17.05.16 “Skulket” fra tog og uteliv, men trivelig hjemme med god mat :)

Synes det har vært en behagelig feiring av 17. mai, hjemme. Jeg har jo voksne sønner og før det etterhvert evt. kommer barnebarn til, så har vi nydelig pause fra 17. mai – kaos noen år. Jeg har hatt buffet med varme og kalde retter her i dag, og med min svigermor, svigerinne, mine to sønner og mannen min som gjester. Så festkake så klart, pavlova med bær, mmmmm ! Vi har hatt tradisjon for dette noen år nå, med buffet / koldtbord her hjemme. Ikke stresset noe. Brukte tid bare på baking av foccaciabrød i dag og dandering / laging av kabaret i går kveld + småtteri som å sette over noen poteter / sette fram maten / lage rask salat. Var på liten biltur i går kveld for å finne bjørk og hvitveis til pynting til dagen i dag, finnes ikke så mye rundt oss her av den slags.

Ellers hadde vi ferdiggrillede kyllingvinger (varme i stekeovnen), ferdig einerøkt ørret, ovnsbakt laksefileter med gulrøtter og purreløk (varmt), kokte poteter, kabaret / aspik, spekemat med skinke, rødvinspølse og elgpølse, og mye “attåt” – snadder for bedre smak (aioli, pestos, dressinger, fetaost, oliven, rå løkringer, friterte løkringer (ferdigkjøpt frysevare, fritert her i frityrkoker), majones).

Kaken bestod av ferdigkjøpt bunn med marengs, med vaniljekesam og krem på. Når det gjelder frukt / bær som pynt, så var jeg på butikken Meny like før stengetid på lørdag. Pga. mange dager med stengt butikk, tenkte jeg å ha bærene så ferske som mulig, og skulle handle på tampen. Tenkte å ha jordbær, blåbær og bringebær på. Men det eneste som stod igjen like før stengetid var en halvspist jordbærkurv, ingen bringebær, men blåbær fantes. Må ha noe rødt tenkte jeg. Hva skal jeg finne på? Jo, øynene gikk til nektariner i fruktdisken, og så slengte jeg med noen kiwi. Det ble ikke helnorsk pynt i rødt / hvitt / blått i dag, men eksotisk og god kake likevel. Om dagens meny, vil jeg si som Ingrid Espelig Hovig, kjent TV-kokke fra noen år tilbake: “Me har juksa lite”. He – he ! 

                                                 Enkelt og meget godt smakte det i alle fall !!!  🙂

 

Her fra dagen vår, uten fjes  😉

 


Maten er servert
 


Bordet er dekket, bildet er tatt før jeg husket at vi faktisk ble seks stykker til mat 😉
 


Det smakte godt, som alltid
 


Foccaciabrød bakt i langpannen. Har en 19 – åring som ikke har greid og venne seg til oliven og fetaost, så da har en ikke det på hele brødet 😉

 


“Stæsj” til maten

 


Sunt og godt !

 


Hvitveis er fineste pynten i mai 

 


Fortjener et bilde til

 


Rask kake med pynt kastet på mellom middag og kaffe

 


Må ha litt pynt utendørs også. Krukken blåste først over ende, men nå står den da her med bjørekeris og flagg. Kald dag i Trøndelag

 

#17mai #koldtbord #buffet #mat #middag #dinner #hurra #gratulerer #trivelig #gjester #familie #flagg #rødthvittblått 

 

14 kommentarer
    1. Så fine bilder. Her har det også vært stille og rolig, var en liten tur og så på barnetoget lokalt bare. Det focaccia brødet minner om det jeg også lager, for her er det også en en som ikke liker “alt der rare” (hans ord) som jeg putter oppi – som fetaost, oliven, soltørkede tomater 🙂 Det som smaker så godt.

    2. margarites: Takker! Så godt å ha en stille og rolig feiring. Jeg har bare sett og hørt hornmusikk på TV i dag, herlig det også 🙂 He-he, ja, så mye rart, er hans ord også. Foccaciabrød er bare helt nydelig, spesielt med pestos på, synes jeg 🙂

    3. Margrethe Hjertaas: Ja, er meget fornøyd med dagen ! Artig med tog og full fres også, men du er sikkert sliten nå, he-he 😉 Ha en fin kveld med føttene høyt 😉

      Klem <3

    4. Så smart..med litt ferdig mat som kyllingvinger…men du har da styra litt.men du liker det jo.. å bake og lage mat.. Jeg stod å så på den marengs bunnen på butikken..er den like grei altså..som den hjemmelagde?? skjønner at det ikke blir helt det samme..men aldri tenkt på at man kan prøve..DA er den jo enkel..så jeg til å med klarer.. hihih. Høres ut som en flott og rolig dag! akkurat som hos oss..bare at vi har hatt det enda mer enkelt..ingen besøk, ingen stor måltid..tok alt enkelt!

    5. dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg synes egentlig det er superenkelt med slik mat, og en foccaciakake gjør seg nesten helt av seg selv, heving + steking. Ja, slike innkjøpte ferdige bunner smaker jo godt, er enkelt å ha i skapet om det kommer noen uanmeldt også. Det er jo bare å fylle med krem, evt. ferdig rom- eller vaniljekrem, vaniljekesam og ha på evt. hermetiserte eller ferske bær eller frukt om du har. Det er lang holdbarhetstid også på slike marengsbunner. Mitt tips: ha alltid en i skapet, en ferdigpakke rom- eller vaniljekrem og hermetiserte fersken f.eks. Da har du alltid kake, om det kommer innom noen. Det står seg lenge 🙂 Smaker himmelsk 🙂

    6. Noen år passer det å være hjemme. Her ble først byen en tur til barnetoget. Det er ikke langt fra oss, så det ble ikke noe stress i det fine været. Etterpå ble det flere generasjoner sammen til pølser og kakekos hos oss. Fine minner ble det visst for både deg og meg!

    7. natheless: Det hørtes bra ut det også. Fint med dager hvor familie kan treffes over et godt måltid. Pølsefest er veldig 17. mai da, og passer meget bra 🙂 Ja, en minneverdig dag på alle måter !

    8. elisebr: Noe seint svar her! Jo, jeg liker så absolutt å pynte og dandere. Det er det beste med hele matlagningen, synes jeg 🙂

      GOD JUL!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg