26.04.15. Maleri i akvarell har vært helgefritidsaktivitet i tillegg til mer

Allerede passerer vi 26.04.15. Tiden flyr som alltid. I går ble mamma 70 år, gratulerer, her fra bloggen også ! Hun hadde hatt en fin dag med mange venninner på besøk. Til helga skal familien feire henne i Follafoss. Ble litt utsatt da det er vanskelig å samle alle under samme tak på samme dag. Det gleder jeg meg til det. Hun holder seg jo superung, så mange turer hun går ute i naturen til forskjellige kasser hvor en kan skrive navnet inn. Tror ikke hun har vært sprekere enn hun er nå for tiden.

Nå i helga har jeg bedrevet akvarellmaling i tillegg til å være “sykepleier” for min eldste sønn som nylig ble operert i foten. Han har flyttet inn hos oss en periode nå. Bor jo vanligvis i Trondheim. Det var en planlagt operasjon da han lenge har gått med noe slitasje nede i ankelen. Jeg var på Orkdal Sykehus både torsdag og fredag. Tok feriedager fra jobb. Nei, har ikke gjort så mye annet enn å fryse ned ismatte og ta opp ismatte, som sykepleier. Det er noe sønnen bruker nå i starten rundt operasjonsstedet på foten. Ni uker på krykker og minus belastning på høyre fot. Setter ellers sprøyter i magen selv, mot blodpropp, noe som er vanlig prosedyre etter operasjoner. Ikke kjøre bil, ikke så greit å være singel da. Da er det greit å ha mamma`n, og flytte hjem for en periode, he-he !

Været blir jeg ikke klok på for tiden. Det varierer mellom fire årstider på en dag. Sol / varmt med fuglesang + sludd / snø + regn + vind og uling osv. og alt på en dag. Ja, ja, da er det godt med inneaktiviteter. I går og en liten stund i dag har jeg malt et akvarellmaleri. Jeg digger ugler, det er ålreite dyr. Synes de er såååååå søte med de kulerunde øynene. Så er de jo kloke. Her kommer helgens akvarell.

 

Uglemor

 

Underveis

 

#maling  #maleri  #painting  #akvarell  #streker  #farger  #colours  #ugle  #klok  #hobby  #fritidssyssel  #fritidsaktivitet  #koselig  #trivsel  #opplading

 

 

19.04.15. Enkel lunsj

I dag til lunsj laget jeg meg nydelige pestossmørbrød. Det smakte fortreffelig. Så enkelt og kjapt at det er en fryd. Bare se nedenfor:

 

 

Slik ser smørbrødene ut ferdige, NAM !

 

 

Bare noen få ingredienser.  Hjemmebakt kornbrød, hvitost, et glass pestos og Jalapenoskinke (andre skinker og evt. ingredienser kan også brukes):


 

 

Solen skinte inn vinduet ved lunsjtider, så herlig !


 

 

Ferdige til å settes i stekeovnen på 200 ¤C i ca. 10 minutter, til overflaten blir passe gyllent. Det blir absolutt ikke like godt i microbølgeovn. I stekeovnen år du sprøheten i brødet.


 

Vi har hatt en fin dag med masse sol i Trøndelag i dag. Litt sur trekk, men snart vår. Yeeehhhh !!!

 

 

#mat  #food  #lunsj  #lunch  #pestossmørbrød  #pestos  #jalapenoskinke  #skinke  #ost  #brød  #godt  #lekkert

19.04.15. Fotoer av byen min, Levanger

I det siste har familien og jeg forøvrig vært rolige, uten de helt store utfartene. Godt å slappe av også. Det er nydelig å ligge litt lenger i helgene enn ellers i hverdagene. Stå opp og koke seg egg eller lage seg noe annet godt til frokost, for så å nyte frokosten lenge og vel, gjerne med aviser til. Her i huset er vi så “gammeldags” at vi abonnerer på to aviser i papirutgaver. Kjekt å finne i postkassa og som frokosttrivsel.

Min mann sier alltid at vi må støtte opp om papirfabrikken Norske Skog som ligger i hjembygda vår Levanger ved å kjøpe aviser. Om vi bare leser aviser på nett blir det ikke behov for papiret som her produseres. Etter som han jobber der fortsetter vi i alle fall å kjøpe aviser. Det synes jeg andre Levangsbygg burde tenke på også + andre som vil at bedrifter skal ha levedyktighet! Min mann er ikke ansatt ved Norske Skog, men han er innleid fra Norsk Virkesmåling for å måle mengde tømmer som kommer inn. Tømmeret ankommer på lastebiler til mottaket, som er Norsk Virkesmåling ved Norske Skog. Han har yrkestittel tømmermåler, med flere år på skogskole, som er høyskole. Så det er ikke bare ansatte direkte gjennom Norske Skog som arbeider der.

En grunn til at vi ikke prioriterer å være aktive, med det mener jeg gå på teater / musikkshow eller cafèbesøk, i hele tatt å være ute blant folk, er at vi har sykdom i familien og derfor prioriterer annerledes. Er mye hos den syke for tiden.

Jeg har tatt noen bilder med min Tamron 18 – 270 mm. linse + mitt Nikon D5300 som er meg meget kjært. Selv om jeg befinner meg langt unna motivet, så vises det godt. Med en slik linse får en tatt andre bilder av hjembygda Levanger, enn de som finnes ellers i fotoarkiv rundt omkring. For å ha fått enda skarpere bilder så hadde det vært kjekt å ha tatt med meg stativet, men ved denne fotograferingen har jeg brukt håndholdt kamera, bare støttet mot gelender / stolper.

Jeg er ikke selv født og oppvokst i Levanger. Men jeg har bodd her siden i 1988, og det er sååååå lenge siden at jeg regner meg for innfødt, he-he 🙂 Så har jeg blitt meget glad i byen / bygda, og synes den er absolutt finest i Norge

 

Fotoer av byen Levanger i Nord – Trøndelag, tatt fra Nesset ved Breidablikktunet 

 

Brusve ærverdige gård bak Plastfabrikken

 


 

Fra Nesset, kirka, Bryggestua og opp mot Bruborg


 

Moanområdet, med campingplass og fotballbaner


 

Vassbotn og utover mot Alstadhaug


 

“Gamleskola” /  Kulturskola, Brusve og Bruborg (Regnværsdag)


 

Videregående (“Gamle lærerskola”), Kirkegata Legesenter, “Ridehusblokkene” og Sykehuset Levanger


 

Flott by / bygd#foto  #photo  #fotografi  #photography  #bilder  #picture  #Levanger  #Norge  #Norway  #by  #town  #trehusbebyggelse  #Brusve  #Levangerkirke  #Bruborg  #Moan  #Vassbotn  #Alstadhaug  #Geite  #fin  #vakkert  #byoglandhandihand  #TriveligstiTrøndelag   #Trondelag  #Innherred  #triveligst

13.04.15. Interiør, påsken på dør og litt som før, men ++

Ja, nå er påsken sendt på dør, for godt over en uke siden i alle fall. Så nå er alt som før, he-he ! Ikke helt. Noen ganger når en bare går rundt og titter i butikker, så er det noe da som vekker begeistring, det må jeg bare ha er det noe som sier. Her om dagen, altså onsdagen i påskeuka skulle jeg innom “Black design” og bare se på noe påskepynt, det stod 50 % avslag på. Det var jo så tett innpå at de stengte før påske at påskepynten var nedsatt på pris. Endte ikke opp med en påskekylling, men “forelsket” meg i en ugle, som ikke var på salg. Syntes den så så lekker ut, og fargene harmonerer med de duse pasteller som jeg har en del av fra før av i hjemmet. Jeg liker ugler spesielt godt.

Før påske var jeg innom en blomsterhandel  som også har litt ting og tang på si, ikke bare blomster. Da kom jeg ut med to lysestaker som jeg synes blir fine innslag i hjemmet  i vår. De er formet som en blomst og hvit. I tillegg fant jeg bronsefargede runde lys, og disse ble stilige på bordet under den bronsefargede stuelampen, passet så godt.

Jeg har dilla på den grønnblåe fargen som gikk igjen på enkelte ting før i tida. En gammel farge egentlig, som er på tur inn igjen nå. Så på shoppingrunde på kjøpesenteret “Magneten” i Levanger, Nord-Trøndelag på lørdag, endte jeg opp med en serviettholder (egentlig ikke det, men tipset kom fra en venninne) + servietter fra “Kremmerhuset” og noen skåler, sil + øse i de lekre fargene fra “Søstrene Greene”.

Jeg er glad i å innrede og mikse / matche farger i hjemmet, men er også restriktiv med å bruke mye penger på masse ting, og hiver ikke så lett ut gamle ting om de ikke er i stykker. Så jeg prøver å være økonomisk, og det hender ofte at jeg drar på “Bruktbobutikken” også. Det er en kunst og innrede smakelig. Jeg er i alle fall fornøyd med stilen min, og liker det. I hjemmet her er en blanding mellom sterilt med høyglans og moderne innslag + gamle gjenstander + litt shabby chic / industriell stil. Det går godt an å kombinere flere stilarter i et hjem, synes jeg. Det handler om å være kreativ.

Så er det mye flott en kan lage selv også. Jeg har nå en stabel med blikkbokser som jeg skal male i forskjellige farger i mai / juni og sette i en gammel potetkasse på veggen. Når det blir så mildt at sommerblomster kan stå ute vil jeg plante noen i slike malte blikkbokser. Gleder meg til det lille prosjektet. Men det kan nok ta tid til sommeren er her, i dag sluddet / snødde det her i Trøndelag. Skal det aldri bli skikkelig vår da?

 

Lekker ugle, i malt metall, litt rust / slitt i kantene. Kul !

Serviettholder med servietter

 

Diverse skåler, sil  og øse fra “Søstrene Greene”, tåler oppvaskmaskin. Jeg har fra før kaffeservise / krus + asjetter i de samme farger

 

Her lysestaker og lys

#interiør  #hjemmet  #stil  #lysestaker  #skåler  #pynte  #pynteugle  #dekorere  #møblere  #kreativ  #farger  #male  #koselig  #hjemmetrivelig  

  

12.04.15. Koselig helg med cafèbesøk med venninner + akvarellmaling

Helga har da vært fin den, til tross for at været i alle fall i dag har vært meget surt med regn og kulde. På lørdag var det nokså bra når solen skinte, fordi det da ble litt mildere. Det finnes aktiviteter for et hvert vær, så det får være hvilket vær som helst for meg. 

På lørdag ble det cafèbesøk med noen venninner. Trivelig det. koste meg faktisk med et stykke ostekake. Det er det beste jeg vet av kaker. Senere på kvelden ble det kinamat fra “China wok” her i Levanger, Nord – Trøndelag, i tillegg til TV – titting. Jeg tror at vår familie står for det meste av inntektene til de som driver restauranten. Det er såååå godt med kinamat, det synes vi alle. Så vi er ofte kunder hos dem.  

Men ellers i helga har jeg malt akvarellmaling inn i mellom alt av gjøremål ellers. Når jeg maler glemmer jeg tid og sted og blir så ivrig at en nesten ikke har tid til å gå på toalettet. Det er vanskelig, men utrolig morsomt. Jeg maler etter bilder av natur m.m., eller jeg kan male noe uten å se etter noe også. 

 

Her er resultatet fra helga`s maling og glimt fra kinamatbordet, nam !

 

 

Dette naturbildet satte jeg i ramme for å se hvordan det tok seg ut. Det blir bedre med ramme på 


 

 

Jeg prøvde meg også på krokus, en vårblomst i mange hager. Men det var vanskelig, synes jeg


 

Svinekjøtt i sursøtsaus i kjent kinastil


 

God vin hører til

 

#male  #maling  #painting  #akvarell  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #mat  #middag  #måltid  #kinamat  #helg  #weekend  #koselig  #trivsel    

06.04.15. Strikkede eggvarmere som jeg fikk av mamma til påske, tips :)

Må bare vise frem eggvarmere som jeg har fått fra mamma til påske. Min mor er superstrikker. Men eplet falt langt fra stammen da jeg ikke har fått noen “strikkegener” fra mitt opphav, det er sikkert.

 

De var jo søte da. Mamma er kreativ, finner alltid nye og spennende strikkeprosjekt. 

 

 

#strikking  #tips  #eggvarmere  #mønster  #dusk  #søte

06.04.15. Akvarellmaling er en påskeaktivitet

På søndag satte jeg meg godt til rette for noen timers akvarellmaling. Det ble slik når påskeværet sviktet og la om til kjølige, gråaktige toner over Trøndelag. Egentlig så har jeg det stort sett bra uansett vær jeg da. Det finnes da artige aktiviteter uavhengig av vær. I fjor vår gikk jeg et akvarellmalekurs. Jeg har ikke malt så mye siden, jeg trenger mange timer til rådighet om jeg skal starte opp med det. Så det krever litt før en begynner. Men nå var det igjen på tide med litt malesyssler, med mange feriedager i forbindelse med påske, blir det til at en kan gjøre slikt.

Motivet har jeg hentet fra nærområdet og fra et selvtatt foto fra rundt en måneds tid tilbake. Jeg ser på et bilde på PC`n, så maler jeg det jeg ser på frihånd. Men jeg skal perfeksjonere meg når det gjelder å bruke linjal for å måle opp avstander på motiv. Det er her det kan mangle noe på hvor godt en treffer. Ellers er jeg langt i fra utlært på teknikker på akvarellmaling. skulle nok vært på flere kurs. Jeg maler det jeg ser, lager / mikser de farger og streker jeg synes må til. Slik er det foreløpig.

 

Her er “nesten” ferdig resultat. Jeg sier nesten, da en jo kan “finflikke i mange timer enda for å få motivet enda bedre, selvsagt. Det er normalt når en væter arket at det ruller seg litt i hjørner, når det tørker. Ikke enkelt å få til speiling i sjø, synes jeg

 

 

#maling  #painting  #akvarell   #pensel  #farger  #colours  #artig  #trivsel 

06.04.15. Friluftsliv, påskefjellet i nydelig vær, vakkert

I følge værmeldingen skulle det bli siste finværsdag for denne påsken påskeaftenen, og da måtte en jo bare benytte sjansen for en dag ut i friluft. Fjell for meg her i nærheten er Skalstufjellet over svenskegrensen opp fra Verdal, eller Åbofjellet med vannet Stor-Bellingen som et ofte brukt turmål. Dit bruker jeg og familien å dra på påsketurer. Svigerfamilien min er fra Verdal, så jeg har vel bare forholdt meg til de steder mannen min er mest vant med. 

På lørdag hadde vi en flott heldag på Skalfjellet i sol. Skiene ble igjen hjemme. I år har jeg faktisk ikke rukket å gå noe særlig på ski. Regner med at påskeaften er siste dagen jeg i det hele tatt vurderer å gå på ski i år, så da ble det fottur. Orket ikke å finne frem hele utstyret for en dag på fjellet. Trenger ikke å gå langt fra veien for å finne en fin plass å sitte for “solsleiking”/ grilling  / trivsel. Noe jeg selvfølgelig angret på da jeg kom opp. Så flotte skiforhold, men, men….. Satt ikke langt fra veien , men hadde det jo fint dag. Fikk tatt noen bilder selvsagt, he-he !

 

Ahhhh, hærlig dag på fjellet, hilsen snøengelen 😉

 

Ingen ting å utsette på utsikten. En ser veien i mellom

 

Pølsegrilling på “far”

 

Pølsegrilling nummer 2. på “mor”

 


 

“Fotografen” fikk også et motiv, et lite tre med skispor bak


 

#friluftsliv  #fjell  #montain  #natur  #nature  #Norge  #Norway #snø  #snow  #påske  #pølsegrilling  #bål  #sol  #trivsel 

03.04.15. Påskebesøk og lammesteik med tilbehør

I dag hadde vi lammesteik. Vi bruker alltid å ha noe med lam i påska, det er tradisjon. I år fant jeg noen surrede lammesteiker som var ferdig krydret på Coop Mega. Før om årene har jeg krydret selv med hvitløk og rosmarin som regel.  Det var hvitløk i de, og de skulle ha smak av Provence, stod det å lese på pakken, spennende, tenkte jeg. Sammen med steikene, to i stykket (tror aldri det blir nok mat), i aluminiumsfolie i ovnen i langpannen ble det lagt løk, gulrøtter, kålrotbiter, paprika og eplebiter, med en smørklatt eller to.

Gjestene i år ble mamma og pappa som jeg inviterte hjem. De kom kjørende fra Follafoss i Verran, Nord-Trøndelag, omtrent 8 mil en vei. Så var Bendik hjemme, min mann og jeg, selvsagt. Når jeg skulle velge ut ingredienser til steikene, så tenkte jeg påske og gult / oransje. Så da ble det søtpotetpure. Søtpotetene ble kokt, blandet med en “dæsj” fløte og smørklatt + saltet. Her sparer en ikke på kalorier, det er mye bedre det smaker godt. De ingredienser jeg før har nevnt hadde jo mye gult / oransje i seg også, gul paprika, gul kålrot og oransje gulrøtter. Neida, kødder bare he-he ! Såååå viktig var det ikke med påskefargene, men jeg tenkte nok helst på smakene sammen.

Ellers laget jeg en liten fruktsalat med epler i.  En saus syntes jeg hørte til. Det vanlige er jo å velge en rødvinssaus til lammesteik, men det er jeg ikke så glad i , så det ble fløtesaus, her hadde jeg hjelp av toro`s pakker for å gjøre det litt enkelt. Legger til at det ble en god “dæsj” med fløte i, samt brunostbit + saft av rørte tyttebær. Det bruker jeg mye i sauser, blir så godt at.

Vi reiste oss ikke fra middagsbordet før en dessertskål med hermetiserte fersken (sjekk farge, he-he) og en kremdott var fortært. men da var vi vel alle så mette at vi trilla bort til sofaen for avslapning. Nei, ikke helt, mor i huset ryddet selvsagt opp og satte på en oppvaskmaskin, slik skikk og bruk er, he-he ! Etter en time, halvannen time var det på tide med kaffe og ostekake. Min pappa som er inne i sitt 80 – tiende år ville selvsagt kjøre hjem før det ble mørkt, forståelig nok. Synes det er godt gjort å kjøre hit jeg. er nok litt bekymret jeg da, så jeg slår alltid på tråden for å høre at de er vel hjemme. Vi hadde en trivelig stund sammen  🙂

Resten av påska er en vel nødt til å være ut og bevege seg, kanskje, ikke så dumt  i alle fall ! Nå blir det “The blues brother” på NRK2, bare sett den tre ganger før.

 

 

Det smakte godt, bilder fra dagen i dag. Lammesteiktallerken


 

Ingredienser i lag med steikene, stekt i langformen med aluminiumsfolie i stekeovnen


 

Slik så det ut før jeg pakket inn alt sammen. 


 

Søtpoteter skal skrelles


 

Poetene skal kokes


 

Bordet er dekket


 

Koselig påskeserviett


 

Med mat på bordet


 

Ostekake og kaffe, nam. Sjekk farge, gjennomført eller, he-he !

#mat  #påske  #middag  #lammesteik  #søtpotetpure  #dessert  #ostekake  #kaffe  #besøk  #trivsel

02.04.15. Våren i anmarsj og påskefri, noen fotoer :)

Dagen i dag er viet avslapning. Ikke helt da, jeg har da greid å rote til en ostekake, he-he!  Jeg leser litt og ser litt på TV. Det er godt med slike dager. Alle skulle ta seg tid til å bare være seg selv. Gjøre det en har lyst til. Jeg har jo voksne barn og enda ingen barnebarn, så da kan en ha slike dager. Mannen min greier seg selv, he-he ! Han gjør det han vil, og akkurat i dag var det å holde på ute i hagen. Så skjedde det noe i morges, som jeg ikke vil gå inn på her, som gjør dagen noe spesiell.

Vi hadde jo delvis planlagt hyttetur til Selaområdet i Verran på påsketur, men avlyste pga. at jeg så bilder fra andre hytteeiere i området, og det var nesten ikke sne. Skal jeg på påsketur vil jeg ha skiføre. Så vil jeg ha godt vær. Forstår ikke helt vitsen med å pakke ned tusen ting, handle inn og laste opp bilen for en tur til fjells for at en skal sitte inne i ei hytte. Da er det mer komfort hjemme. Det hører med til historien at hytta som tilhører familien min hverken har strøm eller innlagt vann, og utedo er tingen. Men har hatt flotte turer dit, det er jo en sjarm med det også i godvær.

Min 18 – årige sønn Bendik, straks 19 år, har dratt på “Gaudertur” til Sverige. Det vil si “Rånerbiltur”. Det var nok bort i mot 30 biler i alle fall som kjørte i kortesje til Åre i Sverige fra nabobygda Verdal. Tror de har det veldig artig da. Bendik er sjåfør på en bil i dag, ikke sin egen, men jeg er trygg på at han kommer hjem i god form. 

Ute har det nettopp gått en regnskur. Det er noe kaldt ute. Jeg tror det er best innomhus i dag. Det vil jeg fortsette med. Så vil jeg presentere noen fotoer av våren som er i anmarsj. Bildene ble tatt i fjor, men minner meg om tiden vi er inne i og jeg blir så glad  🙂

 

Leirkaill som vi sier i Trøndelag, hestehov / leirfivel som det også heter

 

Krokus og “vet ikke helt”, men kaller det gulveis


 

Påskelilje

#foto  #photo  #fotografi  #photography  #bilde  #picture  #nikonD5300  #natur  #nature  #botanikk  #blomster  #flower  #vår  #spring  #sol  #sun  #stemning  #hestehov  #krokus  #påskelilje  #trivsel