Jo, en skal så absolutt kose seg i jula med god mat. Jeg handler inn som om butikker skulle være stengt i 3 uker, nærmest, he-he ! Er det noe jeg liker, så er det å lage god mat. Prøver å holde på tradisjoner.
Ribbemiddag med tilbehør
Julemattallerken, foruten ribbe; sossisser, hvit julepølse og vanlig kjøttpølse, medisterkaker, poteter, rosenkål, surkål, blandingsgrønnsaker som gulrøtter, brokkoli og blomkålbuketter, rørt tyttebær, syltet agurk (da Rema var utsolgt for pickles da jeg var der), brun saus (den er supergod med fløteskvett, brunostskiver og en syrlig liten skvett / ingrediens (bruker kraft fra de rørte tyttebærene). Noen bruker kanskje bare fettkraft til, men vi har alltid hatt saus til. barna pleide å si, “Det blir ikke jul uten at mamma har kokt over brunsausen (utover ovn, det gjorde jeg mye, når jeg hadde masse å gjøre samtidig, som det ofte blir når en lager mat på julaften, he-he!).
Dessert, julaften
Julefrokost / lunsj
Lutefisktallerken, foruten lutefisk; erterstuing, kålstappe, poteter, sprøstekt bacon, gulrøtter, sirup
#julemat #tradisjon #ribbe #lutefisk #julelunsj #dessert #riskrem #godt
Så mye god mat! 🙂 Julen er alltid så koselig! 😀
elisebr: Ja, en må jo kose seg i julen. Enig med deg at det er en trivelig tid !!!
Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Ha en fin seinkveld!
PS! Har vært svært lite innom i det siste pga. travelhet 🙂