Noe av det beste jeg har smakt, helt sikkert ! I kveld testet “kokken” Tove ut en annen måte å lage kylling på. Jeg kjøpte inn kyllingfileter, en pakke frossen spinat og 1 pakke toro bretagnesaus + søtpoteter. Resten av ingrediensene ble til etter eget innfall og hva som fantes i kjøleskap / skuff.
Maten er på fat med persillekvast fra egen hage, BON APPÈTIT !
Her er liste over ingredienser:
1 pose tint frossen spinat (legges i bunnen av en 3 liters ildfast form)
4 store stykker kyllingfilet (deles i 3 – 4 ganske store biter, brunes lett i panne med salt + pepper)
1 paprika (deles i nokså store biter og legges over blandingen)
1 halv mellomstor purreløk (kuttes og legges over blandingen)
3 spiseskjeer ferdig pestos (klatter strykes over kyllingfiletene)
1 pk. Toro pakke med Bretagnesaus lages etter oppskrift på pakken
2 spiseskjeer vaniljekesam (has i sausblandingen, dette tok jeg mest for at sausen ble en tanke tynn etter tilberedelse)
2 vispede egg (blandes lett inn)
Et dekkende lag med ost på toppen
200 *C på midterste rille i ovnen (jeg tror den stod inne i 1 time og vel så det, bør ha 45 min.)
Underveis, før sausblandingen
Ost has på toppen før steking :
Søtpoteter renskes og kokes møre nok for stapping til purre., noe samme koketid som vanlige poteter. Her på bildet vist med en potet urensket, om du ikke vet hvordan de ser ut.
Jeg hadde i 1 ts. salt + 1/2 spiseskje med melange + litt av kokevannet til poteter, ved stappingen til purre
Maten er servert !
Smakene sammen var himmelsk !
#mat #måltid #ovnsrett #ovnsbakt #kylling #søtpotet #spinat #pestos #saus #paprika #purreløk #egg #ost #nydelig #godt