27.08.14. Interiør / hjem, gammelt og brukt – mitt nye kjøp i dag, telefon.

Jeg liker meget godt å kombinere stilartert. Nedenfor kommer flere bilder av eldre gjenstander jeg har i hjemmet. Slik har jeg det trivelig, i mine øyne. Et hjem uten sjel; med bare moderne ting, er sterilt og “dødt ” i mine øyene. Nei, få inn noe arvegods, antikt, brukt og gammelt, noe med en historie ved seg ! Gjerne med striper og naturlig slitasje som kommer til over år. Nedenfor her har jeg funnet frem noen ting og tang jeg har hjemme, som enten er arvet eller kjøpt i bruktbutikker. Noen ting skal pusses opp og noen blir som de er. 

Min mann kommer til å¨få et anfall når han kommer hjem og ser enda mer gammelt i hjemmet, he-he ! Vi har jo diskutert om vi ikke i de nærmeste årene nå bør se oss om etter leilighet mer sentralt ved byen. Jeg spør, har jeg plass nok til det? Jo, jeg vil jo gjerne flytte mer sentralt jeg også, men lurer virkelig på om jeg greier å kvitte meg med noe av møblementet, ting og tang? Jeg får nok store kvaler, når jeg skal velge ut hva som får plass i fremtidig leilighet, vil jeg tro.  Den tid den sorg.

En gammel telefon ble med meg hjem i dag fra Bruktbobutikken ved Innherred Renovasjon. Da fikk jeg endelig tatt frem en gammel retrokommode som har stått i kjelleren, som jeg ikke har visst hvor skulle stå før. Den fikk plass i entrèen oppe. Det var svigermor som spurte om vi ville ha kommoden. Lekkert !  :

 

 

Denne damen ble også med meg hjem sammen med telefonen. liker nipsfigurer :

En retrolampe kjøpt på Bruktbobutikken ved Innherred renovasjon, koselig lyssetting gir den :

 

 

En gammel gyngestol, kanskje blir den malt hvit, når jeg får en anledning, hvit med et brunt skinn i, hadde gjort seg, tror jeg :

En gammel vekt, også fra samme butikk. Fikk da plassert nå dill og dall på den også, gjør seg i stua ved TV`n :

 

Diverse gamle blader, noter og bøker :

 

En krok i stua. Vegguret er arvegods fra farsiden, min oldemor & oldefar har hatt den før meg. En av få klokker hvor ørnen på toppen har kommet på plass igjen etter krigen. Tyskerne / nazistene brukte jo ørn som symbol, og derfor ble ørnene i toppen fjernet med vilje, da ingen ville ha noe som minnet om nazistene under krigen. Noen ørner var rett og slett kastet, eller ble ikke funnet igjen etter krigen var over. Men mine oldeforeldre har tatt vare på den, og satt den på plass, heldigvis. Ellers har buffèen stått på gården min mor kommer fra i Sparbu, tror det var min mormor som hadde den med seg inn i gården. Røykebordet med kobberplate kommer fra farsiden, ved oldeforeldre :

 

Jeg liker også diverse nipsfigurer, som denne danserinnen. Hun ble med meg hjem fra Bruktbobutikken en gang jeg var innom. Hun har samme stilen som meg nå når jeg danser som skuespiller i teaterstykket, “Eplene i Messehagen”, he-he !  :

#hjem  #home  #interiør  #brukt  #antikk  #gammelt  #nipsfigurer  #veggur  #retrokommode  #sveivetelefon  #gyngestol  #buffè  #lampe

  

24.08.14. Vært på omvisning i nedlagt gruve i dag, spennende !

I dag har jeg vært ca. 400 meter inn i ei gruve. Spennende ! Det er på grunn av at jeg spiller teater på Malm for tiden at vi fikk tilbud om å være med inn i den nedlagte gruva i det lille samfunnet som heter Malm i Verran kommune, Nord -Trøndelag. Navnet malm har å gjøre med hva som ble tatt ut av gruva. Teaterstykket som settes opp heter “Eplene i messehagen”, sjekk nettsiden: gruveteater.no. Handlingen er om gruvearbeidernes liv opp mot de “høye herrer”, altså funksjonærene og deres familier. I ført hjelm og hodelykter blir vi guidet i puljer inn i gruva av en tidligere gruvearbeider. Vi fikk høre om livet i gruva og ble vist rundt i små rom i den lange gruvesjakten. Jeg har til om med tatt med meg en stor malmstein som ligger heim her på terrassen. 

Blogg får være blogg i disse teatertider. Det får også andre ting. Er så heldig å ha en mann og sønn som stort sett er “selvdrevet”. Det betyr finner seg mat og ivaretar egen hygiene, samt vet hva en støvklut, støvsuger, vaskebøtte og oppvask- / vaskemaskin er.

Her er noen bilder tatt i all hast med mobilkamera fra gruva i Malm :

 

Gruva i Malm


 

På gruveområdet 


 

Opp mot gruvetårnet

 

Guiding i gruva 


 

Mørkt, trangt og skummelt 


 

Stilige detaljer, diverse oljefat


 

Klar tale 


 

324 trappetrinn opp her, så er du på toppen av gruvetårnet

Når du kommer inn til Malm ligger gruva på høyre side


 

#gruve  #Malm  #foto  #photo  #fotografi  #photography  #sjakt  #gruvetårn  #gruveslusk  #Verran  #teater  #musikk  #gruveteater

19.08.14. Reklame for musikk- /gruveteateret “Eplene i Messehagen” i Malm :) gruveteater.no

Artig med teater !!! Undertegnede med sin røde sjarmør av en bil er hyppig å se på strekningen mellom Levanger og Malm, Nord -Trøndelag for tiden. Jeg bruker i overkant av 1 time på turen til Malm og storkoser meg med å lytte til CD med sanger fra selve teaterstykket. Slik lærer jeg fort sangene. Jeg legger jo inn et og annet besøk hos mine foreldre i Follafoss også, etter øvelse om det ikke blir for sent. I kveld er en frikveld, så da ble det et blogginnlegg.

Jeg er travelt opptatt, men det er ikke så farlig så lenge en holder på med noe en liker superbra. I går var jeg så svett på øvelsa at det rant nedover ryggen min, kjente jeg. Da ble en “snutt” av stykket koreografert (bevegelser) lagt inn i en sang. Bare en husker alt etterhvert, he-he ! Men med gjentatte øvinger går det som regel i boks. Det er Christer Tornell, ja, mannen fra “Skal vi danse” som har koreografien. Artig at han har tatt turen til Malm. Han er dyktig ! Enn å få holde på med den beste trimmen som er; nemlig å spille teater. En merker knapt en trimmer, fordi det er så artig og givende. Nei, treningssentere får være i fred for meg foreløpig, he-he ! Alle “mooves” og dansetrinn foregår tilmålt synkront med resten av damene. For de som har sett det før, vil en nok merke stor forandring på bevegelsessiden, ved oppstillinger i teateret. Dessuten er arenaen omgjort fra forrige gang. Stykket spilles litt lengre ned, med gruvetårnet ruvende i bakgrunnen. Et godt trekk av han som har regien, nemlig ingen ringere enn Paul Ottar Haga, synes jeg. Kom å se da vel !

Jeg kan også fortelle at sangene i stykket er meget vakre og varierende, en får Rock`n Roll, tango, ballader og opera bl.a. Det er et skuespill med en historie, og handlingen er lagt til 60-tallet. I Malm har det vært gruvedrift opp gjennom årene, men i dag er denne industrien nedlagt. Her skildres klasseskillet mellom gruvearbeiderne og funksjonærene. I Malm bodde de på hver sin dalside, og skillet ble enda sterkere. Det er skrevet inn både muntre episoder, en kjærlighetsstory, tragedier og død. Gruveteateret spilles hvert andre år. 

Det er første gang at jeg er med, men jeg har vært å sett gruvespillet to ganger som publikummer. Jeg storkoste meg begge ganger til tross for at alle holdt på å regne bort en av gangene. Nevner kort noen skuespillere verdt å merke seg, både profesjonelle og amatører: Mari Haugen Smistad, Martin Aune, Sidsel Ryen (Leonora i Sesam stasjon, for de som husker det), Ståle Bjørhaug, Tore B. Granås, Evy Kasseth Røsten og Ingebjørg Kosmo m.fl. 

Her får du altså alt servert på Malm, med premiere den 10. september 🙂

 

Fra T-skjorten min + noter :

 

Gruvetårnet :

#teater  #skuespill  #musikal  #gruveteater  #musikk  #dans  #koreografi  #skuespillere  #sangere  #dans  #bevegelse  #epleneimessehagen .no

17.08.14. I`m in love <3 !

Ja, jeg er forelsket ! Denne gangen er det en noe rød sjarmør på fire hjul, he-he !  For en spreking, snerten bil til snerten dame, det er klart. Etter som flere har spurt meg om hvordan bilen min ser ut, så får alle se her. Kul ja ?

Min mann og jeg tok flyet til Gardermoen og flytoget til Oslo i går for å hente hjem vindunderet. Vi møtte damen som eide den på Jernbanetorget. Etter å ha sett nøye over alt på bilen også under panser, så tok min mann og jeg en prøvetur utover til Alnabru, før vi bestemte oss. Jeg skriver oss, for jeg var jo allerede forelsket. Undertegnede skulle jo garantert ha den bilen, så klart, he-he !  Kjøreegenskaper var også i orden, bilen var behandlet fint og servicer fulgt. Da var det ett å gjøre, jo å skrive under kjøpekontrakten, så var handelen i boks 🙂 Nå er jeg lykkelig nyforelsket <3 😉 😉 😉

 

Sjarmør :

 

Fra siden, allerede skitten etter turen i går fra Oslo + en tur til Malm og Follafoss i dag :

 

Sjekk dekk og felger. På tide jeg innfinner meg på Levangerkroa og menger meg med “rånerne” der, he-he :

 

Stilig fra alle vinkler :

 

Fiiiiiiin !  :

#bil  #car  #nybil  #BMW  #sprek  #lakk  #rød  #dekk #felg  #hestekrefter  ##kul  #kjøre  #snerten  #vakker

 

15.08.14. Tur + konsert med LJOM, sted – Roknesvollen 4H-seter = MAGISK !

Etter en flott dag på jobb fant jeg ut at jeg skulle på konsert med bandet – LJOM -, så utrolig bra at jeg tok turen inn til Roknesvollen 4H – seter på fjellet i kveld. Såååååå fin musikk ! Dette hører hjemme på seteren. Med kauk, lokking, kubjeller og nydelig sang + flinke musikere som trakterer flere instrumenter ble det en magisk stund på fjellet. Det ble også innlagt noen historier og artigheter underveis, og stemningen var lett og uanstrengt. Det var faktisk mange publikummere som hadde tatt turen innover fjellet for å få med seg konserten. De likte det de så og hørte + sanset. Det var bra de hadde bensin tilgjengelig når det bensindrevne aggregatet som ga lyd i forsterkerne plutselig sviktet før konserten var over. En bensinskvett og så kunne de to siste låtene høres, he-he ! Jeg er fan av bandet, det er sikkert! Til og med været var på vår side med noenlunde blå himmel og kveldssol. Det var noe kaldt med kveldstrekken, bare 8 ¤C viste temperaturmålet på veggen på seterhytta. Det kom noen få regndråper og alle tenkte nok; nå blir det regn, men utrolig nok dro den mørke skyen forbi og blå himmel viste seg. Det kommer bilder fra konserten nedenfor.

Ellers er ståa den at min mann og jeg tar fly tidlig i morgen til Gardermoen og videre flytoget til Oslo, og vi skal møte eier av den “nye bilen” jeg håper å kjøpe meg i morgen. Det blir spennende om den svarer til forventningene, etter visning + prøvekjøring . Jeg håper inderlig det ! litt langt å dra bomtur, da må vi jo forsøke å få flybilletter hjem igjen på dagen. Huff, jeg håper virkelig ikke det. Pga. dette bilkjøpet går jeg glipp av Åge – konsert i Folkeparken på Verdal også, så det bør være verdt det, he-he !

Før jeg hopper i dusjen, noen bilder fra den magiske konsertstunden:

 


 

Magisk stemning :


 

Konsertpublikum, dette er bare halvparten omtrent :


 

Flere instrumenter trakteres :

 

#konsert  #musikk  #music  #Ljom  #vakkert  #magisk  #seter  #kauking  #lokking  #kubjelle  #instrumenter  #klarinett  #cello  #bassgitar  #orgel  #elgitar  #kassegitar  #sang  #klang  #Roknesvollen

13.08.14. MAT – Nydelig enkel grønnsaksuppe med kjøtt / oppskrift på stor porsjon (kan fryses ned)

Min sønn på 18 år har i det siste gått og snakket om at nå må vi da snart ha skikkelig god grønnsakssuppe. Årstiden for det nå. På grunn av travelhet i det siste og fortsatt fremover, kokte jeg grønnsakssuppe i går kveld. Jeg velger å kalle suppen “Grønnsakssuppe med kjøtt “. Den smakte fortreffelig ! Nedenfor er oppskriften, bon apetite. 

Ellers blir det å sette seg i bilen nå straks å kjøre på korøvelse i Beitstad Samfunnshus på Vellamelen. Her øves det til musikkteaterstykket “Eplene i Messehagen” på Malm med premiere den 10. september. Alltid trivelig å synge i kor.

 

 

Ingredienser (salt og pepper etter egen smak, ikke bilde av her) :

 

INGREDIENSER

4 l. vann                                                            Kokes opp i stor kasserolle (10 liter)

8 terninger av klar kjøttsuppekraft           Has i 

14 mellomstore poteter                               Alle grønnsaker kuttes i passe stykker og has i kasserollen

 8 gulrøtter

1 stk. kålrot

1 stk. blomkål

3/4  hodekål

1 stk. purreløk

1 – 1,5 kg. kjøtt                                                  Jeg brukte en stk. kassler eller også kalt røkt svinekam + 1 stk. bogskinke,

                                                                            hvis du har rått kjøtt bør dette kokes først og kraften av dette anvendes i suppen

                                                                            Jeg stekte bogskinken i ovnen først og brukte også marinadekraften

                                                                            Gikk for kjøtt jeg allerede hadde i fryseren

                                                                            Kjøttet kuttes i terninger og has i

Hvis du starter med rått kjøtt bør suppen kokes i 1.5 – 2 timer, men med ferdigkokt / stekt, kokes suppen i  i 20 minutter

Purreløk og blomkål has i bare de siste 10 minutter

Siste finish, smak til med pepper og salt.

 

Her kokes det i storkasserollen :

De siste grønnsaker går i :


 

Marinert ferdigstekt flintstek / bogskinke kuttes og has i :


 

 

Nam ! Både enkelt sunt og godt 🙂  :

#mat  #oppskrift  #grønnsakssuppe #høst  #grønnsaksfest #kjøtt  #potet  #gulrot  #hodekål  #kålrot  #purreløk  #blomkål  #kjøttkraft #nam  #nydelig

 

10.08.14. Akvarellmaling i dag, Levanger kirke

Jeg startet dagen i dag med å ta på meg bikini, da jeg var sikker på at i dag skulle jeg vedlikeholde brunfargen fra Tyrkiaturen forleden. Men været var da så skiftende med overskyet og vind, så den planen ble skrinlagt. Jippi! Da kan jeg da endelig finne fram akvarellmalingen min. I går var jeg i vei på Panduro og kjøpte mer “malepapir”, så alt skulle være i orden. Hva skulle motivet være i dag? Jeg fant fram PC`n. Jeg har da mange tusen bilder liggende på en harddisk, det er jo bare å velge. I dag falt valget på et kjent motiv fra Levanger. Levanger kirke kunne jeg bryne meg på. Litt vanskelig da, men en fikk da bare sette i gang og nedenfor får du se hvordan det gikk. 

I morgen kveld etter jobb skal jeg dra ut i Malm og “lukte” litt på “Eplene i Messehagen”. Det er et teaterstykke / musikal som er blitt vist utendørs hele tre ganger allerede. Stykket spilles ute foran gruveinngangen og det omhandler både de som jobbet som funksjonærer og de som jobbet som gruveslusker nede i gruva. “Eplan i messehagen, dæm hæng så alt fer høgt”, som det heter i sangen og synges på trøndersk. Det illustrerer at for den hardtarbeidende gruveslusken og hans barn / familie, så var mange ting uoppnåelig i “Messehagen” eller der hvor funksjonærene ferdes til vanlig. En ser klasseskillet tydelig. Jeg har bestandig hatt lyst til å bli med da jeg jo er fra kommunen Verran, og fra nabobygda Follafoss, og er over middels interessert i å spille teater. Jeg skal dra å se på øvelse, men er litt usikker på enda om det blir litt for langt å dra og for mye framover for å være med på dette. Jeg har jo fått lånt CD med sanger og har lyttet til disse i hele sommer. Nydelige sanger! Jeg gleder meg til å se i alle fall. 

 

Her er Levanger kirke malt i akvarell, enda litt flikking igjen, spesielt på himmelen :

 

Fant fram et tidligere foto :

 

Underveis :

 

Enda en gang, underveis :

 

#male  #tegne  #draw  #paint  #kunst  #art  #akvarell  #kirke  #spir  #Levanger

 

06.08.14. Fotografi – Bæææææ! –

Jeg fant frem et foto av en god gammel nabo 🙂 Bææææ! Det er helt sant. Dette flotte eksemplaret av en sau, hørte til i nabolaget her i fjor sommer. Blikkontakt fikk jeg også. I det fine fotolyset ble det ikke så verst et bilde. Nok mat ser det ut til at hun har også. Gresset var høyt, grønt og friskt. Riktig et toppers område å være sau på, later det til. Det kan være at jeg har spist denne som fårikål i fjor høst, men det vet jeg altså ikke. Heldigvis, det var jo en kjær nabo, he-he !

 

 

 

 

 

#fotografi  #photography  #foto  #photo  #bilde  #sau  #dyr  #gress  #grønt  #prakteksemplar

06.08.14. Akutt lyst på vaffel, Mmmmnam !

Akutt lyst på vaffel en kveldsstund. Skulle jeg ha nektet meg det om jeg har noen kilo over gjennomsnittet. NEI ! Kaffe og vaffel blir aldri feil !!!  Hjemme alene da min mann jobber seint. Det blir nok vaffel igjen til han kommer hjem også, har stekt en haug. Bedt min sønn via SMS + selskapet hans i underetasjen på vaffel også, men har ikke kunnet opprettet kontakt, i alle fall ikke fått noe svar. Spiser  nå vaffel og drikker kaffe og ser på “Kakekrigen i reprise på TV FEM 🙂 Det passer bra, en god kombinasjon. Jeg er over gjennomsnittet glad i å lage mat og bake, så jeg koser meg i eget selskap her i sofakroken, med et av mine favorittprogram 🙂

 

#mat  #vaffel  #kaffe  #kos  #kveldsstund  #alenehjemmetiderikkeoppskrytt

 

 

06.08.14. Nødhjelp til flomrammede, he-he !

Hjelp ! Etter ekstremt langvarig godvær i sommer, måtte det jo komme noe regn etter hvert. Noe, men ikke i bøtter og spann, huff og huff ! Nok er nok, tenkte jeg og dro ut for å hjelpe de flomrammede. Paraply er tingen, når krukkene er så tunge at de ikke kan bæres med muskelkraft inn under tak. En må se til kreative løsninger, når de flotteste blomstene i hagen er i krise, he-he 🙂 Nødhjelpsarbeid er en viktig business !

Jeg så også til mine squashplanter, sådde jo frø i vår. De er forøvrig for lengst flyttet  inn under tak. Jeg luket litt bort tørre blad og stengler. Det kommer da noen, men de er ikke så store.  Men jeg har da også persille og gressløk fra det jeg sådde i vår. Det er verre med de blomsterfrøene jeg sådde, de kom jo aldri opp. Jeg skylder på frøene og ikke på mine grønne fingres nøysommelige arbeid, he – he 😉 

En rolig fin dag på jobb denne dagen, i disse ferietider. Det er koselig når en trives og synes en har med mange flotte mennesker å gjøre. De mennesker jeg jobber med og i forhold til som helsearbeider, kommer jo fra hele verden, og er ulike individer med ulike behov. Som deg og meg. Kunne ikke ha tenkt meg å gjøre noe annet. Akkurat passe utfordrende og interessant. Det kan være tøft til tider, men jeg har forutsetninger nok til å stå det ut over tid 🙂 Jobb legges igjen på jobb, og blir ikke med meg hjem. Skulle det bli krise kan jo andre som er på jobb kveld / natt bare ringe meg på privaten. Men jeg går altså ikke rundt hjemme å løser problemer i hodet mitt. Det gjør jeg først når jeg har min arbeidstid.

Jeg har litt dårlig samvittighet i dag. Dette var da jeg skulle spise middag. Jo, jeg slo i hjel to fluer i samme slengen, og de holdt på med noe som jeg ikke skal si høyt her hva var, he-he 😉 Det jeg har dårlig samvittighet for, er at de ikke fikk tid til å gjøre seg ferdig, “superstortsmilefjes”  

 

Nødhjelp til flomrammede :

 

 

Squash, selvsådd :

 

 

#fotografi  #photography  #foto  #photo  #bilde  #vær  #regn  #flom  #blomster  #paraply  #kreativ  #squash  #grønnsak  #krukker  #plante