27.09.15. Fotografering; her ligger hele ni fossebilder jeg ikke ble så verst fornøyd med

I dag har jeg vært på fjellet og holdt til nede ved to forskjellige fosser. Ikke bare jeg, min mann var med og holdt meg med lag. Jeg hadde med meg stativet og mitt Nikon D 5300. Det har gått med mye tid til “skruing” på fotoapparatet, lav lukkertid er et stikkord. Men vi har da rukket både kaffe + vaffel og båltenning. Ikke fare for skogbrann i alle fall, fordi det var meget vått i myra. Det duskregnet i hele dag, så jeg måtte til tider verne fotoapparatet mot regnet. Men til gjengjeld får en en høstprakt som er totalt vasket ren. Frisk i grønt, rødt, gult og oransje. Herlig å være ute uansett vær ! 

 

Her er fossebilder fra dagen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#foto #photo #fotografi #fotograf  #photography #bilde #picture #picoftheday #natur #nature #foss #waterfall #Verdal #Norge #Norway #høst #autumn #vær #weather #nydelig #beautyful

26.09.15. Thaimat i farta, lett å lage – oppskrift på thaigryte med ris

Superenkelt ! I kveld prøvde jeg meg på en thaigryte som jeg så “oppskrift” på her forleden. Oppskrift i hermetegn, fordi det var noen bilder og litt framgangsmåte, så vistes ingredienser. Men det stod ingen ting om hvor mye av hver sort en brukte. Så det har jeg komponert selv. I utgangspunktet var dette en oppskrift med bare store reker som basisingrediens. Men da jeg hadde et halvt stykke med kylling i kjøleskapet etter middagen i går, fikk det også være med i gryta, sammen med rekene. Her kaster vi ikke rester, hvis de kan nyttes. Jeg tenkte at i den spanske retten paella er det jo både kjøtt og reker / sjømat. Så da passer det sikkert sammen i denne gryta også. Det ble riktig smakfullt måltid og så superenkelt   🙂

 

Ingredienser til ca. 4  personer:

store reker (en frossen pakke), kylling (et lite stykke, inntil en halv), gulrøtter (4 stk. nokså store), paprika (1 stk. avlang), agurk (1/2 stk. stor), tomater (15. små cherrytomater), olivenolje (det du trenger til steking), buljong (2 spiseskjeer), sukker (1 teskje), salt (1/2 teskje), fiskesaus (3 spiseskjeer), ketchup (3 spiseskjeer). I tillegg brukte jeg 1 dl. med vann. Blir gryta for tynn kan maizenamel brukes som jevning.

 

Virkelig supergod thaigryte med ris til  (jeg la ved en liten pakke soyasaus, jeg liker litt på risen)

Ingredienser

 

Hvitløk først, fordi det setter smak på alle ingredienser

Så gulrot. Her er det viktig å tenke hva som trenger lengst tid

 

Mange gryter i sving

 

Alt has i gryta og gis et kjapt oppkok

 

Bon apitit !

 

#mat #food #oppskrift #middag #dinner #thaigryte #thaifood #reker #shrimp #smakfull #tasteful #ris #rice   

 

24.09.15. Har du selskapsantrekket klart?

Her har jeg funnet fram et selskapsantrekk for den modne dame. Jeg liker ikke for mye “stæsh” så jeg har kun valgt et armbånd til kjolen. Ellers pynter jo veske og sko opp også. Synes denne motestilen kler en voksen dame. Så nå er det bare å gå en selskapelig tid i møte.

Må tilstå at jeg hadde fått problemer med de høye hælene, men superstilig er det   😉

 

#mote #fashion #design #stil #classic #dress #party

24.09.15. Min ønskeliste, kledd for høstdager

Jeg har prøvd å sette sammen en ønskeliste over klær jeg kunne ha tenkt meg og gått i utover høsten. Dette er praktiske klær til hverdagen. Jeg har sansen for denne stilen og også for disse fargesammensetninger, som jeg synes kler hverandre godt. Jo, jeg kunne nok ha hatt disse klær med tilbehør på, på en og samme stund 🙂

#mote #høst #match

22.09.15. Et foto for dagen og det i en travel hverdag

Hvor blir det av dagene? Jeg rekker ikke å henge med i svingene snart. Det er som om tiden løper 100 meter på 9 blank, he-he 🙂 Har jeg mye å gjøre? Men tyr jeg til Fjordlands middager for det, liksom……nei ! Etter en travel dag på jobb, gjorde jeg først unna en aldri så liten mathandel. Et nødvendig ærend i hverdagen. I år har jeg ikke kommet meg ut i skogen for å sikre den rørte tyttebæra, som vi liker å finne i fryseren. Så jeg slang like godt med meg tre bokser med kjøpetyttebær på handleturen. Så tyttebæra rørte jeg sammen etter å ha fordøyd hjemmelaget middag. Ikke det mest avanserte måltidet middag, men vi hadde da både poteter og gulrøtter til ostesnitzelen, sistnevnte ikke hjemmelaget. Det ble hele seks passe store bokser med rørt tyttebær, av de tre boksene med kjøpetyttebær. Så vi har da noe til kjøttkaker / ribba framover. Kan hende kjøper jeg noen bokser til. Meget raskt og effektivt, og jeg har ikke det minste dårlig samvittighet for å ikke ha høstet selv fra naturen. Noen må jo kjøpe det andre plukker også !

I kveld velger jeg meg et foto fra sommerens tur til Lofoten. Dette bildet er tatt i Svolvær og på den dagen bildet ble tatt  ser dere stemningen, i sterk lavthengende tåke. Så kom det en ensom fugl flyvende, så bra for den ivrige amatørfotografen.

 

#foto #photo #fotografi #photography #bilde #picture #picoftheday #natur #nature #fugl #bird #fjell #mountain #tåke #fog  #Lofoten #Svolvær #Norge #Norway #vakkert #beautyful  

21.09.15. Dilla på gresk yoghurt med kornblanding + bær / frukt, flotte små mellommåltider

I det siste har jeg fått dilla på gresk yoghurt med vaniljesmak. Kjøper inn bøtter med det. Det finnes ikke i store bøtter overalt, men Coop har. Så er jeg glad i de blåbærkornblandinger fra Rema, og mange andre butikker i tillegg fører denne. Tilsett litt bær, frukt eller syltetøy (bruker den uten sukker) og prøv. Kan spise det som frokost eller som et mellommåltid. Jeg spiser det i noen små skåler, akkurat passe mett blir en. Deilig !

I dag blir det jobb igjen. Gleder meg på en ny uke med “blanke fargestifter”…………………………

 

ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Her er en slik skål, ser det ikke godt ut?

 

#mat #food  #frokost #breakfast #mellommåltid #snack #meal #yoghurt #kornblanding #cereal #frukt #bær #nydelig #delicious

 

20.09.15. Stemningsbilder tatt i ruskevær

Jeg får tid til noen fotoer på bloggen også i kveld. Alle bilder er tatt i helga. Det går nesten ikke en dag uten at jeg tar bilder. Fotoapparatet er med meg hele tiden. Selv om vi farter en liten biltur for å spise eller annet, fotoapparatet følger med. Jeg har et Nikon D5300 og trives med det 🙂 I helga har vi hatt et ruskete høstvær med mye regn. Men innimellom glimter sola og lyset til. Da er det om å være på riktig sted til riktig tid, med fingeren på knipseknappen. Så her er noen fotoknips fra helga. Jeg har et dusinvis flotte bilder fra helga, men de tas frem ved en senere anledning 😉 Her er de du får se i dag.

 

Båthavna i Skogn, Levanger

 

Steinvikholmen skimtes fra Åsenfjorden

#foto #photo #fotografi #photography #lys #light #sol #sun #sky #bilde #picture #picoftheday #natur #nature #Åsenfjord #Norge #Norway #stemning #vær #weather #uvær #vakkert #beautyful

 

20.09.15. Pickup cafe diners i Vuddu Valley, Åsen – Levanger – Nord-Trøndelag, verdt et besøk !

Ja, så har jeg også prøvd ut et av Levangers nye tilskudd til restaurantbransjen. Pickup cafe diners i Vuddu Valley. Vuddu Valley er egentlig Vuddudalen som det i virkeligheten heter. Når det etableres noe så amerikanisert midt i en dal i Trøndelag, så er det ikke rart at dalen forandrer navn på folkemunne. Det er ikke bare denne restauranten som befinner seg nede i dalen i Åsen i Levanger kommune, men også et lysstøperi. Det er kona på gården som styrer mest med lysstøping, og det er meget ettertraktet med nye lys i denne tid og også til jul, i form av gavetips eller til eget forbruk. Dekorative er de. Det er et stort utsalg der på stearinlys i alle fasonger, samt at det er candy eller dropsproduksjon i salg, servietter, lyslykter og et og annet amerikansk produkt som bokser / biler / skilt m.m. Folka på gården har en forkjærlighet også for amerikanske biler. Det er ikke vanskelig å finne frem, selv om hele etablissementet ligger bortgjemt i en dal. Fordi E6 går gjennom denne dalen og det ligger helt ved veien. For det første er det det eneste stedet med lyslenker i alle kulører, selv på vanlige sommerkvelder. Så er det parkert en sheriff – bil, amerikansk eldre politibil ved veikanten. På gården er det flere amerikanske biler, en lidenskap.

Ellers har de mye annet også som fenger oppmerksomheten som en fullvoksen ku i plast på terrassen, samt noen lettkledde modeller i plast på andre siden. En kan vel ha forskjellige oppfatninger om disse utstillingstingene. Men målet er vel å fange oppmerksomheten til bilister antageligvis. Vel verdt et besøk er stedet, det er sikkert, og du må ikke bli sjokkert, he-he 🙂 Til jul åpnes også loftet på driftsbygningen og her er vel et retrorom / cafè i 60 – 70 – talls – stil, med kaffe / gløgg m.m. Det har jeg enda ikke besøkt, men det skal visst ha sin sjarm. Videre så har de nylig åpnet et sted for motorsyklister. Her er det et utested i friluft rundt en gammel amerikanskutseende bensinstasjon. Det blir nok ikke så mye besøkt nå i den årstiden vi går fram i mot, men utover våren vil det nok ta av igjen. 

I alle fall smakte maten fortreffelig om du liker en saftig hamburger eller to i nydelig brød, med løkringer og pommes frites til, med et lite salatblad. Så har vi cola eller cola zero i småflasker med sugerør, og du er så amerikansk som du kan bli i en dal i Nord – Trøndelag. Maten er hjemmelaget og det kjennes på smaken. En av sønnene på gården er utdannet kokk, så at maten også blir deretter, altså meget smakfull, er vel ikke så rart. Du kan også bestille mat og “take away”. Ellers er innredningen og “stash” hentet i Amerika, så ingen ting er overlatt til tilfeldigheter, det er sikkert. Gjennomført så det holder. Så til dere som enda ikke har vært der, unn dere en tur ! Artig at folk er så kreative og steller i stand noe nytt og spennende. All ære til folka på gården !!!

 

Her noen bilder. Vi var der like ved stengetid, så lokalet begynte å tømmes for folk og da ble bilder også bedre, slapp å få med folk på bildene:

 

 

 

#restaurant #diner #mat #food #middag #dinner #amerikansk #american #stil #style #Vuddudalen #Åsen #Levanger #Nord-Trøndelag Norge #Norway #amcar #hamburger #jukebox 

 

   

18.09.15. Litt om alt og ingenting ;) God helg !

Yeeehhh ! Helg er ikke oppskrytt !!! Bare så synd at det enda ikke er innført tredagers helg. Jeg kommer garantert til å stemme på det partiet som har det i sitt program. Kanskje skulle jeg starte helg3dager – partiet. Jeg tror det partiet hadde fått mange stemmer. Men hvor hører det hjemme på blå side eller rød side i politikken? Hips – som – haps det, så lenge folk stemmer på meg? Jeg leser i media om Miljøpartiet de Grønne. Utrolig at folk stemmer på et parti som ingen vet hvor de har. Skal en starte opp med et nytt parti, så bør en ha et tydeligere partiprogram !!! Det finnes da parti som tar miljø på alvor som har et godt forankret ståsted. 

Nok om det !  Jeg har nettopp fordøyd fredagspannekakene. Jo, du hørte riktig. Pannekaker går fint både til middag på dagtid og til kvelds. Det har seg slik at min sønn ikke kom til middag etter lærlingejobben i dag. Han ville heller spise noe sammen med kjæresten sin, så de var ute å shoppa mat. Så min mann  og jeg vi spiste rester til kvelds, helt OK med pannekaker, blåbær og sprøstekt flesk på en fredagskveld. Så har jeg tent lys over hele huset. Jo, fredager er triveligst i Trøndelag, sikkert andre steder også 🙂

I morgen er det faktisk oppstart med første sangøvelse eller kanskje kan en si “oppfriskningsøvelse”, fordi  teatermusikalen “Vinsjan på kaia” med musikk fra DDE skal i gang igjen med Verdal teaterlag, med premiere 4. juledag. Så spilles det ca. 10 forestillinger framover. Det er satt opp noen få helgedager framover for øving. Men det blir mer aktivitet i slutten av november, begynnelsen av desember 🙂  

 

Møblerte litt om i stua og fikk plassert “Optimisten” av Marianne Aulie på hylla over lysene. Så har jeg det signerte maleriet “Pingviner ved barrieren”av Vebjørn Sand også på hylla. Bak det maleriet har Vebjørn tegnet en tusjtegning med pingviner og skrevet hilsen til meg. Så har broren Aune Sand tegnet seg selv med champisglass bakpå samme maleri, med hilsen. Jeg synes de er flinke jeg. Så kan sistnevnte å ordlegge seg, tjiii-hiii !!! 🙂

 

#hjem #home #bolig #lys #candles #personlig #koselig #cozy #høst #autumn #fredag #Friday #helg #weekend #tanker #thoughts

18.09.15. Interiør, mine foreldre har pusset opp kjøkkenet sitt (flere bilder)

Forrige lørdag tok jeg turen utover til Follafoss og besøkte mine foreldre. Jeg var spent fordi de har hatt håndverkere i sving for å pusse opp kjøkkenet sitt. Dette var første titt. Jo, det ble jo superstilig ! Gratulerer mamma og pappa med nytt kjøkken!!! Ja, jeg må nå si at jeg foreslo litt utvidelse ved å ta ned en vegg eller to, men de synes det er greit slik. Det er jo de som bestemmer. Det er bare det at vi som er yngre gjerne vil ha litt rom i rundt oss. Mens eldre folk gjerne vil ha det intimt og hjemmekoselig på en mindre flate. Som sagt så synes jeg min ungdommelige mor som ble 70 år i år har en god smak. Ja, fordi jeg tenker at det nok er hun som har valgt golvbelegg, kjøkkeninnredning, farger i gardiner og hvordan det skal se ut med ting og tang m.m. I alle fall var det gamle kjøkkenet modent for en fornyelse, da det hadde gjort sitt. 

Det var nokså flott vær da vi (min mann og jeg) tok turen utover forrige lørdag, så vi ble vi enige om ikke å holde til innendørs, men heller ta med maten ut i naturen et sted. Så det ble årets siste grilltur ved Follavatnet. I alle fall tror jeg det blir årets siste. Follavatnet er drikkevannskilden til innbyggere i Verran, og ligger 15 – 20 minutter opp fra Follafoss med bil. Min pappa hadde tatt med fiskestanga + mark, så vi fisket med agn og duppe. Tror du ikke vi fikk en ørret da, i noenlunde god stekestørrelse. Min pappa var spent på hvordan den så ut innvendig da noe av ørreten her tidligere ikke hadde vært så fin, men denne var superfin, rød og akkurat slik den skal være. Fisken ble ikke avfotografert, det glemte jeg, men æresord vi fikk en liten fisk, så det.

Ellers ble turen ut en noe vindfull affære, ikke fordi vi fikk vondt i magen eller noe sånt, nei, he-he 🙂 Men det tok til å blåse bare mer og mer, så det ble en frisk tur ut den dagen. Mamma hadde med både rips og vaniljesaus + kaffekannen. Men da vi hadde spist ferdig grillmaten ble vi enige om å dra hjem i Follafoss å ta kaffen innendørs i stedet. Det smakte fortreffelig ! 

 

Her noen bilder av nykjøkkenet + grilltur til Follavatnet, en trivelig tur ! Fikk godkjenning til å dele noen bilder på bloggen 🙂

 

Nykjøkkenet

 

 

 

 

 

Ut i hagen

Grønne fingre i Follafoss

 

 

 

 

 

 

 

Ved Follavatnet

 

Mamma og pappa

 

Fyr i grillene

Grilling

 

Pappa kaster ut (sprekingen blir 80 år i november)

#interiør #interior #hjem #home #oppussing #bolig #kjøkken #kitchen #friluftsliv #outdoors #natur #nature #Follafoss #Verran #Norge #Norway #Follavatnet  #trivsel