20.12.15 I morgen er det generalprøve på “Vinsjan på kaia”

Tenkte jeg måtte vise meg innom bloggen, så folk der ute vet at jeg lever. Jo, jeg lever i beste velgående. Befinner meg for tiden svært lite hjemme og nede i sofahjørnet. Nå går det i “Vinsjan på kaia”, årets teaterproduksjon fra Verdal Teaterlag. Jeg er med som skuespiller / sanger / danser sammen med en herlig gjeng med medspillere + folk i produksjonen for øvrig. For dere som ikke vet hva det er, så er det en “roadmovie musical med musikk fra DDE”, står det å lese på Verdal teaterlags sider. 

Vi har generalprøve i morgen med noe presse til stede. “Nypremiere” på stykket er 4. juledag (28.12.15). pga. at det blir noen dager i mellom generalprøve og forestilling blir det gjennomgang 3. juledag. Men etter i morgen kveld, senker juleroen seg her i huset. Kjenner at det blir litt godt det også.

Litt om handlingen. Det er låtene til DDE som brukes, men historien er helt ny, handler altså ikke om DDE overhodet:

Ronja Halvorsen Hunter er på vei nordover på sin Harley Davidson Roadking. Hun flyktet fra hjemplassen for åtte år siden fra et utilgivelig svik. Kjæresten hennes, Jan Helge ?Jannis? Olavsen gikk til sengs med bestevenninnen, Karoline Lykke, etter et fyllekalas på langfredagsnatta. Ronja bare reiste vekk, prøvde å glemme, legge sviket bak seg.

Hun dro på back-packing verden rundt. I to år opplevde hun oppgang og nedturer. Hun begravde sin far, country-sangeren Matthew Hunter, i Tennessee og kjørte videre i livet på farens Harley. Hun reiste til slutt tilbake til Norge. Begynte å studere og ble arkeolog. Nå jobber hun for Riksantikvaren og skal lede et utgravingsprosjekt nord for Namsskogan. Men når hun kjører fra Oppdal, og nedover inn i Trøndelag i den varme augustkvelden presser minnene seg på.  Minnet om Jannis.  Hun har aldri glemt han.  Han var den store kjærligheten. Hun vet hun ikke kan kjøre fra fortida. Hun har mye å hevne, gjøre opp for- eller tilgi?

Det er Happy Hour på den lokale puben ?Vinsjan på kaia?.

Ronja tenker at ?de gamle?; venninner, familie, Jannis og Karoline kanskje er der.

Ronja tar en beslutning. Fredag 29.august 2014 svinger hun av E6 og dobbeltparkerer foran inngangen på ?Vinsjan? og går inn. Det får store konsekvenser.

D.D.E gir ut eget album ifm. Vinsjan på kaia.Hør ?Sleike sine sår? som aldri tidligere er utgitt med D.D.E. Albumet blir kun å få kjøpt i Aulaen Verdal ifm. forestillingen.

?Vinsjan på kaia? er en bitter-sweet komedie om kjærlighetens tidvis brutale vilkår. En samtidsmusikal, med humor, mørke sider og menneskelige svakheter. En road-movie-musical. Helten ankommer ? det blir kaos ? og helten drar videre. Musikken og sangtekster kommer fra DDE og Frode Viken, men denne gangen i teatrets innpakning.

Det er tid for Happy Hour på ?Vinsjan på kaia?.

Produsent: Verdal Teaterlag i samarbeid med Teaterselskapet Innspæll
Manus og regi: Arnulf Haga ? etter ide av Frode Haugmark
Koreografi: Anett Hjelkrem
Musikk: Frode Viken
Musikalsk leder: Erling Helland
Scenografi: Erlend Haga

 

Les hva avisene skrev:
Terningkast 5GTrønder-Avisa: Tok publikum med storm fra første tone
Verdalingen: En story med tæl og futt
Levanger-Avisa; Verdalingene gjør det igjen!
Namdalsavisa: Vi er rett og slett overveldet
Adressa: Uimotståelig energi
Adressa: Se smakebiter fra forestillingen
Flatangernytt: Tora får strålende kritikk
NRK: Full fest når D.D.E.-låtene entrer musikalscenen
VG: Livet e? D.D.E

46 facebookvenner sier hvorfor du bør se forestillingen

 

 

 En liten smakebit, gå inn på linken under:

#teater #teather #scene #musikk #music #musical #VerdalTeaterlag #Innspæll #teaterproduksjon #Verdal #aulaen #billetter #kultar #artig
4 kommentarer
  1. birdbay: Ja, virkelig artig å få være med på noe så stort, heldige meg. Vi blir som en familie, det er jo meget intenst til tider. Artig å høre fra deg også, savner mine bloggvenner.
   Ha en alle tiders kveld selv !!!

  2. Så moro du er med på dette da. Og tvi -tvi før premieren 🙂 Rekker så vidt litt julefeiring du da 😀 Kos å se deg her 🙂 Ha en fin kveld Tove <3

  3. frodith: Gluggkoser meg med slikt jeg!!! Tusen takk! Ja, rekker det mest nødvendige av julefeiring. Artig å gjenoppta litt kontakt igjen også. Blir jo litt asosial på noen områder, he-he !
   Klem??

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg