30.04.14. Fotografi – VÅRSPRETT – / bakedag i heimen til bursdag

Leverer _VÅRSPRETT – i dag i all hast. Fotoet er tatt 08.04.14. og ble valgt som blogginnlegg i all hast, som sagt. Dette fordi jeg har brukt dagen etter jobb til baking og litt tjoning (som vi sier i Trøndelag) i heimen. Så nå har jeg bakt en bløtkake, avkjølt og hatt fyll inni, laget en brownies, laget himmelsk lapskaus (som vi kaller på trøndersk i alle fall) / fruktsalat, dette er ikke hokus pokus: men laget gelè både på ostekaken jeg laget i går + ny gelè som vi vil ha vaniljesaus til og sist men ikke minst ble det en langpannekake. Jeg skriver det ble langpanne, fordi oppskriften er en bakeoppskrift  til en rundkakeform, men tror dere ikke at jeg ikke fant den andre rundkakeformen jeg har da. Sikkert levert noe bakverk til venner eller familie og glemt den igjen, typisk. Da var gode råd dyre. Den andre formen jeg har var jo okkupert med ostekaken jeg bakte i går, og jeg skulle jo også ha gelèlag på toppen i kveld, så den kunne jeg jo ikke ta ut av formen. Blææææhhhh! Jeg hadde valget om å dra på butikk å kjøpe en ny form, fordi jeg hadde jo kjøpt inn ingredienser til denne kaken i går. Eller jeg kunne finne på noe helt annet. Jo, plutselig kom jeg på det, jeg kunne jo øke oppskriften og lage den i langpanne. Jeg har aldri sett denne kaken laget i langpanne før, men den er så god at den vil definitivt gå unna. Hvilken kake jeg snakker om, er en hemmelighet. Det kan være noen gjester leser bloggen også, he-he ! De trenger ikke vite alt de blir servert. I morgen eller neste dag vil oppskrift med bilder på fremgangsmåte komme her på bloggen, på denne kake i langpanne, spennende. Bunnen har i alle fall blitt bra. Jeg vil ha på ytterligere ingredienser i morgen tidlig. Litt jobb igjen til formiddagen i morgen også, men jeg tror dagen blir vellykket og jeg er i rute. 

Russen er på russedåp og mor / far slapper av.  Vel fortjent, far har hjulpet til mye, og han har alltid visst hvor vaskebøtta og støvsugeren står, så her er det teamwork til morgendagens bursdag. Hadde jeg hatt en annen type mann, altså en som ikke hadde tatt i et tak i heimen, så hadde jeg kvittet meg med han, he-he ! 

Her kommer -VÅRSPRETT – eneste blogginnlegg i kveld, nå er det hvile 🙂

 

 

#fotografi  #foto  #bilde  #photography  #vår  #gåsunger  #kattlabber  #sprett  #tre  #selje  #nyskudd  #natur  #nature  #fin

29.04.14. Fotografi – ENDESTASJON – / ettermiddag / kveld

I kveld har jeg hentet frem et bilde fra nærområdet tatt i september 2012. Ved den nedlagte Rinnan stasjon i Levanger, Nord-Trøndelag står dette gamle lokomotivet litt utenfor skinnene. Stilig, synes jeg. Det suser jo tog forbi på skinnene, men ingen stopper her på stasjonen lengre. Det var jo så fine høstfarger her og det kledde motivet. Jeg fikk retusjert bort min egen bil som kom med på bildet + en del ledninger + ting og tang som slang langs toget og på uthuset. 

Etter jobb her i kveldingen fartet jeg en tur til Panduro på Magneten kjøpesenter. Pr. mail fra kunstneren som skal holde akvarellmalingskurs mottok jeg utstyrsliste for kurset, som har oppstart fredags kveld, og varer hele helga. Da måtte det handles litt. Så nå er jeg klappet og klar for kurs. Videre ble det handlet inn for baking og bursdagsfeiring på 1. mai. Snedig med alt som er unnagjort, heter det. Etter at jeg kom hjem har jeg suset sammen en ostekake, som er satt i kjøleskapet. Så nå har forberedelser startet her for 18-årsdag.

17-åringen er i gang med forberedelser for russecamp med russekompiser. Partytelt skal opp, så skal lydanlegg m.m monteres og så er det en gammel svær sofa som skal på plass. “Russeshowet” starter opp natt til 1. mai og min sønn tar ansvar, hans bil blir brukt noe til frakting av forskjellige saker til campen.

Så får vi vel vise -ENDESTASJON :

 


 

#fotografi  #photography  #lokomotiv  #tog   #stasjon  #høst  #farge  #

29.04.14. Russ og lærlingekontrakt, yeeeehhhh!

Denne russebuksa og russelua hører til min yngste sønn på 17 år, snart 18 år i over i morgen, 1. mai. I går var han på intervju i forhold til lærlingekontrakt ved Kværner Verdal. Det var svært mange søkere til de seks sveiserplassene de bl.a. delte ut. Så en kunne bare håpe. Tror dere ikke han ble oppringt i dag med beskjed om at han fikk kontrakten som sveiser i firmaet. Det var dette han ønsket. Han ble lettet og glad selv. Men gjett om mamma`n ble megaglad 🙂 Nå kan han jo gå russetida i møte med visshet om at fremtiden er sikret, når det gjelder jobb fremover. Det er vel ikke lenge før han slår sykepleierlønnen min, antageligvis. 

Så spørs det om russen kommer opp til kl. 14.00 på 1. mai og feirer sin egen dag med familien, før han skal på neste fest om kvelden, en kan jo håpe, he-he !

 

 

#russ  #russelue  #russebukse  #mai  #svart  #lærlingekontrakt  #artig  #Kværner  #jobb  #lønn  #skole  #videregående

28.04.14. Fotografi, dagens – Londonderry – (også bare kalt Derry), Nord-Irland + dagen forøvrig

Her kommer et bilde tatt i byen Londonderry. Innbyggerne kaller gjerne byen bare Derry,. Det har vel å gjøre med de konflikter som har vært mellom engelskmenn / regjering, og folk herfra). Jeg besøkte byen Derry i september 2010 sammen med koret mitt Corevi. I går fortalte jeg om hendelser som skjedde her i byen i 1972; som går under navnet “Bloody Sunday”, google gjerne eller les bloggen fra i går, for å få vite mer. Jeg synes at Derry er en meget fin by, som har mye å by på. Det lille jeg fikk sett, fordi vi ikke hadde så mye tid i mellom program forøvrig. Med synging med det lokale koret + øvelser + sightseeing  + fellesmiddager m.m. løper tiden fort.

Men før bildet kommer vil jeg fortelle litt fra dagen i dag. Det er nå ikke stort, men noen få ting har da foregått i dag også. Jeg kom hjem fra jobb i dag til pannekake som 17-åringen i huset hadde laget. Maten stod å ventet på bordet, pannekaker med blåbær, bacon og det hele, da jeg var litt sent hjem etter jobb. Begge mine “menn” i huset hadde da spist og lå nå flatet ut på hver sin sofa, og snorket.

Min 17 åring begynte dagen med jobbintervju for lærlingekontrakt med Kværner Verdal (heter jo ikke Aker lengre) Han sier at det var 103 søkere på de få ledige lærlingekontraktene. Jeg krysser fingrene og håper det beste. Undertegnede vil bli sååååå glad om det lykkes med kontrakt der. Det er jo det han ønsker selv også, aller mest. 

Selv har jeg drevet med litt småpusling utover ettermiddagen / kvelden som klesrydding, klesvask og også noe sy-arbeid med løse og nye knapper + diverse revner som er blitt lappet. Jeg har lappet en gammel kittel som jeg vil bruke på akvarellkurset jeg skal delta i på fredag til søndag i helga. Jeg gleder meg til å lære en ny teknikk, aldri malt akvarell før. Men har kurs i oljemaling fra før. Jeg liker å tegne og male, men det har blitt lite i det siste. Håper å finne inspirasjon til å gjenoppta dette med kurset nå til helga 🙂 Det skal bli skøy !

 

Så til dagens foto – Londonderry / Derry –  :

 

#fotografi  #photography  #by  #town  #Londonderry  #Derry  #vakkert  #landskap  #natur  #elv  #speiling  #sky  #linje  #gjerde

28.04.13. Mat / Bake / Oppskrift – Mai snart og tid for kake

Her kommer oppskrift og bilde av min bløtkake. Med min, så menes den kaken jeg bruker å bake / lage, helt komponert etter eget hode. Ikke noe hokus pokus heller da, he-he! Det hender innimellom at jeg kjøper bunnen til kaken. Det blir nesten like godt, synes jeg. For å spare tid til andre bakverk, hvis en baker mye av gangen til bursdager f.eks., så er det enkelte ganger greit med “kjøpebunn”. Men dagens oppskrift baseres på baking av bunn i tillegg. Dette gjør jeg alt etter om en har tid eller ikke.

Det er “kaketid” når maidager ruller inn. Mange av oss baker kake eller blir servert kake i alle fall på 17. mai. En staselig 17. mai-kake bør en ha. Her kommer oppskrift på min:

Den jeg viser bildet av her er ikke bakt spesielt til 17. mai, men til en maibursdag. En av mine sønner har bursdag 1. mai. Så snart om en til to kvelder blir det baking for fullt her i gården, så da kommer sikkert flere oppskrifter her på bloggen.

Sukkerbrød / bunn til 24 cm. i diameter form

4 egg                                 Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis.

1 1/2 dl.  sukker              Sikt på det tørre (blandet) og rør dette forsiktig inn 

1 1/2 dl. hvetemel           i eggedosisen. Smør bløtkakeformen godt. Hell røren i.

1 dl. potetmel                   Stek kaken på en plate på nederste rille i ovnen ved

1 1/2 ts. bakepulver       150 ¤C. Steketiden er ca. 45 minutter. Hvelv 

                                           sukkerbrødet over på en bakerist og la det like med formen

                                           over helt til den er avkjølt

 

Fyll inni bløtkaken som skjæres / deles i tre like store bunner (altså deles x 2)

NB! Viktig at dette gjøres kvelden før kaken skal brukes, så blir den bløt og god

 3 dl. syltet jordbær

Enten ferdig vaniljekrem / vaniljekrem som skal kokes (se anvisning på pakken i så fall).

3 store bananer

1 boks fløte

nøtter / mandler

På toppen av bunnen nederst smøres et lag med jordbær (prøver å unngå bærene, bare sausen

og hakkede mandler / nøtter strøs over (dette kan sløyfes ved allergi eller hvis en ikke er glad i dette).

Videre så deles bananene opp i små biter. Fløte piskes til krem og bananer røres inn. Vaniljekremen

røres også inn, sammen med det øvrige av ingredienser. Røren fordeles i de to lagene inni kaken.

Dess høyere jo bedre. Tips! Bruk litt mer røre i nederste lag, fordi kaken er mer stabil her.

 

Pynt på bløtkaken

2 bokser fløte         (piskes til krem. Toppen dekkes med krem. Jeg bruker ellers en kremsprøyte

                                   når jeg dekker sidene rundt kaken, og også til å dekorere kaken på toppen

                                   Dess mer krem dess bedre).

Bær, til maikake i rødt hvitt og blått er det fint med jordbær og blåbær i tillegg til kremen som jo er hvit

Ellers kan den pynt en måtte ønske brukes, bare fantasien kan sette begrensninger her, både når det

gjelder valg av pynt og mønster det legges i. Alt er en smakssak selvsagt.

Ønskes en magrere utgave, kan fløte / vaniljekrem begrenses, men da blir ikke kaken like høy og fin.

Jeg tørr påstå; heller ikke like god  😉

 

Her er en utgave av min kake :

 


 

Mønster på pynt :

 

Nam, nam og velbekomme !

#oppskrift  #mat  #bake  #kake  #bløtkake  #krem  #fløte  #jordbær  #blåbær  #vaniljekrem  #mai  #17mai   #banan  #bunn  #pynt  

 

 

 

                                            

27.04.14. Fotografi for dagen

Hentet i dag frem et foto tatt i Nord-Irland, Londonderry, også kalt Derry i 2010. I Derry som er en liten by, finnes det massevis av hus / bygninger med malerier på. Disse maleriene er til minne om det som skjedde på “Bloody Sunday i 1972. Jeg var der på kortur sammen med koret mitt Corevi.  Det anbefales absolutt en tur til byen og til kystområdene rundt som er meget spektakulære med hensyn til vulkansk aktivitet for tusenvis av år tilbake. Google Giant causeway 🙂 Passer meget bra for fotografer med tur hit 🙂

 

Her veggmaleri

 

#fotografi  #ufred  #Bloody Sunday  #Londonderry  #Derry  #sorthvitt  #militæret  #opprør  #soldat  #død

 

FRA WIKIPEDIA:

 

Bloody Sunday (irskDomhnach na Fola)[1], også omtalt som Bogside-massakren[2] skjedde 30. januar 1972 i BogsideLondonderry i Nord-Irland, og er en betegnelse på drapene på 13katolske demonstranter. De ble skutt av soldater fra British Army The Parachute Regiment[3] i forbindelse med en demonstrasjonsmarsj. I tillegg døde en person fire måneder senere av skuddskader. Ytterligere 13 ble såret. Bloody Sunday regnes som en av de mest sentrale hendelsene under konflikten i Nord-Irland 1968?1997, hovedsakelig fordi den ble utført av den regulære britiske hæren og ikke av paramilitære grupper, samt i full offentlighet.[2]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Demonstrasjonen var en borgerrettsmarsj med katolske deltakere og skulle være en fredelig marsj uten våpen eller andre provokasjoner.

Marsjen startet som planlagt søndag ettermiddag og over 10 000 hovedsakelig unge mennesker var med på den symbolske marsjen som skulle gå fra Bishop Fields til Guildhall. Demonstrantene hadde samlet seg i Creggan, gikk ned Creggan Street og William Street. Planen var å marsjere ned til Guildhall som ligger i sentrum av byen. Det katolske området hadde lenge markert motstand mot det britiske styret blant annet på grunn av forskjellsbehandlingen av katolikkene og de britisk-ættede protestantenes rettigheter i samfunnet.

Marsjen var blitt forbudt av de britiske myndighetene. Britiske militære styrker åpnet ild mot demonstrantene, som hadde stilt seg opp på toppen av William Street ved Waterloo Street.

13 mennesker ble drept på stedet, mange av disse var under atten år. Fem ble skutt i ryggen. En demonstrant døde senere av skuddskadene. Ytterligere 13 ble skadet.[3] To ble skadet da ble ble kjørt ned av militære kjøretøyer.[4]Det ble ikke avfyrt skudd mot de militære styrkene, men til tross for dette hevdet de militære at de skjøt i selvforsvar. Ingen av soldatene ble imidlertid skadet. Det ble på bakgrunn av denne første rapporten ikke satt i verk noen strafferettslig reaksjon mot de militære etter massakren, men flere av soldatene har blitt æret av den britiske dronningen. Offiseren som ledet angrepet, oberstløytnant Derek Wilford, ble i 1973 utnevnt til offiser (OBE) av Order of the British Empire.[5]

Det britiske militære var ansvarlig[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Bloody Sunday-kommisjonen

Minnemarsj på 35 årsdagen for Bloody Sunday, 30. januar 2007

15. juni 2010 ble en rapport bestilt av daværende statsminister Tony Blair i 1998 lagt fram. Rapporten var ført i pennen av den engelske høyesterettsdommeren lord Saville. Lord Savilles kommisjon hadde gjennomgått mer enn 5 000 sider dokumentasjon og uttalelser fra rundt 2 500 personer.[3] I tillegg hadde undersøkelseskommisjonen gått gjennom 920 muntlige vitnebeskrivelser og 110 videoopptak.[3] Rapporten konkluderte med at alle ofrene under «Bloody Sunday» var uskyldige og legger all skyld på de britiske militære.[3] I følge rapporten var det også den britiske hæren som skjøt først.

Den britiske statsministeren, David Cameron uttalte at det som skjedde i Londonderry ikke kunne forsvares og beklaget på vegne av regjeringen og hele landet.[3]

Fra rapportens hovedpunkter
 • Ingen advarsel ble gitt før soldatene skjøt.
 • Det var åpenbart at de som ble skutt var på flukt, eller prøvde å hjelpe andre som var skadet.
 • Ingen av ofrene var å anse som en trussel mot soldatene.
 • Mange av soldatene løy om sine handlinger.
 • Det var ingen tydelige bevis på hvorfor Den britiske hæren skulle angripe katolikkene, men i rapporten skrev de trodde atIRAvar involvert.

De drepte[rediger | rediger kilde]

Veggmaleri til minne om de 14 drepte

 • Jack Duddy, 17, truffet av én kule da han løp over Rossville Flats.
 • Michael Kelly, 17, skutt i magen ved inngangen til Glenfada Park, ved Rossville Street.
 • James Wray, 22, skutt og såret da han løp over veien fra Glenfada Park til Abbey Park, deretter skutt igjen og drept.
 • Gerald McKinney, 35, skutt og drept av et skudd i brystet da han løp med hendene over hodet mot soldatene i Glenfada Park.
 • Gerald Donaghy, 17, skutt i Abbey Park. Døde på vei til sykehuset.
 • William McKinney, 26, skutt og drept da han sto bøyd over Gerald McKinney i Glenfada Park.
 • John Young, 17, skutt og drept av en kule i hodet da han stod ved en barrikade ved Rossville Street.
 • Michael McDaid, 20, skutt og drept ved samme barrikade som John Young.
 • William Nash, 19, skutt og drept ved samme barrikade som nevnt over.
 • Patrick Doherty, 31, skutt i bakenden mens han krabbet mot Rossville Flats. Skuddets utgang var i brystet og han døde momentant.
 • Bernard McGuigan, 41, momentant drept med et skudd i bakhodet da han krabbet mot liket av Pat Doherty ved Rossville Flats.
 • Hugh Glimour, 17, truffet hardt av streifskudd i albuen og andre steder på kroppen da han løp opp Rossville Street.
 • Kevin McElhinney, 17, drept da han løp mot en inngang i Rossville Flats. Kulen traff bakenden og gikk videre gjennom kroppen hans.
 • John Johnson døde senere av skadene han pådro seg under massakren.
 • Patrick O’Donnell, Patrick McDaid, Alex Nash, Patrick Campbell, Peggy Deery, Daniel McGowan, Michael Bridge, Michael Quinn, Joseph Mahon, Joseph Friel og Michael Bradley ble alle såret av skudd den dagen. Alana Burke ble skadet da en britisk våpenbærer smelte henne mot en vegg.

 

 

27.04.14. Det spirer og gror i stuevinduet

Jeg har vannet (ikke første gang må vite) og sett til de frøene jeg sådde for åtte dager siden. Det ser ut til at noen allerede har begynt å spire. Det er spesielt blomkarseblomstene og squashen som titter frem. Det er spennende og artig å følge med fra dag til dag. Det går nok ikke lenge før jeg bør finne plass ute til plantene, men håper det drøyer litt enda. Her i Trøndelag kan det jo bli litt kaldt enda i mai. 

 

 

Squashspirer:

 

 

 

Blomkarse blomst, spirer og gror:

 

 

#plante  #så  #spire  #squash  #blomkarse  #jord  #blomst  #grønnsak

 

Litt om squash hentet fra frukt.no   :

 

Squash

Varebeskrivelse

Squash er en grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles denne zucchini som er italiensk og betyr lite gresskar. Squash tilhører nemlig gresskarfamilien, men i motsetning til gresskar høstes denne i umoden tilstand mens skall og fruktkjøtt fortsatt er mykt. Squash ligner på en agurk i utseende, men er noe kortere og formen er rund eller sekskantet. Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens med en nøytral smak. Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul.

Bruksområde

Squash har i seg selv lite smak, men tar gjerne opp smak kokt eller stekt sammen med annet. Rå grønn squash kan brukes til det samme som agurk. Den kan brukes naturell i forskjellige salater kuttet i skiver eller biter, og også til ost eller garnityr. Gul squash bør varmebehandles. Lett kokt eller stekt er squash ypperlig som tilbehør til kjøtt og fisk. Squash kan også deles i to, fylles med kjøttdeig og hakket løk og stekes i ovnen. En selvfølge i ratatouille, en fransk grønnsakgryte.

Egenskaper

Squash er mager kost med sine 15 kalorier pr 100 gram. Squash består for øvrig av 95 % vann og inneholder jern og noe A-, B- og C-vitaminer.

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 g spiselig matvare

Spiselig
del

95 %

Vann

95 g

KJ

70

Kcal

16

Protein

1.2 g

Karbo-
hydrat

2.2 g

Fett

0.1 g

Kvalitetskrav

Squash skal være velformet og ikke for sterkt bøyd. Konsistensen skal være fast og fin uten mørke eller mye flekker i skallet. Skallet skal være glatt eller lett knudret.

27.04.14. Mote / Selskapeligheter – trivsel

Her kommer noen bilder av det jeg hadde på meg under selskapeligheter i går kveld / natt.

Tidlig på dagen i går var jeg på jakt etter kjole, da jeg ikke fant noe forleden dag. Stressa i vei på Magneten kjøpesenter her i Levanger tidlig på dagen og dro rundt fra butikk til butikk, prøvde kjoler. Kjoletrendene er ikke slik jeg ønsker at de skal være for tiden. Når en er kommet i den alderen jeg er i, ønsker en helst en kjole som går til under kneet. Ikke for det, jeg har aldri vært superfan av korte kjoler da jeg har de kraftige “fotballeggene”. Hvor lett er det i dagens motebilde å finne en kjole som går til under kneet. Gå ut og se, du finner nesten ingen. Alle kjoler er jo korte, blææææhhh! Så er det fasongen på kjolene. Den er gjerne “oversized” i overdelen. En som er litt fyldig fra før vil jo bli dobbelt så stor. Eller så har kjolene ikke noe liv i det helle tatt og liksom flyter utover; altså smal i hals, så blir de større og større nedover, mer som “mammakjoler” / “babydoll” som fantes før i tiden. Med små pupper kan dette være fint til noen. Men med store pupper vil jo kjolen gå ut over puppene og bare bli megastor nedover. Nei, takke meg til en kjole som er innsvinget på de riktige stedene, en empiremodell evt., og som er litt lang. Her snakkes det ikke lang , som i betydningen fotsid. Det finnes mange kjoler som er fotsid også, men hvorfor ikke en som går litt ned på legg ? Disse finnes altså ikke i dagens butikker. Blir frustrert når motebildet ikke er for meg. Må jeg sy min egen kjole. Mest lyst til å sette i gang å designe kjoler for de med min fasong. Jeg synes at de butikkene som fører dameklær i litt store størrelser, gjerne gjør damene enda større. Det er små grep, slik jeg ser det, som kunne ha gjort at kvinnen hadde virket slankere. Når jeg går i en butikk så ser jeg med en gang om det er noe jeg liker eller at kjolen vil passe perfekt. De kjolene jeg prøvde i går prøvde jeg mer for å behage butikkdamen enn meg selv. Så egentlig at de ikke passet så godt. Ja, ja, jeg endte da opp i en flagrende topp i ferskenfarget / rosa (kjøpt på Chantale), men på grunn av at den var kort, endte det opp med en ny sort , litt penere buksetight. Da føler jeg meg mer vel, enn med kun strømpebukse under. I og med at overdelen var gjennomsiktig delvis, endte jeg opp med å kjøpe en hvit singlett, og som om det ikke var nok, ble det også en ny hvit BH. Så var det sko. Det ble gullsko / pumps denne gang. Sååååå flotte de, synes jeg !  Gode og gå i også, selv om de da var kjøpt på Shoeday. Bryr meg ikke om hvilke butikker jeg handler i så lenge jeg finner det jeg liker. Litt bijouteri ble “slengt” til i samme slengen. Ørepynten med fjær glemte undertegnede å ha på seg, må vite. Var så fornøyd over at jeg fikk tid denne gang til å bruke neglelakk. Det er det siste som blir lagt her før selskapeligheter, så blir det gjerne ikke lakkert om ikke tiden strekker til. Trodde jeg hadde en halv time igjen, men nei, vi skulle jo være der til 17.00. Så i hastverket ble det ikke ørepynt. 

Selskapet som var to 50 års-dager sammenslått + at det samme paret giftet seg dagen før, så det ble bryllupsfeiring i tillegg. Så bra og gifte seg etter å ha kjent hverandre i 14 år, og å passere 50 år klokken 24.00 (damen) under selskapelighetene. Riktig vellykket kveld ble det med taler / underholdning, god mat + dans 🙂 Vi stortrivdes !

 

 

 

Sjøla klar for party:

 


 

Sko:

 

 

Fra kakebordet:

 

 

#mote  #overdel  #selskap  #sko  #bijouteri  #neglelakk  #bryllup  #bursdag  #kake

25.04.14. Fotografi – FILTARVE – blomst

I kveld / natt velger jeg meg et foto tatt for noen år tilbake av en plante som heter filtarve. Den er en urt og passer bra i steinbed. I store norske leksikon står dette å lese om planten. Jeg har en spesiell svakhet for hvite blomster, synes de er så fine med det nærmest gråe blad- / stengelinnslagene. Denne har jeg hatt i min hage og kommer til å plante igjen, nå når jeg “restaurerer” hagen i sommer.( Jeg ble dessverre litt for sen med å legge ut bildet innen 24.00, så i dag kom det litt på etterskudd, he-he ! ) 

Filtarve, eget foto :

 

#fotografi  #filtarve  #blomst  #hvit  #vakker  #flora  #natur  plante  #steinbedsplante

 

filtarve

UTTALE
fˈiltarve
OGSÅ KJENT SOM
Cerastium tomentosum

Filtarve, flerårig urt i nellikfamilien. 10?40 cm lang med tett filthåret stengel og blad som danner tette matter. Blomstene er hvite og sitter i en kvast. Filtarve stammer fra Italia og dyrkes som prydplante i Norge. Den er funnet forvillet enkelte steder langs kysten.

 

25.04.14. Mote – så blid, shopping er gøy

På ettermiddagen og kvelden i dag har “sjøla” vært på shopping, men nesten ikke kjøpt noe. Men synes det er artig å gå å titte og å prøve litt her og der. Jeg ser på det som trim, he-he 🙂 Tenk deg store shoppingsenter som Sirkus i Trondheim, Hellsenteret og Torgkvartalet på Stjørdal, her snakker vi avstander og etasjer. Så skal du jo inn og ut av prøverom, opp og ned / av / på med klær, mer som bøy og strekk. Jeg elsker å dra på shoppingtur, en glemmer også å spise. Så da jeg kom hjem i kveld følte jeg at buksa allerede var rommere……og det uten å ha merket at en har gjort mer enn vanlig. Såååå mye lekkert !

 

Dagens handel, var på utkikk etter kjole, men kom hjem med en overdel, i riktig farge for tiden må vite. Fra Zizzi. Så har jeg jo så mange skjerf hjemme, så det er alltid ett som matcher, he-he  (må si at fargen blir ikke gjengitt helt som en kan se med øynene, men )!

 

 

 #mote  #overdel  #rosa  #  ferskenfarget