30.11.14. Foto på tampen av dagen, litt fra en tidligere tur ut i naturen (3 bilder)

Nå er det snart en ny arbeidsuke og jeg gleder meg. I kveld har jeg redigert en del bilder jeg har lagret på PC`n og har i den forbindelse funnet fram tre bilder tatt tidligere i høst. Med teater- og korliv blir det få turer ut med kameraet i det siste. Etter at vi skiftet fra sommer – til vintertid er det jo mørkt med en gang etter jobb på ettermiddagene. men det kommer tider etter dette. Jeg trives jo med alle aktiviteter jeg driver med, så det er jo hærlig å være til.

Her tre høstbilder på rappen:

 

 

Tvårråsjøen i Levanger med dis over vannet, enda ikke islagt her:

 

Rimlandskap fra myrene ved Torsbustaden i Levanger, Nord-Trøndelag:

 

#foto  #photo  #fotografi   #photography  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #flott  #beautyful

30.11.14. Første søndag i advent, prøvesmaking av ribbe før jul + litt av hvert

Vi skriver i dag søndag 30. november, du verden hvor fort tiden går. Tiden går ikke, tror nok den tar jetfly, he-he 🙂 I dag er faktisk første søndag i advent. Den så jeg ikke komme i en travel hverdag, og også like travle helgedager. Da er det greit med en mann som tar i et tak på hjemmebane. Som leter fram adventsstjerne, staker og advents- dill og dall. Til og med har han laget ribbemiddag i dag. Vi bruker som regel i adventstida prøvesmake ribbe før jula. Før jeg dro på øvelse med Verdal Teaterlag spurte jeg fint om han ikke kunne se seg råd for å lage ribbemiddag. Han sa at det kunne han jo ikke lage. “Det er ingen big deal, google på nettet og det meste gjør seg selv”, sa jeg. Jeg var veldig spent da jeg dro hjemover fra teaterøvelse i 17-tida i kveld om det skulle stå middag klar. Jeg ble megaglad da jeg kom opp trappa og kjente den velkjente ,lukta av ribbe og surkål (posesurkål). Nam ! Svoren var knaskende sprø og akkurat passe stekt, flinke mannen. Hvis ikke han hadde grepet fatt i oppgaven med matlaging hadde det ikke blitt ribbe i dag, det er bra sikkert. Han fikk både skryt og takk ! Det er viktig å skryte av mannen om han gjør ting i huset, fordi da inspirerer det han til å gjøre slike ting flere ganger.

Her i huset har vi, nesten uten unntak, alltid ordentlig middag. En gang pr. dag samles vi til fellesbespisning, om ikke ettermiddagsskift eller annet kommer i veien for det. Det er hyggelig å sitte sammen i et måltid om dagen. Både min mann og min “lærlingesønn” som bor hjemme har av og til ettermiddagsskift. Kjedelig for meg som liker å ordne mat, å måtte spille kokkerollen over til enten min sønn eller min mann. Hvis min sønn lager mat blir det som oftest pannekaker med bacon / blåbær, det er han en racer på. Min mann koker som regel potet +gulrøtter, og så blir det noe lettvint som fiskepinner, karbonade, pølser og fiskekaker til. Greit nok det. Selv lager jeg alt mulig. Det sunneste er variasjon. variasjon er noe jeg også prøver å veilede innvandrere i jobben min om, under intervjuer med de, om at det er absolutt sunnest for en menneskekropp. En bør ikke spise det samme hver dag, bare pga. at det er det beste en vet, f.eks. pasta, det kan bli usunt i lengden. Tenkte at jeg nedenfor her skulle legge ut tre bilder av middager her i hjemmet, den siste uka. Jeg tok bilder underveis og tenkte å blogge litt, men tiden strakk ikke til så det ble bare med fotografering og ingen publisering i løpet av uka som gikk. Nå ble det.

 

Her kommer bilder fra tre gode middager denne uken, ribbemiddag i dag med min mann som kokk:

 

  

Så hadde vi ovnsbakt “Glad laks” her en dag, med grønnsaker og rømme:

 

Kyllingwok med nudler og grønnsaker ble det også:

 

#mat  #food  #middag  #dinner  #meny  #menu  #kylling  #chicken  #laks  #salmon  #ribbe  #ribs  #smak  #taste  #måltid  #meal  #godt  #nice

 

 

19.11.14. Interiør / hjem, ny taklampe med stemningslys + litt ditt og datt

I helga fartet jeg og min mann til Trondheim. Hovedhensikten med den turen var å besøke min sønn som bor der. Ville treffe han før han  reiste til Thailand dagen etter vi var der, altså på søndag. Det ble et trivelig besøk, spiste sammen på Burgerking, ikke fordi maten er spesielt sunn og god, men fordi det ligger på Angeltrøa ikke langt fra der min sønn bor. Alltid når vi er på slike steder som Burgerking og Mac Donalds, noe vi ikke ofte er altså, så kjøper jeg noe helt annet enn burger. Det blir som regel chicken nuggets med ulike “dipp og dupp”. Det er mye bedre, synes jeg. 

Når en først er i Trondheim så tar en som regel turen innom IKEA. Jeg ville kjøpe noen nye gardinstenger til “nykjøkkenet (pusset opp til i sommer) for å henge opp nye liftgardiner til jul. Ville bare ha noen helt enkle hvite, og jaggu synes jeg vi gjorde rett i å ta turen til IKEA for dette, da vi sparte massevis av penger på den handelen, superbillig og fine. Men da vi gikk gjennom lysavdelingen kom jeg over en taklampe som jeg syntes var fin, nettopp fått de inn på IKEA. Så da ble det da enda noe nytt med opp i handlekurven. Under ser dere bilder av nyervervelsen. Fin ja ?

Ellers er jeg hjemme alene denne uka etter jobb, begge mannfolka (sønn på 18 år som er lærling og mannen min) i huset jobber ettermiddagsskift denne uken. Nydelig å være hjemme alene synes jeg. Da legger jeg opp gjøremål og tiden slik jeg vil, stresser ikke. Jeg skal ikke si hvor lenge jeg sov dupp på ettermiddagen på mandag. Dupp sover jeg sjelden, men har hatt noe ryggvondt i det siste som har tatt nattesøvnen, så hadde vel behov for den duppen da. I går etter jobb kjørte jeg utover til Follafoss og overrasket foreldrene mine med et besøk. Så trivelig å kjøre bil synes jeg med spotify / iphone tilkoblet med akkurat den musikken jeg liker å høre på, samt varmen på full styrke på setet i bilen, gjør godt for en “trollete” rygg, he-he. Foreldrene mine ble glade for besøk, jeg hadde jo ikke tid til å stikke innom dem den helga det var farsdag, så nå i går fikk pappa farsdagsgave, en bok. Jeg hadde også kjøpt med meg noe til kaffen slik at mamma slapp å gå i fryseren etter noe eller evt. steke vaffel, som er noe jeg ofte får servert på kaffebesøk der. Det var litt glatt og kjøre, enkelte steder, men jeg tok det med ro. Jeg hadde med fotoapparatet også, men det var da nærmest mørkt før jeg kom til Steinkjer. Så det ble lite fotografering. Etter at en flyttet klokken fra sommertid, blir det jo mørkt med en gang etter jobb. Skal en hjem for å spise middag, er det jo for mørkt for fotografering å hverdager. 

I kveld klokken 19.45 blir det korøvelse med teaterkoret Prima Vare på teaterloftet (Amfibutikken) Verdal. Vi holder på å øve til konsert i Stiklestad kirke med Askil Holm, kjent som en av “Hallelujaguttene” med Kurt Nilsen Alejandro Fuentes og Espen Lind. I morgen kveld og hele helga kommer jeg til å vie Verdal teaterlag i satsningen “Vinsjan på kaia”, teaterstykke som settes opp med premiere 4. juledag. Det er jo morsomt da å få være med, sammen med massevis av flinke sangere, dansere som er skuespillere.

Jeg er ingen “hyper – rydde – vasker” til jul, synes ikke det er rette årstiden for sånt, så jeg stresser ned heller enn opp. Jo da jeg er jo ferdig med nokså mange julegaver allerede, men det er fordi en må være parat til å kjøre med gavene om det byr seg en anledning en helgedag (om en får en fridag fra teateret, det er jo pliktig oppmøte der framover, og det skal mye til for å få fri) eller for å få sendt med om det skulle være noen fra slekta som kommer hit. Søsteren min med familie bor jo i Rørvik (ved kysten), nærmere bestemt Lauvøya og dit er det ca. 25 mil herfra. Men det går vel greit i år også med gaver. Det er jo godt lillesøster med familie på sensommeren har flyttet fra Råkvågen (Sørfjord) og inn til Steinkjer, Egge. I alle fall de i nærheten nå. En mindre tur før jul.

Ja, ja, så ble det noen ord også i dag. Jeg liker å skrive, kjenner jeg. Men nå skal jeg pugge sangtekster den siste timen før jeg drar på korøvelse.

 

Her kommer et stemningsbilde fra den andre sittekroken i stua hvor den nye lampa nettopp er hengt opp, glemte å tenne lys på bordet til ære for selve bildet, men, men:

 

  #interiør  #hjem  #stue  #taklampe  #IKEA  #stemning  #skinnsofa  #brun  #puter  #bilder  #planter   

14.11.14. Endelig vart det hælg ! Den ukentlige vanning av orkidèer, tips m.m.

Sier som DDE; “Endelig vart det hælg!”…..RAI, RAI 🙂 Etter en lang arbeidsuke ble det en etterlengtet helg. Denne uken har jeg kost meg på jobb og prøvd å ikke få det alt for travelt. Bør ha tid til å være litt sosial med arbeidskollegaer også innimellom. Dessuten er det absolutt frihelg, yeeehhhh ! I det siste med full øvingsplan i forhold til “Vinsjan på kaia” ved Verdal Teaterlag (teaterstykke med premiere på 4. juledag med musikken til DDE) har det blitt lite frihelger og også frie ettermiddager. I tillegg holder koret mitt Prima Vare (teaterkor under Verdal Teaterlag) på med øvelser fram mot kirkekonsert med Askil Holm i Stiklestad kirke den 16.12. Men klager ikke altså, det er jo meget artig å være med på slike ting. Bare helt nydelig med ørlite fri innimellom slagene.

Hver helg vanner jeg mine orkidèer som pr. i dag teller sju stykker, hvorav to blomstrer, to har snart blomster og tre stykker har blomstringspause. Kun hvite orkidèer kommer inn i mitt hus, om jeg ikke får noe annet i gave da, men de hvite er absolutt penest synes jeg. . Jeg har hatt disse orkidèer over flere år, og de kommer med blomster igjen og igjen. Når helga kommer tar jeg og tapper vann i oppvaskkummen og setter alle sju plantene sammen der i over 1 – 2 timer. Jeg tror de trives i selskap med de andre. Ved å sette de i vann slik får de selv “slurpe” til seg det vannet de trenger. Ellers bør en snakke litt med dem, he-he !

I dag hadde vi god middag, synes jeg. Men tror nok de fleste vil si: “Æsj !” Det ble blodpølse til middag i dag, nydelig. Med tilbehøret blir det jo en delikatesse. Jeg kutter blodpølsen i skiver og steker skivene i pannen i noen minutter på hver side.Til blodpølsen serverer jeg poteter, kålrabbi / kålrot, sprøstekt bacon og sirup. NAM, prøv det !

Ellers tror jeg etter hvert at jeg setter fram noe ost / kjeks / frukt til kveldskos med vin til. Det blir bra. Da kjenner en at helga er her, når en kryper opp i sofakroken. I morgen blir det nok en tur til Trondheim på besøk til min eldste sønn, så håper jeg det blir tid til enten litt maling av akvarellmaleri eller en fototur ut i naturen også i løpet av helga. Så blir det nok noen besøk hos svigerfar som begynner å bli gammel og skrøpelig nå, innimellom.

 

Orkidèpleie en gang i uken :

 

Vakre planter / blomster, synes jeg:

 

Middagen i dag, blodpølse med godt tilbehør, NAM ! :

 

#blomster  #flower  #orkidè  #vann  #helg  #weekend  #middag  #blodpølse #kålrot  #potet  #bacon  #sirup #koselig  #smak #nydelig

 

02.11.14. Hverdagsliv, “Blåtur” med arbeidskollegaer og litt helg ;) + et foto selvsagt

Denne uka har jeg vært mye syk. Forkjølet, vondt i hals + tetthet / smerter i ett øre, tett i nese / bihuler, samt hoste. I tillegg har jeg hatt vondt bak på ryggen i øvre del av den. Dette spesielt ille på natt, sover svært dårlig for tiden. Ryggsmertene har vært der siden forrige helg. Den helgen var jeg på teaterøving med sangøvelse, fra formiddag til sein ettermiddag. Med en sanglærer som har god tro på fysiske øvelser for å ha god sangstemme, ble det noen kraftige springerunder. Plutselig sa han: 20 situps, 20 armhevinger, jogg på stedet med knærne mot haken osv. Så jeg har jo trodd ryggsmertene beskrev seg derfra, altså fra treningsrundene.  Jeg må opp i sittende stilling for å hoste, da det er for vondt å ligge å hoste og dessuten får jeg ikke hostet opp surklet i brystet i liggende stilling heller. Men har holdt ut på arbeid hele uka. Skippa (uteble fra) bare korøvelse forrige onsdag, enda vi skulle få besøk av Askil Holm som vi skal ha kirkekonsert med før jul. Det var meget irriterende å ikke være der, men orka rett og slett ikke. Jeg er helt tappet av energi. Det satte meg litt tilbake i festhumør under fredagskveldens “Blåtur” med arbeidskollegaer, men det er jo årets “happening” så den måtte jeg jo ha med meg. Ja, ja, det ble nå i alle fall en meget hyggelig kveld ! Jeg har vurdert gjennom helga om jeg ikke burde ha vært innom legevakt en tur, men venter til fastlege i morgen tidlig. tror jeg må ta meg en tur og få lyttet på brystet.

Så etter den artige “Blåturen” på fredagskvelden har jeg bare, nesten bare, har ordnet middager da, sittet i sofahjørnet og slappet av. Jeg har bare vært på PC, redigert bilder og sett litt på TV i helga ellers. Er svimmel i tillegg med nakke – og hodepine innimellom. Men likevel, er det virkelig jobb igjen i morgen, alt for tidlig, er sliten og mangler energi. Jeg hater å være syk, har ikke tid til slikt “tull”, he-he ! Det blir nok lege i morgen tidlig, kanskje….

Når jeg tenker tilbake på “Blåturen” sammen med arbeidskollegaer på fredagskvelden,  er nok vårt uanmeldte besøk hos Munkeby klosters munker en “høydare”, må le med meg selv, når jeg tenker på dette. Når en i “Blåturkommitèen plutselig ikke kan delta på selve turen og beskjeder gis til andre i komitèen. Vedkommende som fikk beskjeden har nok merket seg Munkeby og ost, og da er det lett å tenke på klosteret og munkene, som jo driver å ordner ost. Det ikke så mange kjenner til, er at gården Munkeby ved familien Fiskvik driver gårdsbutikk og har et stabbur hvor en kan få smake på oster + øl. Jeg synes virkelig at vi 20 uanmeldte gjester ble meget godt tatt i mot av munkene på en fredagskveld. De fleste hadde nok rukket å innta noe drikkevarer også på turen, håper at det ikke dunstet av oss. Vi ble vist til “bønne- / kirkerommet, og fikk høre alt om sisternemunker / nonner, og hva de driver med. Som de flinke tilhørerne vi var, stilte vi jo også spørsmål, så hele seansen der varte nok 45 minutter i alle fall.Da vi kom ut fikk vi høre av en i komitèen at , “Vi skulle jo få øl og ost også?” Da var det en arbeidskollega som sa: “Du tror ikke det kan være et besøk på gården Munkeby vi skulle ha gjort i stedet, de har jo ost og øl?” He-he, humrer med meg selv hele tiden jeg. For en tur.

Ble jo litt kortere stopp på Munkebygården da, men du verden så godt et brød / kjeks og ost, for ikke å snakke om det nydelige ølet, samt utmerket verstsskap. Ellers ble det Trondheimstur, hvor vi ved første stopp fikk en konvolutt. I den lå det et brev om poledance-kurs for kvinnfolka og et Hip-hop-kurs for karene, vi skulle deles. Men etter en rundtur med bare kvinner i bussen, ble vi gjenforent ved Rockheim i Trondheim. Poledance var altså bare spøk, jeg synes det var nedtur, he-he ! Her ble vi delt i lag og fikk utdelt spørsmål. Vi måtte spille instrumenter, lytte inni headsett, utføre bevegelser som satte i gang lyder, og vi måtte ta oss rundt i hele bygningen for å få svar på spørsmålene som ble stilt. Etter dette ble det en nydelig treretters ved Rica Nidelven. kveite, oksekjøtt og tiramisu, alt av ypperste klasse.  

På denne frihelga hadde jeg gjerne skulle vært på en fotoutflukt eller fem, men det finnes ikke så mange naturfotoobjekt i fra sofakroken, ja, ja. I morgen er atter en dag, og jeg håper på bedring inntil da ! Skal jo på jobb og har tusen gjøremål / avtaler i jobben, som ingen tar unna om jeg er borte. Om jeg da altså ikke har vært på fototur, legger jeg likevel ut et fotografi som jeg har hentet frem, tatt forrige helg i tåken utpå sein ettermiddag.

 

 

#fotografi  #photography  #foto  #photo  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #landskap  #tåke  #fog #vakkert