26.03.15. Salat og foccaciabrød i langpanne, oppskrift, nam :) + litt til

Vi skriver 26.03.15. og hva skjer? Jo, dagene går, det er sikkert, he-he! Snart er en ny arbeidsuke på hell.

I går var det den berømmelige vaffeldagen, så også her. Men jeg bakte også foccaciabrød i tillegg, mens jeg stekte vaffelene. For i dag hadde jeg meget lyst på salat til middag i dag. Da synes jeg en bør ha godt brød til. det smakte supergodt med pestos og lettrømme til.

 

i morgen kommer lillesøster Marthe med to små gutter på besøk, de blir til lørdag. Det blir trivelig å treffes 🙂

 

Her er oppskrift på foccaciabrød i langpanne, slik jeg husker den fra hodet mitt (bruker sjelden oppskrifter ved matlaging og baking)


                             Alle tørre ingredienser has i først

9 dl. mel                 

1 pk. tørrgjær

1 ts. sukker

1 ts. salt

                                Våte ingredienser blandes og røres sammen med de tørre – passe fast deig

1 dl. god olivenolje (jo dyrere jo bedre) + litt til for smøring av form og litt for dynking over deig i langpanne før steking               

4 dl. vann (så varmt du bare kan få det fra springen, den kalde olivenoljen gjør det passe temperert i deigen, blander vann og olivenolje før de has i det tørre)

 

Garnityr på deigen

oliven uten stein, jeg brukte ca. 7 grønne og 7 svarte, spredt utover deigen i langpannen

tørkede tomater, jeg brukte biter av ca. 7 tomater

fetaost, jeg brukte ca. 10 biter strødd over deigen

et lite dryss med oregano og rosmarin

 

Deigen heves på lunt sted med klede over i 30 minutter. Så has deigen over i langpanne. Etterhever på lunt sted med klede over i 30 minutter. Stekes så i nærmere 30 minutter på 200 ¤C på midterste rille i ovnen

 

Oppskrift på salat, som vi hadde i dag, ikke noe hokus pokus. Fritt etter eget hode. Porsjon til ca. 6 personer. (Vi har mye igjen)

2 bokser bogskinke som skjæres i passe biter

1/2 pakke store rørpasta kokes slik det står på pakken og avkjøles etterpå

1  stk. isbergsalat  middels stor

1 stor paprika (jeg hadde oransje)

1 halv liten purreløk

1 halv stor agurk

Jeg serverte med en klatt pestos (brukte ferdig på glass, som brødet dyppes i)

+ fetaost + tomater ved siden av + en klatt rømme / dette blir etter smak og behag, selvsagt

 

Smakelig måltid


 

Deig i langpanne før den går i ovnen



Ferdigstekte vafler og ferdigstekt foccaciabrød


 

#mat  #oppskrift  #foccaiabrød  #salat  #langpanne  #salat  #pasta  #skinke  #vaffel  #smaker  #nydelig  #appetitt

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg