Ja, så er nok en arbeidsdag over og roen senker seg. Jeg skal snart i familiebesøk, og tenkte jeg skulle vie noen minutter her før jeg drar. Dagen i dag har vært passe travel og jeg føler at jeg har vært “betydningsfull” for noen, det er godt. I dag tenkte jeg for å vise mangfoldet av de interesser jeg har, og som jeg har lagt til i profilen min, denne gang baking. For litt siden bakte jeg Kvæfjordkake eller også kalt Verdens beste, til et lag med venner. Når det er selskapeligheter i familien blir jeg alltid spurt om å bake denne kaken. Visstnok er jeg “god” på den. Her er bakeoppskriften jeg bruker, og den var lagt ved i et bilag til Norsk Ukeblad for mange år siden. Tror jaggu jag har hatt oppskriften i 15 år liggende nå:
Verdens beste / Kvæfjordkake
Ingredienser
Bunn:
150 g. sukker Rør smør og sukker hvitt , lett og luftig (jeg bruker mikster, men smøret må først få stå litt i romtemp).
150 g. smør Tilsett så eggeplommene, hvetemel (siktet), melk og bakepulver. Kle den store langpannenmed bakepapir.
150 g. hvetemel Fordel deigen i et jevnt lag utover. Sett ovnen på 180 ¤C (ovnen skal være varm når kaken settes inn).
5 eggeplommer
4 ss. melk
1 ts. bakepulver
Toppen:
5 eggehviter Pisk eggehvitene til stivt skum med sukker og bre marengsmassen over deigen i langpannen.Dryss over hakkede mandler.
200 g. sukker Sett kaken inn i 180¤C varm ovn. Settes på midterste rille, nedrste hakk. Stek til marengstoppen er gyllen (må neste følge med
hakkede mandler etter at det har gått ca. et kvarter)
Fyll:
1 pakke romfyll Lag romfyll som angitt på pakken (litt mindre melk enn det som står, er min erfaring) og rør dette forsiktig sammen med stivpisketkremfløte.
2 1/2 dl. kremfløte Del langpannekaken midt på, i to like store deler, og legg disse sammen med romkremen i et jevnt lag, tykt lag i mellom.
Jeg valgte å pynte litt med physalis eller også kalt ananaskirsebær (men dette er en smakssak, kan bruke annen bær / frukt, eller s er mandler dekorativt i seg selv).
Legger ved bilde av siste bakte kake her i huset:
Jeg kan skrive under på at denne kaka di er en innertier!! 🙂 Takk for at du deler, inspirerende!:)
Klem fra Tone M.
Takk, takk bra du liker den. Ja, nå som du har fått fart på bakinga, så blir det vel Kvæfjordkake også 🙂