Min sønn på 18 år har i det siste gått og snakket om at nå må vi da snart ha skikkelig god grønnsakssuppe. Årstiden for det nå. På grunn av travelhet i det siste og fortsatt fremover, kokte jeg grønnsakssuppe i går kveld. Jeg velger å kalle suppen “Grønnsakssuppe med kjøtt “. Den smakte fortreffelig ! Nedenfor er oppskriften, bon apetite.
Ellers blir det å sette seg i bilen nå straks å kjøre på korøvelse i Beitstad Samfunnshus på Vellamelen. Her øves det til musikkteaterstykket “Eplene i Messehagen” på Malm med premiere den 10. september. Alltid trivelig å synge i kor.
Ingredienser (salt og pepper etter egen smak, ikke bilde av her) :
INGREDIENSER
4 l. vann Kokes opp i stor kasserolle (10 liter)
8 terninger av klar kjøttsuppekraft Has i
14 mellomstore poteter Alle grønnsaker kuttes i passe stykker og has i kasserollen
8 gulrøtter
1 stk. kålrot
1 stk. blomkål
3/4 hodekål
1 stk. purreløk
1 – 1,5 kg. kjøtt Jeg brukte en stk. kassler eller også kalt røkt svinekam + 1 stk. bogskinke,
hvis du har rått kjøtt bør dette kokes først og kraften av dette anvendes i suppen
Jeg stekte bogskinken i ovnen først og brukte også marinadekraften
Gikk for kjøtt jeg allerede hadde i fryseren
Kjøttet kuttes i terninger og has i
Hvis du starter med rått kjøtt bør suppen kokes i 1.5 – 2 timer, men med ferdigkokt / stekt, kokes suppen i i 20 minutter
Purreløk og blomkål has i bare de siste 10 minutter
Siste finish, smak til med pepper og salt.
Her kokes det i storkasserollen :
De siste grønnsaker går i :
Marinert ferdigstekt flintstek / bogskinke kuttes og has i :
Nam ! Både enkelt sunt og godt 🙂 :
#mat #oppskrift #grønnsakssuppe #høst #grønnsaksfest #kjøtt #potet #gulrot #hodekål #kålrot #purreløk #blomkål #kjøttkraft #nam #nydelig
Mmmm kjøttsuppe er godt. Sønnen din har rett nå burde vi snart ha kjøttsuppe til middag en dag.
Siv Svanem: Takker sønnen for at det endelig ble, he-he !