17.04.14. Mager og nydelig påskemat, enkelt å lage / oppskrift

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte for å lage aspik. Så enkelt er det og så nydelig det smaker da 🙂  Så er det jo mager kost, ikke mer enn 10 kcal / 1 dl. tilberedt gelè (i selve posen du lager gelè av).

 

Ferdig aspik, NAM !

 

 

Ingredienser til en stor brødform med aspik:

7 egg (hardkokes og deles)

amerikansk grønnsaksblanding – gis et oppkok, ikke kok utover dette (jeg tok bare 3/4 pose, den med erter/mais/gulrotbiter)

purreløk (jeg tok ca. 10 cm. av en stor purreløk, men er en smakssak)

paprika (1 stk. av de avlange med to i hver pakke)

1 1/2 pk. lys buljonggelè – aspik 

 

Her er basisingredienser, men hva en har i kan være en smakssak, men tenk pent mønster og ferdig utseende:

 

Så er det en smakssak hva en bruker i. Jeg har brukt skinke, men reker, fiskepudding, krabsticks, fisk kan også brukes.

Jeg brukte denne skinken:

 

Slik legges mønster i bunnen av brødformen:

 


 

Underveis:

 


 

På hjemmebakt brød med majones, NAM ! (remulade kan også brukes og er godt. Men majones kan sløyfes om en ønsker det magrere):

 



VELBEKOMME !

 

#mat  #oppskrift  #aspik  #buljonggelè  #skinke  #grønnsaker  #egg  #purreløk  #paprika  #grov  #brød  #mager  #pålegg

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg