16.06.17. I høst er det valg, har du bestemt deg?

Det har jeg. På tide å tenke på det. Jeg har tatt et valg over hvem jeg ønsker å se gå seirende ut av høstens valgtriller. Helt klart burde det bli et skifte igjen. Fire år er da mer enn nok med et meget blått styre for dette landet. De burde ikke ha fått kommet til makten noen gang, etter min mening. De raserer velferdsgoder, spesielt for de aller svakeste her i landet. Barnefattigdommen øker. Pensjonistene har fått følt det på kroppen, ved reduksjon av økonomi mot før. Den blåe koalisjonen sørger for høy arbeidsledighet og de fratar de som jobber gode rettigheter via arbeidsmiljøloven. Gir mer makt til eiere / sjefene, slik at de kan ansette folk i stadig mindre stillinger og bare i midlertidige stillinger, samt ellers gjøre som de vil, flagge ut og ansette rimeligere og underbetalte utenlandske arbeidere. I tillegg øses våre skattepenger ut til private barnevernsinstitusjoner, private asylmottak og annet lignende, slik at eierne kan ta ut de penger som kommer inn (profitten, altså velferdsprofittørene som SV snakker om), slik at de blir stadig rikere med prangende luksusliv.

De blå har innført skattelette til de som har de høyeste inntektene, som gjør at de blir enda rikere. Det er en omvendt strategi fra Robin Hoods metoder, om å ta fra de rike og gi til de fattige. Under dagens regjering har forskjellene økt. Det handler ikke om at vi ikke unner noen å ha litt mer penger enn andre, for slik må det være. Men det får da være grenser. Hvorfor ta fra de fattige og gi til de rike?

Det partiet jeg kommer til å stemme på, er SV, sosialistisk venstreparti. Det er to hovedårsaker til dette. 1). Det er det partiet som gir de beste betingelser for å fordele den kaka som er oss gitt, på en rettferdig måte. Slik at alle får litt. Altså ønsker de å ta fra de rike og gi til de fattige. Utjevne forskjeller. Den grunntanken gir oss mer trygghet, rettferdighet, fred i verden og større tilfredshet. 2). Videre så er det dette med klimaet. En må sikre at generasjoner etter oss har frisk luft å puste i, at de kan dyrke mat på vår klode, at det er fisk i havet og at dyrebestanden består slik at vi har mat på bordet. Videre sikres dette ved at vi ruster ned atomvåpenkappløpet, sørger for gjenvinning og tar vare på søppel på en bedre måte. Er det så vanskelig å forstå at fred i verden gjennom fordeling av ressurser / goder er å foretrekke, eller at sunn frisk  luft er å foretrekke, slik at en ikke ender opp med å ligge å snappe etter luft som en fisk på land? Nei, stem SV!

De andre grunnene til at jeg stemmer SV er heldagsskolen, flere lærere i skolen pr. elev, reformasjoner angående arbeidstid, mer penger inn i kommunene, mer øremerking av hva penger skal gå til (sikrer rettferdig fordeling), ta tilbake kontroll over arbeidsmarkedet, ny politikk mot fattigdom, aktivitetsstøtte til trengende, øking av barnetrygden, nasjonal kontroll over ressurser og infrastruktur, ny handelspolitikk, ny likestillingspolitikk (sikre kvinner like rettigheter), sørge for at ungdom og andre har råd til å komme ut på boligmarkedet, styrke husbanken, prioritere forebygging i helsearbeid, innføre en tillitsreform for mer kvalitet i sykehus og mindre byråkrati, en økonomistyring som fremmer helse, god fødselsomsorg og nærhet til tilbud, styrking av lokalsykehus, i det hele tatt jobbe for et mer helhetlig helsetilbud, gå i mot at kommuner sammenslås med tvang, sørge for at det ikke blir oljeboring i Lofoten (oljeboring ødelegger grunnlaget for leveforhold for torsken), jobbing mot diskriminisering og en rekke andre ting. Gå inn og les selv, du får også svar på hvor penger skal hentes i fra: https://www.sv.no/arbeidsprogram/  

Noen vil kanskje si; nei, SV har ikke sagt hvilke penger de har tenkt å bruke for å få gjennomført sin politikk. De kommer bare til å bruke av oljefondet. Men hva er det dagens regjering gjør? Ingen snakker om det. Det er aldri blitt tatt så masse ut av oljefondet som under den blå regjeringen. Det må ta slutt, da de pengene er ment til å sikre pensjoner for kommende slekter. Det viser den kortsiktige tenkningen til sittende regjering.

 

Nei! Valget er enkelt. Stem SV!!!

 


En meget dyktig mann. Det beviste han på møtet på Steinkjer på mandag den 12.06. En flott appell og gode svar på spørsmål som ble stilt av de i salen underveis. Her er godkaren sammen med undertegnede

 


Møtet startet med konsert. En av Nord-Trøndelags kandidater spiller her i gruppen, Siv Furunes


Audun Lysbakken gestikulerer og taler
 

 Innledningsvis spilles det opp ved folke- og rockegruppa “Klabblaget” 

 


To kandidater på SV`s liste i Nord-Trøndelag, Torgeir Strøm og Siv Furunes
 

 
Flott kar!
       

                      Benytter du stemmeretten?

#valg #politikk #politic #SV #sosialistiskvenstreparti #arbeidsprogram #møte #meeting #NordTrøndelag #stemmerett #SV

6 kommentarer
  1. Bra du vet hva du skal stemme. Jeg er ikke sikker enda. Har ikke satt meg inn i partiprogrammer og hva de ulike partiene har som hovedsaker. Men at jeg skal stemme er helt sikkert, for jeg vi være med å bestemme 🙂

  2. margarites: Ja, det var rette innstillinga. Håper du velger rett, he-he! Ja, en kan ikke komme i etterkant å klage heller, om en ikke gjør sin borgerplikt, å stemme.

  3. Du engasjerer deg skjønner jeg…det gjør ikke jeg…og jeg må ærlig innrømme at jeg ikke benytter stemmeretten…har hatet poliktikk siden jeg var ung og fikk det inn med krangel i heimen..Far hadde sterke meninger, og kranglet ofte med sin far..og det ble utrivelig..så jeg vil iikke stemme, bare for å stemme..uten å vite nok…men jeg klager lite også..hihih.

  4. dvergpinschere i mitt hjerte: Så du lit på oss, he-he! Nei, du burde benytte retten, synes jeg. Men vi bor i et fritt land, hvor hver og en kan gjøre som de vil med det. Ha en fin dag!

  5. 90% av planeten er hjernevasket av liberalisme(fri flyt av folk og penger) , religion eller diktatorer
   vanskelig å se en flik av sannhet bak en høy mur av løngner…uansett HVOR du bor

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg