08.11.18. Sommerfuglkake

I helga som var laget jeg ei stor sommerfuglkake. Jeg ble spurt om å lage ei kremkake og selvfølgelig stiller en opp for familien. Det var svigermor som fylte året. Da har vi alltid pizzafest med kaker etterpå. Vi var vel samlet omtrent pluss minus tyve personer. Så kaken burde være stor. Jeg synes kremkaker er de beste kakene. Om jeg får valget mellom en lukket valnøttkake eller kremkake, så er valget lett, jeg vil ha kremkake. En bløtkake bør være nettopp det, bløt. Så for å få den best mulig tar jeg alltid og baker ferdig kaken, og legger fyllet inne i kaken kvelden før kaken skal spises. Praktisk er det også fordi du slipper å gjøre så mye dagen etter, i tillegg til å sminke og ordne deg til selve selskapet. Fordi da er det bare krem på toppen + pynting som gjelder. Bløtkaken blir da saftig og god, om den får stå i kjøleskapet til natten over. Som den kreative personen jeg er, så er det kjedelig å bare lage en rund kake. Nei, denne gangen gikk jeg for en sommerfuglfasong og pynting deretter. “Sommerfugl i vinterland” med all den hvite kremen, he-he!   

 

Slik ble den

 

 

Sommerfugl i vinterland

 

Slik deler jeg og legger bunnene. Om jeg pynter med jordbær på toppen, legger jeg alltid jordbærsyltetøy i nederste laget

 

Jeg bruker alltid romkrem blandet med fløtekrem + bananbiter inne i lagene på kaken

 

To lag romkrem m.m. inne i kaken og krem på toppen. Så blir skavanker skjult. NB! Ikke tenk slanking og spar ikke på fløten. Du vil vel ha god kake?  :)))

Pynting, kremdekor og jordbær legges

 

På selve kroppen til sommerfuglen legges kiwi i mønster. De sorte runde flekkene som ofte er på vingene til sommerfuglen er oreokjeks. Øynene er to stk. M-sjokolade- og nøttekuler. Følehorn er lakrissnører. Tenk det å kjøpe en hel pakke med lakrissnører bare for å ha de små korte følehornene. Men godt er det he-he 🙂 Skal en få den flott, går det ikke å være grådig

 

Hva synes du er best av lukket valnøtt og kremkake?

 

#mat #food #bake #kake #cake #bløtkake #gateau #sommerfuglkake #butterflycake #kremkake #creamcake  

8 kommentarer
    1. Å, det var nostalgi! Lagde akkurat sånn kake da dattera mi hadde sin 9 års dag 🙂
      Vanlig bløtkake akkurat slik du lagde denne synes jeg er best 😉

    2. HeidiElise: Ja, det er populært med sommerfuglkaker for de små og jeg tror også for de voksne, he-he 🙂 Da er vi enige kremkaker ruler!!! <3 Klem

    3. Bløtkaker skal være bløte! Og sånn liker jeg dem også. Denne ble kjempefin! Når tvillingene mine var små laget jeg ofte sånn. Praktisk fordi en ville ha bringebærsyltetøy og den andre ville ha jordbærsyltetøy. Halve fikk kremlag på toppen, og halve fikk marsipan. Praktisk kake altså :-)Og begge fikk det de ønsket uten at jeg behøvde å lage to kremkaker. På søndag blir tvillingene 29 år men nå bor de for seg selv, så jeg tviler på at det blir sommerfuglkake da.

    4. margarites: Takker, ja de bløteste og søteste er best. Du får overraske de med sommerfuglkake, kanskje vekker det fine minner for de. Snedig å dele en del med krem og en del med marsipan, kan være greit hos noen. Så de var så forskjellige tvillingene, artig å høre. Klem <3

    5. fruensvilje.blogg .no: Ja nam det er godt. Den er kanskje glemt. Men jeg er tradisjonstro, og har aldri en bursdag her i huset uten feiring med kremkake. Så kan andre forøvrig gjøre som de vil. Prøver som regel å lage en av de nymoderne kakene i tillegg jeg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg