Supergod er denne kokoskaken som jeg i dag vil gi dere oppskrift på. En nydelig kake jeg bakte til min sønn`s 18-årsdag. Pga. at jeg manglet rundform da de var i bruk til andre kaker, ble det faktisk en langpannekake. Jeg økte oppskriften noe.
Slik ser ferdig kokoskake ut, kan sikkert pyntes annerledes enn jeg har gjort. Alt jeg hadde av oppskrift var noen rablerier på et ark, som ble gjort hjemme hos en arbeidskollega som serverte kaken, så har oppskriften blitt liggende i skuffen, og tatt frem først nå :
Ingredienser :
Oppskrift
Rundform på 24 cm. i diameter / langpanne – (ha bakepapir i bunnen av formene)
4 eggehviter 8 egghviter Skill eggeplommen fra eggehviten
2 1/2 dl. sukker 5 dl. sukker stivpisk egghviter og sukker
Rundform / langpannen
2 dl. kokos 4 dl. kokos
2 ss. potetmel 4 ss. Kokos, potetmel og bakepulver
1 1/2 ts. 3 ts. blandes inn
Stekes i rundform / 180 ¤C i ca. 30 min. / i langpanne (nedenfor ferdigstekt)
Gul krem rundform / langpanne
4 eggeplommer 8 eggeplommer Eggeplommer og fløte
1 dl. fløte 2 dl. fløte kokes opp til kokepunktet / tykner
NB! Rør iherdig, bør ikke koke
1 -2 ts. vaniljesukker 3 ts. vaniljesukker Vaniljesukker og myk margarin
2 – 3 ss. margarin 5 ss. margarin blandes inn og søtes litt med melis
Avkjølt gul krem has over kaken, så den dekkes helt
Rundform / langpanne
1 pk. svisker 3 pk. svisker Svisker kokes møre og avkjøles
sil av vannet og knus sviskene
(jeg brukte foodprossessoren)
Svisker has over den gule kremen på kaken og dekker den sånn noen lunde. Fint hvis en skal sprøyte
krem over som jeg har gjort, at både den gule kremen og sviskene synes igjennom. Bruk gjerne en gaffel og
ordne mønster, før krem sprøytes på
Rundform / langpannen
2 dl. fløte 5 dl. fløte Fløte piskes til krem og has over
Eller evt. (som jeg gjorde) bruke en kremsprøyte
og sprøyte det over i mønster
—————————————————————————————————————————————————
#oppskrift #kake #bake #kokoskake #kokos #sviske #krem #god #nydelig #rundform #langpanne