjenester tilbake. I tillegg har han en volvo 940 turbo som står utenfor her, i tillegg til “Gråtassen” (traktoren) som han kjøpte for konfirmasjonspenger. Faren har vært ute og hjulpet til litt også. Mor var bare ute med fotoapparatet. Tror bilen blir skikkelig stilig når den blir ferdig 🙂

……og i mens parkerer mor sin bil ute :)))

 

Underveis

 

Far og sønn i garasjen

 

Stilig bil! Den blir gul på taket, gulere

 

Gult er visstnok kult

 

Det skal være sikkert, det høres når han kommer hjem, det er sikkert 😉

 

#bil #bilar  #car #Børning #film #børn #råne #råner  #raggare #volkswagen #nordicbilseter #Norge #Norway #mekke #motor  #turbo  #gul #yellow  #lakkering #painting #paintingcar #garasje #garage #carfixing   

22.07.15. Vært ute i hagen en tur :)

Jeg gikk ut i hagen for å henge i hop peonbusken litt tettere ved å sette et stativ rundt den. Den har nettopp begynt og blomstre. En er nødt til å støtte den litt opp pga. ellers vil peonrosene henge ned til bakken etter hvert, fordi stenglene ikke greier å bære tyngden av blomsten. Fotoapparatet fikk lufte seg også, så da ble det noen bilder igjen da 🙂 Slik er det med meg, liker å fotografere kjempegodt. Så da er fotoapparatet med meg på det meste. Tok etterpå en runde for å inspisere, he-he 🙂 Jeg liker godt å ta hjem antikke / eldre saker å flette det inn i hagelandskapet. Jeg synes det virker sjarmerende 🙂

 

Her er bilder fra min lille inspisisjonsrunde ut i hagen. Er glad jeg bor landlig til 🙂

 

 

På “Bruktbobutikken” her en dag fant jeg et vaskebrett og et lite gammelt melkespann. Vinduet er fra samme sted. Glasset et skittent, men jeg planlegger å ta glasset ut og bruke vinduet som ramme til fire portrettbilder som skal være med på Innherred Fotoklubbs utstilling på biblioteket i september i år. Lavendelen og krukka fant jeg på hagesenteret i bygda


 

 

Det blir roser i år også

 

Det ser da bra ut til tross for dårlig vær. En er sjelden ute og nyter blomsterprakten, det er synd 🙂

 

Nytrappa. den gamle var helt ødelagt, men nå har min “handyman” fått ordnet ny

 

Klatrehortensiaen har vokst seg stor og hvit

 

Artig å bo på landet, da ser en gjerne slike syn. en tilfeldig tur ut kan bli spennende 🙂 Ja, det er mine busker i forkant


 

En gammel kokskasse kan en gjerne ha blomster i. Både den og den gamle stolen som fungerer som pidestall er kjøpt på “Bruktboen” her i nærheten

 

Det blomstrer

 

Mot naboen


 

 

To gamle potetkasser jeg har planer for etter hvert

 

Ved ei trapp

 

Sommermat i dag, kyllingsalat

 

Det blomstrer i alle krukker

 

Noen få jordbær blir det i år også. I år tok vi opp det villnisset av en jordbærhage vi hadde, og plantet jordbæra i blomsterkasser i stedet. Mindre ugress her

 

Bugnende plommeår i år 

 

Så til dagens lille jobb. støtte opp peonbusken. Jeg har en peon i dyp rød farge og en rosa 

 

Peoner er virkelig vakre blomster

#hage  #garden  #interiør  #interior  #hjem  #home  #blomster  #flower  #hortensia  #peon  #plommer  #jordbær  #sommersalat  #flammentanz    

 

 

22.07.15. Ønsker meg slike sommernetter ! (googler steder og vær for tiden, men blir ikke klokere)

Ja, en kan gjerne ønske seg tilbake til en sommernatt i 2012. Disse bilder er tatt i Råkvågen rundt St. Hans-tider, kl. 23.15 på kvelden. En utrolig stemningsfull natt 🙂 Familien var på besøk til min lillesøster som den gang bodde i Sørfjorden like ved Råkvågen. Før vi kjørte hjem måtte vi ta en tur ut til Råkvågen, bare 10 minutter med bil unna der hvor min søster bodde. Det var verdt “bryet” og sent ble det før vi var hjemme på Levanger, men det var magisk.

I år greier ikke vi å bestemme oss for hvor turen går. Har snart “googlet” alt av vær / steder over hele norden. “Drittvær” over hele norden, lave temperaturer og ustabile værforhold. Det er ikke det rette året vi har planlagt tur i nære områder. dessuten har vi nå billetter til “Spelet”. Mente å bestille billetter til fredagskvelden, men må ha “blingset” og billettene er til søndagen i helga. Kronprins Haakon og Mette Marit + de to yngste barna kommer dit også på fredag for å se. De natter over på Stiklestad og har ikke offisielt oppdrag dagen etter. Det er teaterstykket om Olav den Hellige`s kristning av Norge som utspilles, og hvor han ender sitt liv i “Slaget på Stiklestad”. Spilles i nabobygda Verdal denne helga og også den 29. juli. Må dit og ikke minst se tidenes yngste Helga, som heter Martha Løseth Borgen. Jeg hadde den ære å stifte bekjentskap og spille sammen med henne i teaterstykket “Folkehelten”. Dessuten er det siste året med den regissøren som har vært den seneste tid, og da har det vært nattforestillinger. Blir sikkert noe helt annet med lyssetting og det hele. Det ønsker jeg å få med meg. Jeg gleder meg 🙂

Slik går da dagene. Men kan da ha mange flotte turer i nærområdene inntil da 🙂

 

Ønsker meg slike sommernetter, sukk !

 

 

 

#foto  #photo  #fotografi  #photography  #bilde  #picture  #Nikon  #Norge  #Norway  #natur  #nature  #fjord  #fjords #Råkvågen  #sommernatt  #juni  #stemning #solnedgang  #sunset  #vakkert  #beautyful  #lovely

 

21.07.15. Finnes det vakrere blomster enn de vi plukker selv ute i den ville frodige naturen?

Her noen buketter plukket på gåtur i går. Jeg synes villblomster er de aller vakreste blomstene å ha på bordet. Ikke noe slår disse. Er det flere som mener det samme? Ellers her i huset googles det på yr.no og ingen planer enda for evt. en liten ferietur her til lands. For den sagt`s skyld kan en google hele Norden og ikke finne varme, sol og stabilt vær noen steder. En kan like gjerne ta turen nordover som andre steder. Nå utover ser det mest stabilt ut der. Men dog ikke så varmt da. Vi får se…………….En kan jo alltids bringe med seg antibiotika – tabletter på tur, ingen ting i veien for det, he-he 🙂 (Du bør lese tidligere blogg – innlegg for å vite mer om dette 😉  

 

Fra gåturen i går ble det med en flott bukett hjem, vakkert !

 

Nyperoser, nydelige, men kortvarige innendørs i vase. Denne lille vasen var et lite kjøp jeg gjorde på “Bruktboen” i nærheten. I glass, grønn- og gullfarget 🙂 

 

Prestekrager, blåklokker (ikke så tydelig på bildet her, men), geitrams, smørblomst, bregner fra skogen, blåknapp, rødkløver m.m.

 

Nyperose

 

#blomster  #flower  #villblomster  #nyperose  #prestekrager  #blåklokke  #prestekrage  #geitrams  #blåknapp  #smørblomst  #natur  #nature  #flora #bukett  #bouquet

21.07.15. Skikkelig gåtur på cirka ei mil gjør godt og litt vondt

I går tok vi joggeskoene på og ut vi dro i det fantastiske turområdet vi har her på Mulelia i Levanger, med Skånes / Djupvika / Børsåsen.

Jeg følte meg mye bedre i går og trodde jeg gikk mot snarlig bedring av bihule- / evt. tannverkhistorien, som jeg har slitt med den seneste tiden (se blogg – innlegg tidligere). Undertegnede trengte ikke smertestillende på hele dagen i går og hevelsen i tannkjøtt opp mot kinnbein hadde blitt litt mindre. Men det var før jeg i dag morges troppet opp hos tannlegen på timen jeg fikk via telefon i forgårs. Jo, ferievikarierende tannlege for den tannlegen jeg normalt bruker kunne fortelle på bakgrunn av bilder at den jekselen jeg rotfylte i 2012 trolig hadde en kanal til som ikke var blitt oppdaget under rotfyllingen. Så fikk jeg antibiotika for en uke framover med beskjed om å komme meg til tannlegen min når hun kommer tilbake fra ferie. Dessuten kunne hun se at det hadde dannet seg en fistel / utførselsgang, så noe av verket i byllen hadde funnet veien ut på egen hånd. Derfor kjentes det bedre ut for meg i går. Det vil antageligvis bli forsøkt en ny rotfylling av den kanalen tannlegen ikke hadde oppdaget, eller tannen blir rett og slett tatt ut hvis det ikke går. Så vil det bli tann på stift / krone antageligvis. Jeg er ikke noe redd for tannleger, så det går sikkert helt bra. Jeg er mye reddere for regninga etterpå, he-he ! Blir sikkert ingen billig affære, men tennene bør en ha i orden, det er sikkert.

Ja, i går ble det gåtur til gangs. Skal det være, så skal det være……liksom. I går var det rundt 14¤C og vindstille med et solglimt utpå dagen, så egentlig var det riktig så fint på tur. Ferden gikk i nærområdet. Jeg vil si at å bo her nede i Mulelia er toppers da det er så mange “gå-tur-valg”. En har kortere strekninger og en har lengre strekninger. Noe for enhver smak. Så kan en variere hvor en vil gå. Enten en vil være nede ved sjø (Skånes / Djupvika) eller litt oppe på en hei (Børsåsen). Eller gå ovenfor E6-området, ved Rinnleiret og opp er det også flere turmuligheter. Vi er priviligerte her. Så er det så flott her. Det vil mine bilder vise. Aldri på tur uten fotoapparat, det er mitt motto. Så er det bare å traske i vei. En får virkelig gått seg varm på den ruta vi valgte, i alle fall om en har litt rask gange på de vannrette lange strekningene og så er det bratte stigninger også å forsere, som gir mer utfordring og svette på ryggen. Deilig !

 

Her sitter jeg på toppen og speider utover Levanger (Nord-Trøndelag), vakkert !

 

Sjarmerende steder passeres

 

Så er det mange dyr å se på strekningen, her representert av Bæ 1. og Bæ 2.  :))) De ville så gjerne hilse på oss 🙂

 

Kyr

 

Naust ved fjorden

 Litt gult i alt det grønne

 

Djupvika, i fjæra (hvis en fortsetter langs fjæra etter Skånestangen). Her kan en skrive inn navnet sitt i en “kasse”. Den som henger til høyre i bildet på grantreet. Her kan en sitte litt for en liten pause. For etter dette blir det bratt, fordi en tar turen oppover i skogen mot Børsåsen

 

 

En fin tørket kråkebolle i fjæra

 

Fjæra / stranden

 

Stein- og rakvedkunst

En hytte i skogen like ved fjæra / stranden

 

Så tar stigningen fatt og en kan se stranden / fjæra langt der nede

 

Romantikk i skogen, i alle fall hjerter så det holder

 

Hadde himmelen vært mer spennende i bakgrunnen så hadde strålandet gjort seg mer på bildet. Men jeg synes det var vakkert 🙂

 

En liten rast halvveis til toppen

 

Fin utsikt


Så inn i skogen igjen

 

Mye vakkert der også

 

Blomstereng

 

Så dukket denne opp blant trærne

 

Så fin Fola Blakken

 

 

Gjerder må forseres, fin stil på sjøla, he-he 🙂

 

Så er vi fremme med mye besøkt utkikkspost i Børsåsen, med grill og nydelig utsikt

 

Her fra denne gapahuken kan en se utover gårder og ned til Levanger som ligger i et sund

 

En liten hytte ligger også her

 

Ved siden av gapahuken står ett av de største bjørketrær i Levanger, det tror jeg sikkert. Ja, det er faktisk ei bjørk, men gammel og grov i stammen

 

Spennende i skogen nedenfor

 

Gården Stavrum på vei hjem, det er denne gårdens kyr som beiter i området rundt gapahuken

 

Etter turen smakte det godt med fiskeboller

#friluftsliv  #outdoor  #recreation #gåtur  #walks  #skog  #forest  #strand  #beach  #natur  #nature  #Norge  #Norway   #Levanger  #Skånes  #Børsåsen  #Djupvika  #gårder  #farms  #NordTrøndelag  #sau  #sheep  #cows  #hester  #horses  #vakkert  #lovely  #trim  #exercise  #utsikt  #view

 

 

 

 

 

 

 

 

19.07.15. Allerede hatt de første sommergjester, alltid hyggelig :)

I forrige uke hadde jeg besøk av min 14 mnd. yngre søster, Anne Grethe, som kommer fra Rørvik, Lauvøya. Hun hadde med seg datteren Sanna og sønnen Oskar. De hadde feriert ved Hunderfossen ved Lillehammer og gjorde på returen noen dagers stopp her. Mannen hennes dro videre på laksefiske i Namsen, så da ønsket hun heller å være her noen dager. Hun hadde jo kjørt hit til oss og plassert sin bil her for over en uke siden, så da kunne hun for egen maskin ta seg herfra. Greit var det derfor for henne ha bilen sin her også fordi jeg var jo på jobb på dagtid. De kunne shoppe litt på Magneten osv. dessuten ønsket tenåringsdatter å oppleve VG-lista i Trondheim onsdagen som var. Jeg begynte jo ferie først denne fredagen.

Vi måtte jo finne på noe når hun var her. Så det ble en tur på Roknesvollen 4H-seter på tirsdags ettermiddag / kveld. Hvor vi grillet hamburgere / pølser og inntok middag. Så ble det VG-lista på onsdagskvelden med pizzaspising ved Egon på Stjørdal på tilbaketur. På turen til Trondheim ble også min 13 år yngre søster, Marthe Beate, med og hun nattet over til torsdag. Hun bor på Steinkjer nå. Vi er tre søstre. Det er alltid hyggelig og treffes !

 

Bilder fra besøk:

 

På tur til Roknesvollen

 

 

Hælveis som vi sier i Trøndelag (halvveis)

 

Framme ved seteren

 

Lille kattepus…..

Hønene er kalt “Spicegirls”

 

Hest / gjeter / kalv

 

 

Grilling

 

Katten fotograferes

 

En liten rast på tur ned

 

Info.-tavla

 

Bare å velge blant utfartssteder i Levanger

 

Som en kontrast til setertur tas også med bilder fra VG-lista i Trondheim, her “The sisters”. Stor stemning og masse folk 🙂 Hadde bare med mobilkameraet, så det ble ingen nærbilder, se nedenunder for flere bilder 🙂

 

Astrid Smedplass opptrer

 

Gaute Ormåsen m.fl. på scena

 

Omar Bhatti og “Crew”

 #friluftsliv  #seter  #grilling  #Levanger  #Roknesvollen  #VG-lista  #Trondheim  #feriegjester  #trivsel