09.06.14. Måsegg fra Vikna til frokost, nam !

Måsegg til frokost tidligere i dag. De kommer fra Vikna og er plukket på noen holmer i skjærgården. Det er min svoger som har yrke som fisker som har sanket eggene. Jeg er oppvokst med en far og mor som også har vært flinke til å høste av det som naturen gir. Så vi hadde alltid måsegg i rundt mai, tidlig juni måned. Jeg synes faktisk de smaker bedre enn vanlige hønseegg. En delikatesse som det ikke er så vanlig å utnytte sør i Norge, mens i Nord-Norge er dette vanlig kost hos mange i disse tider. Prøv det !

 

Det er servert, uten mackøl i dag :

 

 

 

#mat  #frokost  #egg  #måsegg  #måke  #natur  #nature  #Norge  #Norway  #Vikna  #delikatesse  #godt

 

 

Hentet fra Wikipedia om måsegg :

Mackøl og måsegg er et kjent begrep i Norge[1][2][3] og et tradisjonelt nordnorsk måltid.[4] Retten er sesongbetinget, da den avhenger av ferske egg fra måse, helst gråmåkesvartbakfiskemåke eller stormåse. Måsen verper på våren og tidlig sommer. Eggene kokes, klyves på langs i to, og serveres oftes på flatbrød med meierismør som skal smelte over de varme eggene. Krydder etter smak, rikelig med salt og noe pepper er vanlig. Ølet skal serveres kaldt, og i glassflaske, gjerne fra det nordnorske bryggeriet Mack. Måltidet inntas ofte på kveldstid, som en avslutning etter den tradisjonsrike eggsankingen.

Måltidet er godt beskrevet gjennom Bjørn Jens Kristiansens vise «Mackøl og måsegg» på albumet med samme navn fra 1988.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg