22.02.15. Ut på tur med fotoapparat i dag, Eidsbotn rundt ca. 1 mil gange

I dag var ikke været like bra som i går her i Trøndelag, men det er ikke noe hinder for å ta seg ut. I dag ble min mann med også. En blir litt lei av å gå i nærområdet til bostedet mitt, selv om det er toppers natur her altså. Men fotoapparatet mitt ville gjerne oppleve noe nytt. Så jeg foreslo og ta bilen å kjøre inn til byen Levanger, og så parkere bilen ved bryggestua, så ta beina fatt rundt Eidsbotn. Dette er en tur på ca. 1 mil, det skulle nå gå greit. Jeg synes det er hyggelig å gå tur, og så får en så mange sanseinntrykk under veis. Det være seg lukter, syns- og hørselsinntrykk. vann som renner, lukt av tare / tang og sjø. Supert er det ! Det var noe surt og kaldt på runden i dag. Her er mine fotoshoot fra turen rundt Levangersundet / Eidsbotn.

 

Hester på gård nær Nossum travbane

 

Nettopp startet runden, ny bro er under byggeing ved sjetèen, stilig !

 

Nybroen ved sjetèen og inn mot byen

Spennende liten pir ut i sjøen

 

Nesten alt fanger oppmerksomhet hos et våkent øye

 

 

Som disse mosedekte trærne, vakkert

 

En skimter Alstadhaug i det fjerne

 

Et gløtt opp mot byggefeltet på Julsborg

 

Alstadhaug kirke

 

En forflytter seg litt og vips får en en annen stemning i bildet

 

Flere nybygg ved Nossum

 

Nærmer oss byen igjen

 

Broanlegget fra andre siden, nå aner en snart slutten på gåturen

Ærverdige #gamle skolen”

 

Nesten kommet fram til bilen, da kom det en snøbyge.  Skikkelig bra “tima” tur

 

Da vi kom hjem smakte det godt med saltkjøtt og rotgraut som vi sier her. Det heter vel kålrabistappe noen steder. Det ble ikke feittirsdagsmat på tirsdagen som var, pga. hektisk hverdag på jobb. Men smakte like godt i dag.

#foto  #photo  #photography  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #Levanger  #Sundet  #Eidsbotn #Alstadhaug  #kirke  #sjø  #friluftsliv  #vakkert

 

 

22.02.15. Lørdagstur med fotoapparatet, ekstrem flo langs kysten

På lørdag fikk jeg lyst til å pakke med meg fotoapparatet på gåtur ut i Norges og nærmere bestemt Nord-Trøndelags vakre natur. Turen gikk hjemmefra og utover til et sted ved sjøen som heter Djupvika. Blir vel ca. 8 km. gåtur til sammen hjemmefra. Mannen min ville heller sitte hjemme og se på TV, det er jo VM i Falun. Jeg er ikke så interessert i det, mye bedre å komme seg ut. Det er deilig å komme seg litt ut i friskluft. Jeg er svært heldig som har så flott natur i rundt meg her jeg bor. En må passere et sted som kalles Skånes og det er et yndet utfarssted for folk som vil ut i naturen og ved sjøen. Det er flere sitteplasser og ildsteder på stedet. Jeg tror de fotoer jeg har tatt vil vise hvor flutt det er. Så var ikke været så verst heller her i Trøndelag. Det er jo så lite snø på fjellet for tiden at sjøliv blir tingen denne vinterferien. Utrolig vårlig til å være i februar.

 

Et landskap på turen, nesten ikke snø her i lavlandet. Men det var ekstremt høy flo

 

Brygge og naust

 

Et koselig hjem ved sjøen

 

Ikke bare tobeinte som har gått forut

 

En gård jeg passerer på turen

 

Utrolig flott beliggenhet for denne storgården

 

En gammel mølle står også på et jorde

 

Her er det kommet opp et skilt over vindmølla

 

Solglimt i skogen, magisk å gå alene her

 

Vakkert !


 

Interessant kunstverk i sjøen

 

Framme ved målet, Djupvika. Her kan en skrive navnet sitt inn i ei bok som ligger i kassen her

Her ble det flere fotoer av samme brygge, synes det er så flott et landskap her

 

#foto  #photo  #fotografi  #photography  #Norge  #Norway  #natur  #nature  #landskap  #vakkert  #gåtur #friluftsliv

22.02.15. “Hjemmelaget” pizza i langform / oppskrift

 

“HJEMMELAGET” PIZZA, NAM  !

(Jeg setter “hjemmelaget” med anførsler, da jeg er meget glad i Toros pizzafyllblanding med tomat og løk som basis for fyll)


På fredags kvelden hadde vi “hjemmelaget” pizza her i huset  og da ble det litt fotografering, samt oppmålig av ingredienser for å lage en oppskrift her på bloggen.

 

INGREDIENSER :

(mangler ost på bildet, men er selvsagt siste ingrediens i pizza):

 

Deig: 

1 l. mel                                             Alle ingredienser blandes og knas (jeg bruker fingrene)

3 dl. varmt vann                            Deigen trykkes ned i smurt langpanne (jeg smør formen med melange)

1 dl. matolje

1/4 ts. salt

1 pk. tørrgjær

 


 

Deigen ferdig i formen


 

Langpannen dekkes med klede og så får deigen heve i ca. 30 – 45 minutter

Fyll:

2 pk. Toro pizzafyll med tomat og løk

(men tomat kan også brukes eller tomatpurre)

 


 

Videre tar jeg 

800 g. karbonadedeig

2 stk. løk

2 stk. paprika

1 liten boks mais

 

Karbonadedeigen brunes i stekepanne med olje / smør


 

Løken kuttes og brunes i stekepanne med smør / olje

 


 

Jeg steker til slutt alle ingredienser i fyllet litt


 

Alle ingredienser blandes og kokes sammen med pizzafyllpakkene / med tomaterFyllet has utover deigen. Jeg bruker å strimle litt vanlig Idun ketshup over deigen først


 

Den beste pizzaen har godt med fyll


 

Godt med ost og pizzakrydder som topping


 

Stekes så  i stekeovnen på 250 ¤C på midterste rille i ca. 20 – 30 minutter / til toppen er passe gyllen


 

SUPERGOD !  Bon apetit !

 

#pizza  #mat  #oppskrift  #langform  #hjemmelaget  #deig  #fyll  #pizzakrydder  #ost  #godt  #fredagspizza

 


19.02.15. Et foto fra amatørfotografen – Noe vinter på høgda –

Etter som jeg digger å fotografere, og ofte drar ut i naturen på fotoutflukter på jakt etter lyset og flotte motiver, er det på tide med et foto for dagen. Jeg er nok snart tilbake i god gammeldags “bloggeform”, nå da jeg plutselig har fått bedre tid. Da måtte jeg jo bare dele et bilde med leserne. Dette bildet er tatt en dag det var litt ruskete vær og delvis null sikt innover i landskapet. Fotoet er tatt på Støreshøgda i Skogn, Levanger. Nord-Trøndelag for dere som ikke er så kjent her i distriktet. På den høgda står det en trerekke som jeg ofte finner tilbake til. Et flott fotomotiv i skiftende årstid, lys, vær og stemning. Så står det en furu der som ligner veldig på den furua som finnes bak på fyrstikkeska, særlig om en ser den fra en viss vinkel. Vakkert !

 

Her kommer altså; – Noe vinter på høgda –

 

 

#foto  #photo  #fotografi  #photography  #landskap  #landshape  #Norge  #Norway  #natur  #nature  #tre  #vær  #vakkert      

19.02.15. Litt om alt og ingenting med fotoer: VM i Falun – tipping / og noe spiselig :) 2 viser jeg oppsettet / skjemaet, og hv

Så skriver en 19.02.15. Hui og hei hvordan tiden går. Med de temperaturer vi har utendørs her i Trøndelag nå, så aner en at det nokså snart er vår i emning også. Det er jo godt om det samtidig kunne ha vært sol. Men det vinterværet jeg liker best er stabilt snøføre, og da uten salt på E-6, og 5 – ¤C. Det hadde vært fint det, 50 cm med snø i lavlandet, og den kan gjerne ligge i trærne, så det blir som et flott julekort over vinterværet. Men jeg har da levd lenge nok til å vite at været rår jeg ikke over, og ikke andre på to føtter heller. Egentlig prøver jeg ikke å være så opptatt av været, da jeg likevel ikke kan gjøre noe med.

Min mann er på ettermiddagsjobb og min 18-årige lærlingesønn på Kværner har jobbet overtid utover, så i dag fikk jeg spise favorittmat, nemlig sushi, ikke hjemmelaget nei, men like fullt smakfullt. Jeg har til og med lært meg å spise med pinner. Men ikke uten at en arbeidskollega av meg har stått på for at jeg skal bruke pinnene i stedet for bestikket. Hun bruker å si: “Tenk hvor kjekt er det ikke å imponere om du er på restaurant, å ta opp pinnene og spise med de. Ser mer eksklusivt ut da,” sier hun Det hender at vi to “sushielskere” har sushi til lunsj på jobb. Jeg elsker sushi ! Nedenfor et koselig bilde av sushibordet. 

Ellers av aktivisering etter jobb har jeg sjekket resultater etter VM i Falun. Enda jeg absolutt ikke har noen interesse for sport i det hele tatt. Men på jobben til min mann blir alle involvert, både de som jobber der og partnere, i VM.tipping. Vi bruker også å tippe under OL, når det er det. Det går ut på at hver enkelt betaler inn 50 kr. og leverer et ferdigutfylt skjema med navn på nasjoner rangert som nummer 1, 2 og 3. Det er en på jobben til min mann som bestemmer oppsettet / hvilke øvelser som blir representert, og vi fyller inn. Så leverer vi det inn og blir registrert, så får vi pr, mail jevnlige oppdateringer. Tror dere ikke at jeg fikk full score på første øvelse, nemlig sprint klassisk for kvinner, hele 10 poeng. Det ergrer meg at min mann leder med 2 poeng, da han faktisk hadde satt inn den samme plasseringer som meg på sprint kvinner, men han fikk inn Norge på bronseplass på mennenes sprint og fikk der for 2 poeng for dette. Men dette tar jeg vel glatt igjen. Jeg må innrømme at jeg googler litt før jeg tipper, så jeg har en viss peiling. En får 5 poeng for gull, 3 poeng for sølv og 2 poeng for bronse. På grunn av spenningen blir jeg dratt inn i det, altså sportens verden. Når andre snakker om en kar ved navn Petter, bruker jeg å spørre Petter hvem, og se passe dum ut, he-he ! Jeg følger jo egentlig ikke med. Når det er sagt så synes jeg denne Petter og Mullar Krekar får alt for stor plass i medier. Det er da viktigere ting enn dette som bør på forsidene av aviser, etter min mening. Nå ble det nok noen lesere her som gikk ut og ikke ønsker å lese mer av dette blogginnlegget, men det får så være, he-he ! På bildet nummer 2 vises skjemaet / mitt oppsett. Kan dette være en god løsning å innføre også på andre arbeidsplasser? Meget sosialt og spennende, samt en kan jo vinne over 1000 kroner på sammenlagtseieren. Alt etter hvor stor innsats / pengesum en legger i, og hvor mange arbeidstakere som er med. 

På det siste bildet er nok en favoritt hos meg når det gjelder “kosemat”, nemlig croissant. Jeg er så glad i croissant at jeg burde ha vært født inn i denne verden som franskmann. På – 89 – 1990-tallet, husker ikke helt, var jeg på studietur til Frankrike, Paris, med mine medstudenter på sykepleierhøgskolestudiet. Det jeg husker ganske godt er første gang jeg smakte croissant. Det var jaggu meg nydelig. På hotellet vi lå på var det fast innslag under frokosten å få servert croissant. Selvsagt savnet jeg grovbrødet etter flere dager med denne kosten. Men jeg synes det er mye bedre å få det en sjelden gang i blant, her hjemme i Norge.

Ellers bør jeg få sagt at denne damen nå begynner å normalisere hverdagene mer og mer nå, da teaterperioden er over for denne gang. Jeg håper virkelig jeg får flere oppdrag i teatersammenheng og går bare og venter på mail eller telefon, he-he !

 

Med sushi på bordet

 


 

VM i Falun – tipping

 


 

Croissant


 

#hverdagen  #sushi  #VM  #Falun  #croissant  #kos  #vinne  #konkurranse

14.02.15. Noen fotoer i anledning dagen – HAPPY VALENTINE –

Å feire Valentines Day er ikke en skikk jeg har et supert forhold til. Men det er da hyggelig å kunne gi sin kjære litt oppmerksomhet i hverdagen. For noen år tilbake eksperimenterte jeg litt med lys og ulike stillebein i forhold til denne dagen, så fikk jeg tatt noen bilder av det. Fotoene jeg vil vise i dag kommer fra dette eksperimentet + at jeg har lagt med et bilde som også passer på dagen, som har vært Innherred fotoklubbs presentasjon i årboka til NSFF (Norsk Selskap For Fotografi).

Ellers dagen i dag, jo den er viet teater om litt. Det er “Vinsjan på kaia” igjen med Verdal teaterlag. Har nå bare denne i kveld og to forestillinger i morgen. Det har vært en suksess. Artig ! Men når jeg kommer hjem har jeg et stort sushibrett stående, så vil det bli litt vin og hygge med min mann.

 

Lys, rose og hjerte

Rød rose og hjerte

 

Denne lysåpningen åpenbarte seg bak isen i Tennforsen i Sverige, et hjerte

 

#foto #photo  #fotografi  #photography  #Valentine  #kjærlighet  #hjerte  #rød  #rose  #stillebein  #romantisk

 

11.02.15. Foto for kvelden / Delt førsteplass i Innherred fotoklubbs konkurranse, månedens bilde

I kveld vil jeg legge ut et foto som fikk delt førsteplass ved Innherred fotoklubbs uhøytidelige fotokonkurranse som går hver måned. Vi hadde klubbmøte med årsmøte i går kveld.  I klubbmøter bruker vi å stemme over månedens bilde. Denne gangen var gitt oppgave på forhånd, altså temaet; “TRE”. Fotoet jeg tok er fra i høst, da jeg var nede på Rinnleiret ved badeplassen på Levangersiden av området. Det var en ettermiddag med tykk tåke og fuktig luft. Så fikk vi tolke fotooppgaven fritt. I går kveld kåret vi også vinneren av alle de 10 måneder i året konkurransen går, altså sammenlagtseieren. Sammenlagtseieren gikk til en mann som er superflink og kreativ til å få frem det beste i fotoet. Han fikk et gavekort ved Japan Foto i Trondheim for bragden på 800 kr. I går etter årsmøtet fikk jeg tulipaner fra styret og klubbens medlemmer for to år som leder i klubben. Det har vært ei fin tid og kjekt, men samtidig skal det bli godt å gi “roret” videre til flinke menn og kvinner i det nye styret. De har min aller største tillit. Det blir bra for fortsettelsen. Det er alltid morsomt og vinne en konkurranse. Nå vurderer jeg å levere noe bilder i internasjonale konkurranser og Norgesmesterskapet.

I kveld har jeg spilt teater i stykket “Vinsjan på kaia”med Verdal Teaterlag, nok en super kveld på “pøbben”, men nok av godt drikke og skikkelig lagånd. Det gikk da like bra som før. Skikkelig trykk og flott publikum. Inne i vår siste spilleuke for nå, men det kan godt hende det kommer flere versjoner av denne suksessen som har hatt godt over 13000 publikummere. UTROLIG GLEDELIG !!!

Men nå skal jeg lene meg tilbake i sofakroken å bare kose meg for ei stund. I morgen er nok en arbeidsdag. Den blir sikkert fin, med akkurat passe med utfordringer  🙂

 

Her kommer bildet; “TRE SAUER UNDER TRE”  (Altså godt innenfor oppgaven “TRE”:

 

  

06.02.15. Foto av “uværsbrygging”, test av samsung mobil opp mot speireflekskamera, “smarttelefonvalg” !

Fredag og helg den første helgekvelden siden 28.12. jeg tilbringer i kosekroken i sofaen, supert. Dette på grunn av teateroppsetningen “Vinsjan på kaia” gjennom Verdal teaterlag. Til nå har vi spilt teater for 13000 publikummere, tenk det, en blir ydmyk og glad.  Så megabra med helg nå, og tror dere ikke at min første hele dag fri siden først på nyåret blir i morgen, med jobb fem dager i uka blir det det. Den er uten program, det er sikkert. Først tenkte jeg meg en tur til Trondheim, men den tar jeg på mandagskvelden i stedet. Fordi det er så godt å ha en hel dag fri, heeeelt fri, he-he. Fra neste uke er siste forestillingsuke; med teater både onsdag, fredag, lørdag og to forestillinger på søndag. Det etterfølges med festlig lag med aktører og apparat på Stiklestad.  Det er jo vinterferie her i Nord-Trøndelag uken etter, så mange har fri dagen etter. Nå kom jeg på at jeg må spørre sjefen min om fri dagen etter, altså mandag 16.02. trolig en “fleksdag”, basert på minutter jeg har til gode eller bør skaffe meg til gode.

I dag har jeg vært på nettverkssamling med helsesøstre og sykepleiere som jobber med asylsøkere og flyktninger på rådhuset i Steinkjer. Dette er meget nyttige dager der en lærer mye nytt, og det er av hverandres erfaringer en høster den beste lærdom. På slutten av dagen så jeg at de store søyleaspene en kunne skimte ut vinduet i femte etasje fra rådhuset på siden mot Grand Hotell begynte å svaie sterkt. Helt i tråd med ekstremvarselet som er sendt ut for Trøndelag for i morgen. Det begynner som smått nå. på vei hjemover måtte jeg stoppe to ganger å forevige med foto, den mørke himmelen og den hvittoppede dramatiske sjøen. Da fikk jeg prøvd ut min nye Samsung Galaxy S 5. Fra før av har jeg som mobil brukt iphone, men synes fotoer er blitt “rævva” med det kameraet som den hadde innbygd. Men er meget fornøyd med min Samsung, men skal jeg på såkalt fototur er det nok speilreflekskameraet mitt, et Nikon D5300 som blir med på turen.

Hvis det blir uvær, som varslet i morgen. Men ikke fare for liv og helse blir det nok en fototur / gåtur, tenker jeg. Det er rekreasjon på høyeste plan !

 

Her er resultatet fra “photoshootene” på vei hjem fra Steinkjer med mobilkameraet:

 

Her fra Trondheimsfjorden, ved Røra / Koa

 

Uværet herjet verre ved Steinkjer og i Beitstadfjorden:

 

Ikke så grov sjø her:

 

#foto  #photo  #fotografi  #photography  #vær  #weather  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #landskap  #fasinerende