Her kommer oppskrift og fremgangsmåte for å lage aspik. Så enkelt er det og så nydelig det smaker da 🙂 Så er det jo mager kost, ikke mer enn 10 kcal / 1 dl. tilberedt gelè (i selve posen du lager gelè av).
Ferdig aspik, NAM !
Ingredienser til en stor brødform med aspik:
7 egg (hardkokes og deles)
amerikansk grønnsaksblanding – gis et oppkok, ikke kok utover dette (jeg tok bare 3/4 pose, den med erter/mais/gulrotbiter)
purreløk (jeg tok ca. 10 cm. av en stor purreløk, men er en smakssak)
paprika (1 stk. av de avlange med to i hver pakke)
1 1/2 pk. lys buljonggelè – aspik
Her er basisingredienser, men hva en har i kan være en smakssak, men tenk pent mønster og ferdig utseende:
Så er det en smakssak hva en bruker i. Jeg har brukt skinke, men reker, fiskepudding, krabsticks, fisk kan også brukes.
Jeg brukte denne skinken:
Slik legges mønster i bunnen av brødformen:
Underveis:
På hjemmebakt brød med majones, NAM ! (remulade kan også brukes og er godt. Men majones kan sløyfes om en ønsker det magrere):
VELBEKOMME !
#mat #oppskrift #aspik #buljonggelè #skinke #grønnsaker #egg #purreløk #paprika #grov #brød #mager #pålegg
Så fin blogg du har! Håper du koser deg masse i påsken! 🙂 Hadde satt stoor pris på om du hadde tatt en liten titt på min blogg også ! 😀
Oda Helene Hjørnevik: Takk for det. Bør vel titte innom da 🙂