25.03.18. Et nostalgisk maleri jeg har malt i det siste

Her forleden var jeg på et malekurs. Denne gangen med akrylfarger. Jeg hadde aldri malt med akrylfarger før denne helga, den 16. – 18. mars. Vår læremester denne gang var dyktige Greta Tvete Vollan, en sambygding fra Levanger. Vi er medlemmer av samme maleklubb; Tuben Levanger Maleklubb. Kanskje kommer det et innlegg fra denne helga også? Men først må jeg få ferdigstilt noen av de påbegynte malerier fra kurset.

I etterkant av denne malerhelga har jeg holdt på noe med et koselig og nostalgisk maleri i akrylfarger. Et stilleben av en eldre mugge jeg har i min “muggesamling”. I en eldre mugge passer det godt med blomster fra et hvitt syrintre, synes jeg. Syrinbusken har jeg bare sett for meg, har ikke noe stilleben av den. Herlighet, det er jo nesten vinter enda, og ikke har jeg sett knopper en gang på mitt syrintre, he-he. Det eneste er at jeg sliter litt med grønnfargen på bladene. Verre å mikse og blande akrylfarger enn akvarellfarger, synes jeg. Så jeg har ikke tenkt å erklære meg helt ferdig enda……kanskje.

 

Slik framstår maleriet i dag. Det kan bli litt flikking på det enda

 

Slik startet jeg

 

Neste skritt

 

Hva er det som mangler?

 

Ble det ikke vel mye blader og var de ikke gyselig grønn da? Var neste spørsmål jeg stilte meg selv. Videre synes jeg det ble kjedelig bakgrunn og lå derfor noe blått opp på det gulbrune

 

Så slik er det foreløpig (så bra med akrylfarger, at det går å male over)

 

#maleri #painting #kunst #art #arte #akrylmaling #nostalgi #loveit

 

 

25.03.18. Veien til en manns hjerte går gjennom et lavkarbobrød

Det er så mye fokus på sunnhet, kosthold og trening i alle former nå til dags. Folk blir stressa av det. De må på død og liv gå en topptur etter middag, liksom. Men det rekker heller ikke med en fjelltopp. En må minst ta tre topper på samme dag, før det er noe å skryte av i sosiale medier. Dette er absolutt ikke et innlegg som retter pekefingeren mot hverken det ene eller det andre dette, men mer et innlegg som ber folk senke kravene til seg selv og som viser at det går an å tenke og handle annerledes. Så er det et innlegg som viser at tider forandrer seg. Det telles proteiner, karbohydrater, sukker- og fettmengder, samt kalorier og “sunnhetsfaktorer” over en lav kam nå om dagen. Fjelltopper, vektstenger og andre apparater på treningsstudioer, og linser + fiberbakte brød “roper” på folk for tiden. Det går ut over egen samvittighet om en ikke følger opp trendene. 

Så mitt hjertesukk blir; for lite eller for meget av noe, er ikke sunt i noen retninger. Variert er stikkord nr. 1, som jeg ofte bruker. Det gjelder i kosthold og i mengden aktivitet. Det er sunt å spise variert; noe kjøtt, noe fisk, noe grønnsaker, noe frukt og noe fiberrike brød- og kornvarer. Likeså gå en lang tur i eget tempo, og gjerne ta fotoer langs de veier en går eller stoppe opp innimellom og lytte til fuglekvitter, samt se etter den første blomsterknoppen som dukker opp fra under snølaget. evt. kan en spenne på seg skiene å gå en tur. En kan da gjerne ta en dag i sofakroken også, uten stress og mas. En totalt avslappende dag, uten dårlig samvittighet. Stikkord nr. 2 er; gjør ting du liker å gjøre. Det kan gjerne være å gå på en kunstutstilling, synge i kor eller ta en svømmetur, som noe annet. Det ble da folk av de som vokste opp før også. Nå for tiden drar en gjerne i barnebursdager og får servert surt syltetøy på meget havreberikede vafler og usøtet krem på kaker. Sunt kanskje men godt…….NEI! Når jeg møter mødre og fedre i skiløypene med sine små barn, uten at noen har sekk på ryggen, så tenker jeg; dette er jo barnemishandling. En skal ikke trave flere kilometer med små barn, uten gleden av å sette seg ned med en kopp kakao og en rykende varm sotet grillpølse grillet på bål, med akebakker og annen ordnet snøglede i nærheten. Ja, en kan saktens tenke ulikt om mye og mangt. 

Før i verden var det store pupper og deilig fet hjemmelaget mat som trakk mannfolk, mens nå er det lavkarbobrød med mye fiber og en trenings-BH med nette muskuløse pupper som er veien til et manns hjerte, he-he! Nei, det er bare å erkjenne at en er utdatert i så måte og ikke “in” lengre nei. Glad jeg har mannfolk jeg da, he-he. Men en har det da godt med seg selv, og nyter stundene. Jeg elsker å lage mat. Det er oftest tradisjonell norsk husmannskost som gjelder i hverdagen, pasta har vi bare unntaksvis. Til helger og fest kan jeg gjerne kokkelere i både indisk, mexikansk, italiensk, franskt og amerikansk kjøkken m.m. Det er en fryd både å tilberede og å spise når en legger sjelen sin i det. Mine daglige syssler går i å pleie familieliv, synge i kor, tegne- og male, lage god og næringsrik mat, blogge om livets mange underfundigheter og om hverdagen, samt innimellom gå en lang tur, gjerne i nærområdet, og gjøre et cafèbesøk / shopping eller annet med venner. Til slutt vil jeg si at det er bare en selv som bestemmer, en trenger ikke å føle et press fra noe sted. Gjør ting du liker. Alt med måte. Det handler om å leve i øyeblikkene, fordi det er alle disse øyeblikkene som utgjør selve livet. Ha det godt med deg selv uansett hva du velger i livet! 

Jeg tenkte litt om hvilket bilde som kunne følge dette innlegget, og da ble det et bilde tatt i går kveld. Av et amerikansk helgemåltid her i huset, som en har en sjelden gang innimellom.

 

Saftig og godt av og til, cheeseburger med salat, rå løkringer, pommes frites og dressing / rømme / ketshup, + noe som Ingrid Espelid Hovig (hun som hadde et populært kokkeprogram på TV for over 20 år siden) alltid brukte til all mat, kruspersille. 

 

#mat #food #trening #training #fitness #sunn #helse #holdninger #nytelse 

 

  

03.03.18. Maleri som har blitt til de siste 12 dager, prosessen i bilder her

Den 18. februar påbegynte jeg et maleri i akvarellfarger, og nå i går ble det ferdig. Ikke malt hver dag da, men når malergleden har kommet over meg. Jeg planla litt på forhånd i hodet mitt, og det var så tidlig som i mai i fjor. Først nå fullførte jeg prosessen fram til ferdig maleri. Jeg vil karakterisere det som et abstrakt maleri. Det er 70 x 100 stort. Håper det kan fortelle en historie. Videre at den historien slår inn i betrakteren og setter spor i form av refleksjoner. Ja, jeg bruker sterke virkemidler i form av farger og streker, og det kommer jeg til å fortsette med. Den historien som skapes i hodet til hver og en av betrakterne som ser maleriet, kan gi ulike historier. Håper det “slår” rett inn i sjela!

 

Maleprosessen: 

 

Ferdig maleri. Det ble noe kutt i kanter via fotoredigering, men blir bedre i ramme etterhvert. Bildet er i storformat, 70 x 100 

 

 

Dette var også en start

 

Strekene er malt med maskeringsfilm her i starten, fordi etterpå blir det “fargeklass”

 

Sjatteringer legges slik som fargene selv legger seg, innimellom vender jeg arket for litt “klass”. Det blir gjerne noen streker som renner utover. Det synes jeg bare gjør maleriet mer interessant

 

Jeg velger å legge maskeringsfilm på hele motivet, også de rennende streker + flekker som er satt. Måtte tilbake på Panduro på Magneten kjøpesenter å kjøpe mer maskeringsmaling, fordi det ble store flater som skulle dekkes

 

Det første motivet her ble startet planlagt i mai ifjor som sagt. Så kommer mer til etterhvert. Det skjer i prosessen

 

Jeg dekker faktisk alle motivene først med maskeringsmaling, for å beskytte mot “fargeklasset”

 

Etter “fargeklasset” skrapes maskeringsmaling av, se på “hodet” til motiv til høyre. Der skrapes det, og det blir lysere partier som åpenbarer seg under

 

Alt av maskering fjernet, og da framstår maleriet slik

 

Ja, det blir noen elementer rødt. Legges der jeg synes det passer

 

Det var en firkant som manglet, den ble lagt over “stormotivet”

 

Så litt finflikking på detaljer….voi la….ferdig maleri. Det vil komme ramme på etter hvert

 

Hva ser du?

 

 

#maleri #painting #akvarell #watercolor #kunst #art #arte #abstrakt #abstract