Her kommer oppskrift og bilde av min bløtkake. Med min, så menes den kaken jeg bruker å bake / lage, helt komponert etter eget hode. Ikke noe hokus pokus heller da, he-he! Det hender innimellom at jeg kjøper bunnen til kaken. Det blir nesten like godt, synes jeg. For å spare tid til andre bakverk, hvis en baker mye av gangen til bursdager f.eks., så er det enkelte ganger greit med “kjøpebunn”. Men dagens oppskrift baseres på baking av bunn i tillegg. Dette gjør jeg alt etter om en har tid eller ikke.
Det er “kaketid” når maidager ruller inn. Mange av oss baker kake eller blir servert kake i alle fall på 17. mai. En staselig 17. mai-kake bør en ha. Her kommer oppskrift på min:
Den jeg viser bildet av her er ikke bakt spesielt til 17. mai, men til en maibursdag. En av mine sønner har bursdag 1. mai. Så snart om en til to kvelder blir det baking for fullt her i gården, så da kommer sikkert flere oppskrifter her på bloggen.
Sukkerbrød / bunn til 24 cm. i diameter form
4 egg Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis.
1 1/2 dl. sukker Sikt på det tørre (blandet) og rør dette forsiktig inn
1 1/2 dl. hvetemel i eggedosisen. Smør bløtkakeformen godt. Hell røren i.
1 dl. potetmel Stek kaken på en plate på nederste rille i ovnen ved
1 1/2 ts. bakepulver 150 ¤C. Steketiden er ca. 45 minutter. Hvelv
sukkerbrødet over på en bakerist og la det like med formen
over helt til den er avkjølt
Fyll inni bløtkaken som skjæres / deles i tre like store bunner (altså deles x 2)
NB! Viktig at dette gjøres kvelden før kaken skal brukes, så blir den bløt og god
3 dl. syltet jordbær
Enten ferdig vaniljekrem / vaniljekrem som skal kokes (se anvisning på pakken i så fall).
3 store bananer
1 boks fløte
nøtter / mandler
På toppen av bunnen nederst smøres et lag med jordbær (prøver å unngå bærene, bare sausen
og hakkede mandler / nøtter strøs over (dette kan sløyfes ved allergi eller hvis en ikke er glad i dette).
Videre så deles bananene opp i små biter. Fløte piskes til krem og bananer røres inn. Vaniljekremen
røres også inn, sammen med det øvrige av ingredienser. Røren fordeles i de to lagene inni kaken.
Dess høyere jo bedre. Tips! Bruk litt mer røre i nederste lag, fordi kaken er mer stabil her.
Pynt på bløtkaken
2 bokser fløte (piskes til krem. Toppen dekkes med krem. Jeg bruker ellers en kremsprøyte
når jeg dekker sidene rundt kaken, og også til å dekorere kaken på toppen
Dess mer krem dess bedre).
Bær, til maikake i rødt hvitt og blått er det fint med jordbær og blåbær i tillegg til kremen som jo er hvit
Ellers kan den pynt en måtte ønske brukes, bare fantasien kan sette begrensninger her, både når det
gjelder valg av pynt og mønster det legges i. Alt er en smakssak selvsagt.
Ønskes en magrere utgave, kan fløte / vaniljekrem begrenses, men da blir ikke kaken like høy og fin.
Jeg tørr påstå; heller ikke like god 😉
Her er en utgave av min kake :
Mønster på pynt :
Nam, nam og velbekomme !
#oppskrift #mat #bake #kake #bløtkake #krem #fløte #jordbær #blåbær #vaniljekrem #mai #17mai #banan #bunn #pynt