10.02.17 Frodith utfordrer igjen, her er hippieparet

Ja, så har Frodith sendt en invitasjon da. Hun er flink til å utfordre oss “vennebloggere” til å være med på det ene krumspringet etter det andre. Ikke alltid jeg følger opp da, men nå i dag, på fredag og helg, så falt jeg for fristelsen til å være litt leken og sprø. Her er min mann og jeg på en bursdag for noen år siden. Hippielook 😉 Under ser dere den hyggelige og forseggjorte innbydelsen, som Frodith lokket med. Mer har jeg ikke å si om den saken for snart må jeg avgårde på teaterscenen.

 


Meg og min mann på bursdag, i 60 – 70-tallsstil 
 

 

#samba #challenge #utfordring #utkledning #artig #gøy #Frodith

10.02.17. Jeg var ute på tur på “kom-deg-ut-dagen” blant annet

Ja, først nå kommer et blogginnlegg fra aktiviteter forrige helg. Nei, det blir ikke bare hendelser fra den helga. Men mer et innlegg om gleden av å gå tur og være ute i frisk luft, samt oppleve vakker natur. Det er så deilig å ta på seg joggeskoene og legge i vei på en frisk gåtur. Spesielt var det det forrige helg med et nærmest vårlig vær her i Trøndelag. Det sies at søndag 5. februar er “kom-deg-ut-dagen” for 2017, og undertegnede var da også på tur må vite. Det er Den norske turistforeningen som står bak “kom-deg-ut-dagen. I det flotte været med skinnende sol, ble det tur både lørdag og søndag. Det var så herlig at det ble en laaaaang tur begge de dagene. På lørdag sier helse-appen min at jeg gikk 7,5 km./ 11 117 skritt og på søndag ble det 10,4 km. / 15 331 skritt. Det er vel godkjent. Turene foregikk i nærområdet. 

Etter gåturene de to dagene  ble det middagsordning sammen med familien før en hastet seg videre til aulaen på Verdal, hvor jeg spiller i musikkteateret “Levva livet” https://kultar.no/referanser/levva-livet/. Så forrige helg ble en særdeles aktiv helg. Når jeg drar på tur liker jeg å lufte mitt speilreflekskamera, NIKON D 5300. Men mot normalt ble det hjemme disse to dager. Så bildene her er tatt med min iphone. Min turkamerat var min mann.

Det blir nok mange turer framover når det blir bedre tid. Til jul i år fikk jeg flotte julegaver, nemlig 10 på topp-turer. Det koster rundt 150 kr. og da får du kart og veibeskrivelser til flere utflukter som er oppsatt. I tillegg fikk jeg også Kjentmannsmerket for Verdal kommune, eller også kalt 10 på topp, i julegave. Du lurer kanskje på hva det er? Det er Levanger- og Verdal idrettsråd via bedriftsidrettslaget som står bak dette her. En håper med dette å skape sunne vaner og bedre helse hos folk. De har valgt ut flere turutfluktsområder på topper og ellers som det blir litt konkurranse blant befolkningen om å nå innen året er omme. På de ulike stedene er det oppmontert en kasse med ei bok som du skriver navnet ditt inn i. Det vanker også premier til de som har betalt og registrerer seg. Litt misvisende er det at det kalles 10 på topp, da det egentlig er 20 topper i Levanger. På Verdal gjennom Kjentmannsmerket er det hele 37 steder og besøke. Da får jeg litt å gjøre framover, he-he! Men det er så mye vakkert og se, samt deilig å gå tur, at jeg gleder meg. Nå den 1. februar gikk tursignalet for Levanger, mens for Verdal starter det i gang den 10. mai. Det er facebooksider for begge steder, og masse fine bilder fra turer florerer der. Jeg vet at det i alle fall er en person som siden startsignalet gikk for Levanger 1. februar allerede har tatt alle de 20 toppene. Jeg lover ikke ut noe om hvor mange jeg kommer til å passere dette året, men jeg strekker meg så langt jeg kan og har tid til. Jeg tar det som avkobling og rekreasjon med nistepakke og fotoapparat. Her står det litt om hvilke topper Levanger har i år.  http://www.innherred.no/nyheter/2017/01/13/Her-er-de-nye-toppene-14054886.ece

 

 
Se det flotte vårværet da, ja jeg kaller det vår, nesten ikke snø. Kjørte til Magneten kjøpesenter fra hjemmet i Mulelia. For lesere som er kjent i disse områder, kan jeg fortelle at det ble tur om sjeteen, arboret på Staup og ned i Nordsiveien og om sjøbadet, passerte bare trappetrinnene opp til Staupshaugen. Tok ikke sjansen på å ta den lange trappa opp, skulle jo videre på kvelden og både danse og bevege meg på en scene. Jeg tror at om jeg hadde tatt den opp, ville jeg ikke vært gangfør, he-he 🙂

 

Sjetebrua i Levanger

Ender i sola 

Lang, lang rekke inn til Levanger by

Dette var totalen på lørdag


Ny tur på søndag i nærområdet til vårt hus. Her passeres isformasjoner i berg. For kjentfolk: Gikk hjemmefra, om Skånes, en liten stopp i Djupvika, opp i Børsåsen, om utsiktsposten / gapahuken mot Levanger og Gamle Kongevei hjem

Hestespor ved Skånes

Enda flere spor. Googlet og tror det er rev, men meget lik ulvespor også, men det er meget usannsynlig for stedet. Vet ikke, kanskje det er hundespor? Noen som vet?

I Djupvika som ligger enda lenger inn etter Skånestangen, om du går mot Børøya og Levanger, henger det en kasse for å skrive navnet inn. Men den er ikke med på 10 på topp for Levanger i år. Den har vært med før, vet jeg

 

Så var det søndagens aktivitetskartlegging, ikke verst av meg nei 


Verdals kjentmannsmerker / 10 på topp

Gavekort for Levangers 10 på topp


Godværsskyer inn mot Djupvika

 

Var du ute forrige søndag, på “kom-deg-ut-dagen”?

 

#friluftsliv #outdoors #tur #gåtur #hike #natur #nature #foto #photo #fotografering #picture #image #Levanger #Verdal #Norge #Norway #vær #weather #sun #sol #fint #nice #friskluft #landskap #landshape #sport #idrett
 

02.02.17 Bygg mur rundt Trump!

Som et samfunnsengasjert menneske måtte jo jeg også uttrykke mine observasjoner og holdninger, for ikke å si bekymringer, til den nyvalgte presidenten Donald Trump. Det var en tid jeg fulgte med på reality – programmet “The apprentice” med Trump som stor TV – stjerne, forretningsmagnat og arbeidsgiver på jakt etter nye personer han ville ansette. Det var den gangen jeg også var i jobbsøkesituasjoner. Greit å få noen tips, tenkte jeg. Tips om hvordan en skulle oppføre seg for å få en jobb. Jeg synes ikke Donald Trump i sin nye jobb som president av en stor nasjon har tatt lærdom av sine egne innstillinger til hvilke holdninger og referanser en interessant nytilsatt bør inneha. En av de som vant i en programserie og ble ansatt, sier at det viktigste hun lærte av Trump var: “Have all the facts before you jump on anyone for anything”. Da blir mitt spørsmål: Har Trump vurdert effekten av den nye innreiseloven han lanserte, hvor sju land ble utestengt fra innreise til USA, dog for 90 dager. I think he has jumped on someone for unreasonible reasons, i så fall.

Til og med jeg forstår at om du blir valgt til øverste leder for et land, er det viktig med tid til å gjennomgå og sette seg inn i saker. Være ydmyk og lydhør. Så ville jeg ha rådført meg med pålitelige rådgivere. Men her har vi å gjøre med en person som handler og uttaler seg, før det er nøye lov- og faktabasert, samt gjennomtenkt. Er det mangel på impulskontroll eller en eller annen personlighetsforstyrrelse, narsissisme (sykelig selvopptatthet / selvdyrkelse) eller annet? Spør du meg som sykepleier, så kan det være en psykisk diagnose på slike folk som Donald Trump.

Når det gjelder den nye innreiseloven som Trump innførte for dager siden, så har enkelte land som Iran gått til mot-aksjon. Det er samme regler som gjelder for amerikanere som vil reise inn til Iran. De nektes. Jeg forstår dem godt. En kan da ikke bare sitte å godta alt heller. Å sette menneskegrupper, trosretninger og noen andre mennesker og land i bås, er en uting. I det hele tatt båstenkning er en uting. Her er det leger, forskere, vitenskapsmenn, universitetsprofessorer som ikke kan møte på kongresser / kurs i USA og det er slektninger som vil besøke sine syke, blant de som nektes innreise. Virker som om de landene som er valgt ut er tilfeldige. Det handler vel om å ikke utestenge noen som har forretningsforbindelser med Trump eller land som Trump kan dra goder fra, antageligvis.    

Som Piet Hein sa: Den som taler ut fra bevisstheten om å ha rett, overbeviser ingen. La narren være, og hans eget snakk vil dømme ham, er et kjent persisk ordtak jeg også tar med. Passer fint med et persisk innslag, da Iran nå er i gruppen av land som nektes innreise til USA. Helt utrolig hva den nye presidenten har laget av liv og røre på få dager. Han bør tenke på at han ikke holder på å lage et TV – show der han er hovedpersonen, men faktisk skal regjere i USA. Alt han uttaler kan gi store ringvirkninger på mennesker, vekke motstand fra andre lands- / staters befolkning og ledere. Slik han nå framstår virker det som han tar egne valg og avgjørelser ved et knips liksom. Uten å rådføre seg med noen som kanskje vet bedre, og han innehar ikke fornuftige innstillinger til politiske avgjørelser, store sådanne. Lite gjennomtenkt, kan en nok si om lederstilen.

Da han var med på “The apprentice”, så jeg hvordan han elsket å komme med oppsiktsvekkende kommentarer og uttalelser. Han direkte solte seg i glansen fra kameraer og seertall. Jeg får følelsen av at han fortsatt tror han er med i et TV – show, hvor alles blikk er rettet mot han. Jeg håper virkelig det ikke bare er jeg som tar han slik han framstår, som lite troverdig. At det er folk i rettsvesen og i det hele tatt rundt han i politikken som kan stoppe de avgjørelser og de feilaktige grep han tar, til enhver tid. Denne holdningen håper jeg vil spre seg ut til alle verdenshjørner, til ledere og befolkninger. Ellers er det bare å melde oss ut av den alliansen vi er medlem av, nemlig nato. Jeg vil ikke være på lag med en ustabil person, til fare for seg selv og sine medmennesker.

I dagene etter at han ble valgt til president har kvinner gått i protesttog i mot hans høyreekstreme og mannssjåvinistiske holdninger. Selv har han “trofèkona” Melanie Trump ved sin side, et intetsigende kvinnemenneske uten annet å gjøre enn å shoppe, ordne utseende og negler, ala svenske Hollywoodfruer. Til og med hadde hun nærmest kopiert innsettelsestalen til mannen sin, fra Michelle Obama`s ord noen år før. Antiabortloven ble innført få dager etter innsettelsen: Loven innebærer at det blir forbudt å gi offentlig pengestøtte fra USA til utenlandske organisasjoner som gir råd om familieplanlegging, seksualopplysning og informerer om abort som et alternativ. Dette som etter min mening er meget viktig for kvinner over hele verden. Hvilket kvinnesyn?

Fortell meg; hvilke kvinner har stemt på denne presidentkandidaten? Videre si meg; hvilke av de mange nye landsmenn i USA, innvandrere og islamister har stemt på denne karen? Det er nesten så jeg er forledet til å tro på ryktene om valgfusk. Jeg forstår det ikke. Han vil bygge murer inn til Mexicogrensa for å hindre innvandring derfra. Den neste saken i mediene gikk på at det er Mexico, ifølge Trump, som skal ta kostnader for dette byggverket. Innvandrere og flyktninger er ikke velkommen. Jeg synes det er uhørt. Nei, bygg en mur rundt Donald Trump i stedet. Han er en fare for menneskeheten og for fred i verden.

Denne mannen nekter å lytte til forskere, spesielt når det gjelder klimaforandringer. Lik vår egen Carl I. Hagen, i samme sak. Er ikke han ferdig med politikk da? En kan ikke gå rundt å lage egne sannheter, for å rettferdiggjøre sin manglende satsing på ting. Alle kan vel plukke en forsker som er villig til å si akkurat det en vil, ut til medier. Dette gjerne en med samme politiske syn. For å rettferdiggjøre sine egne valg og satsinger, eller aller helst mangel på det. 

Donald Trump vil bekjempe ISIS med nebb og klør kommer det fram i medier. Men det jeg tenker på er at de to, Trump på ene siden og ISIS på andre siden har svært like tankesett Kvinnesynet de to har nærmer seg hverandre. Kvinner er mindre verdt enn menn, og menn kan gjøre som de vil med kvinner. Til og med bestemme over kroppen deres. Det er ikke mange kvinner å se i hans politikerensemble. Videre har Trump en kontrollerende og diktatorisk stil, hvor demokrati og menneskeverd er nedprioritert, etter min mening. Han sparker jo elegant de som ikke er enig med han. Som det som skjedde med Sally Yates, justisministeren som nektet å støtte forslaget hans om innreisenekt. Som to ytterliggående kunne de jo like gjerne ha gått i ledtog med hverandre, både Trump og ISIS, så like som de er i tankesett. Øye for øye og tann for tann, er det som gjelder. Vi er ute etter de og de, denne båstekningen. I sin forretningsverden har han nok kanskje noen knuste kneskåler på samvittigheten (i alle fall tror jeg at det noen ganger må til i “big business”), men nå har han hånd om “atomknappen”, tenk på det. Nei, jeg finansier gjerne en lyddempende mur rund Donald Trump. Som gjør at han blir mindre synlig og ikke når ut med sine ekstreme budskap. 

 

 

Bildet er hentet fra Wikipedia

 

#politikk #politics #Donald #Trump #president #USA #uttalelser #statements #innreiselov #innreisenekt #abortlov #refugee #kvinnesyn #kvinnefiendtlig #misogynist #fred #peace #krig #war