12.02.18. Er det helg, så er det helg

Ja, er det helg, så er det helg. Da kan man unne seg noe riktig godt og spise. På lørdagskvelden var det bare jeg og min mann som var hjemme. Jeg fikk bestemme hva vi skulle spise. Så klart at jeg fikk velge, det er da tross alt morsdag bare timer etter spising, he-he! Jeg liker så godt mange forskjellige smaker, så jeg gikk for et tapasbord. Hvorfor kaller jeg det for tapas? Det er jo spansk. På norsk heter det vel et koldtbord. Men hos oss var kyllingen, kålrotmosen og potetene varme. Eller vi sier buffet; som kommer fra fransk og latin og som opprinnelig betyr «praktbord» Jeg kunne like gjerne sagt det som grekerne; meze. I alle fall snakker jeg om et bord fylt med små retter. Smakfullt er det så visst! Ja, det ble igjen mat, he-he 😉

 

Kyllinglår- og vinger, reker, choritzopølse, saltbakte småpoteter, rotgrøt / kålrotmos- el. stappe, oliven, ost (blue castello, favoritten), valnøttehonning, løkmajones, chillisaus, ritzkjes og loffskiver

 

 

 

 

 

 

Hva spiste du til middag på lørdag?

 

#mat #food #koldtbord #tapas #meze #buffet #småretter #smak #taste #middag #dinner #godt #nice

 

 

 

  

16 kommentarer
    1. Ja helg og god mat hører sammen syns jeg :)) Jammen mye godt på bordet hos deg..deilig med slik mat der en kan plukke til seg det en har lyst på.. og for meg frista alt du viser her :)) Vi hadde potetstappeform nå på lørdag.. enkelt og godt 🙂 Fin ny uke til deg <3

    2. annebe: Får noen ganger lyst på alt på en gang, he-he! Synes mange småretter og “plukking” er koselig. Sitter gjerne lenge også. Potetstappeform høres godt ut og jeg har aldri prøvd det før. Bruker du noe annet i forma? En fin ny uke til deg også! <3

    3. Så veldig godt ut..og veldig lurt med et sånt bord med mye forskjellige mat…ja hva spise jeg….hihih..var alene her i helgen, så jo.jeg lagde meg pizza grandiosa med ekstra løk, tomat og krydder og ost på fredag…da orket jeg bare halve, så tok neste halvpart og varmet opp på lørdag…Så kjedelig….men så godt…hihihi..ha en god kveld!

    4. natheless: Ja, reker, salat, loff og majones er jo supergodt, enig! Jeg er ei skikkelig “godmatræv” som vi sier i Trøndelag. Oversatt til bokmål blir det vel “godmatrompe” vil jeg tro, he-he 😉 Så hadde så lyst på både det ene og det andre, da ble det litt av hvert som på lørdagskvelden.

    5. Toini: Grandiosa passer til både hverdags og fest. Blir aldri lei. Men det må være originalen ja, ikke kjøttboller på, taco- og pepperoniversjonen eller med kjøttdeig. Snedig mat ja. Ja, det ble litt forskjellig da jeg hadde lyst på noe skikkelig godt. Er nok litt matlei også, så da er det godt med flere ting å velge i.

    6. Margrethe: Ja, det ble det denne lørdagen. Det er ikke slik hver helg da, he-he 😉 Brødmat synes mange er godt, men jeg er mer et “middagsmenneske”. Ost og kjeks er alltid nydelig, en slager. God natt <3

    7. elisebr: Ja, takk det ble jo bra, og kanskje en tanke i overkant mye. Tapas er super mat. Men det må ikke være krydret bort liksom, så kylling plutselig smaker noe helt annet. <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg