25.12.14. Julemat

Jo, en skal så absolutt kose seg i jula med god mat. Jeg handler inn som om butikker skulle være stengt i 3 uker, nærmest, he-he ! Er det noe jeg liker, så er det å lage god mat. Prøver å holde på tradisjoner.

 

Ribbemiddag med tilbehør

 


 

Julemattallerken, foruten ribbe; sossisser, hvit julepølse og vanlig kjøttpølse, medisterkaker, poteter, rosenkål, surkål, blandingsgrønnsaker som gulrøtter, brokkoli og blomkålbuketter, rørt tyttebær, syltet agurk (da Rema var utsolgt for pickles da jeg var der), brun saus (den er supergod med fløteskvett, brunostskiver og en syrlig liten skvett / ingrediens (bruker kraft fra de rørte tyttebærene). Noen bruker kanskje bare fettkraft til, men vi har alltid hatt saus til. barna pleide å si, “Det blir ikke jul uten at mamma har kokt over brunsausen (utover ovn, det gjorde jeg mye, når jeg hadde masse å gjøre samtidig, som det ofte blir når en lager mat på julaften, he-he!).

 

 

Dessert, julaften

 

Julefrokost / lunsj

 


 

Lutefisktallerken, foruten lutefisk; erterstuing, kålstappe, poteter, sprøstekt bacon, gulrøtter, sirup

 


 

#julemat  #tradisjon  #ribbe  #lutefisk  #julelunsj  #dessert  #riskrem  #godt

2 kommentarer
    1. elisebr: Ja, en må jo kose seg i julen. Enig med deg at det er en trivelig tid !!!

      Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Ha en fin seinkveld!

      PS! Har vært svært lite innom i det siste pga. travelhet 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg