27.04.14. Det spirer og gror i stuevinduet

Jeg har vannet (ikke første gang må vite) og sett til de frøene jeg sådde for åtte dager siden. Det ser ut til at noen allerede har begynt å spire. Det er spesielt blomkarseblomstene og squashen som titter frem. Det er spennende og artig å følge med fra dag til dag. Det går nok ikke lenge før jeg bør finne plass ute til plantene, men håper det drøyer litt enda. Her i Trøndelag kan det jo bli litt kaldt enda i mai. 

 

 

Squashspirer:

 

 

 

Blomkarse blomst, spirer og gror:

 

 

#plante  #så  #spire  #squash  #blomkarse  #jord  #blomst  #grønnsak

 

Litt om squash hentet fra frukt.no   :

 

Squash

Varebeskrivelse

Squash er en grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles denne zucchini som er italiensk og betyr lite gresskar. Squash tilhører nemlig gresskarfamilien, men i motsetning til gresskar høstes denne i umoden tilstand mens skall og fruktkjøtt fortsatt er mykt. Squash ligner på en agurk i utseende, men er noe kortere og formen er rund eller sekskantet. Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens med en nøytral smak. Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul.

Bruksområde

Squash har i seg selv lite smak, men tar gjerne opp smak kokt eller stekt sammen med annet. Rå grønn squash kan brukes til det samme som agurk. Den kan brukes naturell i forskjellige salater kuttet i skiver eller biter, og også til ost eller garnityr. Gul squash bør varmebehandles. Lett kokt eller stekt er squash ypperlig som tilbehør til kjøtt og fisk. Squash kan også deles i to, fylles med kjøttdeig og hakket løk og stekes i ovnen. En selvfølge i ratatouille, en fransk grønnsakgryte.

Egenskaper

Squash er mager kost med sine 15 kalorier pr 100 gram. Squash består for øvrig av 95 % vann og inneholder jern og noe A-, B- og C-vitaminer.

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 g spiselig matvare

Spiselig
del

95 %

Vann

95 g

KJ

70

Kcal

16

Protein

1.2 g

Karbo-
hydrat

2.2 g

Fett

0.1 g

Kvalitetskrav

Squash skal være velformet og ikke for sterkt bøyd. Konsistensen skal være fast og fin uten mørke eller mye flekker i skallet. Skallet skal være glatt eller lett knudret.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg