22.01.17. Når en har vært syk i over en uke, så forlanger jeg nå å bli frisk!

Jeg hater å være syk, det passer meg rett og slett ikke. Jeg har ikke tid til slikt. Etter å ha vært nærmest sengeliggende i fem dager, med hodepine, tette bihuler, feberhete stunder, energiløshet og mengder av gult snørr, oppsøkte jeg omsider fastlegen min. Jo, du har en CRP på godt over 100, så vi bør nok gi deg antibiotika. For de som ikke vet hva CRP er, så måles det med en blodprøve i fingeret. Det viser mengden av betennelse eller infeksjon i blodet ditt. CRP skal ligge på rundt 3 mg / L om du er frisk. Men bikker den over 20 – 25 så er det ofte behov for medisinering med antibiotika eller Penicillin. Så på onsdagen denne uka på ettermiddagen startet jeg opp medisineringa. Ble satt på Apocillin og i tillegg fikk jeg Nasonex nesespray.

Jeg er langt i fra frisk enda, og er noe tett i bihuler med hodepine til følge enda. Men synes faktisk at kreftene begynner å komme tilbake nå. Snørret begynner å bli blankt og ikke gult, så det er da håp. Jeg har fått sykmelding fra jobb, og tenker at jeg begynner på i morgen mandag. Noe jeg ikke har kunnet unngå å være med på under sykdom er forestillinger med den musikalske teateropplevelsen; Levva livet som spilles på Verdal hver onsdag, fredag, lørdag og søndag. Det har vært flere syke skuespillere der en tid, det går vel på rundgang. Det har ikke fått preget forestillingene i alle fall Vi gir jernet hver gang vi. Men jeg har ligget nesten inntil jeg har dratt til aulaen på Verdal på kvelden. Noe annet hadde vært utenkelig. Å gå i gang med blogging har også vært et “ikketema” den siste uka. Energien har ikke vært der, rett og slett. Men nå har jeg altså ikke satt av mer tid til å være syk, så nå bør jeg friskne helt til med en gang!

Ellers har vi nettopp kommet hjem fra min lillesøster som har hatt nærmeste familie på 40-årsfeiring i dag på Steinkjer. I tillegg feiret vi sønnen August som ble 11 år i januar. Vi var der klokken 12 i dag, og har rukket både middag + kaffe / kaker der. Så nå er det bare å ordne seg i vei til aulaen i Verdal, hvor vi skal spille, og jeg holdt på å si skal “Levva livet”, men dog på en scene for noen timer. I kveld skal min mann være brannvakt under forestillingene. det krever et stort apparat av frivillige i rundt, med salg av vin / øl / kaker / kaffe / garderober / billettører / programbladsalg m.m. Ja, slik går nå dagene.

 


 

#syk #frisk #sick #well #medisin #influensa #bihulebetennelse 

01.01.17. Perlemorskyer takker av det gamle og ønsker det nye året velkommen!

I dag skriver jeg 01.01.17. og et nytt år står foran oss. Vi vil åpne boken. Sidene er blanke. Vi kommer til å sette ordene der selv. Boken heter Mulighet og første kapittel er første nyttårsdag. I den anledning vil jeg vise noen fotografier jeg tok i går på ettermiddagen. Et magisk fenomen har de siste dager vist seg her i Trøndelag. Masse fargerike og lysende perlemorskyer har åpenbart seg på himmelen. De er vakre.

Åpenbaringen på himmelen viste seg da vi var på julebesøk til mine foreldre på dagen nyttårsaftenen. Vi hadde ei trivelig stund der med hjemmelaget pizza til lunsj og kaffe med multekrem og krumkake etterpå. Min yngste søster Marthe og hennes familie kom også. Alle skulle vi ha tradisjonell kalkun til kvelden i våre respektive hjem, så det passet fint med pizza til lunsj.

Jeg hadde jo med meg min Nikon D5300, og jeg må innrømme at jeg ble mer ivrig etter å forevige den vakre himmelen enn å treffe slekta, he-he 😉 Slekta vil jeg jo treffe til stadighet, men ikke sikkert jeg vil få se dette på himmelen i samme utførelse som nå. En fotograf må alltid prøve å fange nuet, for etterpå kan showet være over.

Her ser dere nuet som utspilte seg over bygda Follafoss i går. I samme slengen, GODT NYTTÅR ! 

 


Det er tidlig ettermiddag, men det holder på å mørkne. Magisk himmel
 


Fine fargesjatteringer i skyene
 


I går var vi på besøk ut i Follafoss, Verran i Nord-Trøndelag, hos mine foreldre. Det var et fantastisk skue over himmelen. Dette er et iphonebilde. Faktisk et bilde jeg la ut på snap

 


De lyser og masse farger synes
 


Her et sort hvitt bilde. Skimter jeg ikke et skummelt fjes der oppe, lover dette godt for det nye året?

 


Vakkert!

 

#fotografi #photo #bilde #picture #foto #landskap #himmel #sky #skyer #clouds #vakkert #beautyful #perlemorsky #perlemorskyer #polarstratosphericcloud #yrno #storm #NRK #TV2
 

 

 

Wikipedia:

Perlemorskyer eller polarstratosfæriske skyer er skyer som blir dannet om vinteren i stratosfæren i høyder på 15000 til 30000 m, og ligger dermed dobbelt så høyt som cirrusskyer i troposfæren.