06.12.18. Muntre gladbilder i akrylmaling

Det blir lite blogging for tiden, fordi jeg liker heller å sette meg ned å male om jeg har ledige stunder. Her i tidlig høst og nå her en dag har jeg malt noen muntre gladbilder, som jeg kaller de. Det foreløpige siste i denne rekken ble malt nå for noen uker siden, måtte jo ha noe vinterlig også. Så det ble en vinternatt. Jeg maler disse i akryl, og jeg må ofte legge to lag med maling da de blir ganske gjennomskinnelige om jeg ikke gjør det. Jeg liker disse bildene godt. De er litt barnslige og enkle, men likevel koselige, synes jeg. 

Etter jobb i dag har jeg spist pannekaker, ryddet litt og etterpå har jeg vært så sliten at jeg bare har sittet i sofaen. Jula er velkommen uansett hvor langt jeg har kommet med huslige- og “julelige” syssler. Jeg tar en dag om gangen. Så blir det, det det blir. Heldigvis har jeg en mann som kan ta et tak. Det er så kjekt. Hodet er liksom så fylt med opplevelser, tanker og ting en bør huske etter en dag på jobb, at kroppen sier stopp når jeg kommer hjem. En skal lytte til kroppen. Det er viktig. Alt det andre kommer i andre rekke. Husk det, du som strever mot den perfekte jula! Ta noen “pusterom” fram mot “Du grønne glitrende tre goddag”……..  🙂 

                                                   

 

 

 

 

Likte du disse?

 

#kunst #art #arte #maleri painting #bilde #picture #akryl #acrylic #hus #house #hage #garden #loveit

 

 

 

 

06.12.18. Stemningsfulle akvarellmalerier malt i Italia tidligere i høst

Dette blogginnlegget har ligget arkivert siden 8. november og ikke vært helt ferdig, både mht. at jeg ikke hadde skrevet stort i innlegget og dessuten så jeg meg ikke helt ferdige med maleriene. En grunn til har nok vært “latskap”til å gjøre det hele ferdig, he-he 😉 Men nå ble det.

Da jeg i høst var på malekurs i Italia malte jeg noen stemningsfulle bilder, etter kursholder Svein Olav Thunæs ønske. Hadde vært kjekt å få vist de fram og fått vist hva vi lærer på slike kurs. Vi skulle male årstider og farger som er kjente i italienske landskap. Gjerne få fargene til å flyte litt utover. Så kunne vi gjerne male noen kjente italienske trær, sypresser som også er vanlig og dessuten middelalderbyer. Ellers det vi måtte ønske, men vi skulle ta i bruk fargepaletten.

Etter at jeg kom hjem har jeg malt inn noen strå i ett bilde og en middelalderby i et annet ellers ble disse maleri for enkle, synes jeg. Så her en liten forsamling med små stemningsfulle landskapsmaleri. Noen malt i “strenge rammer”, mens noen har fått litt løsere innramming.

 

Et sted ved Middelhavet

 

Fargerikt. Noen ganger får jeg behov for å gå ut over ramma. De blir ikke så skjeve og skakke ved innramming, bare til opplysning

 

 

Sommer over landskapet

 

 

Til slutt flippet jeg litt ut og bare måtte ha et norsk landskap, he-he! Her igjen; ja, noen ganger går jeg utenfor den faste rammen. Slik er jeg privat også. 

 

 

Hadde vært artig og hørt hvem du likte du best? Ranger gjerne i 1, 2, 3, 4 !

(Kanskje du ikke likte noen, men hadde vært kjekt å vite hvem som var best etter din smak av de du ikke likte også, he-he 🙂

 

#kunst #art #arte #maleri #painting #bilde #picture #akryl #acrylic #hus #house #hage #garden #loveit