09.05.14. Mat – fjellfisk, kokte poteter, salat og “saus a la Tove”/ lett oppskrift (fotoer)

Nydelig måltid i kveld; fjellfisk. Mmmmnnnnnnnaaam ! Enn å være så heldige å få fjellfisk fra en egen leverandør (jobbkompis med mannen min), takk ! Når jeg skal veilede ungdom og personer fra andre land om kosthold, så bruker jeg å legge vekt på variasjon. Det er meget sunt å spise variert mat, altså en kan ikke holde seg til det samme hele tiden. Så som måltidet her i kveld, på fredag, som jo er “tacofredag”. Det går godt an med fisk også 🙂 Noe ikke min sønn synes, men han smakte nå så vidt og det er da noe. Tenk, å ha en russ som nettopp har fått førerkortet. Han var sjåfør i natt og skal være det i kveld også. Så har han allerede blåst 0,0000 i politiets promilletest. Det var jo dagens snakkis, he-he !

Det skrives jo så mye på sosiale medier om at det som folk legger ut kan være juks og ikke stemmer helt. En prøver å forfine sannheten. Om noen ble misunnelig i sted da jeg la ut blogginnlegg om at vi skulle ha fjellfisk til kvelds, var det sikkert noen som tenkte at det gidder hun sikkert ikke å lage, og de sitter der sikkert med en havregrøttallerken nå når de nettopp har kjøpt seg ny bil m.m. He-he, ja en kan vel ikke lyge når en dokumenterer alt med fotoer. Eneste aberet med det er at fotoapparatet ligger lett tilgjengelig her i heimen under matlaging, med den faren at det havner i sausen / faller ned / får et fettlag / blir vått / får mel på linsa, he-he ! Men her kommer noen bilder fra måltidet med en oppskrift på sausen etter hvert, håper riktig mange blir fristet :

 

NAM!


 

Slik får vi fisken, se bakenfor, ferdig vakumpakket (påska -14 står det å lese) :

 

Jeg bruker å skjære hakk i fisken og det gjør nok de fleste, steker fortere og får krydder og melblanding dypere ned i fisken, gir mer smak:

 

Jeg lager melblanding som jeg kaller det, hvor jeg blander inn salt / pepper / allkrydda kjøpt i Sverige :

Fisken vendes i melet :


 

Løk stekes / potet kokes


 

Fisken stekes :

 

Begynner å lukte godt :


 

Sausen lages i pannen som fisken er stekt i, må ikke vaske pannen  i mellom fordi mye smak sitter igjen i pannen etter fisk / kryddermelblanding. I kveld brukte jeg ca. 2 dl. fløte og 1/2 dl. rømme (ekte seterrømme). Så krydrer jeg etter smak og behag. Gir sausen et oppkok mens jeg rører.

Løk has i :

Enkel salat består av isbergsalat, agurk og mais : 


 

Godt ja :

#mat  #fisk  #fjellfisk  #potet  #salat  #saus  #oppskrift  #løk  #nydelig  #velbekomme  #smak

4 kommentarer
    1. Mona: He-he, nå må jeg le. Den middagstallerkenen begynner å bli retro. Du skjønner, jeg ble helt forferdet da jeg så bildene og så at mannen min hadde dekket på med de supergamle (men slitesterke) tallerkene. Så det ikke før etterpå når jeg så bildene. Uæææhhhh, visste nesten ikke om jeg skulle tørre å legge ut bildet for de gamle tallerkene. Ja, de er vel så gamle at de nå begynner å være på moten igjen antageligvis 😉 Bra du synes de er fine da !

    2. Så nydelig og godt det så ut! 🙂 Får minner fra når jeg var mindre å mine foreldre, jeg og mine søsken fisket og tilbredet vår egen fisk! 🙂 Mamma var mester i å tilbrede selvfisket ørrett! 🙂

    3. elisebr: Takk, ja det er sikkert mange måter å tilberede et ørretmåltid på. Men jeg gjør det også slik min mor gjorde det. Jeg var også vant med å dra på isfiske på de mange vann på fjellet i den bygda jeg vokste opp. Viktig å ta vare på smaken gjennom stekesjyen, med deilig saus til. Det er liksom prikken over i`en det.

      Ha en trivelig kveld!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg