08.05.14. Kake- og bakeoppskrift med bilder for framgangsmåte / Kokoskake i langpannen

Supergod er denne kokoskaken som jeg i dag vil gi dere oppskrift på. En nydelig kake jeg bakte til min sønn`s 18-årsdag. Pga. at jeg manglet rundform da de var i bruk til andre kaker, ble det faktisk en langpannekake. Jeg økte oppskriften noe.

Slik ser ferdig kokoskake ut, kan sikkert pyntes annerledes enn jeg har gjort. Alt jeg hadde av oppskrift var noen rablerier på et ark, som ble gjort hjemme hos en arbeidskollega som serverte kaken, så har oppskriften blitt liggende i skuffen, og tatt frem først nå :

 

 

Ingredienser :

 


Oppskrift

Rundform på 24 cm. i diameter   /  langpanne –  (ha bakepapir i bunnen av formene)

 

4 eggehviter                                         8 egghviter                 Skill eggeplommen fra eggehviten 

2 1/2 dl. sukker                                    5 dl. sukker                 stivpisk egghviter og sukker

 

Rundform             /    langpannen

2 dl. kokos                4 dl. kokos                                                                                            

2 ss. potetmel         4 ss.                              Kokos, potetmel og bakepulver                                    

1 1/2 ts.                     3 ts.                              blandes inn

 



Stekes i rundform / 180 ¤C i ca. 30 min.   /     i langpanne (nedenfor ferdigstekt)

 


 

Gul krem  rundform       /     langpanne

4 eggeplommer                  8 eggeplommer              Eggeplommer og fløte

1 dl. fløte                              2 dl. fløte                          kokes opp til kokepunktet / tykner

                                                                                         NB! Rør iherdig, bør ikke koke

 

1 -2 ts. vaniljesukker        3 ts. vaniljesukker         Vaniljesukker og myk margarin                                                

2 – 3 ss. margarin              5 ss. margarin                 blandes inn og søtes litt med melis

 

Avkjølt gul krem has over kaken, så den dekkes helt

 


 

Rundform      /        langpanne

1 pk. svisker         3 pk. svisker                Svisker kokes møre og avkjøles

                                                                          sil av vannet og knus sviskene

                                                                         (jeg brukte foodprossessoren)

 

Svisker has over den gule kremen på kaken og dekker den sånn noen lunde. Fint hvis en skal sprøyte

krem over som jeg har gjort, at både den gule kremen og sviskene synes igjennom. Bruk gjerne en gaffel og 

ordne mønster, før krem sprøytes på

 


 

Rundform     /     langpannen

2 dl. fløte             5 dl. fløte              Fløte piskes til krem og has over

                                                             Eller evt. (som jeg gjorde) bruke en kremsprøyte

                                                            og sprøyte det over i mønster

 

                  —————————————————————————————————————————————————

 

#oppskrift  #kake  #bake  #kokoskake  #kokos  #sviske  #krem  #god  #nydelig  #rundform  #langpanne

 

 

 

 

 

 

 

                                                                

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg